as noreciau pasiulyti savo kepsni .reikia kiaulienos perku jau pjaustyta.pakapoti peiliu ,deti prieskonius,spausta cesnaka ir sumaisyti su tepamu sureliu tik ne lyditu yra toks kaip varskinis.leist pasimarinuoti bent pora val.deti i kepimo skarda uzdeti po grezineli pomidoro ir tarkuoto surio .kepti apie 30min. skanaus
QUOTE(Adera @ 2009 09 03, 19:30)
as noreciau pasiulyti savo kepsni .reikia kiaulienos perku jau pjaustyta.pakapoti peiliu ,deti prieskonius,spausta cesnaka ir sumaisyti su tepamu sureliu tik ne lyditu yra toks kaip varskinis.leist pasimarinuoti bent pora val.deti i kepimo skarda uzdeti po grezineli pomidoro ir tarkuoto surio .kepti apie 30min. skanaus
Oba įdomiai reiks pabandyt. O kiauliena kokia? nugarinė ar sprandinė?
manau kad sprandine geriau man patinka kai riebaliuko biski yra nors ir nelabai sveika
Makaronai su mano firminiu padazu
Padazas:
Tomato(kokio turite)
majonezo( pora saukstu)
Surio apie 300g
2 paprastu desreliu
Ykaitiname keptuve su sviestu,sudedame susmulkintas desreles pakepiname iki rudumo,tada suberem sury,dedame tomata ir majoneza ir viska maisome kol visiskai istrips suris ir pasidarys vientia mase(kaitiname apie 10 min)(bet butinai maisykite)
Isverdame makaronus(kokius megstate) sudekite makaronus y lekste,ir uzpilkite padaza ant makaronu.
Skanaus
Padazas:
Tomato(kokio turite)
majonezo( pora saukstu)
Surio apie 300g
2 paprastu desreliu
Ykaitiname keptuve su sviestu,sudedame susmulkintas desreles pakepiname iki rudumo,tada suberem sury,dedame tomata ir majoneza ir viska maisome kol visiskai istrips suris ir pasidarys vientia mase(kaitiname apie 10 min)(bet butinai maisykite)
Isverdame makaronus(kokius megstate) sudekite makaronus y lekste,ir uzpilkite padaza ant makaronu.
Skanaus
sveiki kas man gali pasakyti koldunu apkepa su grybais ir suriu ir padazu.
aciu
aciu
Rdau visai neseniai internete toki receptuka, kelis kart dariau sita patiekaliuka tai super, geriau nei pica, sotu labai, ir daug geriau nei saldus pyragas
Alyvuogiu ir kumpio pyragas
100 g aliejaus;
100 g alaus arba balto vyno;
4 kiaušiniai;
250g miltų;
15g kepimo miltelių (arba truputi mieliu);
150 g alyvuogių;
150 g fermentinio sūrio sutarkuoto per burokine tarka;
150 g (arba daugiau ) kumpio;
Aliejų, kiaušinius ir alų išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti (turi gautis tiršta tešla). Į tešlą suberti tarkuotą sūrį, griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir smulkiai supjaustytą kumpį. Gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir keti 30-40 min. 180 laipsniu temperaturoje Atšaldyti orkaitėje.
Alyvuogiu ir kumpio pyragas
100 g aliejaus;
100 g alaus arba balto vyno;
4 kiaušiniai;
250g miltų;
15g kepimo miltelių (arba truputi mieliu);
150 g alyvuogių;
150 g fermentinio sūrio sutarkuoto per burokine tarka;
150 g (arba daugiau ) kumpio;
Aliejų, kiaušinius ir alų išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti (turi gautis tiršta tešla). Į tešlą suberti tarkuotą sūrį, griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir smulkiai supjaustytą kumpį. Gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir keti 30-40 min. 180 laipsniu temperaturoje Atšaldyti orkaitėje.
Siulau superines salotas, darau per gimtadieni, visi labai megsta....
MUMS REIKES:
saliero, gumbo
virtu morku
marinuotu agurku
keptos vištos
marinuotu pievagrybių
obuolio
majonezo (romulade, atsiprašau ne tiksliai parasiau).
Saliero šaknį nulupti ir sutarkuoti. Morkas, agurkus, pievagrybius, vištą ir obuolį supjaustyti tokio dydžio gabaliukais kaip mėgstate. Sumaišyti su majonezu. SKANAUS...
O proporcijos maždaug tokios, vienam salierui, du vištos ketvirtukai, ir 0,5 l. pievagrybių, o visa kita pagal skonį
MUMS REIKES:
saliero, gumbo
virtu morku
marinuotu agurku
keptos vištos
marinuotu pievagrybių
obuolio
majonezo (romulade, atsiprašau ne tiksliai parasiau).
Saliero šaknį nulupti ir sutarkuoti. Morkas, agurkus, pievagrybius, vištą ir obuolį supjaustyti tokio dydžio gabaliukais kaip mėgstate. Sumaišyti su majonezu. SKANAUS...
O proporcijos maždaug tokios, vienam salierui, du vištos ketvirtukai, ir 0,5 l. pievagrybių, o visa kita pagal skonį
QUOTE(Anka @ 2004 10 26, 21:15)
As tai darau toki blatnu pavadinimu ''Karaliskas omleto tortas", pats patiekaliukas visai nesudetingas. Cia mazdaug trim rimtiem valgytojam:
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau
dariau si omleta pries keleta dienu patiko ziauriai ir man ir vyrui ir dar du draugai buvo,pavalgem tikrai skaniai tik as dar dadejau smulkiai pjaustyto kumpio i pievagribius ir svoguniuka,valgem si omleta su zirneliu ir majonezo misrainyte buvo labai skanu
sveiki!
noreciau jums pasiulyti isbendyti savo svogunu pyraga su suriu. ji galima valgyti ir karsta, kaip antra (pagrindini)patiekala, ir salta (kita diena is ryto prie arbatos).
Reikes: 240 g. sviesto
400 g. miltu
druskos, pipiru
100 ml baltojo vyno
500 g svogunu
400 g. rokforo surio (galima imti ir kita)
300 g grietines
4 kiausiniu
Kaip pagaminti: islydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite i dubeni. Iberkite druskos, supilkite vyna ir islydyta sviesta. Isminkykite tesla, suvyniokte i maistine plavele ir padekite 30 min. i saldytuva. Svogunus supjaustykite plonais ziedeliais, apkepinkite likusiame svieste 10 min. Atvesinkite. Suri supjaustykite kubeliais, sumaisykite su grietine ir kiausiniais, idekite apkepintus svogunus, iberkite druskos, pipiru. Kepimo forma patepkite rebalais, isklokite tesla, padarykite aukstus krastus. Sukreskite surio idara, islyginkite, dekite i 200 C orkaite ir kepkite 30-40 min.
Labai skanu, kai pateikiat su marinuotais agurkeliais arba astriom morkom
Skanaus!
noreciau jums pasiulyti isbendyti savo svogunu pyraga su suriu. ji galima valgyti ir karsta, kaip antra (pagrindini)patiekala, ir salta (kita diena is ryto prie arbatos).
Reikes: 240 g. sviesto
400 g. miltu
druskos, pipiru
100 ml baltojo vyno
500 g svogunu
400 g. rokforo surio (galima imti ir kita)
300 g grietines
4 kiausiniu
Kaip pagaminti: islydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite i dubeni. Iberkite druskos, supilkite vyna ir islydyta sviesta. Isminkykite tesla, suvyniokte i maistine plavele ir padekite 30 min. i saldytuva. Svogunus supjaustykite plonais ziedeliais, apkepinkite likusiame svieste 10 min. Atvesinkite. Suri supjaustykite kubeliais, sumaisykite su grietine ir kiausiniais, idekite apkepintus svogunus, iberkite druskos, pipiru. Kepimo forma patepkite rebalais, isklokite tesla, padarykite aukstus krastus. Sukreskite surio idara, islyginkite, dekite i 200 C orkaite ir kepkite 30-40 min.
Labai skanu, kai pateikiat su marinuotais agurkeliais arba astriom morkom
Skanaus!
Sakykit, kuo galima pakeisti rokfordo sūrį, kad nenukentėtų skonis??
QUOTE(marinaap @ 2009 11 19, 13:04)
sveiki!
noreciau jums pasiulyti isbendyti savo svogunu pyraga su suriu. ji galima valgyti ir karsta, kaip antra (pagrindini)patiekala, ir salta (kita diena is ryto prie arbatos).
Reikes: 240 g. sviesto
400 g. miltu
druskos, pipiru
100 ml baltojo vyno
500 g svogunu
400 g. rokforo surio (galima imti ir kita)
300 g grietines
4 kiausiniu
Kaip pagaminti: islydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite i dubeni. Iberkite druskos, supilkite vyna ir islydyta sviesta. Isminkykite tesla, suvyniokte i maistine plavele ir padekite 30 min. i saldytuva. Svogunus supjaustykite plonais ziedeliais, apkepinkite likusiame svieste 10 min. Atvesinkite. Suri supjaustykite kubeliais, sumaisykite su grietine ir kiausiniais, idekite apkepintus svogunus, iberkite druskos, pipiru. Kepimo forma patepkite rebalais, isklokite tesla, padarykite aukstus krastus. Sukreskite surio idara, islyginkite, dekite i 200 C orkaite ir kepkite 30-40 min.
Labai skanu, kai pateikiat su marinuotais agurkeliais arba astriom morkom
Skanaus!
noreciau jums pasiulyti isbendyti savo svogunu pyraga su suriu. ji galima valgyti ir karsta, kaip antra (pagrindini)patiekala, ir salta (kita diena is ryto prie arbatos).
Reikes: 240 g. sviesto
400 g. miltu
druskos, pipiru
100 ml baltojo vyno
500 g svogunu
400 g. rokforo surio (galima imti ir kita)
300 g grietines
4 kiausiniu
Kaip pagaminti: islydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite i dubeni. Iberkite druskos, supilkite vyna ir islydyta sviesta. Isminkykite tesla, suvyniokte i maistine plavele ir padekite 30 min. i saldytuva. Svogunus supjaustykite plonais ziedeliais, apkepinkite likusiame svieste 10 min. Atvesinkite. Suri supjaustykite kubeliais, sumaisykite su grietine ir kiausiniais, idekite apkepintus svogunus, iberkite druskos, pipiru. Kepimo forma patepkite rebalais, isklokite tesla, padarykite aukstus krastus. Sukreskite surio idara, islyginkite, dekite i 200 C orkaite ir kepkite 30-40 min.
Labai skanu, kai pateikiat su marinuotais agurkeliais arba astriom morkom
Skanaus!
Butinai pameginsiu Aciu
QUOTE(rasyte969 @ 2009 06 01, 13:18)
Kadangi labai mėgstu vištieną visaip paruoštą su slyvomis, vieną kartą sugalvojau tokį patiekaliuką, kurį dabar mano firminis patiekalas Reikės vištienos filė, džiovintu slyvų, prieskonių, džiuvesėlių ir kiaušinių. Vištienos krutinėlę supjaustome plonomis juostelėmis ir pamušame, apibarstome mėgiamais prieskoniais, imame slyvą ir apvyniojame vištienos juostele, merkiame į kiaušinių plakinį, apvoliojame džiūvesėliuose ir kepame aliejuje ant vidutinės ugnies. Skanu tiek karšti tiek šalti essen.gif
sis patiekalas vadinasi Sombrero
Papildyta:
QUOTE(Zuika27 @ 2009 02 11, 18:27)
Sveikutes Gavau paliepima kelti savo siandienini patiekala pas ju i temuke Tai taip ir padariau Pietums gaminau patiekala,is kiniskos virtuves skanumeliu
Vistiena saldziaruksciame padaze
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (as pati nemarinavau ir gavosi tikrai puikiai)Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų P.S.Jeigu norit,kad vistiena butu traski,o ne minkstute-pries dedant kepti pavoliokite i kiausinio baltyma
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Konservuotu ananasu(galima deti dar ir sezamo seklu)
1 didele morka
Pirmiausiai pakepinau morkite,pjaustyta lazdelemis su cesnaku,o paskui sudejau visus kitus ingredientus Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes
Skanaus Skonis nerealus,beto nera labai jau ir brangu
SKANAUS
O atrode stai taip
Vistiena saldziaruksciame padaze
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (as pati nemarinavau ir gavosi tikrai puikiai)Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų P.S.Jeigu norit,kad vistiena butu traski,o ne minkstute-pries dedant kepti pavoliokite i kiausinio baltyma
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Konservuotu ananasu(galima deti dar ir sezamo seklu)
1 didele morka
Pirmiausiai pakepinau morkite,pjaustyta lazdelemis su cesnaku,o paskui sudejau visus kitus ingredientus Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes
Skanaus Skonis nerealus,beto nera labai jau ir brangu
SKANAUS
O atrode stai taip
Pasinaudojau siuo receptuku, labaipatiko!!!