Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

sveikos mamytes smile.gif turim problemyciu su kakojimu... jau 4 d.kai mano mazyle negali pati issikakoti,tai bandziau kisti muiliuka.tikrai padejo,tik deje tam kartui...ir ji tokia nerami,irzli vis stena ir stena...ir vaistuku duodam,bet nepadeda...taip vaikas kankinasi,o as maitinu pati,tai susinervavusi viska perduodu per piena...gal yra kam taip buve patarkit kaip padet mazylei...
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 05 25, 11:41)
sveikos mamytes smile.gif turim problemyciu su kakojimu... jau 4 d.kai mano mazyle negali pati issikakoti,tai bandziau kisti muiliuka.tikrai padejo,tik deje tam kartui...ir ji tokia nerami,irzli vis stena ir stena...ir vaistuku duodam,bet nepadeda...taip vaikas kankinasi,o as maitinu pati,tai susinervavusi viska perduodu per piena...gal yra kam taip buve patarkit kaip padet mazylei...

laba 4u.gif
prieš gerą savaitę mus irgi buvo užklupusi tokia bėda (neprakakojo mano mažius 4 paras). Maitinu pati, žinau, kad laikoma norma iki 10 parų jei vaikas nesituština, bet skambinausi gydytojai, ji prisakė duot lašiukų nuo pilvo pūtimo (sakė gal dujų kamštis kakiukų nepraleidžia), bet mums nepadėjo, liepė duot "Duphalac" po 5ml ryte (taip jų ir nedaviau prisikaičius SM, kaip leliukai kai kurie žiauriai klykia nuo šito vaisto). Bandžiau su aliejuku dirgint išeinamąją angą, bet tik dar piktesnis vaikas pasidarė. Ir galiausiai šovė mintis, jei mažiukas viską gauna per mano pieną, tai reikia kažko užvalgyt, kad palaisvėtų viduriai - užvalgiau vakare pora kivių, o ryte buvo rezultatas - iki pažastų blush2.gif . Tai dabar taip ir gyvenam, kasdien suvalgau ar kelias džiovintas slyvas, ar kokį kivį ir problemų nėr thumbup.gif Nežinau gal čia nnevisom tinka toks receptas, bet pabandyt manau verta, kam leliuką vaistais paskui farširuot mirksiukas.gif
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 05 25, 11:41)

As valgau dziovintas slyvas, dar geriu slyvu sultis kai mazajam beda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta003 @ 2009 05 25, 10:52)
laba  4u.gif
prieš gerą savaitę mus irgi buvo užklupusi tokia bėda (neprakakojo mano mažius 4 paras). Maitinu pati, žinau, kad laikoma norma iki 10 parų jei vaikas nesituština, bet skambinausi gydytojai, ji prisakė duot lašiukų nuo pilvo pūtimo (sakė gal dujų kamštis kakiukų nepraleidžia), bet mums nepadėjo, liepė duot "Duphalac" po 5ml ryte (taip jų ir nedaviau prisikaičius SM, kaip leliukai kai kurie žiauriai klykia nuo šito vaisto). Bandžiau su aliejuku dirgint išeinamąją angą, bet tik dar piktesnis vaikas pasidarė. Ir galiausiai šovė mintis, jei mažiukas viską gauna per mano pieną, tai reikia kažko užvalgyt, kad palaisvėtų viduriai - užvalgiau vakare pora kivių, o ryte buvo rezultatas - iki pažastų  blush2.gif . Tai dabar taip ir gyvenam, kasdien suvalgau ar kelias džiovintas slyvas, ar kokį kivį ir problemų nėr  thumbup.gif  Nežinau gal čia nnevisom tinka toks receptas, bet pabandyt manau verta, kam leliuką vaistais paskui farširuot  mirksiukas.gif
sėkmės  4u.gif

O koks vaikucio amzius? Manajam tik 3 savaites. Tustinasi praktiskai po kiekvieno maitinimo, bet labai sunkiai. Nes kol isspaudzia pirma dujas, atrodo visai nusikankina - pasidaro bordavas kaip burokas stangindamas. O jau pats tustinimas po to lengvai praslista. Gal su kiviais jam lengviau seksis? Nes kaip ir viduriu uzkietejimo nera, tik daug duju susikaupia, kaip koks trombas.
Atsakyti
QUOTE(BeNata @ 2009 05 25, 17:47)
O koks vaikucio amzius? Manajam tik 3 savaites. Tustinasi praktiskai po kiekvieno maitinimo, bet labai sunkiai. Nes kol isspaudzia pirma dujas, atrodo visai nusikankina - pasidaro bordavas kaip burokas stangindamas. O jau pats tustinimas po to lengvai praslista. Gal su kiviais jam lengviau seksis? Nes kaip ir viduriu uzkietejimo nera, tik daug duju susikaupia, kaip koks trombas.

mano vaikiukui jau 2 mėnesiai (10savaičių). Pirmą mėnesį ir maniškis po kiekvieno valgymo kakojo, bet kuo toliau tuo rečiau ir dabar vos 1kart per dieną padaro... Irgi visada stena, kartais net gerai verkt pradeda kol kas išeina. O viduriukai tai kaip ir negali kietėt tokiam mažam, jei tik MP gauna mirksiukas.gif (bent taip protingos knygos rašo). Gali pabandyt kivių, tik nepersistenk, kad nepaleistų vaikui vidurių smile.gif
Atsakyti
As mamytems patariu niekad nepalikti vaikucio vieno net ir keliom sekundem, nes kartais mamytes net nenutuokia ka ju mazyliai sugeba lotuliukas.gif vakar ziurau guli sau apsivertes ant pilvo, klausiu vyro ar cia tu ji apvertei g.gif o pasirodo, kad pats sugebejo nuo nugaros ant pilvo apsiverst blink.gif dabar net keliom minutem nenusisuku, jei vienas sau zaidzia kur nors aukstai, pvz ant teveliu lovos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angeliuxxx @ 2009 05 24, 02:58)
O jei plaukuciu beveik nera?  Vis tiek sukuot?  g.gif    Mano maze beveik plika galva, tokie pukuciai tik, tai as visai nesukuoju, nes nera ko...  Aisku luobele turim, tai as ta luobele tik issukuoju vis...

mes naudojam sampuna NEUTRAL ir jokiu pleiskaneliu nera blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Angeliuxxx @ 2009 05 24, 02:58)
O jei plaukuciu beveik nera?  Vis tiek sukuot?  g.gif    Mano maze beveik plika galva, tokie pukuciai tik, tai as visai nesukuoju, nes nera ko...  Aisku luobele turim, tai as ta luobele tik issukuoju vis...

mes naudojam sampuna NEUTRAL ir jokiu pleiskaneliu nera blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 26, 11:26)
As mamytems patariu niekad nepalikti vaikucio vieno net ir keliom sekundem, nes kartais mamytes net nenutuokia ka ju mazyliai sugeba  lotuliukas.gif vakar ziurau guli sau apsivertes ant pilvo, klausiu vyro ar cia tu ji apvertei  g.gif o pasirodo, kad pats sugebejo nuo nugaros ant pilvo apsiverst blink.gif dabar net keliom minutem nenusisuku, jei vienas sau zaidzia kur nors aukstai, pvz ant teveliu lovos  doh.gif

Labai geras patarimas!!! thumbup.gif Mums sesele sake, kad dazniausiai pasitaikancios nelaimes kudikysteje yra kai vaikuciai nukrenta nuo lovos arba vystymo stalo. Niekada negalima palikti leliuko aukstai, jei ant lovos paliekat, tai reikia is sonu arba pagalvem apdet, ar sulankstyt koki deki, kad mazutis issirist negaletu. Nuo stalo reiketu nukelti leliu ant grindu, jei iseinat is kambario (patiest aisku kazka kad minskciau ir silciau butu).

Mamytes, taip pat pagalvokit, kaip apsaugoti vaikucius nuo apdeginimo. Viena mano pazystama apdegino leliukui koja, nes norejo tik nuskalaut zinduka po vandeniu ir laika vaika pasiguldzius ant kitos rankos, o jis tuo metu, kai ji karstu vandeniu skalavo, spyre kojyte ir pakiso po vandenuku. Tokiam mazuciui tiek ir tereikia - gavo antro laipsnio apdegima...
Taip pat geriau negerti karstu gerimu jei laikot maziuka ant ranku ir patraukti visus indus su karstais gerimais bei maistu kuo toliau nuo stalo krasto! 4u.gif
Atsakyti
!!!geriausia priemone plauti vaiko rubelius po kakuciu - Johnson's baby muilas su levandom!!!

Musu mazuliui jau 2 men., taigi dar varo skystai. Taciau kartais su tokiu spaudimu daro, kad prasiverzia pro visas pamperso puses ir tenka rubeli skalbti. Nuo pat jo gimimo ploviau kakucius su Johnson's baby muiliuku ir net nesusimastydavau. Issiplaudavo idealiai ir per pora sekundziu. Taciau, kai viena diena jis pasibaige bandziau skalbti eilini rubeli su Palmolive muilu. Buvau nustebinta - NEISPLAUNA blink.gif Triniau iki pamelinavimo. Susinervinau, ir uzmerkiau su skalbimo milteliais ir Vanish. Kazkiek pabluko, vietomis issiplove, bet dar liko! blink.gif Pagalvojau pabandysiu ant bajerio vel nupirkti Johnson's baby muiliuka su levandom. Ir tik sekanti syki pradejau skabti, vel magiskai viskas issiplove per kelias sekundes, net stipriai trinti neprireike bigsmile.gif

Klausimas: taigi ko ten i sudeti privaryta, kad taip gerai isplauna? Ir ar galima po tokiu stipriu efektu su tuo muilu pati kudiki maudyti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BeNata @ 2009 07 04, 18:17)
!!!geriausia priemone plauti vaiko rubelius po kakuciu - Johnson's baby muilas su levandom!!!

Musu mazuliui jau 2 men., taigi dar varo skystai. Taciau kartais su tokiu spaudimu daro, kad prasiverzia pro visas pamperso puses ir tenka rubeli skalbti. Nuo pat jo gimimo ploviau kakucius su Johnson's baby muiliuku ir net nesusimastydavau. Issiplaudavo idealiai ir per pora sekundziu. Taciau, kai viena diena jis pasibaige bandziau skalbti eilini rubeli su Palmolive muilu. Buvau nustebinta - NEISPLAUNA  blink.gif  Triniau iki pamelinavimo. Susinervinau, ir uzmerkiau su skalbimo milteliais ir Vanish. Kazkiek pabluko, vietomis issiplove, bet dar liko!  blink.gif  Pagalvojau pabandysiu ant bajerio vel nupirkti Johnson's baby muiliuka su levandom. Ir tik sekanti syki pradejau skabti, vel magiskai viskas issiplove per kelias sekundes, net stipriai trinti neprireike  bigsmile.gif

Klausimas: taigi ko ten i sudeti privaryta, kad taip gerai isplauna? Ir ar galima po tokiu stipriu efektu su tuo muilu pati kudiki maudyti???  g.gif

blink.gif na tikrai... mes nenaudojom to jonsons muiliuko, kazkaip kiti vaikiski mum patiko.. beje nekokius atsilirpimus drauge sake ir apie sampuna tos firmos, kiek tiesos nzn... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ELVYRA @ 2009 07 04, 21:59)
blink.gif  na tikrai... mes nenaudojom to jonsons muiliuko, kazkaip kiti vaikiski mum patiko.. beje nekokius atsilirpimus drauge sake ir apie sampuna tos firmos, kiek tiesos nzn... g.gif

Del sampuno nzn.. turbut tokia pat chemija. Mes plauname su ramuneliu sampunu sukurtu vaikams "Swisso Logical" firmos. Labai patinka. 4u.gif
Gerai, kad as dar su tuo muilu vaiko nemaudziau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BeNata @ 2009 07 04, 23:54)
Del sampuno nzn.. turbut tokia pat chemija. Mes plauname su ramuneliu sampunu sukurtu vaikams "Swisso Logical" firmos. Labai patinka.  4u.gif
Gerai, kad as dar su tuo muilu vaiko nemaudziau  doh.gif 

O as maudziau ir nieko nenutiko blush2.gif Man jo kvapas labai patiko del to ir pirkau. O del rubeliu tai tikrai, as irgi buvau nustebus, kad taip gerai atsiplauna, esu bandziusi ir savus drabuzius paskalbti, tai irgi labai gerai gavosi.
gal cia levanda pasizymiu tokiom savybem g.gif Gal reiktu bandyma padaryti, nusipirkti kitos firmos muila su levandom ir paziuret rezultatus smile.gif
Atsakyti