Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

Sveikos, gal kas zinote, iki kokios minusines temperaturos galima su vaikiuku eiti i lauka ir kada jau neberekomenduojama? Artinasi ziema, tai ir susimasciau g.gif
maciau, kad kita savaite jau -8 prognozuoja rolleyes.gif
Atsakyti
Labas mamytes, turiu problemyte su maitinimu. Pas mane baigiasi pienelis, taip reikalingas leliului. duodu misinukus. Bet ka daryti su krutimis, jos dar kazkiek pagamina. Kada nustoti nusitraukineti. Ar laukti kol pacios nustos gaminti? Beto mano pienuka mazyle visa atpila. As nebematau prasmes jai ji duoti ir nusitarukineti sad.gif
Atsakyti
Vilmija  Paskelbta Šiandien, 16:26
  Labas mamytes, turiu problemyte su maitinimu. Pas mane baigiasi pienelis, taip reikalingas leliului. duodu misinukus. Bet ka daryti su krutimis, jos dar kazkiek pagamina. Kada nustoti nusitraukineti. Ar laukti kol pacios nustos gaminti? Beto mano pienuka mazyle visa atpila. As nebematau prasmes jai ji duoti ir nusitarukineti sad.gif

Siaip tai yra atskiras skyrelis apie maitinima krutim mirksiukas.gif O mechanizmas toks: pieniuko gaminasi tiek kiek suvalgoma/nutraukiama. O atpylineti tavo piena gali del to, kad alergizuoja kazkas is tavo valgomu produktu. Geriau mityba savo pasikoreguok, o ne prie misineliu pereik. Nors cia aisku tavo reikalas mirksiukas.gif

MurkuMurku  Paskelbta Šiandien, 14:43
  Sveikos, gal kas zinote, iki kokios minusines temperaturos galima su vaikiuku eiti i lauka ir kada jau neberekomenduojama? Artinasi ziema, tai ir susimasciau g.gif
maciau, kad kita savaite jau -8 prognozuoja rolleyes.gif

Kazkaip skirtingi saltiniai skirtingai nurodo: vienur raso prie -5, kitur -8, o dar kazkur skaiciau kad -10 ribine temp. g.gif

MarryJane  Paskelbta 2008 11 14, 18:01
  Patarimas toms, kurioms patinka mirkti vonioje. Jei nera kas paziuri kudiki, o jus labai norite pamirkt vonioje, uzdekite ant vonios galo vystymo lenta ir paguldykite vaika. Galesite mirkti kiek noresite. Jam bus idomu, dairysis ir jums ramu 4u.gif

Super patarimas biggrin.gif Jau pasinaudojau, o mano maze i ta tarpa dupce pasivedino drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas mamytes, mano drauge pagimde pries keleta dieneliu, bet neturi daug pienuko, tad vaikutis kartais alkanas. Ar galima papildomai duoti misinuka, ar tai nepakens? jam tik 4 dieneles dar. Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Va cia labai daug info apie maitnima mamos pieneliu

http://www.supermama...?...amp;s=&f=12

Sekmes tavo draugei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liberty_83 @ 2008 11 21, 18:20)
Labas mamytes, mano drauge pagimde pries keleta dieneliu, bet neturi daug pienuko, tad vaikutis kartais alkanas. Ar galima papildomai duoti misinuka, ar tai nepakens? jam tik 4 dieneles dar. Aciu uz atsakymus  4u.gif

Is pradziu buna labai mazai "pienuko", bet is tikruju tai pirmomis dienomis gaminasi priespienis, kuris yra labai maistingas ir jo vaikiukui daug nereikia. As irgi buvau issigandus kad vaikiukui neuztenka ir ka daryt? Ogi nieko, laikyt prie kruties kiek tik gali, taip "uzvedama" pienuko gamyba, jokiais misinukais maitint nereikia. 4u.gif
Atsakyti
Kazkur skaiciau ir jum parasysiu super patarima toms kuriu leliai valgo soske bet ja pameta-paremkit merliuku, jei ir iskrenta pati pasiima atgal biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Belatrikse @ 2009 05 23, 14:19)
Is pradziu buna labai mazai "pienuko", bet is tikruju tai pirmomis dienomis gaminasi priespienis, kuris yra labai maistingas ir jo vaikiukui daug nereikia. As irgi buvau issigandus kad vaikiukui neuztenka ir ka daryt? Ogi nieko, laikyt prie kruties kiek tik gali, taip "uzvedama" pienuko gamyba, jokiais misinukais maitint nereikia.  4u.gif

Visiskai sutinku. Mano leliukui dabar 2,5 savaites. Is pradziu irgi pieno buvo mazai, ir pradejo smarkiai kristi svoris - gimdymo namuose sake deti prie kruties kuo dazniau, net jeigu nera pieno - taip vaikutis ciulpdamas stimuliuoja laktacija ir to pienuko pasigamina tiek, kiek reikia. Pirma savaite net budavo, kad prie vienos kruties laikiau valanda, po to prie kitos. Atrode, kad vaikas miega ir tik karta nuo karto paciulpia speneli. Taigi pirma gyvenimo savaitele prasikankinome su svorio kritimu, uztad paskui pienukas susireguliavo ir mano mazulis per antra savaite priaugo viso menesio norma 1 kg. Svarbu tik, kad zistu teisingai, apziodamas rudus laukelius ir nazalotu spenelio. Dabar pavalgo per 15-20 min. ir krenta kaip negyvas biggrin.gif
Atsakyti
Sesele dave patarima, kaip apsaugoti nuo pleiskanu luobeles atsiradimo - reikia pasukuoti vaikuti pries plauku augimo krypti ir tik paskui susukuot normaliai plaukucius.
Mes taip darom kasdien, tai pakolkas dar jokia luobele nesusidare. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2009 05 23, 23:59)
Sesele dave patarima, kaip apsaugoti nuo pleiskanu luobeles atsiradimo - reikia pasukuoti vaikuti pries plauku augimo krypti ir tik paskui susukuot normaliai plaukucius.
Mes taip darom kasdien, tai pakolkas dar jokia luobele nesusidare.  thumbup.gif

O jei plaukuciu beveik nera? Vis tiek sukuot? g.gif Mano maze beveik plika galva, tokie pukuciai tik, tai as visai nesukuoju, nes nera ko... Aisku luobele turim, tai as ta luobele tik issukuoju vis...
Atsakyti
QUOTE(Angeliuxxx @ 2009 05 24, 00:58)
O jei plaukuciu beveik nera?  Vis tiek sukuot?  g.gif    Mano maze beveik plika galva, tokie pukuciai tik, tai as visai nesukuoju, nes nera ko...  Aisku luobele turim, tai as ta luobele tik issukuoju vis...

Gali but, kad kai jau susidaro luobele, tai tas sukavimas nelabai ir pades. Tada geriau gal kitu mamyciu patarimu naudotis ir tepti aliejuku galva pries maudynes.
Bet net jei ir labai ploni ir mazi plaukuciai, verta sukuoti. Sesele liepe net kaktyte sukuot, nes ten pas mano maze dar gyvaplaukiu yra. Visur kur bent kokie pukeliai, tai pirma pries plauka, o tik paskui sukuosenas daryt. ax.gif
Atsakyti
Dar viena dalyka prisiminiau - kudikiams iki 1 metu rekomenduojama duoti D vitamino lasiuku, kad apsaugotu nuo rachito. D vitaminas naturaliai gaminasi sauleje, bet kai musu tokios vasaros trumpos doh.gif
Atsakyti