Gal ne firminis, bet Man patinka, kad galima užsišaldyti ir kepti, kada ateina netikėti svečiai, ar šiaip vakarienei.
Kijevo kotletai kitaip
Višienos filė maždaug 1500 g, 3 virti kiaušiniai, pakelis sviesto, kmynai, piprai, 4 kiaušiniai pavoliojimui, džiūvėsėliai, miltai, fermentinis sūris, česnakai.
Įdaras: sutarkuoti virtus kiaušinius, sutarkuoti fermentinį sūrį, dėti sviestą, kmynus. Padaryti pailgus "kukuliukus" ir 15 min dėti į kamerą.
Vištieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, ištriname česnaku ir dedame įdarą. Formuojame "cepeliną". Voliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose. kepti 40-60 min.
Jei užsišaldote ir pasiliekate valgyti kitam kartui, tai prieš kepant atšildyti nereikia, galima dėti sušąlusius.
O kepti orkaitėje?
Mmmmm, jau dabar man skanu... Kepsiu ir valgysiu.
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 22:53)
Gal ne firminis, bet Man patinka, kad galima užsišaldyti ir kepti, kada ateina netikėti svečiai, ar šiaip vakarienei.
Kijevo kotletai kitaip
Višienos filė maždaug 1500 g, 3 virti kiaušiniai, pakelis sviesto, kmynai, piprai, 4 kiaušiniai pavoliojimui, džiūvėsėliai, miltai, fermentinis sūris, česnakai.
Įdaras: sutarkuoti virtus kiaušinius, sutarkuoti fermentinį sūrį, dėti sviestą, kmynus. Padaryti pailgus "kukuliukus" ir 15 min dėti į kamerą.
Vištieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, ištriname česnaku ir dedame įdarą. Formuojame "cepeliną". Voliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose. kepti 40-60 min.
Jei užsišaldote ir pasiliekate valgyti kitam kartui, tai prieš kepant atšildyti nereikia, galima dėti sušąlusius.
Kijevo kotletai kitaip
Višienos filė maždaug 1500 g, 3 virti kiaušiniai, pakelis sviesto, kmynai, piprai, 4 kiaušiniai pavoliojimui, džiūvėsėliai, miltai, fermentinis sūris, česnakai.
Įdaras: sutarkuoti virtus kiaušinius, sutarkuoti fermentinį sūrį, dėti sviestą, kmynus. Padaryti pailgus "kukuliukus" ir 15 min dėti į kamerą.
Vištieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, ištriname česnaku ir dedame įdarą. Formuojame "cepeliną". Voliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose. kepti 40-60 min.
Jei užsišaldote ir pasiliekate valgyti kitam kartui, tai prieš kepant atšildyti nereikia, galima dėti sušąlusius.
o kur kepate-keptuvej-fritiurinej?Ar orkaitej?ne spagal laika lyg orkaitej,tiesiog niekad nesu kepus Kijevu orkaitej
Ir aš nesu, bet labai šeimyna megsta.
Labas paneles brangiosios as gaminti megstu labai labai, bet ne visada viskas gaunasi. esu dirbus daugelyje restoranu ir visada bandau padaryti ka is restoranu meniu, dbr atradau savo megstamiausia patiekala ir noreciau pasidalinti su jumis. Tikiuosi ir jums patiks!
Taigi reikia kiaulienos nugarines, ja ismusti plonai plonai (as visada musu per maistine plevele, tada mesa issimusa plonai ir neatsiranda skiliu). ismusta mesa reikia sumarinuoti ir susukti kaip zagarelius. Palaukus kol pasimarinuos, kepti keptuveje, as kepu svieste nes tada skniau mesyte truputi apkepus reikia ideti supjaustytu pievagrybiu ir svogunu. Pievagrybiu daug nedekit, nes per daug stiprus skonis bus, mazdaug 4 kepsniukams 4 grybukai. Kai mesyte apkepa ir jau nebesimato zalios mesos, kai beveik isgaruoja sviesta pilame vyna ( nesvarbu ar balta ar raudona, bet svarbu, kad sausas butu). Vyno ipilti reiketu vidutineje keptuveje beveik stikline, tada mesa kepti ant vidutines ugnies kol isgaruos vynas. Isgaravus vynui, pilame grietinele, grietineles pilti palei skoni, ziurint kiek padaziuko norisi. Zodziu mesta kepame dar grietineleje, kol grietinele igaus sviesia karameline spalva. Ir vuolia kepsniukas pagamintas! Tinka ir su ryziais ir su bulvem ir su visokio plauko salotomis bei darzovemis. Jai kam idomu kepsniukas vadinasi "Undine". Vynas duoda labai lengva kepeneliu skoni. As nevalgau kepeneliu, bet sis kepsniukas man labai patinka. Taigi skanaus! Nustebinkit savo vyrukus su skaniu kepsniuku prie zvakes sviesos!
Taigi reikia kiaulienos nugarines, ja ismusti plonai plonai (as visada musu per maistine plevele, tada mesa issimusa plonai ir neatsiranda skiliu). ismusta mesa reikia sumarinuoti ir susukti kaip zagarelius. Palaukus kol pasimarinuos, kepti keptuveje, as kepu svieste nes tada skniau mesyte truputi apkepus reikia ideti supjaustytu pievagrybiu ir svogunu. Pievagrybiu daug nedekit, nes per daug stiprus skonis bus, mazdaug 4 kepsniukams 4 grybukai. Kai mesyte apkepa ir jau nebesimato zalios mesos, kai beveik isgaruoja sviesta pilame vyna ( nesvarbu ar balta ar raudona, bet svarbu, kad sausas butu). Vyno ipilti reiketu vidutineje keptuveje beveik stikline, tada mesa kepti ant vidutines ugnies kol isgaruos vynas. Isgaravus vynui, pilame grietinele, grietineles pilti palei skoni, ziurint kiek padaziuko norisi. Zodziu mesta kepame dar grietineleje, kol grietinele igaus sviesia karameline spalva. Ir vuolia kepsniukas pagamintas! Tinka ir su ryziais ir su bulvem ir su visokio plauko salotomis bei darzovemis. Jai kam idomu kepsniukas vadinasi "Undine". Vynas duoda labai lengva kepeneliu skoni. As nevalgau kepeneliu, bet sis kepsniukas man labai patinka. Taigi skanaus! Nustebinkit savo vyrukus su skaniu kepsniuku prie zvakes sviesos!
QUOTE(Sidabraite @ 2012 04 17, 20:15)
ismusta mesa reikia sumarinuoti ir susukti kaip zagarelius.
Receptukas skamba skaniai, nors ir nelabai mėgstu patiekalus su vynu. O ką reiškia "susukti kaip žagarėlius"?
QUOTE(Failas @ 2012 04 17, 19:19)
Receptukas skamba skaniai, nors ir nelabai mėgstu patiekalus su vynu. O ką reiškia "susukti kaip žagarėlius"?
nelabai ir jausis taigi nedaug pilti vyno reikia
QUOTE(zen6 @ 2010 06 03, 23:04)
sveikos seimininkes
na gal niekam ir nenaujas sis patiekaliukas, bet drasiai galiu vadint ji savo firminiu, nes visad uzklydus sveciams gaminu ji, nes greita, paprasta, patogu ir skanu taigi: isverdu makaronus (dazniausiai renkuosi spalvotus,graziau atrodo ), su slakeliu aliejaus pakepinu smulkinta cesnaka, svoguna, juodasias alyvuoges, dedu tuno koncervu(pries tai nupylus alieju), grietines pora saukstu, pomodoru padazo ar pomidoru sulciu del spalvos, pabarstau svieziai maltu pipiru. kiausini isplaku kartu su grietinele ir megstamais priekoniais.kepimo skarda istepu sviestu, dedu makaronus, ant virsaus keptuves turini (arba viska sumaisiusi) ir kiausinio su grietinele plakini. galaiusiai gausiai pabarstau tarkuotu suriu, papuosiu smulkintomis alyvuogemis ir i orkaite kepu apie 30 min, iskepus uzbarstau svieziu smulkintu petrazoliu. paprasta, bet dar niekas "neisbrokyjo" skanaus
na gal niekam ir nenaujas sis patiekaliukas, bet drasiai galiu vadint ji savo firminiu, nes visad uzklydus sveciams gaminu ji, nes greita, paprasta, patogu ir skanu taigi: isverdu makaronus (dazniausiai renkuosi spalvotus,graziau atrodo ), su slakeliu aliejaus pakepinu smulkinta cesnaka, svoguna, juodasias alyvuoges, dedu tuno koncervu(pries tai nupylus alieju), grietines pora saukstu, pomodoru padazo ar pomidoru sulciu del spalvos, pabarstau svieziai maltu pipiru. kiausini isplaku kartu su grietinele ir megstamais priekoniais.kepimo skarda istepu sviestu, dedu makaronus, ant virsaus keptuves turini (arba viska sumaisiusi) ir kiausinio su grietinele plakini. galaiusiai gausiai pabarstau tarkuotu suriu, papuosiu smulkintomis alyvuogemis ir i orkaite kepu apie 30 min, iskepus uzbarstau svieziu smulkintu petrazoliu. paprasta, bet dar niekas "neisbrokyjo" skanaus
Patiko pati ideja, paprastute pakankamai, be jokiu sraigiu ar midiju Bandysiu. O be alyvuogiu juk galima, MB nevalgo ju.
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 22:53)
Gal ne firminis, bet Man patinka, kad galima užsišaldyti ir kepti, kada ateina netikėti svečiai, ar šiaip vakarienei.
Kijevo kotletai kitaip
Višienos filė maždaug 1500 g, 3 virti kiaušiniai, pakelis sviesto, kmynai, piprai, 4 kiaušiniai pavoliojimui, džiūvėsėliai, miltai, fermentinis sūris, česnakai.
Įdaras: sutarkuoti virtus kiaušinius, sutarkuoti fermentinį sūrį, dėti sviestą, kmynus. Padaryti pailgus "kukuliukus" ir 15 min dėti į kamerą.
Vištieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, ištriname česnaku ir dedame įdarą. Formuojame "cepeliną". Voliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose. kepti 40-60 min.
Jei užsišaldote ir pasiliekate valgyti kitam kartui, tai prieš kepant atšildyti nereikia, galima dėti sušąlusius.
Kijevo kotletai kitaip
Višienos filė maždaug 1500 g, 3 virti kiaušiniai, pakelis sviesto, kmynai, piprai, 4 kiaušiniai pavoliojimui, džiūvėsėliai, miltai, fermentinis sūris, česnakai.
Įdaras: sutarkuoti virtus kiaušinius, sutarkuoti fermentinį sūrį, dėti sviestą, kmynus. Padaryti pailgus "kukuliukus" ir 15 min dėti į kamerą.
Vištieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, ištriname česnaku ir dedame įdarą. Formuojame "cepeliną". Voliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose. kepti 40-60 min.
Jei užsišaldote ir pasiliekate valgyti kitam kartui, tai prieš kepant atšildyti nereikia, galima dėti sušąlusius.
puikus receptukas, ryt bandysiu
Ir aš pasidalinsiu savo firminiu patiekaliuku.
"Sprandinės pataliukai".
Imame sprandinę (aš perku aju supjaustytą riekelėmis, gali būti ir su kaulu).Pabarstome prieskoniukais, druska, pipirais, šiek tiek majonezo.. Žodžiu, mėsytę išmarinuojame. Nakčiai palieku šaldytuve, kad pasimarinuotu.
Orkaitę įkaitiname, mėsą dedame į kepimo maišą, į skardą ir kepame. Kai mėsa būna iškepusi, maišo viršų nukerpame, kad galėtų kepti viršus. Ant keikvieno mėsos gabaliuko dedame daržoves (perku užšaldytas, vėliau užpilu karštu vandeniu, kad atitirptų, supjaustau, visas sumaišau, šiek tiek vegetos, pomidorų padažo, bet lb nedaug). Daržovės tokios- brokoliai, žiediniai kopšūstai, šiek tiek šparaginių pupelių. Šiaip, daržovės tinkamiausios tos, kurios jums skaniausios. Uždengiame mėsą folija, ir pakepame dar kokias 15 min, tada nuiimame foliją, užtarkuojame sūrio ir pakepame kol sūris apkeps.
Žinokit pasakiškai skanu!
"Sprandinės pataliukai".
Imame sprandinę (aš perku aju supjaustytą riekelėmis, gali būti ir su kaulu).Pabarstome prieskoniukais, druska, pipirais, šiek tiek majonezo.. Žodžiu, mėsytę išmarinuojame. Nakčiai palieku šaldytuve, kad pasimarinuotu.
Orkaitę įkaitiname, mėsą dedame į kepimo maišą, į skardą ir kepame. Kai mėsa būna iškepusi, maišo viršų nukerpame, kad galėtų kepti viršus. Ant keikvieno mėsos gabaliuko dedame daržoves (perku užšaldytas, vėliau užpilu karštu vandeniu, kad atitirptų, supjaustau, visas sumaišau, šiek tiek vegetos, pomidorų padažo, bet lb nedaug). Daržovės tokios- brokoliai, žiediniai kopšūstai, šiek tiek šparaginių pupelių. Šiaip, daržovės tinkamiausios tos, kurios jums skaniausios. Uždengiame mėsą folija, ir pakepame dar kokias 15 min, tada nuiimame foliją, užtarkuojame sūrio ir pakepame kol sūris apkeps.
Žinokit pasakiškai skanu!
Sveiki. o gal kas zinote, ar normalu yra, kai kokoso vidus patampa rozinis? Stai uzvakar nusipirkau kokosa, vakare kazkiek pavalgiau, o ryte pamaciau, kad jis igavo rozine spalva... Dabar ir galvoju, ar cia kokios chemijos i ji prisvirksta, ar naturaliai esant kokioms nors salygoms taip gali nutikti?