Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(Domcė @ 2005 10 04, 21:42)
Mano šeimynėlė tai labai mėgsta tokį ūkišką patiekaliuką.Laiko jam paruošti reikia nemažai,bet patikėkit,prilygsta cepelinams.Išvirti bulves su lupenomis,nulupti ir sumalti.Imušti kokį kiaušinuką,druskytės ir miltų arba krakmolo.Padaryti tokią tešlą,kaip žemaitiškiems blynams.O įdaras tai gali būti pakepinti rauginti kopūsatai,džiovinti arba sūdyti grybai.Grybus tai paprastai aš sumalu ir dar pakepinu su svogūniukais ir pipiriukais.Formuoti kažką panašaus į cepelinus ir kepti orkaitėje,prieš tai skardą pabarsčius miltais.Prie "kukorų",taip juos vadina mano mama,tinka spirgučiai,grietinė.Beje,esu darius juos ir per baliukus,kaip karštą patiekalą,tik tuomet išsikepu anksčiau ir dedu į orkaitę (kokiam karščiui atspariam inde),užpilu truputį riebaliukų ,grietinės ir pašildau.Bet man jie skaniausi,kai nešildyti,ne tokie riebūs,vat.

Pritariu,tikrai labai skanu thumbup.gif thumbup.gif Tik mes juos vadiname"špyžiukais" ir darom nedidelius kvadratinius,su džiovintais grybais pas mus būna pagrindinis kūčių patiekalas. smile.gif
Atsakyti
Mano firminis apkepiukas, jau sesis metus neuzleidziantis poziciju. Siulau isbandyti ir supermamytems 4u.gif

[SIZE=7]Obuoliu- varskes apkepas

[SIZE=1]250g obuoliu, 250g varskes, 2 kiausiniai, 40g cukraus, 2saukstai miltu, 0,5saukstelio kepimo milteliu, puses citrinos sultys, kapotu riesutu(ypac skanu migdolai, bet siaip kokiu turite)
Obuoliu nulupam, supjaustom, ant ju isspaudziam citrinos sultis ir apibarstom cukrum. Paliekam isigerti, o tada...Iki purumo plakam varske, kiausiniu trynius ir cukru, kartu ideti nutarkuota citrinos zievele, kapotu riesutu, su miltais sumaisytus kepimo miltelius, paruostus obuolius ir atskirai isplaktus kiausiniu baltymus. Gerai ir atsargiai ismaisyti, sukresti i riebaliukais(as sviestu tepu) padengta forma. Uzberti dar truputi cukraus ant virsaus(tokia traski plutele bus) ir kelis mikroskopinius gabalelius sviesto.
Orkaite ijungiu pradedama ruosti tesla apkepui, apie 180 laipsniu. Kepu apie valanda, degtuka gale ibedu, kad isitikinciau, jog gatavas.
Labai skanu su rugstesniu jogurtu arba vysniu uogiene thumbup.gif
Skanaus:valgis
Atsakyti
pasidalinsiu mamytes ir as savo receptuku firminiu 4u.gif

spageciai su kumpiu

(viskas is akies)
keptuvei ant sviesto pakepinam sampinjonu, siaudeliais pjaustyto kumpio, kai apskrunda idedam grietines kad jau tie grybukai ir mesyte plaukiotu, truputi patroskinam, ir tada idedam panemunes lydyta suri su kumpiu, viska troshkinam tiliau... pries pabaiga visa paskaninam raudoneliu.

is anksto issiverdam spagecius- geriausi kaimishki, arba su kiausiniu.

dedam spagecius o ant virsaus padaza. tikrai lb skanu ax.gif
Atsakyti
O as daznai darau taip:

kiaulienos sprandine arba nugarine, ismarinuoju su prieskoniukais, ismusu ir darau suktiniukus, i vidu dedu arba dziovinta slyva arba aparika arba morka ir svoguna (fantizijos ir skonio reikalas), suktinukus sutvirtinu dantu krapstukais, po to i keptuve, apkepinu, kai apkepa tada i puoda ir troskinu su morkytem ir svoguniukais (pakepintais) kai baigia virti idedu pomidoru padazo ir vsio. rolleyes.gif
Atsakyti
O as papasakosiu jums kaip skaniai ir greitai pagamint sonkauliukus:
apie 1kg kiaulienos (jautienos ne tas efektas) sonkauliuku supjaustom gabalais, ismaisom su vegeta ir pora saukstu miltu. Tada apkepam keptuvei ir sudedam i karsciui atsparu inda. Keptuvei pakepam 4-5 suraikytus svogunus, kad suminkstetu ir sudedam ant sonkauliu. Iberiam siek tiek kmynu, dar biski vegetos ir viska uzpilam alumi (1 butelis bet kokio sviesaus). Ir i orkaite mazdau 1-1/2 val. Garnyrui geriausiai tinka virtos bulves.
Kol troskinasi kvapas nuo alaus nekoks, bet nuo skonio tai maniskis alpsta biggrin.gif

O kas megsta zuvi, tai as nuperku isskruostus karpius (2vnt.). Keptuvei pakepu stambiai sutarkotas morkas+svogunai+prieskoniai. Zuvi istrinu prieskoniais (as merku SantaMarija citrininius zuvies prieskonius) ir prifarsiruoju apkepta mase, patepu majonezi ir i orkaite. Efektas brangiausiajam tok pats thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2004 11 05, 16:13)
Norėjau aš savo šedevrą pasiūlyt jums,bet prieš tai užsukau į "čenakus" ir vos nenualpau ohmy.gif Aš atrodo pati tą receptą sugalvojau,o žiuriu jį ten mergos jau seniai išbandę aptarinėja mad.gif  blink.gif Gal kuri iš mano svečių g.gif  biggrin.gif Mano firminis patiekalas:kugelis su kulšelę čenakinėj thumbup.gif Labaiskanu,iržiūriu dabar kad ne tikman unsure.gif  dry.gif



Nu ką aš galiu pasakyt... tokį patiekalą jau gal prieš kokius 8 metus valgiau dar tuometinėj Ukmergės kavinėj "Pienė" biggrin.gif
Atsakyti
o mano šeimynai patinka tox vištienos troškinys:
Jam paruošti reikės:
vištienos filė
puse cukinijos
2 morkų
3 mažų agurku
šaldytų žirnelių
2-3 pomidorų
gallina blanca vištienos sultinio

Pirmiausia paruošiu cukiniją: nulupu žievę, išpjaunu vidurį ir tai kas lieka supjaustau kubeliais. Tada sumetu į keptuvę ir kepu kol pagelsta. Kitoje keptuvėje apkepinu gabaliukais supjaustyta vištieną ir sumetu ten kur cukinijos, taip pat suberiu smulkiais gabaliukais supjaustytas morkas ir viską užpylu kažkur puse litro vandens(tiek, kad apsemtų viską) su ištirpintais 2-3 kubeliais sultinio ir troškinu apie 20 min.,
per ta laika paruošiu agurkus: perpjaunu išilgai į keturias dalis, išpjaunu vidu ir kas lieka supjaustau kubeliais, smulkiai supjaustau pomidorus ir viską suberiu į troškinį, supylu puse pakelio šaldytų žirnelių ir patroškinu dar 10 min.

Troškinį pateikiu su ryžiais biggrin.gif
niu mums tai thumbup.gif
Atsakyti
essen.gif GAIVI MISRAINE essen.gif

(VISKAS IS AKIES)

biggrin.gif REIKES:PORU,MARINUOTOS SILKES,VIRTU KIAUSINIU,KONSERVUOTU ZIRNELIU IR MAJONEZO SU PRIESKONIAIS.
VISKA SMULKIAI SUPJAUSTYTI IR SUMAISYTI SU MAJONEZU IR PRIESKONIAIS.TIESA SU SILKUTE TRUPUTELI REIKES PAVARGTI KOL NULUPSIT IR SUPJAUSTYSIT.BET UZTAT SKONIS NEISPASAKYTAS. yess.gif

SKANAUS!!!
Atsakyti
VAISIU SALOTAS GALIMA PAGARDINTI SMULKINTAIS METU LAPELIAIS
Atsakyti
Sveikutes
As dar naujoke cia blush2.gif ,bet irgi noriu pasidalinti savo receptukais.
Siulau labai idomias salotas.Nepeikit kol neparagavot,nes skamba jos tikrai keistai.As irgi nedrisau ilgai ju gaminti. blink.gif Taigi:
Jums reikes fermentinio surio,konservuotu ananasu gabaleliu,lazdyno riesutu,cesnako ir majonezo.
Suri supjaustyti kubeliais,sudeti ananasu gabalelius,susmulkintus riesutus,ir sutrinta cesnaka.Viska sumaisyti su majonezu.Proporciju nezinau,viska dedu pagal skoni.Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
silkės mėgėjams:

nusiperki silkės bet kokios kur su aliejumi būna file fasuotos...
plonais plonais pusžiedžiais supjaustai svogūną ir užpili tuo aliejum iš dėžutės (bet nedaug- kad tik apsivilgytų svogūnai) ir palikti kad tas jų kartumas nugaruotų (kelias val.).
Supjaustai silke, sumaišai su tais svogūnais ir majonezu. Kiek bandžiau, tai su ''Sostinės" maj. skaniausia - jis tirštas nepraskysta ir sveikas - be jokių E.

Nieko sudėtinda bet man už tuos visus kur parduotuvėj su majonezu indeliuose tai skaniau - nemainyčiau į jokį schmoll.gif .


Niam jau apsiseilėjau... su bulvių koše... mmmmmmmmm thumbup.gif vakarienei...

galima ir nemaišyti: silke į silkinę, ant viršaus svogūnus su majonezu ir ant stalo per baliuką - tikrai patiks thumbup.gif
Atsakyti
I rugpieni pripjaustau daug svogunu laisku, iberiu truputi druskytes... liuksiskas uzkandis prie keptu bulviu- ir greitai, ir paprasta, ir pigu, IR SKANU! essen.gif
Atsakyti