Po pokalbio su viena mamyte pagalvojau, kad reiktu ir cia parasyti. Nes daznai girdziu ir skaitau, kai mamos tiek supa supa, kad net krato. Arba didesnius supurto. Tai cia paskaitykit apie sukresto kudikio sindroma http://www.supermama...howtopic=210005
Gal kam pravers PINIGU SKAICIUOKLE tevams, gyvenantiems ir auginantiems vaikuti (-ius) ANGLIJOJE: http://www.moneymade...org.uk/parents/
Sveikos mamites gal galetumete man ptarti kuom skalauti ar tepti uzpuliavusi vieta kur buvo daritas skiepas.vaikui 6 men. as praplaunu su peroksido vandeneliu bet as gyvenu anglijoi ir cia man vaistinei pasake kad negalima .tik su paprastu vandeniu bet gi puliai nedinks nuo vandens .aciu isanksto.
QUOTE(busima mamite @ 2010 09 28, 00:03)
Sveikos mamites gal galetumete man ptarti kuom skalauti ar tepti uzpuliavusi vieta kur buvo daritas skiepas.vaikui 6 men. as praplaunu su peroksido vandeneliu bet as gyvenu anglijoi ir cia man vaistinei pasake kad negalima .tik su paprastu vandeniu bet gi puliai nedinks nuo vandens .aciu isanksto.
Sunku pasakyti nematant, bet jei normalus atvejis, tai šioks toks pūlinukas susiformuoja ten, kur darytas skiepas. JO nei LIESTI, NEI KUO NORS TEPTI, krapštyti ar dar ką nors daryti negalima. Tiesiog apsimesti kad jo nėra ir prižiūrėti visą vaiko kūnelį kaip įprastai. Po kurio laiko toj vietoj susiformuos šašas, o po to liks randelis.
Jei tas pulinukas nuo skiepo nuo tuberkuliozes, tai tikrai nieko daryti nereikia, nes skaitosi kai puliuoja susidaro geresnis imunitetas, bet jei pulinukas atsirado paskiepijus kita vakcina, tada jau reikia kreiptis i gydytoja, nes greiciausiai buvo nesteriliai paskiepyta
Mamytukes, mazdaug nuo kada vaikutis miega 1 k per diena??? Manajam beveik 4 men, o su pirdukais bekariaudamas jau beveik 1 k per diena miega apie 4 val, arba po truputi: 15 min, 1 val, 1 val. Diena - viso iki 4 val. Svorio normaliai - vidutiniskai priaugta.
Mes nieko nedarėm su tuo pūlinuku, kaip viena mamytė išsireiškė, apsimetėm kad nieko nematom
QUOTE(p Raganyte @ 2010 09 28, 14:13)
Mamytukes, mazdaug nuo kada vaikutis miega 1 k per diena??? Manajam beveik 4 men, o su pirdukais bekariaudamas jau beveik 1 k per diena miega apie 4 val, arba po truputi: 15 min, 1 val, 1 val. Diena - viso iki 4 val. Svorio normaliai - vidutiniskai priaugta.
Šiaip turbūt individualiai kiekvienas vaikutis skirtingai miega. Manasis dabar tik neseniai perėjo į 2 miegus, anksčiau vis po 3 kart miegodavo ir būdavo ne ilgiau 45min Dabar vieną miegą jau miega apie 1,5val, o kitą srtabiliai 45min . Bet iki vakarinio miego vos ištempiam, labai jau piktas darosi vakare Sesės vaikas 1metų ir 4mėn, dabar pereidinėja iš 2miegų į vieną.
QUOTE(Vikadi @ 2010 09 28, 20:32)
Mes nieko nedarėm su tuo pūlinuku, kaip viena mamytė išsireiškė, apsimetėm kad nieko nematom
Šiaip turbūt individualiai kiekvienas vaikutis skirtingai miega. Manasis dabar tik neseniai perėjo į 2 miegus, anksčiau vis po 3 kart miegodavo ir būdavo ne ilgiau 45min Dabar vieną miegą jau miega apie 1,5val, o kitą srtabiliai 45min . Bet iki vakarinio miego vos ištempiam, labai jau piktas darosi vakare Sesės vaikas 1metų ir 4mėn, dabar pereidinėja iš 2miegų į vieną.
Maniškis dabar, šešių mėnėsių, "pereidinėja" nuo trijų link dviejų miegelių per dieną
jei miega tris , tai po pusvalandį, o jei du, tai po valandą ..
QUOTE(p Raganyte @ 2010 09 28, 13:13)
Ko gero visi skirtingai...gal jam tiek uztenka. Jei jauciasi nepavarges, valgo gerai, ne irzlus, tai ko gero pakanka miegelio.
Mes 9 menesiuku miegam jau po viena miegeli, t.y. 2 val. ir viskas. Daugiau nebeuzmiega, visa diena duodasi, zaidzia, ropoja ir pan. Nors vakare jau labai pavarges buna, taciau antram miegeliui niekaip neiseina paguldyti.
Pas mus po BCG(liet TBC) skiepo uzaugo puliukas trecia menesi. Jau buvau pasiskaicius, kad cia normalu, tai ir nebuvo baisu. Kas vakara aplink ji patepdavau spiritu. Kai puliukai pradejo lauk eiti nuvalydavau ir iviniojus panaudota tampona i maiseli, ismesdavau. Kazkur girdejau, kad puliukuose gali but ligos uzkrato, tai geriau atsargesnei buti.
na, dėl mišinuko sunku pasakyti, nes neiašku, ar jūsų vaikiukas valgo dar kiek nors MP? kaip dažnai jis anksčiau valgė? ar prieš tai valgėt NR1 ar jums tik dabar prireikė mišinuko? kaip dažnai primaitinate papildomai košelėmis, tyrelėmis? čia priklauso nuo individualios situacijos
mūsiškė nuo 7 mėn mišinuką valgė tik ryte ir vakare po MP, kurio buvau labai mažai. bet kaip pradėjo po mažai priaugti svorio, tai daktarė liepė dar duoti mišinuko 1 kartą ir dieną, tai taip dbr ir darom. mes naudojam NAN HA, ti štai kas įdomu, nuo 9 mėn, jau eina 3 Nr, o bent jau pas mus Maxėj jo nėra, tai užsisakiua iš Assorti.lt. k gal didmiesčiuose ir yra 3 Nr NAN prekyboje
mūsiškė nuo 7 mėn mišinuką valgė tik ryte ir vakare po MP, kurio buvau labai mažai. bet kaip pradėjo po mažai priaugti svorio, tai daktarė liepė dar duoti mišinuko 1 kartą ir dieną, tai taip dbr ir darom. mes naudojam NAN HA, ti štai kas įdomu, nuo 9 mėn, jau eina 3 Nr, o bent jau pas mus Maxėj jo nėra, tai užsisakiua iš Assorti.lt. k gal didmiesčiuose ir yra 3 Nr NAN prekyboje