QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 17:57)
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
O mes su mama sury, svoguna ir majoneza ismaisome, darom tokia kaip mase, ir ja tepam mesa, dar galima ant prancuzisko batono tokia mase tepti ir kepti orkaitej kaip karstus sumustinius, labai skanu gaunasi
O maniskis, tai sita mase nekepta valgo ant duonos uzsitepes