Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

Mano maziui jau 4 men. Tai is savo patirties, galiu pasakyti del vaiku tustinimosi, nzn kaip kas MP visiskai maitina. As savo vaika maitimau MP ir primaitindavau nuo pat gimimo. tustinasi tik karta per diena nuo pat gimimo, bet su pilvu probelemu buvo kol maitinom APTAMIL misineliu poto pakeitem i HIPP. Tai mamytes kurios primaitina, pabandykit pakeist misineli, gal vaikiukui labiau tiks. Bet jei tustinasi karta per diena, bet pats ir nera kazkokiu skausmu, manau normalu, mums taip visa laika buvo. Nuo 2,5 men sugebedavo ir kas antra diena, tada arbateles duodavau, iskarto skystesnis kakutis budavo.
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2009 05 24, 13:17)
Gali but, kad kai jau susidaro luobele, tai tas sukavimas nelabai ir pades.

O kada ta luobelė susidaro ? Ar jau po gimimo iškart būna? g.gif
Pas mus jokios luobelės nėra.. labai švari galvytės oda po plaukučiais nuo gimimo. Plaukučiai ilgoki tokie netgi
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2009 08 21, 12:52)
O kada ta luobelė susidaro ? Ar jau po gimimo iškart būna?  g.gif
Pas mus jokios luobelės nėra.. labai švari galvytės oda po plaukučiais nuo gimimo. Plaukučiai ilgoki tokie netgi

Pas mus susidare luobele kokiu 5 men. as patepiau aliejuku ir issukavau, per du kartus viskas kuo puikiausiai issivale smile.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Turiu ir aš vieną klausimėlį 4u.gif
Mano mažučiui 3 su puse mėnesio ant pilvuko niekaip pats neguli, skandalus taiso, kad net namai skamba, tik ant kelių kai pasiguldau kniūbščią tai dar paguli truputuką, kaip jį pripratint ant pilvuko gulėt? Pats kai apsiverčia ant pilvuko taip pat rėkia kol neatverčiam doh.gif
Ir dar gulėdamas ant nugarytės atsispiria kojytėm ir kelia užpakaliuką, išsiriečia, keliamas už rankyčių riečiasi, gal jau jis sėstis nori? Ir nuo kelių mėnesių galima sodint, nes vieni sako nuo 4, kiti nuo 5 ar net nuo pusės metų cool.gif
Patarkit, nes kabai jau jis iš manęs kažko reikalauja, o aš nežinau ką daryt? ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna mamytė @ 2009 08 22, 14:41)
Sveikutės.
Turiu ir aš vieną klausimėlį  4u.gif
Mano mažučiui 3 su puse mėnesio ant pilvuko niekaip pats neguli, skandalus taiso, kad net namai skamba, tik ant kelių kai pasiguldau kniūbščią tai dar paguli truputuką, kaip jį pripratint ant pilvuko gulėt? Pats kai apsiverčia ant pilvuko taip pat rėkia kol neatverčiam  doh.gif

Sveika, maniskei lygiai tas pats buvo.. neguledavo ant pilvo ir nors tu ka.. doh.gif budavo pguldai, tai taip staugt pradedavo (tikraja to zodzio prasme staugt), kad atrodo ja kazkas gyva pjautu.. tai mes su MB pradejom gaudyti momentus, kad mazyles itin gera nuotaika ir tik ada guldyti ja ant pilvuko, o kai guli kalbinti, rodyti zailiukus, juokinti... ir nors mazyle vos kelias sekundes paguledavo, vstik pradedavo zurzti, iskart keldavom.. va.. ir pastebejom, akd maziuke vis ilgiau ir ilgiau ant pilvuko isguli.. o dabar jau jokiu bedu nebera.. thumbup.gif guli kaip ruoiukas, galvyte kelia ir jau net rankytes kelt bando thumbup.gif
pabandykit ir jus guldyti ne tada, kai norite jus, o trada kai mazylio labai gera nuotaika ir vostik pamatot jo susierzinima iskart atverskit ji... ir zaiskit taip, ne po ilgai, bet daznai mirksiukas.gif
Ir dar gulėdamas ant nugarytės atsispiria kojytėm ir kelia užpakaliuką, išsiriečia, keliamas už rankyčių riečiasi, gal jau jis sėstis nori? Ir nuo kelių mėnesių galima sodint, nes vieni sako nuo 4, kiti nuo 5 ar net nuo pusės metų  cool.gif
Patarkit, nes kabai jau jis iš manęs kažko reikalauja, o aš nežinau ką daryt?  ax.gif  ax.gif

na sodinti tai dar tikrai neskubekit... isties tai mes irgi nezinom kaip su tuo sedejimu ir visi skirtingai sneka, bet mano nuomone, tai nereikia skubeti.. viskam savas laikas.. blush2.gif o kad keliasi tai gerai thumbup.gif stiprus leliukas...
Atsakyti
QUOTE(jauna mamytė @ 2009 08 22, 12:41)
Mano mažučiui 3 su puse mėnesio ant pilvuko niekaip pats neguli, skandalus taiso, kad net namai skamba, tik ant kelių kai pasiguldau kniūbščią tai dar paguli truputuką, kaip jį pripratint ant pilvuko gulėt? Pats kai apsiverčia ant pilvuko taip pat rėkia kol neatverčiam  doh.gif
Ir dar gulėdamas ant nugarytės atsispiria kojytėm ir kelia užpakaliuką, išsiriečia, keliamas už rankyčių riečiasi, gal jau jis sėstis nori? Ir nuo kelių mėnesių galima sodint, nes vieni sako nuo 4, kiti nuo 5 ar net nuo pusės metų  cool.gif
Patarkit, nes kabai jau jis iš manęs kažko reikalauja, o aš nežinau ką daryt?  ax.gif  ax.gif

Mano panelė panašaus amžiaus, 6 dienų skirtumas, tai ant pilvuko irgi dar nenori gulėti. 4u.gif Aš jos labai ir neskubinu, kai pamatau kad pati ant šoniuko verčiasi, tada padedu apsiverst ant pilvo, paguli ji kokias pora minučių ir bliauna kad atverst atgal. Man seselė patarė pasiguldyt ant lovos ir pačiai atsigult priešais kad veidas prieš veidą būtų, kad būtų į ką mažei žiūrėt kai apsiverčia.

O dėl to sėdėjimo, tai aš pasisodinu ant kelių tik ir tik trumpam. Vistiek mano nuomone atsisės pati kai ateis laikas.
Atsakyti
QUOTE(Lavija @ 2006 12 12, 13:30)
I vaikstyne geriau stengtis nesodinti, nes vaikams krypsta stuburas, kai kurie is ju veliau buva labai susikuprine, o ir kojytems labai nesveika, geriau leisti vaikuciui paciam daugiau sliauzioti, ropoti. Zinoma kartais buna dienu, jog nebegali susitarti verysad.gif  su vaukuciu ir vaikstyne is tikruju gelbsti,  thumbup.gif bet siulau nepiktnaudziauti.

Mane mana sodino pastoviai, ir dar i ta sovietine baisia vaikstyne. Tai as nei vaiksciojau kaip balerina nei stuburas iskrypes. Mazaja sodinom irgi. Jai patinko labai ten. Ant pirstu galu nevaiksto. O jei ir vaiksciotu pradzioj, tai juk ne visa gyvenima. Paskui ismoktu normaliai. Na, cia tik mano nuomine...
Atsakyti
Labai prasau man padeti. Mums tik 1 savaite ir esame visiskai zali teveliai... Mane domina kiek 1 savaites kudikis turi suvalgyti ml? Musu kleckas keliasi kas 3 val ir suvalgo 90-110 ml pienuko. Kadangi tiek pieno as neturiu-tenka apie 30-60 ml duot misinuko. Bijau savo leliuko nedamaitinti arba permaitinti. padekit labai prasau.
Atsakyti
Patarkit, ka daryt jei vaikui labai kieteja viduriukai? mazyliui 1men, maitinamas misiniukais
Atsakyti
Kokia turi buti kidikio temperatura? g.gif kokia yra norma? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškašunis @ 2009 08 23, 13:46)
Mane mana sodino pastoviai, ir dar i ta sovietine baisia vaikstyne. Tai as nei vaiksciojau kaip balerina nei stuburas iskrypes. Mazaja sodinom irgi. Jai patinko labai ten. Ant pirstu galu nevaiksto. O jei ir vaiksciotu pradzioj, tai juk ne visa gyvenima. Paskui ismoktu normaliai. Na, cia tik mano nuomine...

Mano dykryte taip pat buvo sodinama i vaikstyne, tai kai suzinojo daktare - uzdraude, nes mums taip pat kojytems pakenke - vaiksciojo pasistiepus, kaip balerina. Paskui darem masazus, nupirkom ortopedinius batukus, ir viskas susitvarke. :super

Atsakyti
QUOTE(mamaRK @ 2009 08 29, 12:36)
Labai prasau man padeti. Mums tik 1 savaite ir esame visiskai zali teveliai... Mane domina kiek 1 savaites kudikis turi suvalgyti ml? Musu kleckas keliasi kas 3 val ir suvalgo 90-110 ml pienuko. Kadangi tiek pieno as neturiu-tenka apie 30-60 ml duot  misinuko. Bijau savo leliuko nedamaitinti arba permaitinti. padekit labai prasau.

Turetu suvalgyti 100-150ml. skirtinga maitinima vaikutis skirtingai sulvalgo mirksiukas.gif

QUOTE(jurguze @ 2009 08 29, 12:42)
Patarkit, ka daryt jei vaikui labai kieteja viduriukai? mazyliui 1men, maitinamas misiniukais

Keiskit misineli, maziui netinka

QUOTE(Boruzele*** @ 2009 08 29, 19:58)
Kokia turi buti kidikio temperatura? g.gif  kokia yra norma? blush2.gif

36,6 ar 36,7C
Atsakyti