Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(oike @ 2009 02 16, 14:37)
nerealus patiekalas 4u.gif
labai patiko mum su MB, o jo brolis irgi paragaves gaminosi iskart thumbup.gif
aciu uz skanius pietus mirksiukas.gif

thumbup.gif

QUOTE(Sandra_SM @ 2009 02 19, 18:25)
Zuika27 receptas išėjo pasakiškas  biggrin.gif  valgėm ir pirštus laižėmės, net negalėjau patikėti, kad pavyko  4u.gif

thumbup.gif smagu girdeti wub.gif
Atsakyti
Zuika27, o medus turi buti tikras ar dirbtinis siame padaze? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bananamio @ 2009 02 20, 20:45)
Zuika27, o medus turi buti tikras ar dirbtinis siame padaze?  4u.gif

As dariau su dirbtiniu ax.gif ,su tikru medumi net nebandzius,bet blogiau neturetu buti,tik be abejo reikia sildyti tol,kol jis istirps mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika27 @ 2009 02 11, 16:27)
Sveikutes 4u.gif  Gavau paliepima kelti savo siandienini patiekala pas ju i temuke ax.gif  Tai taip ir padariau 4u.gif  Pietums gaminau patiekala,is kiniskos virtuves skanumeliu 4u.gif
Vistiena saldziaruksciame padaze bigsmile.gif


Ziuriu ziuriu i sita recepta vis, ir galvoju... man tai skanu butu, bet vyras nelabai toleruoja tokius dalykus kaip medus, ananasai prie mesos... bet gal ji apgaut, ir nesakyt, kad juos dejau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos seimininkes smile.gif
Ilgai galvojau, kur si receptuka patalpinti, nes ji gaminu dar nuo rusu krizes laikotarpio biggrin.gif Todel sakau, gal prie taupanciuju temukes tiktu g.gif Bet ji gamindavau sveciams, tai pasigirsiu cia, nes buten ji dar daznai uzsisako draugai ar giminaiciai pries atvykdami. Tai va, reikes:
1. Makaronu, stambesniu - as imu spirales, isvirti visa pakeli.
2. Sonines rukytos,
3. Kokie trys svogunai, cenako kelios skilteles
4. Morkos kelios - as megstu daugiau, tai imu kokias penkias didesnes
5. Farso, 500g, apkepu su cesnaku ir prieskoniais, kiekviena gali naudoti kokius patinka
6. Suris lydytas, nu kokius 200g.
7. Keciupo, majonezo, gali buti kitokie padazai, nu mol ka turi saldytuve (pvz maisau grietine su garztyciomis)
Imi didesni troskintuva, as turiu toki sunku dideli, vadinama spiziaus puoda.
Ipili labai nedaug aliejaus, na kad neprikibtu ir nedegtu dugnas, tada kloji plonai pjaustyta sonine, glaudziai (ji del kvapo, dazniausiai jos nevalgom blush2.gif ), ant virsaus pjaustytus riekelm svogunus, toliau storas sluoksnis morku, tarkuotu burokine tarka, barstau morkas druskyte su pipiriukais ir uztepu majonezo, tada pilu virtus makaronus, ant ju dedu farsa, apkepta, tepu keciupu, siek tiek majonezo, barstau tarkuotu suriu ir i orkaite. Kepu visa tai apie 30-40 min kol morkos susitroskina. Imi dideles lekstes graziai su mentelem imi is troskintuvo, kad labai nesubyretu sluoksniai ir SKANAUS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 21, 19:01)
Ziuriu ziuriu i sita recepta vis, ir galvoju... man tai skanu butu, bet vyras nelabai toleruoja tokius dalykus kaip medus, ananasai prie mesos... bet gal ji apgaut, ir nesakyt, kad juos dejau biggrin.gif

Maniskkis irgi nelabai toleruoja,ale zinok ir tiko ir patiko mirksiukas.gif thumbup.gif Sake labai skanu blush2.gif Nesakyk ka dejai drinks_cheers.gif Gali tiesiog maziau ananasu deti ax.gif ,o medu-tai kazin ar taip jau atskirs g.gif ,nes jauciasi saldumas,bet nezinant kas ideta-gali ilgai galvoti lotuliukas.gif Sekmes drinks_cheers.gif Pabandyti verta,nes manau tikrai super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika27 @ 2009 02 23, 10:09)
Maniskkis irgi nelabai toleruoja,ale zinok ir tiko ir patiko mirksiukas.gif  thumbup.gif  Sake labai skanu blush2.gif  Nesakyk ka dejai drinks_cheers.gif  Gali tiesiog maziau ananasu deti ax.gif ,o medu-tai kazin ar taip jau atskirs g.gif ,nes jauciasi saldumas,bet nezinant kas ideta-gali ilgai galvoti lotuliukas.gif  Sekmes  drinks_cheers.gif  Pabandyti verta,nes manau tikrai super  thumbup.gif


Norejau padekoti Zuikai, uz nuostabu receptuka, labai patiko, biskeli pasikoregavau pagal save padaziuka:pyliau daugiau sojos ir skiedziau vandeniu, nes mum patinka kai padazo buna daugiau. Dejau morkas ir paprika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(varhay @ 2008 07 16, 13:41)
O mano firminis patiekalas - zuvis kepta piene cool.gif
geriausiai tinka pangasiju arba tilapiju file, ja reikia paprieskoniuot truputi - druska, pipirais dar galima kokiu prieskoniu zuvytei, palaikyt koki pusvalandi ir apkept keptuveje. Zuvy sudet i skarda aukstesniais krastais. Ant zuvies dedam plonais grezineliais supjaustyta svoguna, po to morkas, ir galiausiai bulves (pabreziu viska pjaustom plonais grezineliais). Tarp sluoksniu as dar pabarstau druska ir pipirais. Ant bulviu virsaus dar apibarstau krapais arba petrazolemis ir viska atsargiai uzpilu pienu kad beveik apsemtu bulves smile.gif Ir kepu orkaitej uzvirus pienui dar kokias 40 min. Tikrai visoms patariu isbandydti  thumbup.gif zuvis gaunasi pasakisko skonio mmm.....



Aciu Varhay uz puiku recepta. Tik as pagal save truputi pakeiciau technologija- nekepiau orkaiteje, o troskinau zepter puode. Skanus ir sveikas patiekalas!
Atsakyti
QUOTE(Bananamio @ 2009 02 23, 12:26)
Norejau padekoti Zuikai, uz nuostabu receptuka, labai patiko, biskeli pasikoregavau pagal save padaziuka:pyliau daugiau sojos ir skiedziau vandeniu, nes mum patinka kai padazo buna daugiau. Dejau morkas ir paprika  thumbup.gif

Smagu 4u.gif man matai soja nepatinka schmoll.gif Tai tik simboliskai ax.gif O as visuomet taip ir darau,pagal kitu receptus,dedus pagrindinius ingredientus,bet viska darau savaip rolleyes.gif Megstu eksperimentuoti ax.gif
Atsakyti
Zuika, as ir uzsimaniau tavo patiekalo biggrin.gif ryt bandysim gamint ax.gif
Beje, norejau parasyt savo receptuka, tik manau, kad kazka panasaus semininkes gamina, na bet as si recepteli is galvos paemiau, niekur nenuziurejau, tikiuosi kazkam pravers 4u.gif

Baravyku padazas

Dziovintu baravyku
pomidoru padazo ar nuluptu ir smulkiai supjaustytu pomidoru
grietines
svoguno
alyvuogiu aliejaus
pipiriuku
druskos
miltu

Grybus uzmerkti, ismirkusius supjaustyti plonais griezineliais. I ikaitinta keptuve su aliejumi sudeti supjaustytus svogunus, ir uzdengus, pakepti kol suminkstes. Sudeti baravykus, ismaisyti ir uzdengus palikti 5min. Ideti pomidoru padazo, grietines, druskos, pipiriuku pagal skoni. Patroskinti 5min. Ipilti siek tiek vandens, kuriame mirko grybai ir deti tiek miltu, kad padazas sutirstetu. Skanaus mirksiukas.gif

Padazas naudojamas su cepelinais, koldunais, silke, makaronais ir t.t.....
Atsakyti
Mano firminis patiekaliukas:
Pietums vyras pagyrė, kad buvo laaaaaabai skanu

Pamarinuotus kiaulienos kepsniukus su medaus, kepsnių prieskoniu ir citrinos mišinukų ( apie pora valandėlių marinuojasi) sudėti į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus pabarstyti tarkuotą morką, papjaustytą griežinėliais baklažaną ir cukiniją, kartais dedu grybuku ( pievagrybių, miško arba kreivabudziu, nesvarbu). Viska apdengiu folija ir kepu 200 laipsniais įkaitintoje orkaitėje apie puse valandos. Baigiant kepti foliją nuimu ir pabarstau daug tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu visa seimyna apsilaize pirštukus.... thumbup.gif
Atsakyti
Gal,kuri ir ruošėte,tokį patiekalą,bet aš,vakar dariau jį pati.
Paėmiau kalakuto kumpį{su kaulu},nudyriau odą.
Paėmiau naminio jogurto pora stiklinių+geras šaukštas garstyčių+paukštienos žolėlių .
Viską gerai išsukau.
Į kalakuto kumpį prikaišiojau rauginto česnako+žalių mėtų.
Kumpį sudėjau marinavau pusantros valandos.
Sudėjau į kepimo rankovę su visu marinatu.
Kepiau orkaitėje,skonis patiko,kas valgė su bulvių koše su žaliais žirneliais+krienu.
Atsakyti