Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

Knygose nurodo 16-20 laipsniu.

Mes is pradziu skrupulingai stebedavome kambario temperatura, nes i namus parsivezem neisnesiotuke, bet po keletos savaiciu emem orientuotis pagal savo pojucius, jei mums nesalta/nekarsta apsirengus panasiai, kaip kad mazyle, tai ir jai bus gerai (tiems, kas is prigimties yra karscio megeja ar salcio bijotoja, situo patarimu geriau nesivadovauti). Dazniausiai palaikom apie 18 laipsniu.

Ir dar reikia stebeti pati kudiki - jei kazko neramus lovyteje, gal atrodo susales, galbut nepakankamai uzklotas, ir atvirksciai, jei suprakaitaves - gal ploniau perrengti, ar nukloti reiktu.
Atsakyti
QUOTE(Fran @ 2010 04 30, 21:19)
sveikos merginos, nežinojau iš tikrųjų kokioje temoje rašyti mano problema, bet pagalvojau esu ''žalia'' būsima mamytė.  blush2.gif
norėjau paklausti kokio kambario temperatūroje auginate vaiką. Aš gyvenu bute, kuriame panašiai būna apie 16 laipsnių. ... nežinau ką daryti ar kraustytis, ar kaip tik geriau vaikui jeigu neperkaršta... patarkite prašau.

O kaio jums patiems tokia temperatura ar tinka?
As tai susalciau prie tokios temperaturos. Pas mus namuose buna apie 21-23 laipsnius. Mes vaika rengiam lengvai, nuoga daznai laikom. Svarbiausia vaika stebeti, bet reikia zinoti kad naujagimiai nelaiko silumos, todel reiktu truputi silciau rengti, kad nepersaltu. Su laiku turesite uzgrudinta vaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 30, 22:20)
As tai susalciau prie tokios temperaturos. Pas mus namuose buna apie 21-23 laipsnius. Mes vaika rengiam lengvai, nuoga daznai laikom. Svarbiausia vaika stebeti, bet reikia zinoti kad naujagimiai nelaiko silumos, todel reiktu truputi silciau rengti, kad nepersaltu. Su laiku turesite uzgrudinta vaika smile.gif

na mes ziemojome prie 19.5 laipsniu, man daugiau 20 per karsta jau
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 30, 22:20)

Ir mes prie tokios temperaturos ziemojom, man jei zemiau 20- jau salta. Na bet maziesiems geriau kai vesiau.
Atsakyti
QUOTE(rasiukas16 @ 2010 04 02, 02:38)
Sveikos, mano mazylis pradejo labai seiletis ir atpylineti, ko pasekoje isbere kakliuka  doh.gif . Pradzioje buvo pavieniai spuogeliai, odabar jau paraude ploteliai, kuo beepciau, darosi tik blogiau  blush2.gif  Gal kas esat su tokia problema susidure ir galit patarti, ka daryt?  g.gif

Sveiki,
turejome tokia problemele, tai stebuklingai- per viena nakti- isgyde ADVANTAN tepaliukas. Ji naudojau dar kai vyresnioji augo nuo visokiu paberimu, pvz ja berdavo vos palaizius mandarina ir siaip vaikucius puola isberimai daznai, nekalti, bet ir mamai, ir vaikuciui nemalonus, sis tepaliukas gelbejo visada. Nezinau, gal ne kiekvienam taip stebuklingai veikia, bet mums tiko labai. Sekmes augant sveikiems ir laimingiems 4u.gif
Atsakyti
Gal galite duoti patarima Kokia geriausei knyga butu galima nupirkti apie kudykio auginima? Noreciau padovanoti mamytei kuri tuoi tures leliu ir gyvena uzsenije Jai tikrai ji bus reikalinga ,bet nezinau kokia blush2.gif Kad butu naudingu patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2010 05 01, 13:54)
Gal galite duoti patarima Kokia geriausei knyga butu galima nupirkti apie kudykio auginima? Noreciau padovanoti mamytei kuri tuoi tures leliu ir gyvena uzsenije Jai tikrai ji bus reikalinga ,bet nezinau kokia  blush2.gif Kad butu naudingu patarimu  4u.gif

As turiu A. Vingro ir V. Cerniauskienes "Pirmieji treji gyvenimo metai". Negaliu lyginti su kitomis, nes ju neskaiciau, o cia aprasyta pradzioje kiekvienas menuo, ka vaikutis turi moketi daryti, kaip juo rupintis (maudyti, daryti masaziuka ir pan.). Man si knyga pakankamai informatyvi smile.gif
Atsakyti
Gal galite duoti patarima Kokia geriausei knyga butu galima nupirkti apie kudykio auginima? Noreciau padovanoti mamytei kuri tuoi tures leliu ir gyvena uzsenije Jai tikrai ji bus reikalinga ,bet nezinau kokia  blush2.gif Kad butu naudingu patarimu  4u.gif

Ir as turiu "Pirmieji treji gyvenimo metai". Man ji labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esha: 01 gegužės 2010 - 15:16
QUOTE(rasiukas16 @ 2010 05 01, 15:38)
As turiu A. Vingro ir V. Cerniauskienes "Pirmieji treji gyvenimo metai". Negaliu lyginti su kitomis, nes ju neskaiciau, o cia aprasyta pradzioje kiekvienas menuo, ka vaikutis turi moketi daryti, kaip juo rupintis (maudyti, daryti masaziuka ir pan.). Man si knyga pakankamai informatyvi  smile.gif

QUOTE(Esha @ 2010 05 01, 16:12)

o man si knyga daugelyje vietu labai nepatinka. konkreciai reklamu kisimu, autoriu asmenines nuomones kisimu, vienos skyriaus priestaravimu kitam ir panasiai. deja negaliu rekomenduot kitos knygos, nes taip ir nenusipirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 05 01, 15:12)

Man vien tik pavarčius ir perskaičius kelis sakinius ši knyga nepatiko biggrin.gif
Atsakyti

turejau knyga nuo planavimo iki 3m, bet ja pirkausi kai laukiau pirmojo vaikelio o dabar ji visiskai neatitinka auginimo standartu.
tad patarciau paieskoti kuo naujesnio leidimo. o be tu knygu vistiek geriausiai internetas thumbup.gif
Atsakyti
As taip pat turiu "Pirmi treji gyvenimo metai" biggrin.gif
Kokia tai bebutu knyga,bet kiekvienas vaikas yra individualus ir reikia gyventi pagal ji o ne pagal vadovelius bet kaip orientyra tureti manau tiktu bet kokia naujesnio leidimo knyga 4u.gif
Atsakyti