Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(angelu kalva @ 2010 03 05, 17:30)
Jei tai ir butu tiesa, tai man labai krenta i akis toks labai neapibreztas rekomenduojamas kiekis.  Arba 150 arba ...antra tiek, tai eik zinok dabar kiek turi isgerti... Maniskis irgi niekad tiek neisgerdavo. Daugiu daugiausiai litra per diena. Kadangi piena pumpavau, tai tiksliai zinojau kiek suvalgo.

mano misinuka valgo maziukas,bet ir tai pastebejus kad pagal nora kiek jam noris ir kiek reikia tiek geria,o literaturom nepasitikiu labai tokiu skaiciavimu unsure.gif
Atsakyti
Gal mamyte patartu apie zaisliukus... blush2.gif
Manajam truputi daugiau nei 2,5 men. Turi karusele, lavinimo kilimeli, keleta barskanciu ir grojanciu zaisliuku.
Kokiu dar vertetu isigyte panasaus amziaus mazyliui? Gal turite patirties, kad jusiskiams idomu?
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 03 25, 17:18)
Gal mamyte patartu apie zaisliukus...  blush2.gif 
Manajam truputi daugiau nei 2,5 men. Turi karusele, lavinimo kilimeli, keleta barskanciu ir grojanciu zaisliuku.
Kokiu dar vertetu isigyte panasaus amziaus mazyliui? Gal turite patirties, kad jusiskiams idomu?

Mes turime vibro kėdutę (bet ji tinka iki 9kg), karusele virš lovytės, sparduką ir aišku barškaliukų visokių biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 03 25, 18:18)
Gal mamyte patartu apie zaisliukus...  blush2.gif 

Sakyčiau nemažai turi. Juk tokie mažyliai daiktų neskaičiuoja ir didelis žaisliukų kiekis tik trikdo. Kai mano mažylei buvo 2,5 mėn., Ji turėjo kelis skirtingus barškučius, dramblį (ant jo yra kramtukai, veidrodėlis, jis traška ir skamba) bei grojantį mėnuliuką. Ir viskas. Tiesa, tikrai ne dėl pinigų stygiaus Ji turėjo tiek žaislų, tiesiog nebuvo poreikio.
Atsakyti
O sakykit kaip skalbiat zaislus?na pvz turim tokia karvyte su visokiais barskaliukais,ir parodyta kad masinoj negalima skalbti g.gif ir ar daznai skalbiate?
Atsakyti
QUOTE(Pikčiurna @ 2010 03 26, 17:03)
O sakykit kaip skalbiat zaislus?na pvz turim tokia karvyte su visokiais barskaliukais,ir parodyta kad masinoj negalima skalbti g.gif ir ar daznai skalbiate?

Musu 10 men. mazylis minkstu (pliusiniu) zaisliuku vis dar nelabai megsta, turi viena megstama toki minksta kaciuka su kuriuo pazaidzia, bet labiausiai jam vis dar patinka plastikiniai arba guminiai. As juos kas 1-2 sav. praplaudavau siltu vandeniu su muilu ir padziaudavau ant ranksluoscio. O minkstu zaislu, nors ir ju turim, kazkaip neskalbiau... Tiesa, keleta pusbroliuko dovanotu nenauju minkstuku buvau imetusi i skalbykle kartu su drabuzeliais, skalbiau 30 laipsniu temperaturoje.

O del klausimo, kiek 2-3men. leliukui reikia zaisliuku, tai manau, kad dar kol kas daug nereikia... Jei yra ivairiu spalvu ir fakturu barskuciu, net keletas grojanciu zaisliuku, karusele, tai manau jau gana daug. As asmeniskai gal pradeciau pratinti mazyli prie knyguciu, pati taip ir dariau. Nupirkom pora kartoniniu knyguciu kudikiams, viena buvo jo labai megstama varlytes formos, su judanciom kojytem, tai pupsikeliui labai patiko, visa sugrauze! Tas knygeles, nors ir kartonines, taip pat karts nuo karto nuvalydavau dregna sluoste, nes labai mego tas knygeles kramtyti.

Musu mazyliui labai patiko juodai baltas (a-la dalmantinas) plastikinis suniukas su mygtukais, kuriuos paspaudus pasigirsdavo ivairiu gyvunu skleidziami garsai ir kartu daineles su tais gyvunu garsais. Pamenu, pirmus menesius visur tekdavo ta suniuka kartu veziotis smile.gif Sako, naujagimiams patinka juodos ir baltos deriniai, jie tas spalvas is pradziu geriausiai skiria, gal todel ta suniuka taip mego. Del tu juodos-baltos deriniu, tai patariama naujagimiams prie lovytes pakabinti ar siaip rodyti paveikslelius su juodos ir baltos spalvos rastais (pvz, kaip sachmatu lentos, kokiu snaigiu ar pan.). Galima patiems nuspalvinti ar is interneto atsispausdinti...

Be zaisliuku, duokite vaikuciui pazinti daiktu: dezuciu, buteliuku, maiseliu, parodykite, kaip kas nors veikia, skleidzia garsa, isijungia/issijungia. Tik nepalikite vieno su dezutem ir maiseliais 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mano mazylis pradejo labai seiletis ir atpylineti, ko pasekoje isbere kakliuka doh.gif . Pradzioje buvo pavieniai spuogeliai, odabar jau paraude ploteliai, kuo beepciau, darosi tik blogiau blush2.gif Gal kas esat su tokia problema susidure ir galit patarti, ka daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiukas16 @ 2010 04 02, 11:38)
Sveikos, mano mazylis pradejo labai seiletis ir atpylineti, ko pasekoje isbere kakliuka  doh.gif . Pradzioje buvo pavieniai spuogeliai, odabar jau paraude ploteliai, kuo beepciau, darosi tik blogiau  blush2.gif  Gal kas esat su tokia problema susidure ir galit patarti, ka daryt?  g.gif

Taip, buvome susidure. Issigydeme per 3 dienas, o dareme taip : kelis kartus per diena kakliuko rauksles valiau su marliuku, pavilgintam virintame vandenuki, paskui svariai nusausindavau (butinai!!!). O paskui plonu sluoksniu tepiau sudokremu. Labai greit pasveikom smile.gif
Atsakyti
gal kuri turite patirties , tai prašau patarimų. dukrytei prieš 3 dienas pakilo temperatūra iki 38,2 , kvietėm greitąją pagalbą, siūlė vežti į Infekcinę ligoninę, bet šios bijau iš tolo. Dičkę mano taip eksperimentiniais antibiotikais už pinigus nugydė, kad pusę metų kapanajomės iš ligų, išsibalansavo visiškai organizmas, tai atsisakiau. Užvakar ir vakar temperatūros nebuvo mazgei , gydanti gydytoja išrašė tik sirupuko nuo kosulio ir tiek, dar vakar jai paskambinau , pasidžiaugiau ,kad viskas tvarkoj, o šiandien doh.gif doh.gif doh.gif , naktį kosėjo, dabar kosija, slogytė atsirado, atpylė, ko šiaip nebūna, viduriuoja nuo ryto, jau 5 kartas doh.gif , nzn ką ir galvoti, gal patiems lėkt į tą Infekcinę, gal ROTO virusas užpuolė, taip aš nenoriu tos ligoninės doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juarle @ 2010 03 05, 16:21)
Ar jus skaiciuojate tuos mililitrus?

doh.gif kam sau paranojas isivarineti?
jei vaikas reguliariai slapinasi, priauga svorio, vadinasi maisto ir skysciu gauna pakankamai. tai kam tuos mililitrus skaiciuoti?

abu vaikus maitinu/ -au is kruties, nusitraukiu labai retia - tik kai reikia kur iseiti ir negaliu vaiko pasiimti.
ir nesuku sau galvos, kiek tas vaikas isgere mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aplamai kas duoda patarima nusirtaukti pienuka kalba visiskas nesamones nes tai neparodo ar jo uztenka vaikuciui, pritariu vienintelis galimybe issiaiskinti ar tikrai netrukta tai ziureti kiek priauga svorio ir kiek kartu slapinasi 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos, nežinojau iš tikrųjų kokioje temoje rašyti mano problema, bet pagalvojau esu ''žalia'' būsima mamytė. blush2.gif
norėjau paklausti kokio kambario temperatūroje auginate vaiką. Aš gyvenu bute, kuriame panašiai būna apie 16 laipsnių. ... nežinau ką daryti ar kraustytis, ar kaip tik geriau vaikui jeigu neperkaršta... patarkite prašau.
Atsakyti