Kadangi labai mėgstu vištieną visaip paruoštą su slyvomis, vieną kartą sugalvojau tokį patiekaliuką, kurį dabar mano firminis patiekalas Reikės vištienos filė, džiovintu slyvų, prieskonių, džiuvesėlių ir kiaušinių. Vištienos krutinėlę supjaustome plonomis juostelėmis ir pamušame, apibarstome mėgiamais prieskoniais, imame slyvą ir apvyniojame vištienos juostele, merkiame į kiaušinių plakinį, apvoliojame džiūvesėliuose ir kepame aliejuje ant vidutinės ugnies. Skanu tiek karšti tiek šalti essen.gif
QUOTE(Agniska @ 2008 07 08, 23:22)
Tokį dažnai darau, labai skanu
ir as toki daznai darau ir greita ir skanu
QUOTE(Zuika27 @ 2009 02 11, 16:27)
Sveikutes Gavau paliepima kelti savo siandienini patiekala pas ju i temuke Tai taip ir padariau Pietums gaminau patiekala,is kiniskos virtuves skanumeliu
Vistiena saldziaruksciame padaze
Vistiena saldziaruksciame padaze
QUOTE(laurencija09 @ 2009 05 18, 11:45)
Mano firminis patiekaliukas:
Pietums vyras pagyrė, kad buvo laaaaaabai skanu
Pamarinuotus kiaulienos kepsniukus su medaus, kepsnių prieskoniu ir citrinos mišinukų ( apie pora valandėlių marinuojasi) sudėti į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus pabarstyti tarkuotą morką, papjaustytą griežinėliais baklažaną ir cukiniją, kartais dedu grybuku ( pievagrybių, miško arba kreivabudziu, nesvarbu). Viska apdengiu folija ir kepu 200 laipsniais įkaitintoje orkaitėje apie puse valandos. Baigiant kepti foliją nuimu ir pabarstau daug tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu visa seimyna apsilaize pirštukus....
Pietums vyras pagyrė, kad buvo laaaaaabai skanu
Pamarinuotus kiaulienos kepsniukus su medaus, kepsnių prieskoniu ir citrinos mišinukų ( apie pora valandėlių marinuojasi) sudėti į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus pabarstyti tarkuotą morką, papjaustytą griežinėliais baklažaną ir cukiniją, kartais dedu grybuku ( pievagrybių, miško arba kreivabudziu, nesvarbu). Viska apdengiu folija ir kepu 200 laipsniais įkaitintoje orkaitėje apie puse valandos. Baigiant kepti foliją nuimu ir pabarstau daug tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu visa seimyna apsilaize pirštukus....
ragausim
Tiesiog nuostabūs jūsų patiekalai, daugelį iš jų "išbandysiu". Ir aš turiu keletą gana paprastų receptų. Juolab kad netrukus turėsime šviežių cukinijų ir patisonų. Siūlau pasigaminti cukinijų ir faršo apkepą. Į aliejumi pateptą skardą sluoksniais dėti: nuluptą ir gabalėliais supjaustytą (išimti sėklas) cukiniją, faršą su prieskoniais, žiedais supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas, vėl cukiniją ir t.t., ant sluoksnių užberti nedaug druskos ir prieskonių, ant viršaus - majonezas, prieš baigiant kepti užbarstyti tarkuoto sūrio. Valgyti su bulvėmis.
Vakarienei su bulvėmis labai tiks keptuvėje iškepti cukinijos griežinėliai arba plonai supjaustyti patisono gabalėliai. Cukiniją ir patisoną reikia nulupti, išimti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais, pavolioti kiaušinio plakinyje, miltuose ir kepti aliejuje, karštus apibarstyti druska, pipirais ir smulkiai supjaustytais česnakais. Skanaus
Vakarienei su bulvėmis labai tiks keptuvėje iškepti cukinijos griežinėliai arba plonai supjaustyti patisono gabalėliai. Cukiniją ir patisoną reikia nulupti, išimti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais, pavolioti kiaušinio plakinyje, miltuose ir kepti aliejuje, karštus apibarstyti druska, pipirais ir smulkiai supjaustytais česnakais. Skanaus
tema liuks
Man labai patinka idaryti patisonai.
Visai nesenai tai dariau.
Reikia jaunų patisonų.
Nuplauti patisonai apverdami keletą minučių sūdytame vandenyje.
Nupjaunama jo viršūnėlė ,ir,išskobiamas vidus.
Tą masę galima panaudoti faršą sumaišius,arba galima panaudoti trošiniams,ar sriuboms.
Į faršą galma įdėti tarkuotų morkų,paprikos gabalėlių,svogūno,pipirų ,krapų.
Įdarius patisoną galima kepti folijoje,galima uždengti kepimp formą foliją.
Ant faršo reikia uždėti patisono kepurėlę.
Bebaigiant foliją atidengiama ir užbarstoma tarkuotu sūriu sumaišytu su išspaustu česnaku.
Visai nesenai tai dariau.
Reikia jaunų patisonų.
Nuplauti patisonai apverdami keletą minučių sūdytame vandenyje.
Nupjaunama jo viršūnėlė ,ir,išskobiamas vidus.
Tą masę galima panaudoti faršą sumaišius,arba galima panaudoti trošiniams,ar sriuboms.
Į faršą galma įdėti tarkuotų morkų,paprikos gabalėlių,svogūno,pipirų ,krapų.
Įdarius patisoną galima kepti folijoje,galima uždengti kepimp formą foliją.
Ant faršo reikia uždėti patisono kepurėlę.
Bebaigiant foliją atidengiama ir užbarstoma tarkuotu sūriu sumaišytu su išspaustu česnaku.
Mano firminiai patiekalai:
Vista cury:
vistienos file, kario prieskoniai, vistienios sultinio kubelis, grietinele, ryziai. Vistiena supjaustau smulkiai, ja apkepu, tada uzpilu vandens ir troskinu, dedu prieskonius, sutini, pries gala pilu giretinele. gauta troskini piu ant virtu ryziu.
Salotos su vistiena:
Mazus vistos gabaliukus pamusu, pabarstau vistienos prieskoniais ir iskepu. I lekste isdelioju salotu lapus, geltonu, pomidoru, agurku (aisku pjaustytus ) dedu vistos gabaliukus. Ir uzlakstau padazu. Padazas: majonezas, naturalus jogurtas, ir karo prieskoniai. Labai skanu. Vietoj vistos dedu ir kepta zuvi, ar versiena ar jautiena. I tokias versienos salotas labai skanu dar ideti raudonu vynuogiu, o padazas visur tas pats. Universalios salotos.
Vista cury:
vistienos file, kario prieskoniai, vistienios sultinio kubelis, grietinele, ryziai. Vistiena supjaustau smulkiai, ja apkepu, tada uzpilu vandens ir troskinu, dedu prieskonius, sutini, pries gala pilu giretinele. gauta troskini piu ant virtu ryziu.
Salotos su vistiena:
Mazus vistos gabaliukus pamusu, pabarstau vistienos prieskoniais ir iskepu. I lekste isdelioju salotu lapus, geltonu, pomidoru, agurku (aisku pjaustytus ) dedu vistos gabaliukus. Ir uzlakstau padazu. Padazas: majonezas, naturalus jogurtas, ir karo prieskoniai. Labai skanu. Vietoj vistos dedu ir kepta zuvi, ar versiena ar jautiena. I tokias versienos salotas labai skanu dar ideti raudonu vynuogiu, o padazas visur tas pats. Universalios salotos.
Papasakosiu ir as apie savo patiekala:)
reikes:
vistienos file(geriau,kad butu storesne,nes ja reikia ipjauti per sona) pamarinuota majoneze + megstami prieskoniai(as naudoju santa maria), i ja dedame pomidoro riekele,cesnako,Dziugo(butinai tik sita) surio,apvirtu pievagrybiu kubeliu. Kepame orkaiteje,kai jau baigia kepti,uzdedame ant virsaus toki misinuka: majonezas,pomidorai,pjaustyti kubeliais,pomidoru padazas,dziugo suris,cesnakas.
Laaabai skanu tiek su ryziais,tiek keptomis bulvemis Taip pat labai greitai paruosiama,pamarinavimui uztenka poros val. ,o iskepa per ~25 min.
reikes:
vistienos file(geriau,kad butu storesne,nes ja reikia ipjauti per sona) pamarinuota majoneze + megstami prieskoniai(as naudoju santa maria), i ja dedame pomidoro riekele,cesnako,Dziugo(butinai tik sita) surio,apvirtu pievagrybiu kubeliu. Kepame orkaiteje,kai jau baigia kepti,uzdedame ant virsaus toki misinuka: majonezas,pomidorai,pjaustyti kubeliais,pomidoru padazas,dziugo suris,cesnakas.
Laaabai skanu tiek su ryziais,tiek keptomis bulvemis Taip pat labai greitai paruosiama,pamarinavimui uztenka poros val. ,o iskepa per ~25 min.
Maserati, butinai pasinaudosiu jusu receptu
megstamiausi:
garnyras (daznai valgom i kaip pagrindini patiekala)-sviezias sparagines pupeles (nuplauti,nukarpyti galus,didesnes perkirpti per puse) 10 min pavirti su sultinio kubeliais.nukošti,suberti i keptuveje ikaitinta alieju,pabarstyti juodaisiais pipirais,uzpilti baltojo vyno acto.uzbarstyti surio ir uzdengus dangciu pakepti kol suris išsilydys
troskinys:
farsa pakepinti su prieskoniais ir vegeta daznai pamaisant,kad subyretu.paskrudinus farsa ant jo pjaustyti pomidorus,paprikas (raudonas) darzoves pabarstyt vegeta,juodaisiais pipirais,uzpilti baltojo vyno acto,ideti sauksta pomidoru padazo ir viska patroskinti 10min uzdengus dangciu (ant maziausios ugnies).su sultinio kubeliais išsivirti kubeliais pjaustytu bulviu ir nedideliais ziedynais suskirstytu kalafioru.isvirtas bulves su kalafiorais nukosti ir sluoksniuoti su keptuves turiniu,i karsciui atsparu inda.pabarstyti suriu,traukti is orkaites kai suris išsilydys.
"kito ryto" sriuba (kai gyvenimas po baliaus nemielas):
farsa pakepinti su prieskoniais ir vegeta daznai pamaisant,kad subyretu.i paskrudinta farsa subert maiseli,su sultinio kubeliais isvirtu,ryziu.i puoda supilti konservuotu savo sultyse pomidoru stiklaini,iberti i puoda vegetos,juoduju pipiru.kaitinant su saukstu patrint pomidurus.kai tik ima burbuliuot-sudet sumaisyta farsa su ryziais,ismaisyt ir valgyt.tikrai palengveja
garnyras (daznai valgom i kaip pagrindini patiekala)-sviezias sparagines pupeles (nuplauti,nukarpyti galus,didesnes perkirpti per puse) 10 min pavirti su sultinio kubeliais.nukošti,suberti i keptuveje ikaitinta alieju,pabarstyti juodaisiais pipirais,uzpilti baltojo vyno acto.uzbarstyti surio ir uzdengus dangciu pakepti kol suris išsilydys
troskinys:
farsa pakepinti su prieskoniais ir vegeta daznai pamaisant,kad subyretu.paskrudinus farsa ant jo pjaustyti pomidorus,paprikas (raudonas) darzoves pabarstyt vegeta,juodaisiais pipirais,uzpilti baltojo vyno acto,ideti sauksta pomidoru padazo ir viska patroskinti 10min uzdengus dangciu (ant maziausios ugnies).su sultinio kubeliais išsivirti kubeliais pjaustytu bulviu ir nedideliais ziedynais suskirstytu kalafioru.isvirtas bulves su kalafiorais nukosti ir sluoksniuoti su keptuves turiniu,i karsciui atsparu inda.pabarstyti suriu,traukti is orkaites kai suris išsilydys.
"kito ryto" sriuba (kai gyvenimas po baliaus nemielas):
farsa pakepinti su prieskoniais ir vegeta daznai pamaisant,kad subyretu.i paskrudinta farsa subert maiseli,su sultinio kubeliais isvirtu,ryziu.i puoda supilti konservuotu savo sultyse pomidoru stiklaini,iberti i puoda vegetos,juoduju pipiru.kaitinant su saukstu patrint pomidurus.kai tik ima burbuliuot-sudet sumaisyta farsa su ryziais,ismaisyt ir valgyt.tikrai palengveja
O aš mėgstu gaminti (ir valgyti) štai tokias labai paprastas, skanias salotas:
Pomidorai (supjaustomi kubeliais)
Žiediniai kopūstai (pamirkomi parūgštintam vandeny, nuplaunami ir susmulkinami mažesniais žiedynais)- žali!
Majonezas (Žinoma, skaniausia Hellmans, bet nebūtinai)
Pagal skonį: druskytė, pipiriukai ar kiti ingridientai
Viską sumaišom ir mėgaujamės neatrastais skoniais
Pomidorai (supjaustomi kubeliais)
Žiediniai kopūstai (pamirkomi parūgštintam vandeny, nuplaunami ir susmulkinami mažesniais žiedynais)- žali!
Majonezas (Žinoma, skaniausia Hellmans, bet nebūtinai)
Pagal skonį: druskytė, pipiriukai ar kiti ingridientai
Viską sumaišom ir mėgaujamės neatrastais skoniais