QUOTE(Domcė @ 2005 10 04, 21:42)
Mano šeimynėlė tai labai mėgsta tokį ūkišką patiekaliuką.Laiko jam paruošti reikia nemažai,bet patikėkit,prilygsta cepelinams.Išvirti bulves su lupenomis,nulupti ir sumalti.Imušti kokį kiaušinuką,druskytės ir miltų arba krakmolo.Padaryti tokią tešlą,kaip žemaitiškiems blynams.O įdaras tai gali būti pakepinti rauginti kopūsatai,džiovinti arba sūdyti grybai.Grybus tai paprastai aš sumalu ir dar pakepinu su svogūniukais ir pipiriukais.Formuoti kažką panašaus į cepelinus ir kepti orkaitėje,prieš tai skardą pabarsčius miltais.Prie "kukorų",taip juos vadina mano mama,tinka spirgučiai,grietinė.Beje,esu darius juos ir per baliukus,kaip karštą patiekalą,tik tuomet išsikepu anksčiau ir dedu į orkaitę (kokiam karščiui atspariam inde),užpilu truputį riebaliukų ,grietinės ir pašildau.Bet man jie skaniausi,kai nešildyti,ne tokie riebūs,vat.
Pritariu,tikrai labai skanu Tik mes juos vadiname"špyžiukais" ir darom nedidelius kvadratinius,su džiovintais grybais pas mus būna pagrindinis kūčių patiekalas.