Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 17:57)
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet  čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis thumbup.gif
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio

mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi thumbup.gif minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku biggrin.gif
Tą patiekalą galima visaip varijuoti  -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau



O mes su mama sury, svoguna ir majoneza ismaisome, darom tokia kaip mase, ir ja tepam mesa, dar galima ant prancuzisko batono tokia mase tepti ir kepti orkaitej kaip karstus sumustinius, labai skanu gaunasi clap_1.gif clap_1.gif

O maniskis, tai sita mase nekepta valgo ant duonos uzsitepes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 05 16, 14:11)
O mano superinis - troskinukas is vistytes.
Pasidaro gana greitai - ypač jei turi greitpuodi thumbup.gif
Reik vištos - galima imti visą vištą, tik krūtinėlę arba kulšeles (čia kaip kokia labiau mėgstat vištos mėsytę) Pvz aš imu ketvirtukus-manau skalsiausia su jais.
Mano seimynoje 6 zmones, tai imu 3-4 ketvirtukus. Taigi vištą verdat su pipiriukais, druskyte ir lauro lapeliu tol, kol jau ima kristi nuo kaulų. Tada ją išimat ir atvesinat. Kol ji vesta, pasiruosiat morkas ir svogunus - imu mazdaug 4 dideles morkas ir 2-3 svogunus. Morkytes sutarkuoju burokine tarka, svogunus supjaustau ir viska pakepinu ant sviesto. Galima ir ant aliejaus, bet gaunasi ne taip skaniai (tam, kad pataupyti sviesta-jo reikes nemazai, galima ipilti samtuka vistos sultinio) Aisku reik ideti prieskoniu, galima dziovintu obuoliuku ideti  thumbup.gif
Tada nuo kauliuku nuimam mesyte ir ja pasmulkinam.
Galiausiai imam morkytes, svoguniukus ir vistyte, sudedam i viena inda pvz troskintuva, idedam grietines ar majonezo ir dar siek tiek patroskinam. Skanu.... thumbup.gif
Labai tinka su bulviu kose thumbup.gif



As tai panasiai darau, tik vistos speceliai neverdu o imu nuo vakaryksciu pietu, pakaitinu grietinele arba grietine keptuvej arba spiziniam puode ir dedu supjaustyta gabaleliais vista ir troskinu su prieskoniais kol vista "iststa".
Dar galima pievagribiu ir poru ydeti, kad skonis butu kitox.

Taip skanu,kad artais nusiperku kepta, salta vista parduotuvej ir speceliai pakepinu
Rekomenduoju su ryziais ar vakarykstem pakepintom bulvem, labai gerai po baliaus, kai yra maisto, bet nera sveikatos kazkam ymantriam biggrin.gif
Atsakyti
Niam niam thumbup.gif Tik, kai as mesytei neprijauciant, tai idara tik is darzoviu dariau (svogunai, morkytes, brokoliai, zali zirneliai, kalafiorai). Ir dar truputi pagal save prisitaikiau: naudojau ne batona, o tas mazas prancuziskas bandeles kur kaip "po 3 kapeikas", nupjoviau ju pati virsu ir isemiau minkstima. Sitaip gaunasi tarsi tokios nedideles porcijytes, tai ir pjaustyt po to nereikia:) tu isskobru bandeliu vidu patepiau pomidoru padazu, o briaunas - astriu cili padazu, tada ant dugno pabarsciau prieskoniu, truputi tarkuoto surio, sukroviau paprieskonintas troskintas darzoves, uztepiau siek tiek pomidoru padazo (kas megsta, gali ir majonezo, bet as megstu liesiau), uzdejau ant kiekvienos bandeles po pomidoro rieke, pabarsciau trupuciu surio ir soviau i 180C orkaite 10 min. Tos bandeles is isores apskrunda, pasidaro traskios, o is vidaus minkstutes. Niu man laabai patiko biggrin.gif

QUOTE(Funte @ 2005 04 19, 10:59)
  essen.gif Mano receptukas toks:

Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.


Atsakyti
mano firminis garnyras prie troskintos vistienos:
imu lygiom dalim morkas ir bulves, pjaustau jas vidut dydzio gabaleliais,
morkas gal kiek smulkiau, uzpilu vistienos sultiniu ir verdu. Virti reikia ilgai, perdaug nemaisant, pakol ir morkos ir bulves sukris i tokia kose,
dar ydedu sviesto sauksta ir VSIO. Garnyras is nieko blatno produktu-bet skonis super.Kas paragavo tai kiek zinau ir namie ja daro. Mano mociute sy patiekala senoviskai vadindavo "EŽANKA"
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2005 06 02, 09:25)
mano firminis garnyras prie troskintos vistienos:
imu lygiom dalim morkas ir bulves, pjaustau jas vidut dydzio gabaleliais,
morkas gal kiek smulkiau, uzpilu vistienos sultiniu ir verdu. Virti reikia ilgai, perdaug nemaisant, pakol ir morkos ir bulves sukris i tokia kose,
dar ydedu sviesto sauksta ir VSIO. Garnyras is nieko blatno produktu-bet skonis super.Kas paragavo tai kiek zinau ir namie ja daro. Mano mociute sy patiekala senoviskai vadindavo "EŽANKA"

Tikrai skanu, galiu tik pritarti.Mano mama dar įdėdavo žalių žirnelių, kai turėdavo.
Atsakyti
Jau šiandien išviriau 4u.gif .
Tikrai nuostabu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Mano rykliai ir be vištienos surijo essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 06 02, 10:38)
Tikrai skanu, galiu tik pritarti.Mano mama dar įdėdavo žalių žirnelių, kai turėdavo.


o pas mus namie vadinasi "ježynka"
Atsakyti
QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 11, 17:17)
Nebūtinai kumpis ar karbonadinė mėsa. Puikiausiai pavyksta skrdą išklojus mėsos faršu. Paruošti panašiai kaip kotletams.
Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas.


Tinka ir vistienos krutinele, perpjauta pusiau - 2 kepsniukai, blansiruoti svogunu ziedai, tarkuotas suris, saugstas riebaus manjoneze (neriebus netinka) ir labai skanu. Taip pat su karbonadine mesa, farsu. Su farsu labai megstu grybukus, suri ir majoneza. Kiti sumorkytem daro dar, ju deda ir i farsa, tada tarkuotos morkos su majonezu, suris ir vel siek tiek majonezo. Viskoiu variaciju galima prigalvot - dazniausiai gaunasi labai labai skanu. Ir greita, ir daug zmoniu pavalgo.
Atsakyti
QUOTE(Aurute2 @ 2005 06 02, 14:11)
Jau šiandien išviriau 4u.gif .
Tikrai nuostabu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
Mano rykliai ir be vištienos surijo  essen.gif  essen.gif  essen.gif  essen.gif .


man ir sueina ir be vistienos thumbup.gif , tik skaniausia kai verdu su naturaliu sultiniu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=happy,2005 06 02, 10:25]
mano firminis garnyras prie troskintos vistienos:
imu lygiom dalim morkas ir bulves, pjaustau jas vidut dydzio gabaleliais,
morkas gal kiek smulkiau, uzpilu vistienos sultiniu ir verdu. Virti reikia ilgai, perdaug nemaisant, pakol ir morkos ir bulves sukris i tokia kose,
dar ydedu sviesto sauksta ir VSIO. Garnyras is nieko blatno produktu-bet skonis super.Kas paragavo tai kiek zinau ir namie ja daro. Mano mociute sy patiekala senoviskai vadindavo "EŽANKA"
[/Pritariu thumbup.gif thumbup.gif . Aš darau truputėlį kitaip- svieste pakepinu svogūną ir sudedu kubeliais pjaustytas morkas, kai jos suminkštėja, tiek pat bulviu, o pačiam gale suberiu žirnelius ir įpilu grietinėlės.Gaunasi, kaip vieni draugai sakė-karšta balta mišrainė, prie vištienos-super garnyras ok.gif!
Atsakyti
O musu "EZYNKA" budavo su mesos kukuliukais. (kukuliukai, bulves morkos, zirneliai) tik ant galo nesunkti o viska sutirstinti aliejuj kepintais miltais.
O prie zuvies, pamenu, labai tikdavo vien morku ezynka... Jau varva seile... Tikrai seniai bevalgiau
essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Anka @ 2004 10 26, 20:15)
As tai darau toki blatnu pavadinimu ''Karaliskas omleto tortas", pats patiekaliukas visai nesudetingas. Cia mazdaug trim rimtiem valgytojam:
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau biggrin.gif

Labaai skanu. kai tik turiu llaiko kepu šitą "tortą" rytais. Čia jau būna mano karališki pusryčiai thumbup.gif
Atsakyti