Na, o kodel jus manote,kad jeigu jau vaikutis 3 kartus i diena kakodavo, tai ir visada taip kakos... Tai visiskai normalu, reguoja zarnynas i nauja maista.
QUOTE(Esha @ 2010 06 16, 13:00)
Mamytes patarkit. Iki primaitinimo sunelis kakojo 1-3 kartus per diena. Dabar kai suvalgo po 125 g per diena, jau trecia diena nekakoja.... Ka daryt????????
Vaikutis jei valgo MP tai gali ir savaite nekakoti t.y normalu ir nereik bijoti,nebent jam labai skauda pilvuka,tada masazus padaryk,vaistuku nuo putimo duok. Man irgi taip buvo keturias dienas nekakojo tai ko nedariau, dabar jau juokas ima ir termometra ir muila kisau.
QUOTE(++++ @ 2010 06 27, 11:43)
Vaikutis jei valgo MP tai gali ir savaite nekakoti t.y normalu ir nereik bijoti,nebent jam labai skauda pilvuka,tada masazus padaryk,vaistuku nuo putimo duok. Man irgi taip buvo keturias dienas nekakojo tai ko nedariau, dabar jau juokas ima ir termometra ir muila kisau.
Bet gi as ir sakau, kad PRADEJUS PRIMAITINTI, vadinasi ne tik MP valgo...
Laba diena, mamytes;) Man vis kila klausymas... net gi nevienas:
1. Laukiu berniuko. Skaičiau, kad pampersai nelabai naudingi berniukams, maždaug jei pasitaiko galimybė geriau palaikyti nuogu, kad temperaturą balansuoti.
2. Kiek dažnai keičiat pampersus. Nieko nesuprantu Ant pampersų rašo, kad sulaiko dregmę iki 12val. tai ką, galima keisti du kartus per dieną? Knygoje, dar mamos, parašyta, kad reikėtų keisti kas 3val. tai čia vos ne vienas pakelis dienai;D
Su tais pampersais... svaigsta galva
1. Laukiu berniuko. Skaičiau, kad pampersai nelabai naudingi berniukams, maždaug jei pasitaiko galimybė geriau palaikyti nuogu, kad temperaturą balansuoti.
2. Kiek dažnai keičiat pampersus. Nieko nesuprantu Ant pampersų rašo, kad sulaiko dregmę iki 12val. tai ką, galima keisti du kartus per dieną? Knygoje, dar mamos, parašyta, kad reikėtų keisti kas 3val. tai čia vos ne vienas pakelis dienai;D
QUOTE(Elita2010 @ 2010 06 29, 14:55)
Laba diena, mamytes;) Man vis kila klausymas... net gi nevienas:
Naujagimiui ir 10 pampersų per dieną gali prireikti, nes šalinasi mekonijus, o ir šiaip juk nelaikysi apsi... visą. Kuo dažniau keisi, tuo odai bus geriau.
Pliku užpakaliuku gerai pabūti ir berniukams, ir mergaitėms. Berniukams aktualu dėl kiaušiukų temperatūros, atseit tai vaisingumą veikia. Bet kad pas juos dar niekas nesigamina, iš ko tą vaisingumą būtų galima vertint Šiaip kol kas neaptikau patikimos informacijos, kad pampersai ateities perspektyvoje neigiamai veikia berniukų vaisingumą.
O as girdejau kad jau ten kur vaikai uzaugo su pamperiais (Amerikoj ir pan.) ir jau yra dideli suauge zmones,nemaza dalis nevaisingu. Tiek moterys,tiek vyrai.
QUOTE(Dianuliukas @ 2010 06 29, 15:44)
O as girdejau kad jau ten kur vaikai uzaugo su pamperiais (Amerikoj ir pan.) ir jau yra dideli suauge zmones,nemaza dalis nevaisingu. Tiek moterys,tiek vyrai.
Tai Amerikoj paskaitę kad iki 12 val. gal ir laikė tiek Su jais tai nebūtų nuostabu
Mes pirmą mėnesį 90 pako užtekdavom vos 2 savaitėm nepatiko merginai su šlapiom sauskelnėm būt
O šiaip gi šilta tai dažnai ant vienkartinės palutės plika guli
QUOTE(Dianuliukas @ 2010 06 29, 15:44)
Bet niekas nežino, ar tikrai dėl to, o ne dėl kitų priežasčių. Čia panašiai kaip sakyti, kad 100 proc. valgiusiųjų agurkus anksčiau ar vėliau miršta, dėl to agurkų valgyti negalima.
QUOTE(sija8 @ 2010 06 17, 15:24)
Sveikos, mamytes,
Net nezinau gal tokia tema jau ir yra kur, tiesiog cia diskutuojat apie viska, tad norejau paklausti. Mano sunyciui 2 sav. Siandien pastebejau, kad viena jo krutele padidejusi, o paciupinejus jauciasi tokie kaip ir sukietejimai. Gal kas pasidalintu patirtimi jei kam taip buvo.
Net nezinau gal tokia tema jau ir yra kur, tiesiog cia diskutuojat apie viska, tad norejau paklausti. Mano sunyciui 2 sav. Siandien pastebejau, kad viena jo krutele padidejusi, o paciupinejus jauciasi tokie kaip ir sukietejimai. Gal kas pasidalintu patirtimi jei kam taip buvo.
Man endokrinologe sake, kad iki 2 - 3 metuku turetu pradingti.
QUOTE(Dianuliukas @ 2010 06 29, 16:44)
Irgi tą girdėjau, net gi neseniai skaičiau straipsni apie tai. dėl to ir paračiau. O prie straipsnio komentarai, maždaug kad Amerikoj jau 40 metų pampersus naudoja, tai 40mečiai jau anukus augina ir viskas čiki
Iš pradžių reikia ištraukti snargliukus, geriausia tai daryti su specialiu aspiratonium (Rhenomer, vaistinėje apie 20 lt). Prieš tai įlašinat jūros vandens porą lašų (tik būtinai guldykit lelių ant šono tuo metu), o tada traukiat su aspiratorium. Pavalius nosytę, galima įlašinti mamos pieno arba homeopatinių lašų (vaistinėj taipogi turi patarti, aš pavadinimą u-miršau, berods Euphorum ar kažką tokio). Tie lašai tinka ir maitinančiai mamai, jeigu ką. Dar svarbu kuo dažniau vėdinti kambarį, nes nuo centrinio šildymo labai sausas oras. Galite ant radiatorių užmesti kokių šlapių skudurų, nes slogytė dažnai ir prasideda nuo per sauso oro.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sveikos mamytes Turit saunu puslapi,kur galyt dalintis viena su kita naudinga informacija,tai as irgi nusprendziau prisireg. ir pasisemti is Jusu sukauptos patirties
Ir turiu toki klausyma: mano angelui jau 7 dienos ir jis bishki snaruoja,turi bubiu nosyteja cia visos kalbat ,kad reikia pirma ilasinti juros vandens,tada isvalyti bubius ir ilasinti mamos pieno.Cia tas juros vanduo yra koks specialus kur vaistinese parduoda ar papastas is juros?Nes gyvenam prie juros,tai leksiu parnesti to vandens
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sveikos mamytes Turit saunu puslapi,kur galyt dalintis viena su kita naudinga informacija,tai as irgi nusprendziau prisireg. ir pasisemti is Jusu sukauptos patirties
Ir turiu toki klausyma: mano angelui jau 7 dienos ir jis bishki snaruoja,turi bubiu nosyteja cia visos kalbat ,kad reikia pirma ilasinti juros vandens,tada isvalyti bubius ir ilasinti mamos pieno.Cia tas juros vanduo yra koks specialus kur vaistinese parduoda ar papastas is juros?Nes gyvenam prie juros,tai leksiu parnesti to vandens