Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(linusha @ 2007 11 12, 13:35)
Tai kad espumisano lasiukai ir tas sab simpleksas abu nuo pilvuko putimo. Kadangi maniskiui labai pute pilvuka tai viena karta duodavau vienoki kita kart kitoki vaistuka ir efektas tas pats. O veliau pasirinkau vien tik espumisana, nes jis yra skystesnis ir vaikutis lengviau isgerdavo nuo saukstuko, nes maitinau is krutines tai kitaip ir nesugirdysi, o sab simpleksas tirstas tai kol vaikas ji nulaizydavo ir tai daug saukstuke likdavo. Beje visada duodu pries maitinima, jei pamirsdavau tai kelis kartus daviau ir po maitinimo. Siaip viskas parasyta informaciniame lapelyje.

Aha, tie vaistukai panašūs labai smile.gif Tik kažkaip man tas Espumisan'as toks piktesnis vaistas atrodė, tai privengiau aš jo, priedo brolienė Sab Simplex'ą rekomendavus buvo g.gif
O šaukštelio mes iš viso nenaudodavom - tiesiai iš buteliuko į burnytę lašindavom ir skaičiuodavom lašiukus smile.gif
Atsakyti
na as taip pat zalia mamyte smile.gif sveikos mamos 4u.gif idomu iki kada reikia pakelti kudiki atsirugt? kiek kartu per diena ir kaip ilgai galima kudiki laikyt ant pilvuko? ir apskritai kaip uzsiemate su mazyliais? as jai ijungiu muzikine karusele,guldau ant pilvuko,bet ji ilgai neisbuna,pradeda verkt,karta per diena leidziu pasispardyt nuogu uzpakaliuku,aisku matinu nesioju,barskinu zaisliukus lotuliukas.gif mano mazylei tik menesiukas su biskiu,ir ji mazai miega diena,kadangi kamuoja pilvo diegliai,tai mum truksta veiklos.gal ka galit patart mamytes?ieskom pirkt supynes,tai tikiuos kad jai patiks ir as busiu laisvesne rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2008 10 01, 14:55)
na as taip pat zalia mamyte smile.gif sveikos mamos 4u.gif idomu iki kada reikia pakelti kudiki atsirugt? kiek kartu per diena ir kaip ilgai galima kudiki laikyt ant pilvuko? ir apskritai kaip uzsiemate su mazyliais? as jai ijungiu muzikine karusele,guldau ant pilvuko,bet ji ilgai neisbuna,pradeda verkt,karta per diena leidziu pasispardyt nuogu uzpakaliuku,aisku matinu nesioju,barskinu zaisliukus lotuliukas.gif mano mazylei tik menesiukas su biskiu,ir ji mazai miega diena,kadangi kamuoja pilvo diegliai,tai mum truksta veiklos.gal ka galit patart mamytes?ieskom pirkt supynes,tai tikiuos kad jai patiks ir as busiu laisvesne rolleyes.gif
user posted image

Sveika 4u.gif
Atsirūgti teks padėti iki kol vaikiukas pradės savarankiškai sėdėti, nors kai pradės vartytis, ilgiau gulėti ant pilvuko, to prireiks vis rečiau.
Ant pilvuko turi būti kuo dažniau, tiek kiek pats nori.
Su tokio amžiaus nelabai daug tos veiklos... Siūlau pripratint pabūt vieną tarp prikabinėtų žaisliukų. Taip ir užmiega paskui wub.gif Vėliau pradės domėtis savo rankytėm, kojytėm, ausim ir t.t., tai irgi veiklos turės biggrin.gif
Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest wub.gif Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė thumbup.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 08:30)
Sveika 4u.gif
Atsirūgti teks padėti iki kol vaikiukas pradės savarankiškai sėdėti, nors kai pradės vartytis, ilgiau gulėti ant pilvuko, to prireiks vis rečiau.
Ant pilvuko turi būti kuo dažniau, tiek kiek pats nori.
Su tokio amžiaus nelabai daug tos veiklos... Siūlau pripratint pabūt vieną tarp prikabinėtų žaisliukų. Taip ir užmiega paskui wub.gif  Vėliau pradės domėtis savo rankytėm, kojytėm, ausim ir t.t., tai irgi veiklos turės biggrin.gif
Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest wub.gif  Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė thumbup.gif
Sėkmės 4u.gif

Dekui uz patarimus 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif rolleyes.gif Sakykit mamytes kokia jusu nuomone apie vaistukus nuo pilvo putimo babynos? Kiek esu girdejus jie daugkam padeda g.gif g.gif tik ju vartot ilgai negalima,savaite berods.nebezinau ka su savo mazes pilveliu daryt.labai pucia kiekviena diena verysad.gif siandien eisim pas daktare ziuresim ka patars cool.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2008 10 03, 14:01)
Dekui uz patarimus 4u.gif  4u.gif  mirksiukas.gif  rolleyes.gif Sakykit mamytes kokia jusu nuomone apie vaistukus nuo pilvo putimo babynos? Kiek esu girdejus jie daugkam padeda g.gif  g.gif tik ju vartot ilgai negalima,savaite berods.nebezinau ka su savo mazes pilveliu daryt.labai pucia kiekviena diena verysad.gif siandien eisim pas daktare ziuresim ka patars cool.gif
user posted image

na apie tuos vaistukus nieko negaliu pasakyti. bet aplamaip apie vaistukus nuo pilvo putimo - kartais nuo ju dar daugiau pucia. todel vaikuti reiktu dazniau deti sau ant krutines pilvuku, tai kartais daug geriau padeda. ir nuolat reikia masazuoti. o supytes, tai superinis dalykas. juose mano mazoji daznai ir uzmigdavo.
Atsakyti
Dėl pilvuko tai manau galima ir be vaistukų apsieiti, tik jei mamytė pati maitina, reik labai labai atidžiai maistą rinktis, nes kaip tik nuo jo ir visos bėdos. Su pirma dukra dar daug ko nežinojau, tai ir espumizano prireikė, tik kad labai jau retai jį duodavau.. O su mažyle jau maistui išranki buvau ir kažkaip tos bėdos nebuvo. Ir šiaip nebuvau nervinga, tai matyt pienukas geras buvo, nes labai rami mergytė augo biggrin.gif bigsmile.gif . O jei su mišinuku auga, tai jau nežinau kaip ten..
O su babyna asmeniškai neteko susidurti, bet mano draugė tai juos labai gyrė.
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 15:49)
Dėl pilvuko tai manau galima ir be vaistukų apsieiti, tik jei mamytė pati maitina, reik labai labai atidžiai maistą rinktis, nes kaip tik nuo jo ir visos bėdos. Su pirma dukra dar daug ko nežinojau, tai ir espumizano prireikė, tik kad labai jau retai jį duodavau.. O su mažyle jau maistui išranki buvau ir kažkaip tos bėdos nebuvo. Ir šiaip nebuvau nervinga, tai matyt pienukas geras buvo, nes labai rami mergytė augo biggrin.gif  bigsmile.gif . O jei su mišinuku auga, tai jau nežinau kaip ten..
O su babyna asmeniškai neteko susidurti, bet mano draugė tai juos labai gyrė.

Sveikutes.Esu skaiciusi,kad iki kokiu 3 men.vaikams pilvuka ,diegliuoja,nes ju skrandukas dar nera prisitaikes virskint maistelio.Mamos mityba aisku turi itakos,cia kas be ko.Pucia,nes privalgo oro.Mano vaikinukui oi oi kaip pilveli skaudedavo.Naudojom babina.Lygtai padedavo.O va mano mazulelei pilvuka skaudejo l.mazai.O valgiau viska galima sakyt.Tai gal cia kaip kam. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2008 10 01, 14:55)
user posted image

Maniskiui dar tik 6 savaites, bet jau galiu kai ka patarti.
As maitinu is buteliuko ir atsirugti duodu, kai jis isvalgo apie 90 ml (taip knygoje apie vaiku auginima skaiciau). O suvalgome apie 150-170ml kaskart. Taip pat duodu atsirugti, kai suvalgo viska.
Laikyti ant pilvuko patariama pries kiekviena maitinima, nes toks gulejimas stiprina pilvo raumenis, zarnyna, todel jam lengviau tustintis ir maziau kamuoja diegliai. Bet kad mums taip nesigauna. Gal tik pora kartu per diena palaikau ant pilvuko, nes pries maitinima vaikas buna irzlus, o ant pilvo paguldytas pradeda verkti. Bandau guldyti, kai nemiega ir buna geros nuotaikos.
Su uzsiemimais sunkiau - kol vaikas mazas, atrodo, kad jam viskas neidomu: nei daineles, nei zaisliukai. Tiesa, maniskis jau pradejo akytem zaisliukus sekti, tai dazniau pazaidziam. Dar pradejau mokytis ivairiu vaikisku eilerastuku ir daineliu. Susiradau savo vaikystes knyga "Jums, mazieji", tai ten visokiu graziu kurineliu yra. Taip ir as turiu ka veikti mazuli ciuciuodama - mokausi eilerastukus, bandau jiems kurti melodijas kad gautusi daineles, pacios atmintis laveja:) Ir vaikuciui idomiau, kai ivairios daineles skamba. Manau, kad si patirtis pravers, kai jau jis pats bus didesnis ir nores dainuoti bei deklamuoti.
Mes tik grize namo is gimdymo namu radom prabangia dovana nuo naujai iskeptu seneliu - Fischer Price firmos supynes "Vandenynas" ar kazkaip. Tai labai jis pravercia, kai pavargstu vaika ant ranku nesioti - supynes ji uzliuliuoja. Dabar ji ir besisukantys zaisliukai ir svieseles virs galvos pradeda dominti. Visi, kas jas pamato, sako, kad vaikas prie supimo pripras. Gal ir taip, bet nesiruosiu ju atsisakyti, nes paciai laiko daugiau lieka. Be to jis lovyteje nelabai nori miegoti (tik nakti), tad dienos metu jis ten puikiai ismiega. Vienas minusas - supynes veikia tik su elementais, kuriu reikia 4vnt. Su Duracel elementais menesi supynes pratrauke, o tai mums kainavo 24 litus. Pigesni elementai trumpiau atlaiko. Tad jei pirksit toki daikta, tai yra tos pacios firmos supynes "Dziungles". Jos gal 50 lt brangesnes, bet yra laidas su elektros maitinimu - sutaupysit pinigu, nes nereikes elementu naudot. Nebent i lauka supynes noretumet issinesti.
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 12:30)
Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest wub.gif  Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė thumbup.gif
Sėkmės 4u.gif

Cia tai super patarimas! smile.gif
nors siaip daznai imu maze ant ranku ir kai patenkinta buna.

kas del supyniu, tai mes ir turime, tik graco. pirkom pakraunamus elementus. elementai brangokai kainavo, bet uztat galvos nebereik sukti.
siaip labai patogus dalykas, laikau jas virtuvej, tai diena, kai gaminu ar valgau tuo paciu ir su maze galiu bendrauti. ankciau ir uzmigdavo supynese, bet dabar nebeveikia jos supimas..
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 12 18, 19:12)
mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka  g.gif

mes vakar buvom pirma kart laukutyje, kai saltesni orai reikia eiti i lauka mazdaug po dvieju savaiteliu kai oro temperatura nevirsija -5 ir nera lb vejuota arba dregna... ir tai pirma kart iseiti reikia 5 min paskuj 10min, tada 15min o paskuj jau pusvalandukuj ir taip didinti laika iki valandos smile.gif mums tokia gydytoja gimdymo namuose isaiskino kaip reikia elgtis lb geras zmogus, jei ne ji pati buciau nieko nezinojus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mama ciole @ 2008 11 13, 14:10)
mes vakar buvom pirma kart laukutyje, kai saltesni orai reikia eiti  i lauka mazdaug po dvieju savaiteliu kai oro temperatura nevirsija -5 ir nera lb vejuota arba dregna... ir tai pirma kart iseiti reikia 5 min paskuj 10min, tada 15min o paskuj jau pusvalandukuj ir taip didinti laika iki valandos smile.gif  mums tokia gydytoja gimdymo namuose isaiskino kaip reikia elgtis lb geras zmogus, jei ne ji pati buciau nieko nezinojus thumbup.gif

Na as pirma karta ejau 30 min, o antra karta jau visai valandai biggrin.gif ir nieko tikrai neatsitiko g.gif
Atsakyti
Patarimas toms, kurioms patinka mirkti vonioje. Jei nera kas paziuri kudiki, o jus labai norite pamirkt vonioje, uzdekite ant vonios galo vystymo lenta ir paguldykite vaika. Galesite mirkti kiek noresite. Jam bus idomu, dairysis ir jums ramu 4u.gif
Atsakyti