Na, mano firminis pats paciausias irgi
cili sriuba, bet kadangi darau kiek kitaip, tai pasipasakosiu.
Paimu mesos apie 0,5 kg (perpus jautiena ir kiauliena), susimalu farsa, kartu mesmale sumalu pora dieliu galvu svoguno, tada farso ir svoguno misini pakepinu keptuveje, uzbarstau truputi druskos, juodu pipiri.
Kol farsas kepa, su mesmale sumalu skardine pomidoru savo sultyse be odeliu, 2 cili pipiriukus, cesnako galva, puse raudonos paprikos.
Tada is keptuves iskrapstau iskepusi farsa ir dar syki permalu.
Tada visas maltas darzoves ir farsa suverciu i puoda, pripilu vandens (kiekis priklauso nuo norimo tirstumo) ir verdu apie valanda ant silpnos ugnies, pabaigoj ikratau skardine raudonu pupeliu, na dar zinoma virimo procese dedu priekoniu pagal skoni (daar cili
, patrazoliu, baziliku...). Supilstau i lekstes, uztarkuoju fermentinio surio dar prisikandam skrudinta bandele... Gaunasi identiska kaip CILI picerijoje
Dar kitas, visu dievinamas sakar makar, kaip MB vadina
.
Cili troskinys su vistiena.
Paimu vistienos krutinele, supjaustau juostelemis, pamarinuoju megstamuose prieskoniuose apie valanda.
Supjaustau pusziedziais du didelius svogunus, pakepinu keptuveje ant silpnos ugnies kol suminksteja, tada keptuven keliauja siaudeliais pjaustyta zalia ir raudona paprikos, galiausiai ten pat dedu ir vistiena ir dar 10 minuciu viska kartu pakepinu. Uzbarstau druskos, pipiru, ivairiu priekoniu, upilu vandens Tada idedu puse stiklainiuko adzikos, sutarkuoju visa cesnako galva, arbatini saukstuka cukaus, krakmolo, kad sutirstetu ir dar minute patroskinu. valgom su ryziais niammmm