Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Okei @ 2009 08 30, 11:10)
Turetu suvalgyti 100-150ml. skirtinga maitinima vaikutis skirtingai sulvalgo  mirksiukas.gif
Keiskit misineli, maziui netinka
36,6 ar 36,7C

o mums sesute sako, kad kleckams norma yra iki 37,2.
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 08 29, 18:58)
Kokia turi buti kidikio temperatura? g.gif  kokia yra norma? blush2.gif

Norma yra 36.6 - 37.2, ypač iki pusės metų, nes dar jų temperatūra gerai nesireguliuoja pati. Jei vaikas pvz. judėjo daug prieš tai, gali pakilti iki 37 ir pan. Visai mažiukams iki mėnesio gali ir žemiau negu norma nukristi, todėl geriau juos migdyt su šildykle, kad ta temperatūra nekritinėtų.
Papildyta:
QUOTE(mamaRK @ 2009 08 29, 11:36)
Labai prasau man padeti. Mums tik 1 savaite ir esame visiskai zali teveliai... Mane domina kiek 1 savaites kudikis turi suvalgyti ml? Musu kleckas keliasi kas 3 val ir suvalgo 90-110 ml pienuko. Kadangi tiek pieno as neturiu-tenka apie 30-60 ml duot  misinuko. Bijau savo leliuko nedamaitinti arba permaitinti. padekit labai prasau.

Suvalgo labai įvairiai, mano gimė beveik 4 kg, tai pradžioj suvalgydavo 60-80 ml vienu kartu, net ir rečiau nei 3 val. Jeigu kūdikis nerėkia, sauskelnės būna šlapios ir pakakoja (skystai), tai ir viskas normalu, nereikia tų ekstra mililitrų kišti. Plius kas savaitę gerai pradžioj pasisverti, tada ir bus matyt jei priauga svorio gerai, vadinasi viskas tvarkoj.

Be to, jeigu vaikas verkia dažniau, galima duoti valgyti ir dažniau jeigu jis nori, nebūtinai kas 3 val. Tiesa, dėl to pieno, jeigu norėtumėt maitint pati, tai yra būtina pirmom savaitėm pačiai žindyti, ne vien tik nusitraukinėti, nes kitaip pieno gamyba nesistimuliuos.
Atsakyti
QUOTE(..simutea.. @ 2009 08 30, 11:53)
o mums sesute sako, kad kleckams norma yra iki 37,2.

Mums taip pat.
Tik tuo atveju,jei leliuko temperatūra (iki metų) pakyla iki 38 jau reikia susirūpinti.
g.gif
Atsakyti
=quote=mamaRK,2009 08 29, 12:36]
Labai prasau man padeti. Mums tik 1 savaite ir esame visiskai zali teveliai... Mane domina kiek 1 savaites kudikis turi suvalgyti ml? Musu kleckas keliasi kas 3 val ir suvalgo 90-110 ml pienuko. Kadangi tiek pieno as neturiu-tenka apie 30-60 ml duot misinuko. Bijau savo leliuko nedamaitinti arba permaitinti. padekit labai prasau.
[/quote]

Sveika.
tikrai manu,kad savaites kudikeliui 90-110 ml pieno uztenka. Kudikis pats pranesa ar jam truksta ar per daug. Kai nebenori valgyti tai sukasi i sona ir su liezuviu stumia. O jeigu truksta tai buna neramus ir kai pasiulai valgyti ima ciulpti.
Aisku geriausiai pasitarti su savo gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2009 08 29, 12:42)
Patarkit, ka daryt jei vaikui labai kieteja viduriukai? mazyliui 1men, maitinamas misiniukais

Nuo sojos mišinukų siaubingai kietėja viduriai. Mano mažiui taip buvo, oj atsikankinom kol tai išsiaiškinom doh.gif Pakeitėm paskui į NAN ir viduriukai susitvarkė.
Pakaitaliokit mišinukus, kol atrasite tinkamiausią savo mažyliui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijoliux: 01 rugsėjo 2009 - 09:23
QUOTE(mamaRK @ 2009 08 29, 12:36)
Labai prasau man padeti. Mums tik 1 savaite ir esame visiskai zali teveliai... Mane domina kiek 1 savaites kudikis turi suvalgyti ml? Musu kleckas keliasi kas 3 val ir suvalgo 90-110 ml pienuko. Kadangi tiek pieno as neturiu-tenka apie 30-60 ml duot  misinuko. Bijau savo leliuko nedamaitinti arba permaitinti. padekit labai prasau.

labas
stenkis neduot misinuko o dazniau pasiulyti savo pieno, kad ir kas valanda ar net dazniau, nes pienas tik pradeda gamiintis, kuo dazniau glausi prie kruties tuo daugiau pienelio gaminsis. Ir nebeduok jokiu misinuku. Kiek vaikas istraukia tiek ir gaminasi, jei siulai misini tai ta norma jau nepasigamins sad.gif Tikari kalbu is patirties, nes sunaus nemaitinau del zioplumo, o dukryte iki siol mano pieneliu dziaugiasi. pasiskaityk cia forume patarimu kaip maitinti krutimi 4u.gif
sekmes 4u.gif

O jeigu truksta tai buna neramus ir kai pasiulai valgyti ima ciulpti.

visiskai ne
neurologe sake kad vakare daznai vaikai buna neramus ir dazniau nnori kruties, nes pavargsta. krutis vaikams ne tik pienas bet ir nusiraminimo budas...
Atsakyti
Merginos, labai kaitalioti misiniu nepatartina! normalu, kad ieteja viduriai arba kartai buna ispusti kudykiams iki 3 men, po to - dazniausiai susitvarko, nes ju skranduka dar iki galo neissivyste ir neiprates prie naujo maisto. mes naudojom glicerines zvakutes mazyliui kai taip budavo, paprasyk pediatro, patars kokios yra tinkamos
Atsakyti
QUOTE(Konstancija @ 2009 09 01, 13:58)
Merginos, labai kaitalioti misiniu nepatartina! normalu, kad ieteja viduriai arba kartai buna ispusti kudykiams iki 3 men, po to - dazniausiai susitvarko, nes ju skranduka dar iki galo neissivyste ir neiprates prie naujo maisto. mes naudojom glicerines zvakutes mazyliui kai taip budavo, paprasyk pediatro, patars kokios yra tinkamos

na pavyzdziui mes daveme NAN HA 1 misineli ir praejus trim savaitem nuo davimo eme dar labiau psti pilveli, kakinasi kas antra arba trecia diena, na neskaitant atpilinejimu jie nera fontanais; beje kakucio konsistencija tamsiai zalia ir grietines tirstumo tad ir SM skaiciau ir su pediatre kalbejau jii patare pakeisti misini i Aptamil AR, nelabai smagu zinoma kaitalioti bet vis tik teks manau g.gif
Atsakyti
sveikos mamytės, norėjau pasiteirauti, kaip išvalote nosyte, leliukui 2 savaitės. Ir mėgėjas mažylis yra versti galvytę atgal kai miega? Ar turėčiau sunerimti?
Atsakyti
QUOTE(Agilera @ 2009 09 05, 12:39)
sveikos mamytės, norėjau pasiteirauti, kaip išvalote nosyte, leliukui 2 savaitės. Ir mėgėjas mažylis yra versti galvytę atgal kai miega? Ar turėčiau sunerimti?

mes su pompyte istraukiam. maniskis galvyte riecia kai papuko iesko,kaip lankas issiriecia,gal taip turi buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 09 01, 14:39)
na pavyzdziui mes daveme NAN HA 1 misineli ir praejus trim savaitem nuo davimo eme dar labiau psti pilveli, kakinasi kas antra arba trecia diena, na neskaitant atpilinejimu jie nera fontanais; beje kakucio konsistencija tamsiai zalia ir grietines tirstumo tad ir SM skaiciau ir su pediatre kalbejau jii patare pakeisti misini i Aptamil AR, nelabai smagu zinoma kaitalioti bet vis tik teks manau g.gif

Pas kudykius, kurie matinami tik pienu (misiniais) zalios ismatos reiskia, kad pilve buvo susikaupusios dujos. Pabandyk jam padaryti pilvuko masazus pagal laikrodzio rodykle, kai keiti sauskelnes. Tau duodu nuoroda (angliskai) video pilvuko masazui, kai buna virskinimo problemu.
http://www.youtube.c...h?v=7yXmRMGaaqI
Beje jis visada atpilinejo su NAN? ar tik neseniai pradejo, gali buti, kad perdaug suvalgo kartais, del to pertekliu pasalina per burnyte. Beje visi tie AR pienai doh.gif kokie jie neskanus unsure.gif
Stai dar vienas masazo kudykiams video, jei kuri nors mama noretu pabaandyti:
http://www.youtube.c...h?v=kIHNzOQynmQ (angliskai)
Papildyta:
QUOTE(Agilera @ 2009 09 05, 13:39)

Mes ilasinam po lasiuka fiziologinio serumo (vaistinese) i kiekviena skylute, po to padarom suktinukus vatytes ir 'isgreziame' kiekviena skylute. blush2.gif beje jam tai ne maloniausia pracedura verysad.gif jeigu koks kaka lieka, su pompele traukiam, ir kai labai nesvari buna plauname su serumu. Paguldziu galvyte visiskai ant sonu ipuksti serumo i virsutine skylute ir laikyti galvyte pasukta, serumas isteka pro kita skylute arba burnyte, bet geriau paprasyk gydytojos, kad parodytu kaip tai daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PIKTUKE @ 2007 11 12, 01:10)
Pabandysiu patarti  4u.gif
Jokių žolelių nenaudok, o ypač ramunėlių. Jos gali labai stipriai alergizuoti. Pirmomis dienomis užteks tik vandenuko. Vėliau matysi kokia odelė ir ar reikia ko nors papildomo.
Naujagimiui kempinės tikrai nereikia.
Dėl maudymo suvysčius negaliu nieko patarti, nebandžiau. O kokios medžiagos bus vystyklas tikrai nesvarbu. Tik patarsiu, niekada nemaudyti kūdikio, jei jis alkanas.
Aliejuku trindavau tik kai būdavo išsausėjusi odelė, o šiaip manau, kad kuo mažiau chemijos, tuo geriau.
Į lauką einant tepdavau veidelį Essex kremu.
Dėl miegojimo lovytėje nieko negaliu patarti, mano dvimetinukė dar tik kelis kartus ten miegojo  doh.gif Vaikiukas kelsis kas 2-3-4 valandas valgyti, tai ir paguldysi ant kito šoniuko.
Vilnones kojines moviau ant kelnyčių pirmus du mėnesius. Ant nuogo kūnelio nebandžiau, nemanau kad gali kam nors patikti  doh.gif  Kepurytės kambaryje visai nereikia.
Espumizaną duodavau po maitinimo.
Skalbimo miltelius naudok tik vaikams skirtus, o minkštiklio tikrai nereikia.

Gal kitos mamytės patars dar ką nors, o jau kaip elgtis, nuspręsi pati, pagal situaciją  mirksiukas.gif Mamos nuojauta neapgauna  mirksiukas.gif

Duosiu patarimą, kurį davė man mama:
Jei nežinai ko neramus ar verkia kūdikis, pirmiausiai nurenk nuogai ir gerai apžiūrėk, o po to matuok temperatūrą  mirksiukas.gif

o man pediatre sake, kad espumisana reikia duoti 15 min pries maitinima, 20 lasu su sauksteliu ar pipete, jokiu budu i maisteli nevarvinti, nes nieko jis tada neveikia
Papildyta:
QUOTE(Nijoliux @ 2009 09 01, 10:23)
Nuo sojos mišinukų siaubingai kietėja viduriai. Mano mažiui taip buvo, oj atsikankinom kol tai išsiaiškinom doh.gif Pakeitėm paskui į NAN ir viduriukai susitvarkė.
Pakaitaliokit mišinukus, kol atrasite tinkamiausią savo mažyliui  4u.gif

man patare, kad vietoj vandens reikia pilti aviziniu dribsniu nuovira, jis skystina vidurius
Atsakyti