Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(lavazia @ 2009 07 04, 23:15)
O as maudziau ir nieko nenutiko  blush2.gif  Man jo kvapas labai patiko del to ir pirkau. O del rubeliu tai tikrai, as  irgi buvau nustebus, kad taip gerai atsiplauna, esu bandziusi ir  savus drabuzius paskalbti, tai irgi labai gerai gavosi.
gal cia levanda pasizymiu tokiom savybem  g.gif Gal reiktu bandyma padaryti, nusipirkti kitos firmos muila su levandom ir paziuret rezultatus  smile.gif

Man rodos ten tik tiek tos levandos essencijos, kad butu kvapas raminantis ir tiek... abejoju, jog levanda cia kazkuo deta.. nors eksperimento delei galima pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
as nuo pat gimimo naudoju jonsom firma mazyliui ir tikrai nieko blogo nenutiko.o muiliukas su levandom net mano vyrui patiko lotuliukas.gif isgyre kad jam akiu negrauzia su juo thumbup.gif tai zadu vel ji pirkti
Papildyta:
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 10:28)
Sveikos,
esu taip sakant "zialia" mamyte ir manau, jog naudinga butu jei visos mamytes pasidalintu kazkokiais tai patarimais kaip priziureti auganti lialiuka..

Pvz as nezinojau, kad reikia maziukui keisti padeti lovyteje (guldyti atvirksciai, ten kur galvyte deti kojytes, ir taip kas dvi savaites mazdaug). Del ko dabar turi mano maziukas kreivakaklyste, raumenuku susilpnejimas ir nekelia galvytes kaip reikiant, na aisku ir nesiojimas mano tik vienoje padetyje prisidejo.. blush2.gif

Kai tik gime maudeme pirmus kartus visiskai nuoguti, ir taip zviegdavo kad oij oij...Ir paskui tik kazkas paprotino, jog reikia su vystyklu, taip maziukui saugiau...

Gal ir kitos mamytes turi kokiu naudingu patarimu mirksiukas.gif  Kurios jau turi didesnius maziukus ir padare kokiu tai klaideliu auginant maziukus..
Galetu patarti "zalioms" mamytems kaip elgtis su angeleliais savo... 4u.gif

o cia tai man nesamone.niekada nekeiciau jokiu padeciu.tik aisku apversdavau ka nerimaudavo.ir nieko.jokiu panasiu dalyku nenutiko.ir nuo pat pirmos dienos maudziau nuoga ir dabar maudau nuoga ir nezviegia ji ma doh.gif
Atsakyti
mano dukryte,daug atpilinedavo,tai as tuos rubelius pritrindavau ukisku muilu,ir uzmergdavau,visos demes visada atsiskalbdavo,ir dabar tai darau,tik stengiuosi,kad demes butu neisisenejusios mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(19860526 @ 2009 07 05, 14:09)
as nuo pat gimimo naudoju jonsom firma mazyliui ir tikrai nieko blogo nenutiko.o muiliukas su levandom net mano vyrui patiko lotuliukas.gif  isgyre kad jam akiu negrauzia su juo thumbup.gif  tai zadu vel ji pirkti
Papildyta:
o cia tai man nesamone.niekada  nekeiciau jokiu padeciu.tik aisku apversdavau ka nerimaudavo.ir nieko.jokiu panasiu dalyku nenutiko.ir nuo pat pirmos dienos maudziau nuoga ir dabar maudau nuoga ir nezviegia ji ma doh.gif

del keitimo gulimos padeties,tai yra tiesa,mums gyd. pasake taipat keitelioti padeti,ka mes ir darem 6men.
Atsakyti
QUOTE(19860526 @ 2009 07 05, 12:09)
o cia tai man nesamone.niekada  nekeiciau jokiu padeciu.tik aisku apversdavau ka nerimaudavo.ir nieko.jokiu panasiu dalyku nenutiko.ir nuo pat pirmos dienos maudziau nuoga ir dabar maudau nuoga ir nezviegia ji ma doh.gif

O mes saviski paguldydavom po kiekvieno maitinimo vis ant kito sono, bet tai truko neilgai - jis nuo pat gimimo ismoko ant nugaros apsiversti. Tai taip ir miega ant nugaros pastoviai, tik galva laiko ar i kaire ar i desine. Aciu Dievui dar nesyk nepaspringo, nors barjerus statyk, vistiek apsivers doh.gif
Atsakyti
Labai naudinga tema, ačiū mamytes už patarimus.Man pravertė patarimas apie luobeles šalinimą, tepsiu aliejukų nes nežinojau ką su ją daryt. dėl kaitaliojimo padėčių tai aš kažkaip nežinau, jei mes pakelė aukščiau ta vieta kur galvutė, tai dėti vaiką aukštyn kojom?
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2009 07 06, 13:35)
Labai naudinga tema, ačiū mamytes už patarimus.Man pravertė patarimas apie luobeles šalinimą, tepsiu aliejukų nes nežinojau ką su ją daryt. dėl kaitaliojimo padėčių tai aš kažkaip nežinau, jei mes pakelė aukščiau ta vieta kur galvutė, tai dėti vaiką aukštyn kojom?

Apsukit su visa lovyte rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BeNata @ 2009 07 05, 19:27)
O mes saviski paguldydavom po kiekvieno maitinimo vis ant kito sono, bet tai truko neilgai - jis nuo pat gimimo ismoko ant nugaros apsiversti. Tai taip ir miega ant nugaros pastoviai, tik galva laiko ar i kaire ar i desine. Aciu Dievui dar nesyk nepaspringo, nors barjerus statyk, vistiek apsivers  doh.gif

Nepergyvenkit, tikrai nepasprings ir guledamas ant nugarytes smile.gif UK ligonineje akuseres net neleidzia kudikiu migdyti ant sono, tik ant nugaros smile.gif Mano kleckiukui jau beveik 5 men., o jis dabar tik ant pilvo nori miegoti smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif
musu mazylei 1 menesis ir savaite ir mus istiko ta pati problema su tustinimusi. Jau kokios 5 paros, kai mazyle normaliai neissitustina iki menesio tustinosi po kiekvieno maitinimo, o dbr tik 1 kart i para ir tai kartais tik su pagalba doh.gif vaistineje pirkau klizmute kudikiams tai tikrai labai padejo, bandziau ir as slyvas valgyt ir saltibarscius ir kt kas laisvina vidurius, bet rezultato jokio...
gydytoja sake, kad cia nieko baisaus, gal del to, kad mazeja pienuko, tenka damaitinti misinuku, tik reik stebet kokios ismatos, sake jei ismatos kaip kosele bijot nereik smile.gif o jei kietos tada jau reik susirupinti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(candy-candy @ 2009 07 08, 16:37)
sveikos mamytes smile.gif
musu mazylei 1 menesis ir savaite ir mus istiko ta pati problema su tustinimusi. Jau kokios 5 paros, kai mazyle normaliai neissitustina iki menesio tustinosi po kiekvieno maitinimo, o dbr tik 1 kart i para ir tai kartais tik su pagalba doh.gif  vaistineje pirkau klizmute kudikiams tai tikrai labai padejo, bandziau ir as slyvas valgyt ir saltibarscius ir kt kas laisvina vidurius, bet rezultato jokio...
gydytoja sake, kad cia nieko baisaus, gal del to, kad mazeja pienuko, tenka damaitinti misinuku, tik reik stebet kokios ismatos, sake jei ismatos kaip kosele bijot nereik smile.gif  o jei kietos tada jau reik susirupinti schmoll.gif

pas mane lygiai tokia pat problema buvo ~1 men. ir sav. prisiskaiciau cia apie slyvas ir kivus, bet pabugau tokiam maziui dar pakenkti. Tad palikau taip kaip yra. Aisku viena savaite buvo kasdien degliuku ir pan., bet po to savaime praejo. musu pediatre sake, labai gerai kad jokios klizmutes nedareme. nes pas vaikeli pereinamas zarnyno floros formavimo laikotarpis. jis turi per ta praeiti. cia nieko baisaus. iki 1 men. musu lelius irgi tustinosi beveik po kiekvieno maitinimo. o dabar po tos kanciu savaites susireguliavo zarnyne kaz koks rezimas - jis man tustinasi tik karta i para, maksimum 2 kartus. Ir jokiu degliuku, ar kitokiu rupesciu. Kad lengviau prasiperdetu - dekit vaikeli dazniau ant pilvuko. As jau po 40 min. po maitinimo dedu, nes tiek laiko manajam reikia, kad nebeatpylinetu pienuko.
Atsakyti
Jei po gimdymo, paciai maitinant yra problemu su leliaus tustinimusi (per retai) arba paciai uzkieteja viduriai, labai padeda tirsta svieziu burokeliu sriuba, ir tas ir anas per diena susitvarko thumbup.gif

Vaika maudau tik su Weledos vaikisku muilu (ir galva plaunu), po to nereikia jokiu losjonu nei pudru nei aliejaus, odele puikiausia. Man rodos yra atskira tema apie Johnsons ir kitus mineralinius aliejus
Atsakyti
as nieko nezinojau, nesidomejau apie zindyma [ o tai juk svarbiausia, kad vaikas butu sotus]
galvojau, priglausiu vaika ir jis valgys
pasirodo, viskas zymiai sudetingiau
Atsakyti
Geras skyrius. gavau daug patarimu :)
Mano maziui 24 dienos ir jis tustinasi viena karta i para.ar tai normalu? :hm
Ir nuo kada galima vaika guldyti, sodinti i supynes? va mum cia padovanojo, tai idomu ar galima jau, mum jau beveik menuo :ax:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruzele***: 16 rugpjūčio 2009 - 21:59