Na ir aš norėčiau pasidalinti firminiu receptu - labai sultingu vištienos krūtinėlės kepsniu. Visiems labai patinka, gal ir jums patiks?
SULTINGI VIŠTIENOS KEPSNIAI MEDAUS MARINATE (4 porcijos)
2 vištienos krūtinėlės filė
1-2 šaukštai sojų padažo (priklauso nuo jo sūrumo, geriausiai "Kikkoman" firmos)
2 šaukštai skysto medaus
pusės citrinos sultys
2-3 stambesnės skiltelės česnako
1 šaukštelis kario prieskonių
žiupsnelis kmynų
Vištienos krūtinėles nuplaukime ir nusausinkime popieriniu rankšluosčiu. Perpjaukime pusiau. Jei gabalėliai labai stori, galime truputėlį lengvai paplakti.
Vištieną pabarstykime kario prieskonių mišiniu. Prieš užberiant žiupsnelį kmynų, patrinkime juos tarp pirštų, kad išsiskirtų aromatas. Česnako skilteles smulkiai supjaustykime arba pergrūskime per česnako spaudyklę. Kruopščiai įtrinkime česnaku vištieną.
Sumaišykime sojų padažą, medų ir citrinos sultis (paragaukime mišinio, jei trūksta sūrumo, įpilkime truputį daugiau sojų padažo). Mišiniu užpilkime vištienos filė. Būtų idealu, jei mėsa galėtų marinuotis 1 parą. Tačiau jei nėra laiko, vištieną marinate šaltai palaikykime bent 3-4 valandas.
Keptuvėje įkaitinkime porą šaukštų aliejaus. Dėkime filė į keptuvę ir ant karštos ugnies (būtinai!) apkepinkime iš abiejų pusių (kiekvieną pusę apie 1 minutę). Taip kepama vištiena greitai pasidengia "plutele" ir iš jos nespėja išbėgti sultys. Tada kiek galima sumažinkime ugnį ir dar leiskime vištienai pakepti apie 5-8 minutes.
Kepimo metu medus gali šiek tiek degti - atsargiai nuo keptuvės pašalinkime degėsius.
Skanu su ryžiais, morkų salotomis ir kitomis daržovėmis. Skanaus!
[COLOR=green]Labutis.
internete ir is zurnalu prisirinkau daug receptu ir meginu pagaminti, taip po truputi pleciu rata, atsirenkam kas skanu o kas siaip sau.
Vakar kepiau kalakutienos duona.Gavosi laaaabai skaniai, dar ir dabar seile tysta prisiminus.
[SIZE=7][COLOR=red]Kalakutienos duona
[COLOR=blue]600 g.kalakutienos farso arba vistienos,
1 svogunas,
3-4 riekes duonos,
4 marinuoti agurkai,
kiausinis,
druska ir pipirai.
[COLOR=purple]I farsa ideti smulkia pjaustyta svoguna, ismirkyta vandeny duona be pluteles,druskos, pipiru ir kiausini. Viska gerai ismaisiti.
Kepiau nedideleje keksineje formoje. Ja reikia istrinti sviestu, apibarstyti dziuveseliais.dedame i forma puse farso, ant virsaus isdeliojame agurkus nepjaustytus(isilgai formos dviem eilem) ir uzdedame kita dali farso. Aptepame kiausiniu ir dedame i orkaite.Kepame 170 laipsniu.iskepus palikti atvesti,tada labai gerai pjaustosi.
kai turesiu skaitm. fotoaparata, butinai nufotografuosiu ir atsiusiu.
internete ir is zurnalu prisirinkau daug receptu ir meginu pagaminti, taip po truputi pleciu rata, atsirenkam kas skanu o kas siaip sau.
Vakar kepiau kalakutienos duona.Gavosi laaaabai skaniai, dar ir dabar seile tysta prisiminus.
[SIZE=7][COLOR=red]Kalakutienos duona
[COLOR=blue]600 g.kalakutienos farso arba vistienos,
1 svogunas,
3-4 riekes duonos,
4 marinuoti agurkai,
kiausinis,
druska ir pipirai.
[COLOR=purple]I farsa ideti smulkia pjaustyta svoguna, ismirkyta vandeny duona be pluteles,druskos, pipiru ir kiausini. Viska gerai ismaisiti.
Kepiau nedideleje keksineje formoje. Ja reikia istrinti sviestu, apibarstyti dziuveseliais.dedame i forma puse farso, ant virsaus isdeliojame agurkus nepjaustytus(isilgai formos dviem eilem) ir uzdedame kita dali farso. Aptepame kiausiniu ir dedame i orkaite.Kepame 170 laipsniu.iskepus palikti atvesti,tada labai gerai pjaustosi.
kai turesiu skaitm. fotoaparata, butinai nufotografuosiu ir atsiusiu.
Mano firminiam receptui reiks:
bemiele trapi tesla (pirkta parduotuveje)
kiaulienos ispjova
lydytas suris
malta mesa (farsas)
ispjova pamarinuojame ivairiais prieskoniais (ipjauname ipjovas kad prieskoniai geriau susigertu), farsa pagaminame taip kaip kotletams. Tada ispjova apkepiname keptuveje ir toliau veiksmas vyksta taip:
ant iskociotos teslos klojame farsa, ant jo tarkuota suri ir i vidu dedame apkepta ispjova. suvyniojame kaip vyniotini ir kepame orkaiteje. pjaustome riekelemis, jos atrodo taip: rutuliuks ispjovos aplink ja suris tada aplink ji farsas ir aplink trapi tesla. nzn ar aiskiai parasiau bet skonis nerealus
QUOTE(La Perla @ 2006 03 15, 11:05)
Mano firminiam receptui reiks:
bemiele trapi tesla (pirkta parduotuveje)
kiaulienos ispjova
lydytas suris
malta mesa (farsas)
ispjova pamarinuojame ivairiais prieskoniais (ipjauname ipjovas kad prieskoniai geriau susigertu), farsa pagaminame taip kaip kotletams. Tada ispjova apkepiname keptuveje ir toliau veiksmas vyksta taip:
ant iskociotos teslos klojame farsa, ant jo tarkuota suri ir i vidu dedame apkepta ispjova. suvyniojame kaip vyniotini ir kepame orkaiteje. pjaustome riekelemis, jos atrodo taip: rutuliuks ispjovos aplink ja suris tada aplink ji farsas ir aplink trapi tesla. nzn ar aiskiai parasiau bet skonis nerealus
Firminis patiekalas skamba tikrai "firmiškai"
Tik kiek tu jį kepi? Nes trapi tešla iškepa labai greit, o mėsytė nea Kaip čia viską suderinti
mesyte (ispjova) jau buna apkepinta, farshas yra beveik pavirsiuje todel iskepa greitai kepu rodos apie 30 min, bet kad butu tikriau mediniu iesmeliu pasmaigstau, jei lengvai lenda vadinasi patiekalas iskepes
QUOTE(La Perla @ 2006 03 15, 14:29)
mesyte (ispjova) jau buna apkepinta, farshas yra beveik pavirsiuje todel iskepa greitai kepu rodos apie 30 min, bet kad butu tikriau mediniu iesmeliu pasmaigstau, jei lengvai lenda vadinasi patiekalas iskepes
Kiek laiko maždaug reikia kepti išpjovą? Išpjovos visą gabalą ant keptuvės ir kept, iš visų šonų?
ant letos ugnies, visa gabala, kol graziai apskrunda. Vistiek ji po to dar kepama orkaitej su visu gaminiu
Sveikutes, jau labai skaniu receptu cia prisiskaiciau, norsmano vyras isrankus, manau nezinodamas apie kai kuriu receptu sudeti net labai valgytu
Budama viena namuose ir neturedama vos ne tuscia saldytuva susikuriau savaji recepta... kuris manau nera jau toks 'vienintelis' ji pavadinau 'Idaryti vistienos ketvirciai'
Jums reikes vistienos ketvirciu (1 ketvirtis - 1 porcija), tarkim 6 ketvirciai
Fermentinio surio (apie 200 g)
majonezo (kokie 4 saukstai), as naudojau 'Vilniaus',
prieskoniu: druska, pipirai, kas megsta karis;
3 skilteles cesnako, petrazoliu ar cesnakiniu laisku
Is vistienos ketvirciu isimti kaulus taip, kad kuo maziau mesos issiimtu (is kaulu isverdu bulijona - sriuba). Sumaisau 4 saukstus majonezo su smulkiai supjaustytu cesnaku (tik jo neisspausti), pipirais. Itrinti vista ir palaikyti maziausiai 30 min. Tuo tarpu su burokine tarka sutarkuoti suri, ideti smulkiai supjaustytu petrazoliu ar laisku.
Pamarinuotus ketvirciu apibarstyti druska. I kiekviena ideti suspausta gumuleli surio idaro ir susukti, kad aplink butu tik odele (galima naudot medinius smeigtukus ar kulinarine virvele). Si sukineli idedu i folijos lopineli (folija turi buti tokio didumo, kad krastai virsuj susiimtu), na ir suimu taip, kad atrodo kaip ipakuoti saldainiai 'triufeliai'. Idedu i bleka visus 'supakuotus' gabalelius, ipilu vandens, bet taip, kad nepatektu i suktinuku vidu ir kepu vidutinio karstumo orkaiteje apie 15-25 min. Baigiant kepti atidengiu folijos krastelius, kad suktinukas abskrustu. Jei pritruksta vandens, vis ipilu.
Valgyt su bulviu kose ir salotomis. Labai tinka morku salotos (morkos+cesnakas+majonezas).
Skanaus!
Budama viena namuose ir neturedama vos ne tuscia saldytuva susikuriau savaji recepta... kuris manau nera jau toks 'vienintelis' ji pavadinau 'Idaryti vistienos ketvirciai'
Jums reikes vistienos ketvirciu (1 ketvirtis - 1 porcija), tarkim 6 ketvirciai
Fermentinio surio (apie 200 g)
majonezo (kokie 4 saukstai), as naudojau 'Vilniaus',
prieskoniu: druska, pipirai, kas megsta karis;
3 skilteles cesnako, petrazoliu ar cesnakiniu laisku
Is vistienos ketvirciu isimti kaulus taip, kad kuo maziau mesos issiimtu (is kaulu isverdu bulijona - sriuba). Sumaisau 4 saukstus majonezo su smulkiai supjaustytu cesnaku (tik jo neisspausti), pipirais. Itrinti vista ir palaikyti maziausiai 30 min. Tuo tarpu su burokine tarka sutarkuoti suri, ideti smulkiai supjaustytu petrazoliu ar laisku.
Pamarinuotus ketvirciu apibarstyti druska. I kiekviena ideti suspausta gumuleli surio idaro ir susukti, kad aplink butu tik odele (galima naudot medinius smeigtukus ar kulinarine virvele). Si sukineli idedu i folijos lopineli (folija turi buti tokio didumo, kad krastai virsuj susiimtu), na ir suimu taip, kad atrodo kaip ipakuoti saldainiai 'triufeliai'. Idedu i bleka visus 'supakuotus' gabalelius, ipilu vandens, bet taip, kad nepatektu i suktinuku vidu ir kepu vidutinio karstumo orkaiteje apie 15-25 min. Baigiant kepti atidengiu folijos krastelius, kad suktinukas abskrustu. Jei pritruksta vandens, vis ipilu.
Valgyt su bulviu kose ir salotomis. Labai tinka morku salotos (morkos+cesnakas+majonezas).
Skanaus!
nezinau ar ziemos metu praktikuojat kepsniu kepima lauke, bet negaliu nepasidalinti super receptuku:
kiaulienos sprandine supjaustome riekelemis, jose dar padarome ipjovas. dedame i inda, kuriame marinuosime, ipilame 1 sauksta aliejaus, imetame lauro lapeliu (palauzhome juos), druskos, pipiru, mesos (arba saslyko) prieskoniu, pripjaustome cesnaku ir ipilame sojos padazo kad kepsnius apsemtu. viska pamaigome kad issimaisytu. Pusvalandi pries kepant pilame alaus (buteli arba puse).
kai neturiu galimybes issikepti lauke, kiekviena kepsneli vynioju i folija ir kepu orkaiteje.
Ziaaaaauriai skanu
kiaulienos sprandine supjaustome riekelemis, jose dar padarome ipjovas. dedame i inda, kuriame marinuosime, ipilame 1 sauksta aliejaus, imetame lauro lapeliu (palauzhome juos), druskos, pipiru, mesos (arba saslyko) prieskoniu, pripjaustome cesnaku ir ipilame sojos padazo kad kepsnius apsemtu. viska pamaigome kad issimaisytu. Pusvalandi pries kepant pilame alaus (buteli arba puse).
kai neturiu galimybes issikepti lauke, kiekviena kepsneli vynioju i folija ir kepu orkaiteje.
Ziaaaaauriai skanu
Mano paciausias patiekalas
Keptuvej ant nedaug aliejaus pakepint supjaustyta kopusta (nediduka) su prieskoniais, tada sukratyt i koki puoda, kuri tieksite ant stalo. Tada apkepint paprika taip pat su prieskoniais - ir vel sluoksniu ant kopustu, toliau tokiu pat principu pakepint pora, pievagrybius ir galiausiai farsa su prieskoniais. Viskas susisluoksniuoja i puoda. Valgyt su karstomis bulvemis, as ji megstu ir kaip salta uzkandi valgyt su duona
Keptuvej ant nedaug aliejaus pakepint supjaustyta kopusta (nediduka) su prieskoniais, tada sukratyt i koki puoda, kuri tieksite ant stalo. Tada apkepint paprika taip pat su prieskoniais - ir vel sluoksniu ant kopustu, toliau tokiu pat principu pakepint pora, pievagrybius ir galiausiai farsa su prieskoniais. Viskas susisluoksniuoja i puoda. Valgyt su karstomis bulvemis, as ji megstu ir kaip salta uzkandi valgyt su duona
Kepsniukai
Pamusta kiaulienos mesyte pamarinuoju trumpam su prieskoniai, tada i kiausinio plakini ir dziuveselius ir i keptuve. Ant iskepto kepsnio dedu tokia mase: supjasutytas poras, morkytes - smulkiai, pomidoras, paprika ir pievagrybiai, uzpilu sojos padazo ir pomidoru padazo - viskas apkepinta. Mase dedu ant kepsnio, uztarkuoju surio ir pakaitinu keptuvej dar tuos kepsnius, kad suris apsilydytu. Valgom kaip kas megstam; su bulvem, darzovem. Tai mano vyro firminis patiekalas: as gaminu, jis valgo
Pamusta kiaulienos mesyte pamarinuoju trumpam su prieskoniai, tada i kiausinio plakini ir dziuveselius ir i keptuve. Ant iskepto kepsnio dedu tokia mase: supjasutytas poras, morkytes - smulkiai, pomidoras, paprika ir pievagrybiai, uzpilu sojos padazo ir pomidoru padazo - viskas apkepinta. Mase dedu ant kepsnio, uztarkuoju surio ir pakaitinu keptuvej dar tuos kepsnius, kad suris apsilydytu. Valgom kaip kas megstam; su bulvem, darzovem. Tai mano vyro firminis patiekalas: as gaminu, jis valgo
QUOTE(Jurga_urte @ 2006 06 08, 15:56)
Kepsniukai
Pamusta kiaulienos mesyte pamarinuoju trumpam su prieskoniai, tada i kiausinio plakini ir dziuveselius ir i keptuve.
Tai mano vyro firminis patiekalas: as gaminu, jis valgo
Pamusta kiaulienos mesyte pamarinuoju trumpam su prieskoniai, tada i kiausinio plakini ir dziuveselius ir i keptuve.
Tai mano vyro firminis patiekalas: as gaminu, jis valgo
Skaniai atrodo tavo vyro firminis patiekalas Ir orkaitės paruošimui nereikia