Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Issisiepes tetis @ 2010 07 02, 01:17)
Iš pradžių reikia ištraukti snargliukus, geriausia tai daryti su specialiu aspiratonium (Rhenomer, vaistinėje apie 20 lt). Prieš tai įlašinat jūros vandens porą lašų (tik būtinai guldykit lelių ant šono tuo metu), o tada traukiat su aspiratorium. Pavalius nosytę, galima įlašinti mamos pieno arba homeopatinių lašų (vaistinėj taipogi turi patarti, aš pavadinimą u-miršau, berods Euphorum ar kažką tokio). Tie lašai tinka ir maitinančiai mamai, jeigu ką. Dar svarbu kuo dažniau vėdinti kambarį, nes nuo centrinio šildymo labai sausas oras. Galite ant radiatorių užmesti kokių šlapių skudurų, nes slogytė dažnai ir prasideda nuo per sauso oro.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sveikos mamytes  smile.gif  Turit saunu puslapi,kur galyt dalintis viena su kita naudinga informacija,tai as irgi nusprendziau prisireg. ir pasisemti is Jusu sukauptos patirties  ax.gif
Ir turiu toki klausyma: mano angelui jau 7 dienos ir jis bishki snaruoja,turi bubiu nosyteja smile.gif cia visos kalbat ,kad reikia pirma ilasinti juros vandens,tada isvalyti bubius ir ilasinti mamos pieno.Cia tas juros vanduo yra koks specialus kur vaistinese parduoda ar papastas is juros?Nes gyvenam prie juros,tai leksiu parnesti to vandens  smile.gif

Nu tata nejuokauk taip biggrin.gif Aišku, kad vanduo iš vaistinės, kūdikiams būna specialiai lašinamas, o ne purškiamas.
Atsakyti
QUOTE(Issisiepes tetis @ 2010 07 02, 02:17)
Sveikos mamytes  smile.gif  Turit saunu puslapi,kur galyt dalintis viena su kita naudinga informacija,tai as irgi nusprendziau prisireg. ir pasisemti is Jusu sukauptos patirties  ax.gif
Ir turiu toki klausyma: mano angelui jau 7 dienos ir jis bishki snaruoja,turi bubiu nosyteja smile.gif cia visos kalbat ,kad reikia pirma ilasinti juros vandens,tada isvalyti bubius ir ilasinti mamos pieno.Cia tas juros vanduo yra koks specialus kur vaistinese parduoda ar papastas is juros?Nes gyvenam prie juros,tai leksiu parnesti to vandens  smile.gif

Uoj, tik nesugalvok is juros vandeni lasinti blink.gif Juros vanduo, parduodamas vaistinese. Del mamos pieno lasinimo i nosi, gerai pagalvojus nemanau, kad tai yra gerai, juk jis isdziuna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 02 liepos 2010 - 09:00
QUOTE(Issisiepes tetis @ 2010 07 02, 00:17)
Iš pradžių reikia ištraukti snargliukus, geriausia tai daryti su specialiu aspiratonium (Rhenomer, vaistinėje apie 20 lt). Prieš tai įlašinat jūros vandens porą lašų (tik būtinai guldykit lelių ant šono tuo metu), o tada traukiat su aspiratorium. Pavalius nosytę, galima įlašinti mamos pieno arba homeopatinių lašų (vaistinėj taipogi turi patarti, aš pavadinimą u-miršau, berods Euphorum ar kažką tokio). Tie lašai tinka ir maitinančiai mamai, jeigu ką. Dar svarbu kuo dažniau vėdinti kambarį, nes nuo centrinio šildymo labai sausas oras. Galite ant radiatorių užmesti kokių šlapių skudurų, nes slogytė dažnai ir prasideda nuo per sauso oro.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mamos pieno ipatingai nepatariama lasinti tiems vaikiukams, kuries yra "sausa sloga". Kadangi pienas duoda dziuvimo efekta, tai galima dar daugiau bedos prisidaryti, negu naudos.
Juros vanduo, tai ne tiesiai is juros... lotuliukas.gif Vaistinese yra bent keliu rusiu spec. purskiamas juros vanduo. Mums labiausiai tiko STRERIMAR BABY.
Atsakyti
Man šioks toks klausimas iškilo - mano mažytė bijo, kai vežimas važiuoja verysad.gif Miegoti - miega, prasibudus - neverkia g.gif Bet tik pabandau gulinčią perstumti į kitą vietą - prasideda dūdos. Bandėm lauke pavažiuoti - situacija ta pati, verkia baisiausiai. Gal kas susidūrėte su panašia situacija? g.gif
Atsakyti
o as mastau jau pradeti pabandyt pakeisti skalbimo milteliu BABY y suaugusiu, bet gal galite patarti kurie maziau elergizuotu, ar ten jie visi vienodi ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 06, 19:26)
o as mastau jau pradeti pabandyt pakeisti skalbimo milteliu BABY y suaugusiu, bet gal galite patarti kurie maziau elergizuotu, ar ten jie visi vienodi ?

Pabandziau pakeisti, ir skalbiau su Ariel baltus drabuzelius, o kitus su bonux, ko pasekoje gavo atopini dermatita, pradejau dabar isvis skalbti rankomis ir ukiniu muilu, tai dingsta tos demeles aciu D thumbup.gif Nors gal tai ir nuo jogurtuku galejo but, bet kai keiciau i suaugusiu skalbimo miltelius pradejau davineti ir jogurta, abu nutraukiau irgi vienodu metu g.gif , tai nezinau nuo ko dermatitas, bet manau reiktu gal dar paluket su milteliais g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamamia* @ 2010 07 06, 18:32)

o koki jogurta davet ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 06, 18:26)

Jei taip anksti norit keisti, tai keiskit į skystus, skirtus alergiškiems žmonėms kaip kad Neutral arba lietuviškas Balance. Aš pastarąjį naudoju. Tiesa, ant vaiko dar netestavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 07 07, 08:13)
Jei taip anksti norit keisti, tai keiskit į skystus, skirtus alergiškiems žmonėms kaip kad Neutral arba lietuviškas Balance. Aš pastarąjį naudoju. Tiesa, ant vaiko dar netestavau  blush2.gif

jums cia anksti ? g.gif yra mamyciu kurios nuo gimimo neskalbia jokiais vaikiskai milteliais, kiti po keliu men pakeicia i paprastus miltelius, beto as nesakiau kad jau ryt skalbsiu kitais milteliais, juk jau einam 9men, jiai vaikas nereaguoja i miltelius tai kodel negalima keist tada ?? beto vaiku rubu skalbimas automatine masina 4net perskalavimai yra...
sakau yra tikrai mamu kurios iskart skalbia, rex,bonux,arieal...
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 07, 08:51)
jums cia anksti ? g.gif  yra mamyciu kurios nuo gimimo neskalbia jokiais vaikiskai milteliais, kiti po keliu men pakeicia i paprastus miltelius, beto as nesakiau kad jau ryt skalbsiu kitais milteliais, juk jau einam 9men, jiai vaikas nereaguoja i miltelius tai kodel negalima keist tada ?? beto vaiku rubu skalbimas automatine masina 4net perskalavimai yra...
sakau yra tikrai mamu kurios iskart skalbia, rex,bonux,arieal...

Na aš nedrįsčiau iškart skalbt milteliais kaip ir visiems, nes pačiai nuo Ariel niežti odą doh.gif Apie ankstumą turbūt sprendžia kiekviena atskirai. Mano ir vyro odos jautresnės, tai aš būčiau linkusi bent iki metų ar dar ilgiau skalbti milteliais, skirtais jautrią odą turintiems ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 06, 19:46)
o koki jogurta davet ?

Ekologiska, naturalu. Be jokiu skoniu: vysniu, braskiu ir panasiai... Po keliu dienu bandysiu duoti vel, kad isitikinciau ar tai nuo jogurto, jei ne tada gal nuo milteliu vis delto g.gif Nors is karves pieno darau toki kaip kefyra, jau seniai ji duodu jai, tai nieko nebuvo g.gif
Atsakyti
as tai vis mastau kokius miltelius pasirinkti po bobo blush2.gif dar keist nezadu bet va ieskausi nuomoniu i kuriuos geriau pakeist... as ir kazkaip nedrysau nuo pirmuju dieneliu skalbt betkokiais milteliais, bijojau vaika "sugadyt".. beto esu macius kai viena mama 2sav kudikeli maude ir prause suaugusiu sampunu doh.gif verysad.gif
Atsakyti