Sveikutės Mačiau yra sumuštinių tema, bet ten ne visai tai... Man labai patinka mažučiai sumuštinukai-kanape-užkandžiams Turinį truputį įsivaizduoju-pvz. duona+lašiša+ citrina; sūris+alyvuogė Bet kaip techniškai sklandžiai suteikti formą pvz. duonai-mažutę, apvalią Mergaitės, gal turit idėjų? dėkinga pasidalinusioms patirtim
Na aš tai kažkada esu įsigijusi spec formelių: apvalių, ovalių, kvadratinių ir net širdutės ir žvaigždutės formos (nors gal jie labiau vėrinukams tinka). Jei sąžiningai, tai žaidžiausi kokį pusmetį, o dabar net nežinau kur tos formelės
Jei turi geležines (tvirtesnio metalo) formeles sausainukams kepti-tai gali drąsiai jas naudoti. Jei nori vieno kąsnio sumuštinuku kietesniu pagrindu (pavyzdiui jei kanape ruoši su "pikantiškom salotom") , rinkis jau ruošinukus (duoniukai) arba gali pirktis (arba keptis) "krepšelius. Tokiems krepšeliams tinka ir ikros sumuštinukai ir tos pačios "pikantiškos salotos", tuno ir t.t. Jei su mesyte ar žuvyte tuomet galina pasižaisti ir su stiliuku skirtu degtinei (įstrižainė mažesnė), bet labai kokybiškas batonas (forminė duona ir pan.) turi būti , taip pat šviežias ir nebirus. Na o kitokių gudrybių tai nežinau
Na aš tai kažkada esu įsigijusi spec formelių: apvalių, ovalių, kvadratinių ir net širdutės ir žvaigždutės formos (nors gal jie labiau vėrinukams tinka). Jei sąžiningai, tai žaidžiausi kokį pusmetį, o dabar net nežinau kur tos formelės
Jei turi geležines (tvirtesnio metalo) formeles sausainukams kepti-tai gali drąsiai jas naudoti. Jei nori vieno kąsnio sumuštinuku kietesniu pagrindu (pavyzdiui jei kanape ruoši su "pikantiškom salotom") , rinkis jau ruošinukus (duoniukai) arba gali pirktis (arba keptis) "krepšelius. Tokiems krepšeliams tinka ir ikros sumuštinukai ir tos pačios "pikantiškos salotos", tuno ir t.t. Jei su mesyte ar žuvyte tuomet galina pasižaisti ir su stiliuku skirtu degtinei (įstrižainė mažesnė), bet labai kokybiškas batonas (forminė duona ir pan.) turi būti , taip pat šviežias ir nebirus. Na o kitokių gudrybių tai nežinau
o tai ačiū, pasirodo, visai paprasta, o aš čia suku galvą apie spec. peilius
kokia duona labiausiai tinka mažučiams? raikytas batonas ko gero
o kokių nors skanių receptų gal žinai? niam niam
Sveikutės
Mačiau yra sumuštinių tema, bet ten ne visai tai...
Man labai patinka mažučiai sumuštinukai-kanape-užkandžiams
Turinį truputį įsivaizduoju-pvz. duona+lašiša+ citrina; sūris+alyvuogė Bet kaip techniškai sklandžiai suteikti formą pvz. duonai-mažutę, apvalią
Mergaitės, gal turit idėjų? dėkinga pasidalinusioms patirtim
O, radau labai man aktualią temą. Kaip tik Naujųjų sutikimui noriu padaryti canape, bet va man pritrūko idėjų. Formeles turiu, pagrindą sumuštinukams sugalvojau jau, bet ą ant jo dėti, norėtųsi daugiau idėjų, įvairovės. Prieš kokį mėnesį per BTV "Roberto pusryčius" rodė canape gaminimą, betgi aš tik pažiūrėjau, nieko neužsirašiau, tai viskas iš "išplaukė" ir atminties. Bet va internete radau http://www.virejai.l...erija&kat_id=11. Iš čia tikriausiai ir semsiuosi tų idėjų... Na, dar paieškosiu internete daugiau...
šitie labai faini , ačiū nicci reiks pabandyt, niam niam
aš irgi planavau canape naujakui, bet pritrūko laiko, vis tik pasikrapštyt reiktų... ir energijos, ech senatvė apskritai man labai prie širdies tokie "užkandiniai", švediški stalai, ir bendravimas kitoks tada