Sveikos seimininkes
Ilgai galvojau, kur si receptuka patalpinti, nes ji gaminu dar nuo rusu krizes laikotarpio
Todel sakau, gal prie taupanciuju temukes tiktu
Bet ji gamindavau sveciams, tai pasigirsiu cia, nes buten ji dar daznai uzsisako draugai ar giminaiciai pries atvykdami. Tai va, reikes:
1. Makaronu, stambesniu - as imu spirales, isvirti visa pakeli.
2. Sonines rukytos,
3. Kokie trys svogunai, cenako kelios skilteles
4. Morkos kelios - as megstu daugiau, tai imu kokias penkias didesnes
5. Farso, 500g, apkepu su cesnaku ir prieskoniais, kiekviena gali naudoti kokius patinka
6. Suris lydytas, nu kokius 200g.
7. Keciupo, majonezo, gali buti kitokie padazai, nu mol ka turi saldytuve (pvz maisau grietine su garztyciomis)
Imi didesni troskintuva, as turiu toki sunku dideli, vadinama spiziaus puoda.
Ipili labai nedaug aliejaus, na kad neprikibtu ir nedegtu dugnas, tada kloji plonai pjaustyta sonine, glaudziai (ji del kvapo, dazniausiai jos nevalgom
), ant virsaus pjaustytus riekelm svogunus, toliau storas sluoksnis morku, tarkuotu burokine tarka, barstau morkas druskyte su pipiriukais ir uztepu majonezo, tada pilu virtus makaronus, ant ju dedu farsa, apkepta, tepu keciupu, siek tiek majonezo, barstau tarkuotu suriu ir i orkaite. Kepu visa tai apie 30-40 min kol morkos susitroskina. Imi dideles lekstes graziai su mentelem imi is troskintuvo, kad labai nesubyretu sluoksniai ir SKANAUS