Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

maniskis miega su pizamele ir uzkloju adijaliuku, kartais dar suvystau, nes kaip 'gyvas sidabras' prisizadina save. turim ir miegmaisi, bet dar nelabai jam patinka jame buti, bet reiks pratinti, nes man jis labai patinka. o ir manau jame miegoti kudikiui butu labai gerai
Atsakyti
mes is pradziu i kaldryte vystydavom, kol ponulis neismoko is jos issivystyt. tada uz ciuzinuko kaldra uzkisdavom, vistiek nusispardydavo. dabar turim miegmaisi, ir jis issimiega ir mes, apsirengiam pizama, tada i miegmaisi ir dar plona kaldryte apkloju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 29, 18:38)
Mums gydytoja i lova kiekviena nakti liepe keisti galvos padeti, gal del to, kad leliukai gan greit ismoksta patys galvyte pasukti ir buna linke sukti i ta puse, kur miega tevai.

drinks_cheers.gif vaikučiai atsisuka į tėvelius arba į šviesą, todėl geriau vieną kart guldyt kur tėvelių galvos, po kelių savaičių, ten kur buvo jo kojytės
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2010 01 31, 14:55)
drinks_cheers.gif  vaikučiai atsisuka į tėvelius arba į šviesą, todėl geriau vieną kart guldyt kur tėvelių galvos, po kelių savaičių, ten kur buvo jo kojytės

mes taip kilnodavom keliskart per parą g.gif
Atsakyti
Aš savo mažiuką guldau į miegmaišį ir dar apkloju kaldryte, nes mėgstame miegoti vėsiai. Iš tiesų labai geras dalykas yra miegmaišis. Kai auginau vyresnėlę šito dalykėlio neturėjome ir nemaniau, kad jis reikalingas. Dabar kai išbandėme, tai kiekvienai mamytei galiu parekomenduoti. Jeigu namuose vėsiau, tai įvelki į miegmaišį - taip ir vaikeliui nešalta ir maitinti patogu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uksnė @ 2010 01 31, 16:15)
mes taip kilnodavom keliskart per parą g.gif

As taip darau, kai noriu nuolatos matyti kudikio veiduka.
Atsakyti
Labas mamytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As pas Jus su klausimuku kruva, si temele l. gera 4u.gif . daug geru patarimu thumbup.gif

Mano pirmas klausimukas butu, del mazosios svorio, mum jau 7 menesiukai ir viena diena wub.gif mazyle mano yra burbuliuke - dideli zandukai, storutes kojytes, maitinu MP + jau nuo 5 men. pab. po biski pratiomes prie maistuko. Dabar valgome, kartais vaisiu tyreles, bet siaip viska darau pati, ir pradesim jau mesyte ragauti ax.gif Ale tas mano durnas mastymas, kad ji nuslops jai mazai maitinsiu, tai as jai manau kartais per daug duodu niam niam doh.gif Nors ji apvalute pas mus jau nuo ~3 menesiuku .. =) bet va su viena moteriske snekejau, ji sako - tu jos daug nemaitink, nutukinsi, mama ir sako, kad nepermaitint, nes vaikiukui blogiau bus..ryt eisim svertis tai zinosiu tikra svori mergytes.. O kiek kart valgt turi 7 men kudikelis? As manau gal mano klaida, tarkim gali but tokia, kad beveik visai neduodu skysciu mazei - vandens, arbatos, o jk pienas, maistas, ir vaikui noris ir vandenuko atsigert, nenoriiu jos nutukint.. Ale man kasdien vis kokianor panika, kad kasnor , kazka ne taip darau..Gal galit man patart, su ta mityba.. Visai susimaisiau, mamytes.. verysad.gif Buciau jum laaabai dekinga wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uuoga: 01 vasario 2010 - 02:02
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 01, 03:00)
Labas mamytes 4u.gif  4u.gif  4u.gif
As pas Jus su klausimuku kruva, si temele l. gera 4u.gif  . daug geru patarimu  thumbup.gif

Mano pirmas klausimukas butu, del mazosios svorio, mum jau 7 menesiukai ir viena diena  wub.gif  mazyle mano yra burbuliuke - dideli zandukai, storutes kojytes, maitinu MP + jau nuo 5 men. pab. po biski pratiomes prie maistuko. Dabar valgome, kartais vaisiu tyreles, bet siaip viska darau pati, ir pradesim jau mesyte ragauti  ax.gif  Ale tas mano durnas mastymas, kad ji nuslops jai mazai maitinsiu, tai as jai manau kartais per daug duodu niam niam  doh.gif  Nors ji apvalute pas mus jau nuo ~3 menesiuku .. =) bet va su viena moteriske snekejau, ji sako - tu jos daug nemaitink, nutukinsi, mama ir sako, kad nepermaitint, nes vaikiukui blogiau bus..ryt eisim svertis tai zinosiu tikra svori mergytes.. O kiek kart valgt turi 7 men kudikelis? As manau gal mano klaida, tarkim gali but tokia, kad beveik visai neduodu skysciu mazei - vandens, arbatos, o jk pienas, maistas, ir vaikui noris ir vandenuko atsigert, nenoriiu jos nutukint.. Ale man kasdien vis kokianor panika, kad kasnor , kazka ne taip darau..Gal galit man patart, su ta mityba.. Visai susimaisiau, mamytes..  verysad.gif  Buciau jum laaabai dekinga  wub.gif

Nuo 6 iki 12 men zindymas yra 3-5k/paroj smile.gif
Kai ivedamas primatinimas, reikia duot ir gert vaikui, vandeni, arba as verdu kompota is dziovintu obuoliu ir razinu, be cukraus blush2.gif
7men kudikis turetu valgyt 1k dienoj kokia darzoviene, vaisius ir 1 karta kruopu kose.
Mesa jei nera mazakraujystes ivedama nuo 8 men mirksiukas.gif
maximali porcija 170ml iki 1 metu.
Mano nuomone geriau nedamaitint, negu permaitint smile.gif
Atsakyti
kokios cia gali but normos, valgo vaikas kiek nori. Gal vaikas judresnis daugiau energijos isnaudoja ir valgyt nori daugiau, nebutinai gi nutuks. Musu maze tikras vijurkas ir pavalgyt megsta, bet nera burbuliuke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesaule @ 2010 02 02, 23:41)
kokios cia gali but normos, valgo vaikas kiek nori. Gal vaikas judresnis daugiau energijos isnaudoja ir valgyt nori daugiau, nebutinai gi nutuks. Musu maze tikras vijurkas ir pavalgyt megsta, bet nera burbuliuke  smile.gif

pritariu drinks_cheers.gif . Niekada nesukau sau galvos galvos, gal per daug, gal per mažai suvalgo. Kūdikėlis valgo tiek, kiek nori, ir ne daugiau. Kad ir su tyrelėm vėliau - kaip galima permaitinti - juk matai, kad vaikas nebenori, juk nebekiši per preivartą, taip pat ir su MP - vienąkart daugiau suvalgo, kitąkart mažiau, tuo labiau , kad tikrai nepamatuosi to kiekio. geriausias indikatorius pats vaikas - jei sveikas, linksmas, auga svoris ir ūgis - bereikia tik džiaugtis ir nors čia pamiršti visas matematikas.
Atsakyti
QUOTE(Agnesaule @ 2010 02 03, 11:05)
drinks_cheers.gif  Juk ir pacios viena syki daugiau kita syki maziau valgyt norim

Tas tai tiesa. Bet temos autore rase, kad duoda vaikui koses, o gerti tik piena. Jei vaikas apetitu nesiskundzia, taip tikrai gali persimaitinti. Jeigu maziukas suvalgo pilna porcija koses, tai pieno duoti neberekomenduojama.

Nors pas mus tokios bedos neaktualu visiskai, nes mano vaikutis apetito neturi ir svoris ant normos ribos. Dantys dygti pradejo nuo 4 men., dygsta sunkiai, vaikui skauda, pilvukas grybauja, tai ir valgyt nesinori matyt...
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 02 01, 03:00)
Labas mamytes 4u.gif  4u.gif  4u.gif
As pas Jus su klausimuku kruva, si temele l. gera 4u.gif  . daug geru patarimu  thumbup.gif

Mano pirmas klausimukas butu, del mazosios svorio, mum jau 7 menesiukai ir viena diena  wub.gif  mazyle mano yra burbuliuke - dideli zandukai, storutes kojytes, maitinu MP + jau nuo 5 men. pab. po biski pratiomes prie maistuko. Dabar valgome, kartais vaisiu tyreles, bet siaip viska darau pati, ir pradesim jau mesyte ragauti  ax.gif  Ale tas mano durnas mastymas, kad ji nuslops jai mazai maitinsiu, tai as jai manau kartais per daug duodu niam niam  doh.gif  Nors ji apvalute pas mus jau nuo ~3 menesiuku .. =) bet va su viena moteriske snekejau, ji sako - tu jos daug nemaitink, nutukinsi, mama ir sako, kad nepermaitint, nes vaikiukui blogiau bus..ryt eisim svertis tai zinosiu tikra svori mergytes.. O kiek kart valgt turi 7 men kudikelis? As manau gal mano klaida, tarkim gali but tokia, kad beveik visai neduodu skysciu mazei - vandens, arbatos, o jk pienas, maistas, ir vaikui noris ir vandenuko atsigert, nenoriiu jos nutukint.. Ale man kasdien vis kokianor panika, kad kasnor , kazka ne taip darau..Gal galit man patart, su ta mityba.. Visai susimaisiau, mamytes..  verysad.gif  Buciau jum laaabai dekinga  wub.gif

Tokio amziaus vaikiukam auga riebalinis sluoksnis,tai jie ir atrodo pustazandziai rebuliukai.Patikek manim kaip buvo tokio amziaus visi sake vajetau kokia rubuile lotuliukas.gif nors man mamai taip neatrode mirksiukas.gif pagal visas lentelias buvom liuks tik kitiems atrode storule/Dabar mums 1,2 metu tai mociutes,tetos pakeite plokstele lotuliukas.gif kokia kuda mergaite,nors pagal tas pacias lenteles viskas ok. drinks_cheers.gif Taip kad neimk i galva,kiek valgo tiek reikia.Prades sliauzioti,vaikscioti,sakys kad per laiba.Niekada neitiksi.Svarbu tau ir tavo leliai gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti