Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(rolana @ 2005 06 07, 12:40)
Labaai skanu. kai tik turiu llaiko kepu šitą "tortą" rytais. Čia jau būna mano karališki pusryčiai thumbup.gif

Na panašų variantą ir aš darau, tik biskutį kitaip.
Pradžiai pasiruošiu įdarą. Kas jame - bet kas ką turi savo šaldytuve, bele viens su kitu daugmaž derėtų. Dažniausiai imu kokios nors dešrytės, pievagrybių, kartais jei vyriškiui darau svogūniukų papjaustau, tinka ir pomidorai, žali konservuoti žirneliai. Tada viską supjausčius sumaišau su majonezu. Tada dar pasitarkuoju sūrio. Na ir pradedu omleto kepimo procesą. Kuomet apverčiu omletą, ant iškepusios pusės sudedu dalį įdaro ir pabarstau sūriu. Kol dedasi įdaras, antra pusė irgi būna praktiškai iškepusi, tada aš perlenkiu ompletą per pusę ir dar šiek tiek pakepinu. Sotu ir laaaabia skunu thumbup.gif Bent mano šeimyna taip sako blush2.gif
Atsakyti
Išverdam koldūnus, juos nusunkiam , dedam į kokį karsčiui atsaparų inda , ant jų tepam majonezą (jei kas mėgsta tinka ir majonesas sumaišytas su tomatu ir pabarstytas krapais) tada ant viršaus beriame supjaustyto kumpelio ( galima ir šlapios dešros, o kai kam gal patiks ir su rukyta, be to galima ir iš vis nedėt), tada smulkiai pjaustytos paprikos ir gausiai užbarstom lydytu sūriu ir į mikrobanginę ar orkaitę. Aš tokį dalyką darau vyrui į darbą , tai jam thumbup.gif Patiekalas iš "Čili pizzos" nužiūrėtas.... blush2.gif
Taip pat mėgstam vištų sparnelius išmarinuotus su prieskoniais išsikepti fritiūrinėje, valgom su ryžiais ir salotom.... "pizza arena" patiekalas ...
ir dar liuks padažas salotoms : į majonezą įpilti marinuotų agurkėlio rasalo ir išmaišyti su krapais (mums šis padažas skaniausiai dera prie : kumpio, pomidorų,lydyto sūrio, pekino slotos, marinuoto agurkėlių mišinio vadinamo salotomis).Šitas nužiūrėjom "Milano"

na gal kam kas patiks ax.gif
Atsakyti
Reiks pabandyti essen.gif
Atsakyti
Na tai ir aš čia įkišiu savo "trigrašį" ir pasakysiu du pigius ir greitai pagaminamus patiekaliukus. Juos labiausiai mėgsta mano vyriškis. O jei dar alaus yra ant pietų stalo, tai iš viso thumbup.gif .
thumb_yello.gif Pirmas receptukas: keptuvėje pakepinam faršo. Aš kepu bet kokį, kokį tik randu šaldytuve. Reikia maždaug 300 g. Paskui į apkepusį faršą sudedam supjaustytą papriką ir irgi truputį pakepam kad paminštėtų. Tada sudedam pjaustytą svogūną. Kadangi mes mėgstam svogūną, tai supjaustau kokias dvi geras galvas pusžiedžiais. kai tik svogūnai truputį pakepa, suberiam virtus makaronus, įdedam daug visokių mėgstamų prieskonių ir kečupo. Viską gerai išmaišom ir parašom skanauti. Aš makaronus visada verdu stambius, o jų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus. Šis mano patiekalas visada būna aštrus.

thumb_yello.gif Ir antras receptukas: Kokiam pusvalandžiui pamarinuoju mėgstamais prieskoniais mėsytę. Jos reikia apie 500 g. Geriausiai tinka sprandinė, bet galima naudoti ir kumpį, vištieną ar faršą. Mėsytė turi būti supjaustyta kubeliais. Kepimo indą patepam aliejum, ant dugno sudedam mėsytę, ant jos užberiam porą skiltelių susmulkinto česnako, kokias dvi galvas susmulkinto svogūno, 1- 2 sutarkuotus obuolius( man skaniau, kai obuoliai būna rūgštesni), ir 2 sutarkuotų morkų. Ant viršaus dedam tarkuoto fermentinio sūrio (negailėkit) ir aptepam majonezu. Reikia kepti orkaitėje kol viskas buna iškepę. thumbup.gif

Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(lauziukas @ 2005 06 08, 08:38)

thumb_yello.gif Ir antras receptukas: Kokiam pusvalandžiui pamarinuoju mėgstamais prieskoniais mėsytę. Jos reikia apie 500 g. Geriausiai tinka sprandinė, bet galima naudoti ir kumpį, vištieną ar faršą. Mėsytė turi būti supjaustyta kubeliais. Kepimo indą patepam aliejum, ant dugno sudedam mėsytę, ant jos užberiam porą skiltelių susmulkinto česnako, kokias dvi galvas susmulkinto svogūno, 1- 2 sutarkuotus obuolius( man skaniau, kai obuoliai būna rūgštesni), ir 2 sutarkuotų morkų. Ant viršaus dedam tarkuoto fermentinio sūrio (negailėkit) ir aptepam majonezu. Reikia kepti orkaitėje kol viskas buna iškepę.  thumbup.gif

Skanaus.

Na antrąjį reik pabandyti... Intriguoja biggrin.gif
Atsakyti
Atsiminiau dar vieną patiekaliuką, bet jis gal toks labiau moteriškas, kai reik apie kūno linijas galvoti, nes maniškis tai kramtė, kramtė, paskui lašinių pasipjaustė... rolleyes.gif
O receptas tai toksai: prisikepam didelių blynų. Įdarą ruošiu taip: išverdu tokį kiekį šaldytų daržovių, kiek bus suvalgyta. Aš perku šaldytų daržovių rinkinį "Vasara". Į sudėtį įeina morkos, žirneliai, šparaginės pupelės ir kalafiorai. Daržoves apverdu, paskui pakepinu. Dar kai turiu, tai įpjaustau kokio virto kumpio ar špapdešrės. Truputį reikia ir druskytės įdėti. Tada gautą įdarą dedu ant blyno ir sulankstau, kad neišbyrėtų pro kraštus. Blyną pamirkau į kiaušinio plakinį, po to į džiūvėsėlius ir vėl į kiaušinį. Kepu keptuvėje. Valgyti reikia su sviestu ar grietine.
Atsakyti
[quote=lauziukas,2005 06 08, 08:38]
thumb_yello.gif Pirmas receptukas: keptuvėje pakepinam faršo. Aš kepu bet kokį, kokį tik randu šaldytuve. Reikia maždaug 300 g. Paskui į apkepusį faršą sudedam supjaustytą papriką ir irgi truputį pakepam kad paminštėtų. Tada sudedam pjaustytą svogūną. Kadangi mes mėgstam svogūną, tai supjaustau kokias dvi geras galvas pusžiedžiais. kai tik svogūnai truputį pakepa, suberiam virtus makaronus, įdedam daug visokių mėgstamų prieskonių ir kečupo. Viską gerai išmaišom ir parašom skanauti. Aš makaronus visada verdu stambius, o jų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus. Šis mano patiekalas visada būna aštrus.

Lauziuk, as irgi taip darau, labai labai skanu, bet dar idedu sampinjonu (siaip ju vienu as tai nemegstu, bet su kazkuo kitu tai liuks).
Atsakyti
Tikiu, kad būna skanu...juk kiekvienos fantazijos reikalas ką sudėti į keptuvę. reiks ir man pabandyti grybukų įdėti...
Atsakyti
idomiu receptu cia radau thumbup.gif Siandien pietums bandysiu cia pasiulyta kepsni orkaiteje.

Musu seimoje labai megstamas patiekalas su tortiljomis - greitai, nekasdieniska ir labai skanu.

Reikes farso, konservuotu pupeliu, TACO prieskoniu (buna meksikietisko maisto -skyriuje ), papriku, pomidoru, svogunu, tortilju (meksikietisko maisto skyriuje,, kaina pokelio apie dvylika litu).

Farsa pakepinam su svogunais, suberiam smulkiai pkaustytas paprikas, pomidorus. Vviska dar pakepinam, supilam pupeles, TACO prieskonius visa pokeli arba du, ipilam pomidoru padazo ir dar patroskinam.
Tortiljas pasildom (as tai sildau mikrobangej ), dedam paruosta idara i tortiljas ir skanaus. Mano seimynai ir sveciams labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(lauziukas @ 2005 06 08, 09:17)
Atsiminiau dar vieną patiekaliuką, bet jis gal toks labiau moteriškas, kai reik apie kūno linijas galvoti, nes maniškis tai kramtė, kramtė, paskui lašinių pasipjaustė... rolleyes.gif
O receptas tai toksai: prisikepam didelių blynų. Įdarą ruošiu taip: išverdu tokį kiekį šaldytų daržovių, kiek bus suvalgyta. Aš perku šaldytų daržovių rinkinį "Vasara". Į sudėtį įeina morkos, žirneliai, šparaginės pupelės ir kalafiorai. Daržoves apverdu, paskui pakepinu. Dar kai turiu, tai įpjaustau kokio virto kumpio ar špapdešrės. Truputį reikia ir druskytės įdėti. Tada gautą įdarą dedu ant blyno ir sulankstau, kad neišbyrėtų pro kraštus. Blyną pamirkau į kiaušinio plakinį, po to į džiūvėsėlius ir vėl į kiaušinį. Kepu keptuvėje. Valgyti reikia su sviestu ar grietine.


nieko sau-galvojant apie kuno linijas blink.gif blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Įlindau pasišaudyti idėjų savo mažojo krikštynoms, nes visai nenoriu stoivėti prie keptuvės visą dieną ir kepti kepsnių schmoll.gif . Kiek idėjų radau thumbup.gif . Ypač kepsnys "Gildija" thumbup.gif thumbup.gif . Su vyru iš kart užsikabinom. Dar išbandysim kitą savaitę pietums, o paskui - tiesiai ant šventinio stalo thumbup.gif . Ačiū 4u.gif .
Atsakyti
Gildijos papildymas:
siaip analogishkai darosi ceku patiekalas. tik pirmiausia dedi bulves, supjaustytas ishilgai riekelemis, tada ant virshaus jautienos ishpjova (turbut skaniausias variantas) gabalais (pjaustyti kaip kad kiaulienos karbonadukus, kad ant keptuves keptumete), tada daug svoguno, surio ir majonezo. Ir viska i orkaite 40 minuciu ar valandai. Pirstelius galima apsilaizyti.
Atsakyti