Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Mergiote666 @ 2010 07 14, 11:52)
Sveikos mamyes, as esu visiskai zalia mamyte, mano mazylei dar tik 11 dienu.
As maitinu pati ir is paradziu viskas buvo ok, o dabar buna momentu kai negaliu isliulyti kruties, atrodo lyg ir nori valgyt, bet krato galvyte ir negali sugaut spenelio.

Papasakosiu kaip man liepe kruti duoti zindymo instruktore, kad gerai sukastu: Paguldai priesais save ar po pazastim is sono, paimi speneli ir prilieti maziuko virsutine lupa. Automatiskai maziukas issizios, ir tada ikisi kruti i vidu, daugiau i virsu. Tokiu budu maziukas gerai apzioja, sukuria vakuma ir zinda.

Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2010 07 15, 18:46)
Papasakosiu kaip man liepe kruti duoti zindymo instruktore, kad gerai sukastu: Paguldai priesais save ar po pazastim is sono, paimi speneli ir prilieti maziuko virsutine lupa. Automatiskai maziukas issizios, ir tada ikisi kruti i vidu, daugiau i virsu. Tokiu budu maziukas gerai apzioja, sukuria vakuma ir zinda.

Instruktorė turėjo paminėti, kad ne spenelį vaikui kišti, o vaiką prie krūties glausti (lyg bandyti jo burnytę ant spenelio "užmauti"), tada gerai apžios smile.gif
Atsakyti
Aciu labai visoms uz patarimus.

Kad mes ir atsirugstam ir kartais po kelis kartus, o ji poto vistiek atpila ir siandien tai is vis nerami labai, gal diegliukai rimtai jai prasidejo, nes tik pavalgo ir nerimauja, verkia, muistosi.

Sveremes, tai svoris auga kaip ant mieliu, tai del to truputi ramiau...

Siandien eisiu i vaistine paziureti kokiu vaistuku nuo pilvelio putimo ir diegliuku, paziuresim kaip seksis, nes labai jau gaila to verkiancio padarelio...
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 07 15, 11:30)

Mums antra savaitele buvo juodai kosmariska su tais vaikiuko klykimais... Kol nepapasakojau MW apie pozymius. Sako - greiciausiai colic.  ax.gif Dave informac lankstinuka ir patare kokiu vaistuku ieskot.
[color=blue]

Guildyti ant sonelio meginkit. Ant pilvuko guldant - pirdukai geriau iseina.  mirksiukas.gif

Sveikute, matau tu irgi ne Lt smile.gif
Pas mus vakar buvo Health visitor, tai sake, kol kas viskas guess work, mazdaug turi nuspeti ko maziuke nori, viska isbandyti ir ziureti ar pataikysi. Tai va mes ir bandom viska, bet jau niekas nebeveikia, tai nzn...

O kokie diegliuku pozymiai?

Siaip cia tie klykavimai tik sia savaite ir prasidejo, siaip budavo viskas ok. Ir viskas buna taip: ji dazniausiai neverkia, kai nori valgyt, o pradeda kisti kumstukus i burnyte, tada as ja pamaitinu, nakti dazniausiai ji pavalgo ir uzmiega apsiziojus papuli smile.gif O diena pavalgo, atsirugstam o tada pradeda muistytis, zyzsti, lyg steneti, gal jai (viduriukai uzkieteje), atpylineti.... Ir taip kokias 3-4 val, kol uzmiega:(
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Gal kuri patars ką daryti su mazukes zagsiukiu? Pradeda zagsius "ant lygios vietos", ne po valgio, kai ramiai guli, budrauja. Kai zagsi tai pradeda nervuotis.
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2010 07 14, 11:44)
Pirminiame mamos piene yra 90 proc. vandens, tai pakankamai kad vaikelis atsigertų  mirksiukas.gif

Kiek man teko girdėti iš senesnių žmonių, o ir pati įsitikinau - vaikui nei vandenukas, nei arbatėlės nekenkia. Būčiau tai žinojusi anksčiau, būtume pilvelio problemas kur kas lengviau sprendę. Kai surizikavau ir daviau pankolių arbatėlės - viskas pasikeitė.
Atsakyti
kiaune,del zagsejimo-jei pati maitini-pasiulyk (.),arba dar vaistukai nuo pilvo putimo padeda
mergiote,prazioj taip ir buna,ir spelioji ko mazylis nori.pabandyk pilvuka pamasazuot,kojytes jai link pilvo stumk.del atpilynejimu,jei ne fontanu ka tik pavalgius,nepergyvenk-mano ir po pusvalandzio atpila-normalu,svarbu svorio priauga
o gal tie zyzimai-paprasciausias noras demesio,silumos,kad mama salia butu?sunku kai negali pasakyti kas jiem yra
Atsakyti
QUOTE(*Kiaune* @ 2010 07 16, 18:59)
Sveikos mamytes  4u.gif

Gal kuri patars ką daryti su mazukes zagsiukiu? Pradeda zagsius "ant lygios vietos", ne po valgio, kai ramiai guli, budrauja. Kai zagsi tai pradeda nervuotis.

Zagsiukai tai prasideda tada kai susala, kai itraukia oro arba jei neatsirugsta po masitninmo tada paguldzius ima zagsiukas.

ka as darau jei susala tada sildau paimu ant ranku ir susildau, duodu kruti nes tada traukdamas vaikas negauna oro ir diafragma susitvarko jei kruties neimatai paguldau abt pilvuko arba panesioju staciom, jei ir tai nepadeda tai pagulau i lovyte apkamsau ir prie pilvuko po anklode pamasazuoju pasildau pilvuka kaip kad pustu.

sekmes.

Atsakyti
QUOTE(*Kiaune* @ 2010 07 16, 17:59)
Sveikos mamytes  4u.gif

Pas mus zagsuliukas uzeina, kai snekedamas vaikutis prisigaudo oro. Kad praeitu arba pasiulau kryti, arba duodu vandenuko atsigert, o kartais ir savaime praeina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 07 16, 20:22)

mergiote,prazioj taip ir buna,ir spelioji ko mazylis nori.pabandyk pilvuka pamasazuot,kojytes jai link pilvo stumk.del atpilynejimu,jei ne fontanu ka tik pavalgius,nepergyvenk-mano ir po pusvalandzio atpila-normalu,svarbu svorio priauga
o gal tie zyzimai-paprasciausias noras demesio,silumos,kad mama salia butu?sunku kai negali pasakyti kas jiem yra

Tai, kad jau viska isbandem. Ir pilvuka masazuojam ir kojytes ir rankytes ir galvyte glostom, ir nesiojam ir supuojam ir tikrai palaikom stacia ir atsirugsta ji ir vistiek atpila.
Sia nakt is vis miegojo tik ant man arba vyrui ant krutines, ant pilvelio, nes tik pabandai paguldyt i lopsi is kart pradeda atpylinet. Ir ji kai atpila tai atrodo, kad jai labai bloga, nes pradeda visokias mimikas rodyt ir mosikuoja rankytem ir kojytem, kisa lauk liezuviuka, stena... Ir bandem visokiom pozom kelt i lopsi - deja... Vakar daviau vaistuku nuo diegliuku, tai atrodo, kad buvo ramesne, neverke tiek pavalgius.... Bet su miegojimu lopsyje vistiek problema... unsure.gif

Papildyta:
O siandien ryte atrodo taip neblogai pavalge, bet kokia ger valanda atpylinejo, ir kartais net fontanais... Tai dabar pamaitinau vel ir atrodo, kad snaudzia kol kas....
Atsakyti
QUOTE(Mergiote666 @ 2010 07 17, 12:05)
Tai, kad jau viska isbandem. Ir pilvuka masazuojam ir kojytes ir rankytes ir galvyte glostom, ir nesiojam ir supuojam ir tikrai palaikom stacia ir atsirugsta ji ir vistiek atpila.
Sia nakt is vis miegojo tik ant man arba vyrui ant krutines, ant pilvelio, nes tik pabandai paguldyt i lopsi is kart pradeda atpylinet. Ir ji kai atpila tai atrodo, kad jai labai bloga, nes pradeda visokias mimikas rodyt ir mosikuoja rankytem ir kojytem, kisa lauk liezuviuka, stena... Ir bandem visokiom pozom kelt i lopsi - deja... Vakar daviau vaistuku nuo diegliuku, tai atrodo, kad buvo ramesne, neverke tiek pavalgius.... Bet su miegojimu lopsyje vistiek problema...  unsure.gif

Papildyta:
O siandien ryte atrodo taip neblogai pavalge, bet kokia ger valanda atpylinejo, ir kartais net fontanais... Tai dabar pamaitinau vel ir atrodo, kad snaudzia kol kas....

Jei fontanu ir dažnai tai reiktu gydytojai pasakyti..na, bet jau mane taip perspėjo mūsų gyd.Normalu, kad apylinėja, bet jei per daug tai kažkokius tyrimus išrašo pasidaryti g.gif
O dėl lopšiuko, tai mūsiškio būdavo neįmanoma užmigdyti vežimėlio lopšiuke ir dabar ilgai guli guli lauke vežiojamas, kol supykes parėkia kokias penkais min. ir užmiega...kaip kad kokia klaustrofobija jam būtų g.gif o savo lovytėj ar mūsų lovoj miega be problemų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiote666 @ 2010 07 17, 13:05)
Sia nakt is vis miegojo tik ant man arba vyrui ant krutines, ant pilvelio, nes tik pabandai paguldyt i lopsi is kart pradeda atpylinet. Ir ji kai atpila tai atrodo, kad jai labai bloga, nes pradeda visokias mimikas rodyt ir mosikuoja rankytem ir kojytem, kisa lauk liezuviuka, stena... Ir bandem visokiom pozom kelt i lopsi - deja... Vakar daviau vaistuku nuo diegliuku, tai atrodo, kad buvo ramesne, neverke tiek pavalgius.... Bet su miegojimu lopsyje vistiek problema...  unsure.gif

Papildyta:

Gal kartais turi per daug pieno? Gal pienukas bega ciurkslemis ir vaikas nespeja ryti, todel daznai atsitraukia nuo kruties ikvepti oro? Pas mus bent jau buvo sita problema. Aisku, as is pradziu neatkreipiau demesio blush2.gif Tai pradejau siek tiek nusitraukineti to pirmojo liesojo pieno, kad nebebutu tokios dideles sroves. Nuo tada nebeatpylineja (nors pries tai be galo atpylinedavo), o ir pilvuko skausmai sumazejo. Paskui gydytoja pasake, kad greiciausiai mazoji privalgydavo tik is liesojo pieno, kuriame pilna cukraus, tas pienas pradedavo rugti pilvelyje ir todel jai taip skaudedavo.
Na, cia tik siaip pamastymui, gal ir tau taip yra... Buciau zinojusi anksciau as, kad man tokios bedos, tai nebuciau 2 men. prasikankinusi su verkianciu vaiku 4u.gif
Atsakyti