Mano firminis patiekalas (tai net patiekalu gėda vadint) yra naminė pica.Čia greičiau toks greitas firminis patiekalas ir pakankamai pigiai atsieinantis,jei kam tai aktualu.
Taigi,pica mano plonapadė.
Papločiui reikės:
3 stiklinių miltų.
Vandens apie 70ml.
pusės a.šaukštelio sausų mielių.
pusės a.šaukštelio druskos.
pusės a.šaukštelio cukraus.
Persijojame miltus ant stalo.Viduryje padarome duobutę,ten beriam cukrų,druską ir mieles.Tada po truputį pilam vandenį,geriausiai truputį šiltą (vandens realiai nematuoju,o pilu,kad gautųsi tokia normali tešla).Taigi išminkom tešlą.Tada įdedam į aliejum išteptą indą ir palaikome,pageidautina šiltai, apie 20-40 min. (Dažniausiai laikau apie 15min. ir to užtenka.) Išimam tešlą,iškočiojam,kad būtų pakankamai plona,tiesiam į skardą,išteptą aliejum,bet nelabai gausiai (iš normos išeina pica standartinės skardos dydžio,na kaip būna per visą orkaitę).Tada tepam pomidorų padažą ir dedam kas ką nori.Aš dažniausiai dedu tarkuotą sūrį,tarkuotą dešrą,labai daug pievargrybių,būtinai beriu daug raudonėlio ant viršaus ir pabaigoj kepimo kartais uždedu marinuotų agurkėlių.Kepa apie 25min. 180 temp.Bet šiaip žiūrėkit pagal vaizdą,kada ji jums iškepus atrodo.Skanaus!
P.S dabar tik suabejojau dėl miltų kiekio...ryt patikslinsiu,bet beveik garantuoju,kad 3st.