Mano receptukas toks:
Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.
Mano geriausias ir paprasčiausias patiekalas, kurį aš paprastai "ant greičio" pasidarau:
Šis patiekalas labai tinka turinčioms mikro bangų krosneles, bet galim ruošti orkaitėje - kaip užkepėlę:
Į indą/ bliudžiuką ar kepimo formą dėti išvirtus ryžius (proporcijos iš akies);
ant viršaus pasmulkinti krabų lazdelių, uždėti šaukštelį sviesto (kas liekninasi - gali nedėt), Vegetos, ir ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio. Į mikrobanginę, kelios minutės (orkaitėje - truputį ilgiau)- patiekalas gatavas. Dar galima pievagrybių įdėt - irgi skanu.
Darbe mes turim mikrobanginę, tai labai dažnai pietums atsinešu šį patiekalą.... kartais ryžių nuo vakarienės lieka - o krabų lazdelių ar sūrio gabaliuką šaldytuve tikrai rasit. skanaus.
Šis patiekalas labai tinka turinčioms mikro bangų krosneles, bet galim ruošti orkaitėje - kaip užkepėlę:
Į indą/ bliudžiuką ar kepimo formą dėti išvirtus ryžius (proporcijos iš akies);
ant viršaus pasmulkinti krabų lazdelių, uždėti šaukštelį sviesto (kas liekninasi - gali nedėt), Vegetos, ir ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio. Į mikrobanginę, kelios minutės (orkaitėje - truputį ilgiau)- patiekalas gatavas. Dar galima pievagrybių įdėt - irgi skanu.
Darbe mes turim mikrobanginę, tai labai dažnai pietums atsinešu šį patiekalą.... kartais ryžių nuo vakarienės lieka - o krabų lazdelių ar sūrio gabaliuką šaldytuve tikrai rasit. skanaus.
aš labai mėgstu kaip garnyrą ryžius. darau juos taip:
imam ryžių (paprastų, jokių ne auksinių ar plikytų), beriam juos į keptuvę, užmetam sviesto (arba margarino) ir labai gerai maišant kepinam, kol ryžiai bus gerai geltoni. nuo to, kiek ilgai kepinsim, priklausys, ar labai birūs ar net traškūs jie gausis.
tai va, pakeptus ryžius pilam į puodą, užpilam verdančiu vandeniu (vandens daug, kad semtų ir dar daugiau, bet paskui jei truks dar dapilsim), užvirinam ant viryklės ir kišam į įkaitintą orkaitę. po kelių minučių ištraukiam pamaišom ir suverčiam pakeptas morkas (morkos turi būti LABAI smulkiai supjaustytos ir pakeptos ant sviesto). vėl šaunam orkaitėn. vėl po kelių minučių ištraukiam, pamaišom ir suverčiam keptus kiaušinius (kiaušinius kepant maišom labai daug, net smulkinant, taip, kad gautųsi mažiuliukai kepto kiaušinio gabaliukai, tokie kaip žirniukai). dar aišku pasūdom viską pagal skonį. ir vėl orkaitėn. taip kartas nuo karto riekia ištraukti, pamaišyti, ir pagal būtinumą dapilti dar vandens. bet iškepęs variantas turi būti be vandens, ryžiai bus laabai birūs (aišku jei pakankamai apkepėt ant keptuvės), ir tokie kaip kinietiški. man tai fantastiškai skanu
imam ryžių (paprastų, jokių ne auksinių ar plikytų), beriam juos į keptuvę, užmetam sviesto (arba margarino) ir labai gerai maišant kepinam, kol ryžiai bus gerai geltoni. nuo to, kiek ilgai kepinsim, priklausys, ar labai birūs ar net traškūs jie gausis.
tai va, pakeptus ryžius pilam į puodą, užpilam verdančiu vandeniu (vandens daug, kad semtų ir dar daugiau, bet paskui jei truks dar dapilsim), užvirinam ant viryklės ir kišam į įkaitintą orkaitę. po kelių minučių ištraukiam pamaišom ir suverčiam pakeptas morkas (morkos turi būti LABAI smulkiai supjaustytos ir pakeptos ant sviesto). vėl šaunam orkaitėn. vėl po kelių minučių ištraukiam, pamaišom ir suverčiam keptus kiaušinius (kiaušinius kepant maišom labai daug, net smulkinant, taip, kad gautųsi mažiuliukai kepto kiaušinio gabaliukai, tokie kaip žirniukai). dar aišku pasūdom viską pagal skonį. ir vėl orkaitėn. taip kartas nuo karto riekia ištraukti, pamaišyti, ir pagal būtinumą dapilti dar vandens. bet iškepęs variantas turi būti be vandens, ryžiai bus laabai birūs (aišku jei pakankamai apkepėt ant keptuvės), ir tokie kaip kinietiški. man tai fantastiškai skanu
i bleta ipilti aliejaus, deti riekelem supjaustyta vistienos krutinele su prieskoniais, riekelem pjaustytas bulves padruskuotas ir pabarstytas krapais, ant virsaus stambiai tarkuotos morkos, dziovintu slyvu ir abrikosu. truputi pakepus kartais ipilu siek tiek vandens,tai lyg ir pasitroskina,nors nebutina.
Labai skanu susmulkinta vištiena troškinta obuolių sultyse(troškinti tiek, kad sultys beveik išgaruotų, o paukštienytė apskrustų). Prie šio patiekalo labai skanu tokios salotos: kubeliais supjaustyti obuoliai, vegeta, majonezas.
Labai gaivu ir sveika.
Labai gaivu ir sveika.
OHO kokiųųų čia silkės patiekalų prisiskaičiau, bėgsiu eksperimentuoti
Smurka, o banano nesmulkini?
1 Aš tai galiu tokių patiekalų - nepaprastų - o išeiginių pateikti:
Vištos krūtinėlė, pamušta, "karbonadukai", ištepta kokiu nors mangų-čili padažu (galima ir plaktame kiaušinyje) ir apvoliota kokoso drožlėse ir kepi keptuvėje.
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
Dar galima kokį panašų padažiuką pasigaminti iš pvz. tų pačių ananasų sulčių užpiltų ant svieste pakepinto šaukšto miltų, taip pat pridėti prieskoniu.
Labai skanu
2. Vištos sparneliai, kulšelės arba bet kas kita ištepta taip pat kokiu nors tirštu, saldžiarūgščiu - aštriu (saldus čili, čili-mango, čili-persikų,..) padažu ir apvoliota sezamo sėklose, kepti prkaitėje, skardoje kartu su obuoliais ir bulvėm arba kuo kitu (įpilti šiek tiek vandens ar sulčių kokių). Irgi labai skanu ir akiai malonu
Smurka, o banano nesmulkini?
1 Aš tai galiu tokių patiekalų - nepaprastų - o išeiginių pateikti:
Vištos krūtinėlė, pamušta, "karbonadukai", ištepta kokiu nors mangų-čili padažu (galima ir plaktame kiaušinyje) ir apvoliota kokoso drožlėse ir kepi keptuvėje.
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
Dar galima kokį panašų padažiuką pasigaminti iš pvz. tų pačių ananasų sulčių užpiltų ant svieste pakepinto šaukšto miltų, taip pat pridėti prieskoniu.
Labai skanu
2. Vištos sparneliai, kulšelės arba bet kas kita ištepta taip pat kokiu nors tirštu, saldžiarūgščiu - aštriu (saldus čili, čili-mango, čili-persikų,..) padažu ir apvoliota sezamo sėklose, kepti prkaitėje, skardoje kartu su obuoliais ir bulvėm arba kuo kitu (įpilti šiek tiek vandens ar sulčių kokių). Irgi labai skanu ir akiai malonu
[quote=Papooga,2005 04 27, 09:04]
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
[/quo
Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte?
Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus?
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
[/quo
Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte?
Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus?
[quote=Aima,2005 04 27, 09:40]
[quote=Papooga,2005 04 27, 09:04]
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
[/quo
Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte?
Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus?
[/quote]
Mėsytės į orkaitę nededam, vištos krūtinėlė panašiai kaip karbonadai tik kokoso drožlėse apvoliota kepam keptuvėje.
Padažą perku, jų įvairiausių yra, renkuosi tokį (čili-mango pvz.), kadangi jis labai lipnus ir drožlės grai prilimpa, nereikia kiaušinio naudoti, bei pagal skonį labai tinka (vištytę tame padaže ilgiau galima palaikyti prieš kepamt), nors su kiaušiniu irgi labai skanu, galima du kartus apvolioti (kiaušinis, kokosas, kiaušinis, kokosas).
Padažas nėra labai aštrus, bent jau patiekalas tai visai neaštrus gaunasi
[quote=Papooga,2005 04 27, 09:04]
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).
[/quo
Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte?
Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus?
[/quote]
Mėsytės į orkaitę nededam, vištos krūtinėlė panašiai kaip karbonadai tik kokoso drožlėse apvoliota kepam keptuvėje.
Padažą perku, jų įvairiausių yra, renkuosi tokį (čili-mango pvz.), kadangi jis labai lipnus ir drožlės grai prilimpa, nereikia kiaušinio naudoti, bei pagal skonį labai tinka (vištytę tame padaže ilgiau galima palaikyti prieš kepamt), nors su kiaušiniu irgi labai skanu, galima du kartus apvolioti (kiaušinis, kokosas, kiaušinis, kokosas).
Padažas nėra labai aštrus, bent jau patiekalas tai visai neaštrus gaunasi
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57)
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
As dar dedu sampinjonu ir pomidoru
QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57)
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis
svogūnų
kas mėgsta dar iš česnakų
prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai)
majonezo
fermentinio sūrio
mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi minkšta mėsytė. Tinka labai parasti ryžiai ir bet kokios salotos, bet be majonezo aišku
Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
Nebūtinai kumpis ar karbonadinė mėsa. Puikiausiai pavyksta skrdą išklojus mėsos faršu. Paruošti panašiai kaip kotletams.
Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas.