Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

is patirties:
visada ragaudavau vaistus kuriuos paskirdavo nes karta kai padaviau gryno babynos,vos neuzduso 1men dukryte;
jei lieps deti freiko pagalvele ar itvara reikalauk echoskopo arba iskart vaziuok pas profesoriu,ranku apziuros nepakanka tam;
jei suabejosi gydytojos profesionalumu,keisk ja,mums buvo kelios savaites o mate kad vystosi kazkoks atropinis dermatitas!!!nors mano manymu tai buvo tik prakaitines,nes dabar nera nieko;
paskaitinek si puslapi,nes tik jo deka is zalios mamos ,patapau rausvesne lotuliukas.gif ,ryte rijau visa info,
visada pasitikek nuojauta,dukryte 3men pradejo viduriuot,ta pacia diena gyd pasake kad normalu,o vakarop as neistverus nuveziau i ligon,to pasekoje atsidureme kauno infekcianiam ir vos ne renimac,Rota virusas...sesutes zodziais:dukryte nusividuriavo,nors kakojo tik 3 kartus!!!
Mano mamos zodziai,kurie pasiteisino-rytais tikrink temperatura,tik ji parodo ar vaikas serga,pirmiausia suzinosi kokia ji normali pas tavo vaikuti,po to sekimas.(taip dariau kol kudikelis buvo,dabar tai nebetikrinu,tik kai kyla itarimas)
Maziau knaisiokite po vaikucio nosi,ipurskite juros vandens ryte ir vsio!traukt tik kai sloguoja ir ten jau burbulai virsta,su tokiais traukinejimais isburko mano mazyles gleivine...gydem. ir dabar pakanka kad isciaudi visaka.
manau uztenka patarimu pradziai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oriste @ 2007 02 05, 23:54)
is patirties:
visada ragaudavau vaistus kuriuos paskirdavo nes karta kai padaviau gryno babynos,vos neuzduso 1men dukryte;
jei lieps deti freiko pagalvele ar itvara reikalauk echoskopo arba iskart vaziuok pas profesoriu,ranku apziuros nepakanka tam;
jei suabejosi gydytojos profesionalumu,keisk ja,mums buvo kelios savaites o mate kad vystosi kazkoks atropinis dermatitas!!!nors mano manymu tai buvo tik prakaitines,nes dabar nera nieko;
paskaitinek si puslapi,nes tik jo deka is zalios mamos ,patapau rausvesne lotuliukas.gif ,ryte rijau visa info,
visada pasitikek nuojauta,dukryte 3men pradejo viduriuot,ta pacia diena gyd pasake kad normalu,o vakarop as neistverus nuveziau i ligon,to pasekoje atsidureme kauno infekcianiam ir vos ne renimac,Rota virusas...sesutes zodziais:dukryte nusividuriavo,nors kakojo tik 3 kartus!!!
Mano mamos zodziai,kurie pasiteisino-rytais tikrink temperatura,tik ji parodo ar vaikas serga,pirmiausia suzinosi kokia ji normali pas tavo vaikuti,po to sekimas.(taip dariau kol kudikelis buvo,dabar tai nebetikrinu,tik kai kyla itarimas)
Maziau knaisiokite po vaikucio nosi,ipurskite juros vandens ryte ir vsio!traukt tik kai sloguoja ir ten jau burbulai virsta,su tokiais traukinejimais isburko mano mazyles gleivine...gydem. ir dabar pakanka kad isciaudi visaka.
manau uztenka patarimu pradziai 4u.gif

labas,
dekui uz patarimus mirksiukas.gif
as vakar persigandus buvau visai...kadangi mano vyras apsirgo, po jo as irgi biskeli sloguoju ir gerkle, tai jauciu persidave ir mano maziukui:(
matavau temperatura su dveim termometrais vienas rode 37.6, o kitas 37.3. tai suprask kaip nori..nors gal negerai kaip nors ikisau i pazasti ar kaip, nezinau net...
valgyt valgo lyg ir normaliai, kakoja irgi gerai, zaist zaidzia..siandien ryte pamatavau tai 36.6. bet toks biski vangokas mano maziukas atrodo...apziurejau dantukai kad ir nesirodo irgi..
patarkit kas cia galetu buti? o gal vesti pas daktarus tiesiai? nu kazkaip atrodo, kad ir nieko tokio jam nera, o is kitos puses, kad kazkas vis tiek ne taip...gal palaukti dar dienele paziuret ar darysis irzlesnis ar ne?
Atsakyti
geriausia temp matuoti su paprastu,nemeluos 100%.arba su elektron i dubce.Jei vaikui temp nera,valgo,kakoja gerai,zaidzia,tai nemanau kad turetum nerimauti,mamu visada akys baimes pilnos,mano ir taip pat bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Audre @ 2007 01 11, 16:05)
As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau blink.gif .

Kengura rekomenduojama apskritai tik nuo 3 men, kai vaikas jau galvyte laiko... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marea @ 2007 02 09, 13:27)
Kengura rekomenduojama apskritai tik nuo 3 men, kai vaikas jau galvyte laiko... ax.gif

As savo mazaja nesiojau nuo 3 savaiciu. Svarbiausia, kad ta kengura turetu atkalte, kuri prilaikytu galvyte 4u.gif
Atsakyti
Nešyklę, kurioje vaikas stačias, mūsų ortopedė leido tik nuo tada, kai vaikutis tvirtai sėdės, atseit gali pakenkti stuburiukui sad.gif Tai vat ir nesuprantu - ant nešyklės rašoma, kad gali nešioti vaiką nuo 2jų mėnesių, tai kaip čia suprast? g.gif

O luobelė ant galvytės tai mums pasirodė tik sulaukus 2,5mėn... Aš jau džiaugiausi, kai galvojau, kad nebus blush2.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas thumbup.gif na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli nestuke.gif Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... biggrin.gif
Taigi buciau labai dekinga jei atsakytumete man i siuos klausimus:

Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina?
Ar reikia naudoti kempinele naturalaus pluosto?
Ar maudant vaikuti jei verkia, ivynioti ji I kokia palute, kad jaustusi saugiau? Linine gal?
Ar po maudymo visada tepate vaikiukus aliejuku?
Kadangi maniskis gims ziema, ar reikia einant I lauka veideli riebiu kremuku tepti?
Ar tikrai reikia lovyteje migdant keisti vaiko padeti? Kas kiek laiko jei reikia?
Ar vilnones kojnytes ant nuogo kunelio turi buti pastoviai ar tik pora val. per diena? Ar vilnone kepure taip pat skatina kraujataka ir masazuoja?
Espomizana duoti pries ar po maitinimo jei vaikui pucia pilvuka?
Kokius skalbimo miltelius geriausia naudoti? Ar galima minstikli naudoti vaiko rubeliams?

Na kolkas tiek...nors zinokit tiek vbisko iskyla...tiesiog nezinau is kur tas zinias visas gauti doh.gif
Atsakyti
Pabandysiu patarti 4u.gif
Jokių žolelių nenaudok, o ypač ramunėlių. Jos gali labai stipriai alergizuoti. Pirmomis dienomis užteks tik vandenuko. Vėliau matysi kokia odelė ir ar reikia ko nors papildomo.
Naujagimiui kempinės tikrai nereikia.
Dėl maudymo suvysčius negaliu nieko patarti, nebandžiau. O kokios medžiagos bus vystyklas tikrai nesvarbu. Tik patarsiu, niekada nemaudyti kūdikio, jei jis alkanas.
Aliejuku trindavau tik kai būdavo išsausėjusi odelė, o šiaip manau, kad kuo mažiau chemijos, tuo geriau.
Į lauką einant tepdavau veidelį Essex kremu.
Dėl miegojimo lovytėje nieko negaliu patarti, mano dvimetinukė dar tik kelis kartus ten miegojo doh.gif Vaikiukas kelsis kas 2-3-4 valandas valgyti, tai ir paguldysi ant kito šoniuko.
Vilnones kojines moviau ant kelnyčių pirmus du mėnesius. Ant nuogo kūnelio nebandžiau, nemanau kad gali kam nors patikti doh.gif Kepurytės kambaryje visai nereikia.
Espumizaną duodavau po maitinimo.
Skalbimo miltelius naudok tik vaikams skirtus, o minkštiklio tikrai nereikia.

Gal kitos mamytės patars dar ką nors, o jau kaip elgtis, nuspręsi pati, pagal situaciją mirksiukas.gif Mamos nuojauta neapgauna mirksiukas.gif

Duosiu patarimą, kurį davė man mama:
Jei nežinai ko neramus ar verkia kūdikis, pirmiausiai nurenk nuogai ir gerai apžiūrėk, o po to matuok temperatūrą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indy @ 2007 11 11, 22:04)
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas  thumbup.gif  na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli  nestuke.gif  Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... biggrin.gif

Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart  prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina?
Ar maudant vaikuti jei verkia, ivynioti ji I kokia palute, kad jaustusi saugiau? Linine gal?
Kadangi maniskis gims ziema, ar reikia einant I lauka veideli riebiu kremuku tepti?
Ar tikrai reikia lovyteje migdant keisti vaiko padeti? Kas kiek laiko jei reikia?
Ar vilnones kojnytes ant nuogo kunelio turi buti pastoviai ar tik pora val. per diena? Ar vilnone kepure taip pat skatina kraujataka ir masazuoja?
Kokius skalbimo miltelius geriausia naudoti? Ar galima minstikli naudoti vaiko rubeliams?
Na kolkas tiek...nors zinokit tiek vbisko iskyla...tiesiog nezinau is kur tas zinias visas gauti doh.gif

Sveikute! Na i tuos klausimus pati atsakysi laabai gretai, kai lelka savo paimsi ant ranku. Bet aisku, zinoti, kaip kitos mamos elgiasi irgi gerai. tai as gal siek tiek kitaip manau, nei pries tai mamyte kai kuriais klausimais:
Del zoleliu ir as manau, kad nereikia nieko. Svarus vandenukas ir gana. Bet as pradejau maudyti kai virkstele nukrito, iki to laiko cia, vokietijoje nerekomenduoja, nes ilgiau gyja. Tai pirma kart numaudziau gal tik po 10 dienu. Pries tai tik apsluostydavau.
I vonele nieko niekad nedengem, su rankom prilaikem ir viskas. Ant rieso padedi galvyte ir su ta pacia ranka laikai uz pazastuko. o su kita ranka prausi. temperatura 37laipsn.
aliejuku tepiau kelis kartus, nes pasirode kad odele sausoka. bet retai.. po kiekvieno maudymo dziovinu dziovintuvu. jam labai patinka ir jei budavo isitempes nuo isgascio vandenuko, fenas labai nuramindavo ji ir susildydavo. cia ligoninej taip mokino..
kremukas veiduku einant i lauka nepakenks, o kokios firmos jau cia kiekvienam skirtingai tinka. as vaistinej kazkoki spec nuo salcio kudykiams pirkau, bet nepanaudojau dar, nes speigu dar nebuvo.
kepurytes namie neensiojam, o i lauka TIK medvilnine storesne. nes jei per silta uzdedi tai prakaituoja. dabar kai salta dar ant virsaus kapisonas, tai pilnai uztenka.
kojinytes tik kartais uzsidedavom vilnones ir ant pliku kojyciu, del pamasazavimo. bet jei jau uzdedavau tai visai dienai. nieko jis nejausdavo.
espumizana duoti preis maitinima. kartais pamirsdavau ir duodavau po maitinimo, tai man rods visai nepadedavo. o dabar jau visai nebenaudojam, po 2 men praejo skausmai thumbup.gif
vaikui naudoju persil sensitive ir taip pat pat Frosch minkstikli (jis yra spec antialerginis ir svelnus). bet po skalbimo papildomai ijungiu skalavima. minkstikli naudoju, nes be jo, labai jau siurkstus tie rubeliai.
sekmes auginant savo kudikeli!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rhealife: 12 lapkričio 2007 - 11:01
Mes Espumisaną duodavom tik kritiniu atveju, o šiaip prieš maitinimą lašindavau Sab Simplex'ą.
Atsakyti
QUOTE(Indy @ 2007 11 12, 00:04)
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas  thumbup.gif  na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli  nestuke.gif  Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... biggrin.gif

Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart  prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina?

Dėl maudymo - į flanelinį vystyklą suvynioju - dėdama į vandenį labai kalbinu ir visa gerkle šypsausi - tai nebijo jis - po kelių akimirkų irgi pradeda šypsotis.

Dėl aliejaus po maudynių - mano mama liepė užkaitinti paprasto saulėgrąžų aliejaus - tada susipilti į indelį ir kai atšals tepti - per kelias dienas nuėjo visos kūno pleiskanos, pirktinių jokių kol kas nenaudoju.

Espomizana prieš maitinimą duodu. Kai atsikelia - pakalbinu - ant pilvuko kas kart paguldau - ir lašiukų duodu.

Vilnonės kojinytes ant plikų kojyčių dėdavau pirmą mėnesį - dabar jau ant šliaužtų dedu.
Atsakyti
QUOTE(kitiakat @ 2007 11 12, 13:18)
Mes Espumisaną duodavom tik kritiniu atveju, o šiaip prieš maitinimą lašindavau Sab Simplex'ą.

Tai kad espumisano lasiukai ir tas sab simpleksas abu nuo pilvuko putimo. Kadangi maniskiui labai pute pilvuka tai viena karta duodavau vienoki kita kart kitoki vaistuka ir efektas tas pats. O veliau pasirinkau vien tik espumisana, nes jis yra skystesnis ir vaikutis lengviau isgerdavo nuo saukstuko, nes maitinau is krutines tai kitaip ir nesugirdysi, o sab simpleksas tirstas tai kol vaikas ji nulaizydavo ir tai daug saukstuke likdavo. Beje visada duodu pries maitinima, jei pamirsdavau tai kelis kartus daviau ir po maitinimo. Siaip viskas parasyta informaciniame lapelyje.
Atsakyti