Suktinukai:
kiaulienos nugarinę supjaustyti, išmušti ir suvynioti su:
1. ananaso riekelė (iš kompoto) ir fermentinis sūris arba
2. džiovintos slyvos patroškintos su svogūnais arba
3. grybai + rūkytų lašinių strypelis
susukti, pamirkyti kiaušinio plakinyje pavolioti džiūvėsėliuose (galima pakartoti)ir apkepus 5 min keptuvėje pabaigti kepti (10-15 min) orkaitėje arba mirkobangėje
QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 11, 18:17)
Nebūtinai kumpis ar karbonadinė mėsa. Puikiausiai pavyksta skrdą išklojus mėsos faršu. Paruošti panašiai kaip kotletams.
Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas.
Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas.
Skaniai cia skamba. O ar storai ta farsa reikia kloti? Ar jis sukieteja ar subyra? O kaip paskui pjaustyti, ar saukstais deti?
QUOTE(pinery @ 2005 05 12, 09:58)
Skaniai cia skamba. O ar storai ta farsa reikia kloti? Ar jis sukieteja ar subyra? O kaip paskui pjaustyti, ar saukstais deti?
Į mėsos faršą dėk priedus kaip ir į kotletus (kaip mėgsta tavo šeimyna). Kotletai juk nesubyra. Skardon kloti piršto storumo sluoksnį. Iškeptą kepsni pjaqustyti kaip kugelį ir mentele dėti į lėkštes. Labai skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Gero apetito tau linki visi mano 4 vyrai:
QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 12, 12:26)
Į mėsos faršą dėk priedus kaip ir į kotletus (kaip mėgsta tavo šeimyna). Kotletai juk nesubyra. Skardon kloti piršto storumo sluoksnį. Iškeptą kepsni pjaqustyti kaip kugelį ir mentele dėti į lėkštes. Labai skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Gero apetito tau linki visi mano 4 vyrai:
Na, aciu, siandien nebespejau, bet jau ryt tai kepsiu. Tie kotletai visokiom variacijom, jau taip nusibodo, o vistiek dazniausiai farsa perkam
Kai laiko turiu darau toki "tortuka".
Bulves supjaustyti griezineliais(galima ir per burokine tarka tarkuoti)iskloti keptuve jau su ikaitintais riebalais,griezineliais pjaustytus baklazanus deti ant bulviu,truputi padruskuoti,morkytes,zalia astriaja paprika.Uzpilti truputi padaziuko.Mesos(tinka bet kokia arba farsas,man labiausiai patinka kalakutiena,ji trapi ir ne tokia riebi kaip kiauliena)supjaustytos mazais gabaliukais.Spalvota paprika,vel padruskuoti,pakepti.Sudeti pievagrybius stambiau pjaustytus.Truputi pakepti.As orkaites neturiu taigi nagaliu pasakyti kiek laiko kepti,viska darau paprastoj keptuvej ant silpnos kaitros.Toumet uzpilti likusiu padazu.Padaza rinkites koki tik norite.Visuomet juos keiciu.Vel palikti patroskinti ir pabaigoje pabarstyti suriu ant virsaus kol jis issilydis.Padazas turi susigerti i troskini,jei matysit kad jis labai "vandeningas" sumaisykit sauksteli miltu su pienu.Visa tas skanumas uzima man mazdaug 1.5val.Orkaiteje turbut viskas vyks greiciau.
Vegetarem ar dietininkem galima ir be mesos.
Bulves supjaustyti griezineliais(galima ir per burokine tarka tarkuoti)iskloti keptuve jau su ikaitintais riebalais,griezineliais pjaustytus baklazanus deti ant bulviu,truputi padruskuoti,morkytes,zalia astriaja paprika.Uzpilti truputi padaziuko.Mesos(tinka bet kokia arba farsas,man labiausiai patinka kalakutiena,ji trapi ir ne tokia riebi kaip kiauliena)supjaustytos mazais gabaliukais.Spalvota paprika,vel padruskuoti,pakepti.Sudeti pievagrybius stambiau pjaustytus.Truputi pakepti.As orkaites neturiu taigi nagaliu pasakyti kiek laiko kepti,viska darau paprastoj keptuvej ant silpnos kaitros.Toumet uzpilti likusiu padazu.Padaza rinkites koki tik norite.Visuomet juos keiciu.Vel palikti patroskinti ir pabaigoje pabarstyti suriu ant virsaus kol jis issilydis.Padazas turi susigerti i troskini,jei matysit kad jis labai "vandeningas" sumaisykit sauksteli miltu su pienu.Visa tas skanumas uzima man mazdaug 1.5val.Orkaiteje turbut viskas vyks greiciau.
Vegetarem ar dietininkem galima ir be mesos.
Mano šeima nemėgsta baklažanų. Aš tą patį darau, tik vietoj jų dedu šviežių kopūstų. NUOSTABU
QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57)
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
niu pabandžiau ir aš šiandien vakarienei šį kepsniuką ir gavosi . Dar garnyrui padariau tuos Rucelie rekomenduotus kepintus ryžius( vien tik ryžius, be priedų ) niu mano brangusis buvo sužavėtas Ačiū brangutei ir rucelie už gerus ir naudingus patarimus
QUOTE(Funte @ 2005 04 19, 11:59)
Mano receptukas toks:
Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.
Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.
Tikrai labai skanu, aciu uz receptuka!
O mano superinis - troskinukas is vistytes.
Pasidaro gana greitai - ypač jei turi greitpuodi
Reik vištos - galima imti visą vištą, tik krūtinėlę arba kulšeles (čia kaip kokia labiau mėgstat vištos mėsytę) Pvz aš imu ketvirtukus-manau skalsiausia su jais.
Mano seimynoje 6 zmones, tai imu 3-4 ketvirtukus. Taigi vištą verdat su pipiriukais, druskyte ir lauro lapeliu tol, kol jau ima kristi nuo kaulų. Tada ją išimat ir atvesinat. Kol ji vesta, pasiruosiat morkas ir svogunus - imu mazdaug 4 dideles morkas ir 2-3 svogunus. Morkytes sutarkuoju burokine tarka, svogunus supjaustau ir viska pakepinu ant sviesto. Galima ir ant aliejaus, bet gaunasi ne taip skaniai (tam, kad pataupyti sviesta-jo reikes nemazai, galima ipilti samtuka vistos sultinio) Aisku reik ideti prieskoniu, galima dziovintu obuoliuku ideti
Tada nuo kauliuku nuimam mesyte ir ja pasmulkinam.
Galiausiai imam morkytes, svoguniukus ir vistyte, sudedam i viena inda pvz troskintuva, idedam grietines ar majonezo ir dar siek tiek patroskinam. Skanu....
Labai tinka su bulviu kose
Pasidaro gana greitai - ypač jei turi greitpuodi
Reik vištos - galima imti visą vištą, tik krūtinėlę arba kulšeles (čia kaip kokia labiau mėgstat vištos mėsytę) Pvz aš imu ketvirtukus-manau skalsiausia su jais.
Mano seimynoje 6 zmones, tai imu 3-4 ketvirtukus. Taigi vištą verdat su pipiriukais, druskyte ir lauro lapeliu tol, kol jau ima kristi nuo kaulų. Tada ją išimat ir atvesinat. Kol ji vesta, pasiruosiat morkas ir svogunus - imu mazdaug 4 dideles morkas ir 2-3 svogunus. Morkytes sutarkuoju burokine tarka, svogunus supjaustau ir viska pakepinu ant sviesto. Galima ir ant aliejaus, bet gaunasi ne taip skaniai (tam, kad pataupyti sviesta-jo reikes nemazai, galima ipilti samtuka vistos sultinio) Aisku reik ideti prieskoniu, galima dziovintu obuoliuku ideti
Tada nuo kauliuku nuimam mesyte ir ja pasmulkinam.
Galiausiai imam morkytes, svoguniukus ir vistyte, sudedam i viena inda pvz troskintuva, idedam grietines ar majonezo ir dar siek tiek patroskinam. Skanu....
Labai tinka su bulviu kose
Taupioms mamytėms.
Receptas nr. 1.
Ijungiam orkaitę ir kaitinam.
Tuo metu pastatome virti makaronus. Tinka visokie.
Supjaustome smulkiai svogunus, grybus, sutarkuojame morkas ir viska įprastu eiliškumu apkepame svieste arba aliejuje.
paidarome padaža: tomatų pasta, majonezas, trintas česnakas. Proporcijos priklauso kaip aštria valgote.
Tada i neaukštą indą sudedame sluoksniais makaronai, grybai su daržovėmis. vel makaronai ir galiausiai padažas.
keliolikai (10-15) minutėms pastatomė į orkaitę. Ištraukiame, užbarstome tarkuotų sūrių ir dar kelioms min. į orkaitę. Skanaus.
Receptas nr.2.
Pastatome virti makaronus.
Tuo metu apkepame faršą (geriausiai veršienos ar jautienos) su svogųnais česnaku, marinuotais agurkėliais supjaustytais kubeliais, tarkuotomis morkomis ir tomatų padažų.
Į lėkštes sudedame nukoštus ir perpiltus vandeniu makaronus, tada faršą su priedais ir užtarkuijame tarkuotų fermentinių sūriu. Skanaus.
labai greita ir skanu. Su daržovėmis galima eksperimentuoti.
Receptas nr. 1.
Ijungiam orkaitę ir kaitinam.
Tuo metu pastatome virti makaronus. Tinka visokie.
Supjaustome smulkiai svogunus, grybus, sutarkuojame morkas ir viska įprastu eiliškumu apkepame svieste arba aliejuje.
paidarome padaža: tomatų pasta, majonezas, trintas česnakas. Proporcijos priklauso kaip aštria valgote.
Tada i neaukštą indą sudedame sluoksniais makaronai, grybai su daržovėmis. vel makaronai ir galiausiai padažas.
keliolikai (10-15) minutėms pastatomė į orkaitę. Ištraukiame, užbarstome tarkuotų sūrių ir dar kelioms min. į orkaitę. Skanaus.
Receptas nr.2.
Pastatome virti makaronus.
Tuo metu apkepame faršą (geriausiai veršienos ar jautienos) su svogųnais česnaku, marinuotais agurkėliais supjaustytais kubeliais, tarkuotomis morkomis ir tomatų padažų.
Į lėkštes sudedame nukoštus ir perpiltus vandeniu makaronus, tada faršą su priedais ir užtarkuijame tarkuotų fermentinių sūriu. Skanaus.
labai greita ir skanu. Su daržovėmis galima eksperimentuoti.
Mano firminis iš pirmo žvilgsnio atrodo nederantys produktai, bet kai paragausit, pirštus pasilaižysit
Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris.
Darbo gal ir nemažai, bet manau verta Skanaus!
Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris.
Darbo gal ir nemažai, bet manau verta Skanaus!
QUOTE(Nijoleva @ 2005 05 19, 16:55)
Mano firminis iš pirmo žvilgsnio atrodo nederantys produktai, bet kai paragausit, pirštus pasilaižysit
Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris.
Darbo gal ir nemažai, bet manau verta Skanaus!
Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris.
Darbo gal ir nemažai, bet manau verta Skanaus!
Kažkaip idomiai skamba,rauginti kopūstai ir varške ,bet kol neparagausiu nesuprasiu.....