
Gal dar kas kokiu dare? irgi noreciau padaryti per gimtadieni

siandien kaip tik ruosiuosi daryti, kol kas sugalvojau tokius variantus:
1 prancuziskas batonas (riekutes kaip tik teisingo dydzio turetu gautis), lasisa, agurko griezinelis (man kazkaip citrina prie lasisos ne visai tinka)
2 tas pats batonas arba Ritz krekeriai, Musu varskes surelis su zalumynais, vysniniai pomidoriukai
3 ir dar tas pats batonas, majonezas, kepta vistienos file, obuolio kubelis
ir dar labai megstu padaryti "surio lekste" - pelesinis suris, koks nors kietesnis/saldesnis (pvz Zementalis ar Gojus), Stiltono suris....
1 prancuziskas batonas (riekutes kaip tik teisingo dydzio turetu gautis), lasisa, agurko griezinelis (man kazkaip citrina prie lasisos ne visai tinka)
2 tas pats batonas arba Ritz krekeriai, Musu varskes surelis su zalumynais, vysniniai pomidoriukai
3 ir dar tas pats batonas, majonezas, kepta vistienos file, obuolio kubelis
ir dar labai megstu padaryti "surio lekste" - pelesinis suris, koks nors kietesnis/saldesnis (pvz Zementalis ar Gojus), Stiltono suris....
Aš irgi šį savaitgalį gimtadieniui darysiu.
Kadangi labai mėgstu brie sūrį, tai dar pasidarysiu tokių: duona, sūrio gabaliukas, vynuogė.


labai gera ideja vaikuciu gimtadieniui,nes jie megsta valgyti ,ypac manoji po keta kasniuku atsikanda ir bega
bet jauciu labai jau daug zaidimo


Sumustinukai super ypac su lasisa. Parasykit kuri kiek uztrukot, nes mazyles gimtadieniui galvoju irgi daryt toki stala,nes ziuriu labai patogu, isimetei burnon ir vel gali paskui lelius lakstyt, o ju tai bus ne vienas

Kaip jūs manot - pakepinus bulkytę is vakaro ji kitą rytą skani išliktų? Noriu į darbą gimtadienio vaišes neštis ir abejoju baisiausiai kas ten gautųsi.
Ir sutepus iš vakaro tikriausiai irgi nekas? Padarę iškart į stalą tiekiat ar į šaldytuvą dar galima dėt?
Ir sutepus iš vakaro tikriausiai irgi nekas? Padarę iškart į stalą tiekiat ar į šaldytuvą dar galima dėt?
QUOTE(jovitt @ 2008 07 15, 15:00)
Kaip jūs manot - pakepinus bulkytę is vakaro ji kitą rytą skani išliktų? Noriu į darbą gimtadienio vaišes neštis ir abejoju baisiausiai kas ten gautųsi.
Ir sutepus iš vakaro tikriausiai irgi nekas? Padarę iškart į stalą tiekiat ar į šaldytuvą dar galima dėt?
Ir sutepus iš vakaro tikriausiai irgi nekas? Padarę iškart į stalą tiekiat ar į šaldytuvą dar galima dėt?
na jie kazkiek gali laukti,bet neilgai,svarbu,kad neismirktu duona...jei batonas manau jis greiciau ismirksta...per nakti galbut tikrai per ilgai...man atrodo,bet vat jei anksciau ryte atikeltum ir pasidarytum,turetu buti gerai

Kaip gražu ir skanu,reiks vyro gimtadieniui kažką panašaus padaryt.O čia akiai paganyt 
čia taip pat,krepšeliai įdaryti
paprasta ir gražu,įdomu kas tas geltonas,ant agurko uždėtas,gal sūris koks

čia taip pat,krepšeliai įdaryti

paprasta ir gražu,įdomu kas tas geltonas,ant agurko uždėtas,gal sūris koks


QUOTE(Agniska @ 2008 09 21, 19:33)
man atrodo, kad čia standžiai iškeptas omletas
visi sumuštinukai atrodo labai skaniai

jei ruoši gimtadieniui, tai neužmiršk nufotografuoti ir su mumis savo meno šedevrais pasidalint

Sveikos,
Aš darau šiek tiek paprastesnį variantą: Imu lavašą, pjaustau maždaug į A4 dydžio lapus. Tada tepu majonezą/ tepamą sūrį/ varškę su prieskoniais ar pan. ir dedu įvairius priedus kas patinka: rūkytą žuvė/ mėsytę/ lašišą/ tuną/ sūrį ir pan, dar dedu irgi pagal skonį agurko/ salotos/ pomidoro ir pan. Aišku viso šito storai nereikia dėti, tada suvynioju į ritinėlius ir supjaustau, kad išeitų panašūs į suši. Jei yra noro galima persmeigti pagaliuku su kokia alyvuoge ar karnišonu ar pan.
Va, kažkas panašaus gaunasi kaip čia:

Labiausiai pamėgti derinukai:
1. Tepamas varškės sūris su žalumynais + sūdyta lašiša + salotos lapas. Galima statyti taio, kad viršuje būtų tas susukimas ir užbarstyti ikrų.
2. Tepamas sūrelis, šalto rūkymo jautiena plonai pjaustyta, salotos lapas ir ant viršaus karnišonas persmeigtas.
3. Helmans majonezas, karšto rūkymo skumbrė (ji puikiai tarsi tepasi), marinuoti agurkėliai pjaustyti plonai.
4. Kas mėgsta paštetą irgi labai skanu tepti pašteto, vynioti salotos lapą ir persmeigti kokia alyvuoge.
5. Tepamas sūrelis, laaabai plonai pjaustytas mocarelso sūris, pjaustyti pomidorai (aš dedu kartais saulėje džiovintus pomidorus, man dar labiau patinak su jais), tik juos visada palaikau ant rankšluostuko, kad sultys nubėgtų šiek tiek, užbarstau baziliko (geriau šviežias) ir irgi suvyniuoju. Skanu persmeigti juoda alyvuoge.
6. Kartais imu majonezą, labai smulkiai pjaustytą kiaušinį, marinuotus agurkėlisu labai smulkiai pjaustytus ir sumaišau su tunu (tik aliejų reikia gerai nuvarvinti). Tada tepu tą masę ir suvynioju. Skanu persmeigti karnišoną arba žalią alyvuogę.
7. Tepu majonezą arba tepamą surelį, dedu rūkytą vištieną gabaliukais, pomidoro ir jei yra noro salotos.
8. Tepamas sūrelis, ančiuviai, salotos lapai. Skanu persmeigti su alyvuoge arba karnišonu.
Ir t.t. čia galima prisigalvoti laaabai daug. Galima daryti ir saldžius pvz su varške ir vaisiais / uogomis. Su šokoladu ir riešutais ir pan.
Ir t.t.
Aš darau šiek tiek paprastesnį variantą: Imu lavašą, pjaustau maždaug į A4 dydžio lapus. Tada tepu majonezą/ tepamą sūrį/ varškę su prieskoniais ar pan. ir dedu įvairius priedus kas patinka: rūkytą žuvė/ mėsytę/ lašišą/ tuną/ sūrį ir pan, dar dedu irgi pagal skonį agurko/ salotos/ pomidoro ir pan. Aišku viso šito storai nereikia dėti, tada suvynioju į ritinėlius ir supjaustau, kad išeitų panašūs į suši. Jei yra noro galima persmeigti pagaliuku su kokia alyvuoge ar karnišonu ar pan.
Va, kažkas panašaus gaunasi kaip čia:

Labiausiai pamėgti derinukai:
1. Tepamas varškės sūris su žalumynais + sūdyta lašiša + salotos lapas. Galima statyti taio, kad viršuje būtų tas susukimas ir užbarstyti ikrų.
2. Tepamas sūrelis, šalto rūkymo jautiena plonai pjaustyta, salotos lapas ir ant viršaus karnišonas persmeigtas.
3. Helmans majonezas, karšto rūkymo skumbrė (ji puikiai tarsi tepasi), marinuoti agurkėliai pjaustyti plonai.
4. Kas mėgsta paštetą irgi labai skanu tepti pašteto, vynioti salotos lapą ir persmeigti kokia alyvuoge.
5. Tepamas sūrelis, laaabai plonai pjaustytas mocarelso sūris, pjaustyti pomidorai (aš dedu kartais saulėje džiovintus pomidorus, man dar labiau patinak su jais), tik juos visada palaikau ant rankšluostuko, kad sultys nubėgtų šiek tiek, užbarstau baziliko (geriau šviežias) ir irgi suvyniuoju. Skanu persmeigti juoda alyvuoge.
6. Kartais imu majonezą, labai smulkiai pjaustytą kiaušinį, marinuotus agurkėlisu labai smulkiai pjaustytus ir sumaišau su tunu (tik aliejų reikia gerai nuvarvinti). Tada tepu tą masę ir suvynioju. Skanu persmeigti karnišoną arba žalią alyvuogę.
7. Tepu majonezą arba tepamą surelį, dedu rūkytą vištieną gabaliukais, pomidoro ir jei yra noro salotos.
8. Tepamas sūrelis, ančiuviai, salotos lapai. Skanu persmeigti su alyvuoge arba karnišonu.
Ir t.t. čia galima prisigalvoti laaabai daug. Galima daryti ir saldžius pvz su varške ir vaisiais / uogomis. Su šokoladu ir riešutais ir pan.
Ir t.t.
Kai netingiu padarau tokį skanėstą, kuris ypatingai tinka prie vyno. na nežinau ar čia į temą, bet vistiek:
džiovintas slyvas kelioms minutėms pamerkiu karštame vandenyje, kad suminkštėtų, tada jas po vieną paminkau, kad gautūsi krepšeliai. Prisitarkuoju fermentinio sūrio, jį sumaišau su majonezu ir dedu į pasidarytus krepšelius, o ant kiekvieno viršaus uždedu po pusę graikiško riešuto. kas ragavo nenusivylė
džiovintas slyvas kelioms minutėms pamerkiu karštame vandenyje, kad suminkštėtų, tada jas po vieną paminkau, kad gautūsi krepšeliai. Prisitarkuoju fermentinio sūrio, jį sumaišau su majonezu ir dedu į pasidarytus krepšelius, o ant kiekvieno viršaus uždedu po pusę graikiško riešuto. kas ragavo nenusivylė
