Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Lijyte @ 2010 07 12, 08:10)
Burnytę, aišku. Nes Daktarinas yra valgomasis gelis.Ir net vaisto anotacijoje yra parašyta, kad tepti burną. O ir pienligė pas jį yra bunoje  4u.gif

Deja, pienligė pasisėja per visą virškinamąjį traktą, dėl to dar papildomai reikia tepti ties išeinamąja anga ir mamos spenelius wink.gif Pabandykit, tikrai nepakenks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 12, 07:24)
Deja, pienligė pasisėja per visą virškinamąjį traktą, dėl to dar papildomai reikia tepti ties išeinamąja anga ir mamos spenelius wink.gif Pabandykit, tikrai nepakenks  rolleyes.gif

Man idomu, Jus gydytoja? biggrin.gif Kiek vaiku turit?
Nes Jus svaistotes patarimais, lyg butumet gydytoja ir turetumet bent kelis vaikus... doh.gif
Siaip mamai gydytoja patare butent taip, kaip ji ir daro, kam dar sukelti daugiau sumaisties galvoje. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 12 liepos 2010 - 10:29
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 12, 11:27)
Man idomu, Jus gydytoja?  biggrin.gif Kiek vaiku turit?
Nes Jus svaistotes patarimais, lyg butumet gydytoja ir turetumet bent kelis vaikus...  doh.gif
Siaip mamai gydytoja patare butent taip, kaip ji ir daro, kam dar sukelti daugiau sumaisties galvoje.  doh.gif

Vai vai, tai jau dabar pagal vaikų skaičių pradėsim lygiuotis?
Gydytojų irgi visokių būna, kompetencija labai skiriasi.
O jei čia visos tikit, kad pienligę sukeliantis grybelis gyvena tik vaiko burnoj ir jo nėra nei ant jo išeinamosios angos, nei ant mamos spenelių, tai galvokit toliau rolleyes.gif
Ai tiesa, čia atvejis, kai mama pati nemaitina, tai spenelius galit palikt ramybėj biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 12 liepos 2010 - 10:39
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 12, 10:37)
O jei čia visos tikit, kad pienligę sukeliantis grybelis gyvena tik vaiko burnoj ir jo nėra nei ant jo išeinamosios angos, nei ant mamos spenelių, tai galvokit toliau  rolleyes.gif

As nesilygiuoju, nei vaikais, nei dar kuom nors...netgi pati augindama tris vaikus nedrisciau drastiskai teigti, kad tas ir anas yra tikrai taip ir ne kitaip. Cia patarimai "zalioms mamytems", tai vadinasi, kurios neturi vaikuciu, arba tik ka ju susilauke, Jus viena is tu "zaliu mamu", tai kaip Jus galit svaistytis patarimais, jei net jokios praktikos neturejot, is nuogirdu, pasakymu ir pasisakymu? Baikit kresti juokus...cia ne kaciukai ir ne suniukai, su vaikais reikia elgtis atsargiai. Eksperimentuoti galesit su savo vaiku, jei Jums taip patinka. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 12 liepos 2010 - 10:43
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 12, 11:42)
As nesilygiuoju, nei vaikais, nei dar kuom nors...netgi pati augindama tris vaikus nedrisciau drastiskai teigti, kad tas ir anas yra tikrai taip ir ne kitaip. Cia patarimai "zalioms mamytems", tai vadinasi, kurios neturi vaikuciu, arba tik ka ju susilauke, Jus viena is tu "zaliu mamu", tai kaip Jus galit svaistytis patarimais, jei net jokios praktikos neturejot, is nuogirdu, pasakymu ir pasisakymu? Baikit kresti juokus...cia ne kaciukai ir ne suniukai, su vaikais reikia elgtis atsargiai. Eksperimentuoti galesit su savo vaiku, jei Jums taip patinka.  mirksiukas.gif

Jei į klausimą žinau atsakymą, tai nesuprantu, kaip tą atsakymą veikia faktas, jog mano pirmas vaikas dar tik pakeliui rolleyes.gif
Kad būsiu naujai iškepta mama tai sutinku, bet ne "žalia" schmoll.gif Vaikų auginimo klausimais domiuosi jau treji metai ir į mano domėjimosi šaltinius SM nepatenka.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 12, 11:37)
O jei čia visos tikit, kad pienligę sukeliantis grybelis gyvena tik vaiko burnoj ir jo nėra nei ant jo išeinamosios angos, nei ant mamos spenelių, tai galvokit toliau  rolleyes.gif
Ai tiesa, čia atvejis, kai mama pati nemaitina, tai spenelius galit palikt ramybėj  biggrin.gif

Šiaip daktarinas yra valgomasis gelis, ir net anotacijoje nėra nei žodžio apie išangės tepimą. Kai pienligė pasiekia žarnyną, išangė būna išberta. Pas mus to dar nėra.Mūsų daktarė labai kompetetinga ir ja labai pasitikiu. Medikų pažįstu laaaabai daug, tad išsirinkau pačią geriausią smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 12, 11:15)
Jei į klausimą žinau atsakymą, tai nesuprantu, kaip tą atsakymą veikia faktas, jog mano pirmas vaikas dar tik pakeliui  rolleyes.gif
Kad būsiu naujai iškepta mama tai sutinku, bet ne "žalia"  schmoll.gif  Vaikų auginimo klausimais domiuosi jau treji metai ir į mano domėjimosi šaltinius SM nepatenka.

Nemaisykite skirtingu dalyku...dometis yra viena, o auginti, rupintis ir aukleti vaika, visai ka kita. Mes visi galim pasiskaityt knygu ir sakyt, kad va, as jau profesorius ir pan., bet deja taip nebuna. schmoll.gif
Faktas ir yra faktas, kai jis yra patiktrintas ir "uzpatentuotas", o ne siaip sau zodziai is lempos...
Kaip ir sakiau, tada kada PATI SAVO VAIKA auginsite, ant jo ismeginsite visus tuos patarimus, kuriuos dalinate cia, tada ir bus kita kalba. Dabar Jus dar "zalia mama" ir negalite kategoriskai teigti, bei dalinti patarimus toms, kurios jau vaikucius augina, tuo tarpu, kai Jus pati dar neturite atzalu.
Pasvarstyti, pasitarti visada galima, bet tik ne sitaip "brukti" savo "receptus". schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 12, 12:57)
Nemaisykite skirtingu dalyku...dometis yra viena, o auginti, rupintis ir aukleti vaika, visai ka kita. Mes visi galim pasiskaityt knygu ir sakyt, kad va, as jau profesorius ir pan., bet deja taip nebuna.  schmoll.gif
Faktas ir yra faktas, kai jis yra patiktrintas ir "uzpatentuotas", o ne siaip sau zodziai is lempos...
Kaip ir sakiau, tada kada PATI SAVO VAIKA auginsite, ant jo ismeginsite visus tuos patarimus, kuriuos dalinate cia, tada ir bus kita kalba. Dabar Jus dar "zalia mama" ir negalite kategoriskai teigti, bei dalinti patarimus toms, kurios jau vaikucius augina, tuo tarpu, kai Jus pati dar neturite atzalu.
Pasvarstyti, pasitarti visada galima, bet tik ne sitaip "brukti" savo "receptus".  schmoll.gif

Net jei patarimas iš tų, kas vaikus augina ir prižiūri, vis tiek aš jo negaliu sakyt? biggrin.gif Čia retorinis klausimas, atsakyt nereik.
Brukti niekam nieko nebruku. Lijyte pakankamai man aiškiai atsakė.
Jums leidus, pasitraukiu iš eterio, užleisdama vietą patyrusioms mamoms bye1.gif
Atsakyti
sveikos mamytes.
nupirkau savo maziui HiPP "Vaisines arbatos " parasyta kad galima jau nuo 6men (bet ka raso dar neviskas ) biggrin.gif
kaip jus mamytes sakot ar galima jau mano kleckuciui tokia arbatyte vaisine duoti ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 12, 14:27)
sveikos mamytes.
nupirkau savo maziui HiPP "Vaisines arbatos " parasyta kad galima jau nuo 6men (bet ka raso dar neviskas )  biggrin.gif
kaip jus mamytes sakot ar galima jau mano kleckuciui tokia arbatyte vaisine duoti ?

Vaisine arbatyte tinka, jei yra nurodytas tam tikras amzius, butent Jusu atveju, nurodyta, kad galima vartoti nuo 6 men., o jusu leliukui 8.5menesiuko, tai manau, kuo puikiausiai vartoti galima. Tik zinoma, kaip jam patiks ir tiks si arbatyte, priklauso tik nuo jo ir jo oraganizmo. mirksiukas.gif Pradziai duokite tik trupuciuka, o jei patiks ir tiks, manyciau, ir toliau galite ja skaniai gerti. Sekmes. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 12, 12:04)
Net jei patarimas iš tų, kas vaikus augina ir prižiūri, vis tiek aš jo negaliu sakyt?  biggrin.gif  Čia retorinis klausimas, atsakyt nereik.
Brukti niekam nieko nebruku. Lijyte pakankamai man aiškiai atsakė.
Jums leidus, pasitraukiu iš eterio, užleisdama vietą patyrusioms mamoms bye1.gif

Isreiksti NUOMONE, mes visi galim, tai nieko blogo. mirksiukas.gif Bet tik ne primygtinai teigti tada, kai jau ir taip aiskiai mama pasake, jog pasitare su gydytoja, kuri viska aiskiai isdeste ir patare. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, oinebezinau ka ir daryti per siuos karscius, vaika sekia visa diena iki isteriju, visai nemiega doh.gif

uzpakaliukas su kiausukai sdega nebezinau ka ir daryti, kaip jus iskenciate tokius karscius?
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2010 07 13, 19:43)
uzpakaliukas su kiausukai sdega nebezinau ka ir daryti, kaip jus iskenciate tokius karscius?

nurenkit vaika, nuimkit sauskelnes, po uzpakaliu patieskit storesni ranksluosti ir sulankstyta vystykla (vystykla reikes daznai kaitalioti) - tegul "vedina" uzpakali. kad neapvarytu lovos, galima "sysiuka" lengvai pridengti plonu vystyklu. laikas nuo laiko apsluostykit dregnu vesiu ranksluosteliu. daznai duokit kruti, kad atsigertu (jei maitinat krutimi).
Atsakyti