Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Apache @ 2010 07 21, 12:08)
Na,pritariu,kad alyvuogiu aliejukas naturalus geriau. Nors mes anudojom jonsons ir viskas gerai praejo  smile.gif

Health Visitor patare tiesiog alyvuogiu alieju patepti.

Ir is viso (maitinu TIK savo pienu): mano naujagimio nieks nemaude. Maudemes 1 sav amziaus. smile.gif Be to - MW pirmaji karta moke kaip maudyti - paprastam is krano prileistam siltam vandeny, kurio temperatura tikrinom ir termometru ir alkune. Ir jokiu burbuliuku, aliejuku, losjoniuku, levanduku,.. biggrin.gif
Bambutes - su niekuom netepem ir su niekom nekrapstem (? g.gif ). Viskas nuostabiai graziai gijo ir po 8 dienu nukrito. thumbup.gif
Ir siulo kuo maziau tos chemijos naudoti ypac vaikuciui.

Tiesa, buvau nusistaciusi gan daznokai naudoti vystiklus o ne pampersus - odai geriau ir uzpakaliukas ,,prasivedina". Realybeje - kolkas tik lauke karta patiesiau kad paplikinetu... ax.gif Vis tik pirma menesi nebuvo nei laiko uzsiimti dar su tais vystiklais, kai atsirado itemptas rezimas: pientraukis, skaudantys papai, maitinimo rezimas, pirdukai ir diegliukai - vaiko klykimas ilgalaikis, o kur dar valgio pasigaminimas sau... Pagalbos draugu/giminiu kaip ir neturejau visiskai - ne Lt. 4u.gif

Del vitaminu krutim maitinancioms. Kadangi prisilaikau ,,zindyves produktu" - ne viska galiu valgyt ir tikrai ne kasdien gaunu reikiama kieki vitaminu. Valgyt daznokai ner kada pasidaryt - tik greitus patiekalus: manu kose, makaronai,... Be to - tie patys agurkai, porai, arbuzai,.. jau senokai nebeturi tiek vitaminu, kiek turedavo musu bobuciu laikais. mirksiukas.gif Taigi - as uz vitaminu gerima, bet ne perdeta. thumbup.gif
Atsakyti
mamukai ar galima kaip pagelbeti mazajui su viduriukais ?
viduriuoja manasis, bet cia turbut del dantuku, nes priekiniai kandziai jau prasikale, ir matau kad vel du lenda iš sonu. ax.gif
gal galit patart kaip pagelbet vaikuciui del viduriuku ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 22, 16:46)
mamukai ar galima kaip pagelbeti mazajui su viduriukais ?
viduriuoja manasis, bet cia turbut del dantuku, nes priekiniai kandziai jau prasikale, ir matau kad vel du lenda iš sonu. ax.gif
gal galit patart kaip pagelbet vaikuciui del viduriuku ?

mes naudojam grape water ir padeda.
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2010 07 23, 11:40)
mes naudojam grape water ir padeda.

Na jisai kik zinau viduriuku tikrai nekietina schmoll.gif jisai nuo diegliu, o kad pakietetu galima duoti ryziu koses, ar dar kazka kietinancio
Atsakyti
Skaiciau nete, kad gripe water yra nuo ivairiu viduriu negalavimu, nes mes galvojam savo mazgei duot, nes toks vaizdas, kad jai pastoviai bloga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Velniukste;))) @ 2010 07 25, 03:15)
Na jisai kik zinau viduriuku tikrai nekietina schmoll.gif jisai nuo diegliu, o kad pakietetu galima duoti ryziu koses, ar dar kazka kietinancio

doh.gif idemiai neperskaiciau.

dar zinau kad zarnyna tvarko aviziniu dribsniu kose ypac tas ju nuoviras vadinamas klijumi, avizines kruopas i daugiau vandens pavirk ir ta riubyte gali su pienuku paskaninti ir pavalgyti arba duotu vaikui to skystimelio pagert.

o man va kilo klausimas mes vaika visur veziojames lopsyje ir kartais buna duobetas kelias ar nieko jei vaikiukas truputu kratosi, ten pas ji viskas dar minksta kazkaip snd man neamu pasidare, nes suzinojau apie vaiko sukretimo sindroma, dieve kiek ten reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingrele: 25 liepos 2010 - 23:20
QUOTE(Ingrele @ 2010 07 25, 17:17)
o man va kilo klausimas mes vaika visur veziojames lopsyje ir kartais buna duobetas kelias ar nieko jei vaikiukas truputu kratosi, ten pas ji viskas dar minksta kazkaip snd man neamu pasidare, nes suzinojau apie vaiko sukretimo sindroma, dieve kiek ten reikia.

Tai aisku kad ne nieko, isvis negalima lopsyje vezioti doh.gif Tik specialiai tam skirtoje autokeduteje! Na nebent jums nieko tokio rizikuoti savo vaiko gyvybe rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2010 07 26, 12:49)
Tai aisku kad ne nieko, isvis negalima lopsyje vezioti  doh.gif Tik specialiai tam skirtoje autokeduteje! Na nebent jums nieko tokio rizikuoti savo vaiko gyvybe  rolleyes.gif

musu lopsys pritaikytas gle vezioti jis prisega su dirzais ir vaikas lopsyje prisisega.

tik negalvok kad as seip padedu ir viskas, kadangi mums tenka vaziuoti labai toli , o keduteje galima tik 2 val i para laikyti tai teko rinktis vezima kur lopsys prisisega gale su dirzais.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 07 20, 12:43)
visi patarimai puikus, isskyrus cituojama.

pienas krutyse "neuzsistovi": pieno perteklius gryzta atgal i motinos kraujotaka ir duoda signala, kad pieno per daug, kad reikia gaminti maziau. todel, jei pieno per daug (ypac zindymo pradzioje, kai dar reguliuojasi pieno gamyba), nutraukineti pieno PO maitinimo negalima: istustinant krutis skatinama pieno gamyba ir problemos tik dides. pienas intensyviausiai gaminasi zindymo metu ir is karto po zindymo, todel tuo metu nutraukinejant pieno gamyba intensyveja.

norint sumazinti pieno gamyba, nutraukineti reikia tuo metu, kai krutys prisipildo, verzia, o vaikas dar nerodo noro valgyti. nutraukti reikia tik tiek, kad neverztu, kad palengvetu.

gal ne visai taip parašiau... mūsų pupai užtenka pavalgyti iš vienos krūties, tai po maitinimo nutraukiu iš kitos (pirmoji ir taip ištuštinta būna), ypač naktį, nes užteko kartelį patingėt ir pamiegot tas 2-3val su pilna pienuko krūtim, kad tokių bėdų sulaukčiau.
Atsakyti
Ar gali buti kad mano pienas pradejo riebeti ir vaikui uztenka is vienos kruties pavalgyti nes jis kai antros dar pavalgo tai man pradeda ziaugcioti ir neatsirugsta.

dabar ruputi esu sunerimus reikes atsipalaiduoti kad pienuko butu ir vaikas ramiai miegotu, snk kazkaip vaikiuka sraivesi miegodamas atrodo ir geriam nuo viduriuku vaistuku, bet va snkt kazkaip as likau be miego. dabar net slyvas su kruopomis valgau kad maziukui atlaisvintu viduriukus nes nuo 5 dienio dar nekakjo, na jis pas mane ir taip retai kakoja. o dabar dar ziaugcioti pradejo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2010 07 26, 11:05)
musu lopsys pritaikytas gle vezioti jis prisega su dirzais ir vaikas lopsyje prisisega.
tik negalvok kad as seip padedu ir viskas, kadangi mums tenka vaziuoti labai toli , o keduteje galima tik 2 val i para laikyti tai teko rinktis vezima kur lopsys prisisega gale su dirzais.

Jei lopsys pritaikytas veziotis leliuka masinoje su spec. dirzais, tai tikrai Jusu maziukui nieko neatsitiks. Kad trupuciuka viena kita duobe uzkliudysit, tikrai nuo to nebus sukresto vaiko sindromo. mirksiukas.gif Vaikiukas guli patogiai, o dazniausiai sukresto vaiko sindromas buna tada, kai ji paemus stipriai papurtai.
Sekmes kelionese. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2010 07 26, 05:05)

Jokie lopsiai, net ir tie, kur raso, kad pritaikyti, saugumo atzvilgiu toli grazu neprilygsta kedutems.
Keduteje galima iki 3 val, o jei kelione ilga, tai juk vis vien tenka sustoti "pasimankstinti", pasimaitinti ir t.t. Ir tada galima sest ir vaziuoti toliau.
Mes va pries pora men. vaziavom i kelione, kur i viena puse - apie 8 val. kelio. Paparasciausiai sustojom kelis kartus ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 26 liepos 2010 - 11:33