Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(wife @ 2008 06 28, 14:00)
Nu jau temele super  thumbup.gif prisiieskojau nauju receptuku, aciu visoms 4u.gif
O mano firminis butu vistienos file alaus tesloje. Supjaustyti krutinele pailgom juostelemis, uzdeti pipiriuku,druskytes, vegetos.Teslai reikia alaus,kiausinio ir miltu.Vista apvolioti tesloje ir kepti keptuveje.Dar padarau cesnakini padaza su majonezu ir cesnaku,skanu ir greita. 4u.gif


as irgi taip darau tik su krabu lazdelemis rolleyes.gif super prie alaus mirksiukas.gif o teslai alus tinka betkoks, perku pigiausia ( biggrin.gif ), man jokio kartumo niekad nesijaucia rolleyes.gif

o siaip man dar labai patinka toks paprastas troskinukas.. :
bulves nemazais kubeliai, morkos plonom riekutem, kalafijoras neperdidziausiai "krumeliais". viska dedam ant folijos gabalo, ant virsaus pabarstom prieskoniu, ziupsneli druskos. uzdedam suprieskoniuta farso kotleta. folija uzlankstom, padarom toki ale maiseli, kad sandariai butu. tada biskiuka pradarom virsu, ipilam kokius 4-5saukstus sultinio (is kubeliu), sviesto gabaliuka. uzdarom ir kepam orkaitej 40-50min. tik skarda pries dedant patepkit aliejum kad nepriskustu folija ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indria: 30 birželio 2008 - 13:17
Mano firminis patiekalas labai paprastas ir greitas:
Vitienos krūtinėlė sūrio padaže su bulvių koše bigsmile.gif
vištiena kubeliai pakaitinama ant aukščiausias ugnies, tada idedama paprika (ivairiu gali but spalvu), ir lyditas Mildutes suris. ir atskirai gaminaa bulvių košė. lengva, bet nerealiai skanu bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 07 01, 16:56)
Mano firminis patiekalas labai paprastas ir greitas:
Vitienos krūtinėlė sūrio padaže su bulvių koše  bigsmile.gif
vištiena kubeliai pakaitinama ant aukščiausias ugnies, tada idedama paprika (ivairiu gali but spalvu), ir lyditas Mildutes suris. ir atskirai gaminaa bulvių košė. lengva, bet nerealiai skanu  bigsmile.gif  mirksiukas.gif



O koks fainuolis ir paprastas receptukas thumbup.gif Eisiu siandien gaminti mirksiukas.gif ACIU!
Atsakyti
Musu megiamas kepsnys:
visus produktus reikia kloti sluoksniais per visa skarda(gausis kaip bulviu plokstainis)
1.patepus skarda riebalais,keletu sluoksniu pripjaustyti riekutemis(2-3mm.storio)bulviu
2.ant bulviu uzkloti norimo storio paruosto kotletinio farso
3.ant farso uzpjaustyti riekutemis svoguno
4.ant svoguno deti sluoksni burokine trintuve sutarkuotas morkas
5.ant morku uzbarstyti sutarkuota fermentini suri ir ant jo uztepti majonezo
Skardos krastuose mase atstumti,padaryti pakrasciais lyg ir grioveli,kepti apie 1val.kol parus virsus.valgomas su keciupu. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(katane @ 2008 03 05, 16:09)
As kepu toki savo firmini vistienos pyraga. Dar nebuvo kam nepatiko, o vyrui tai megstamiausias patiekalas smile.gif. o ir pagaminti neilgai uztrunka.
Kepimo inda (ar skarda) iskloju bemiele saldyta tesla. Anksciau ir tesla darydavau pati, bet kai atradau sita sluoksniuota man su ja pasirode skaniau, o ir laiko daug susitaupo.(Nesudnaudokite visos teslos - jos dar prireiks!) Sudedu idara. Tada is likusios teslos padarau juosteles ir "uzlanguoju" pyrago virsu. Apibarstau kmynais ir i orkaite.
  Idara darau is vistienos, morku, svogunu ir pomidoru padazo. Vistiena (geriausia krutinele) smulkiai supjaustau ir kepu su prieskoniais, dedu tarkuotas morkas ir puziedziais supjaustytus svogunus. Kai jau viskas gerai iskepa dedu pomidoru padaza. Kepant galima dar siek tiek ipilti vandens, kad gerai viskas susitroskintu.
Patiekti su grietine. Skanaus. thumbup.gif



Siandien gaminau si patiekala, visai skanu, tik as farsa sumaliau, ir svogunus smulkiai sudejau, ir kmynu nedejau, nes neturejau, bet truputi persudziau, bet skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RasiukasR @ 2008 07 04, 22:41)
Musu megiamas kepsnys:
visus produktus reikia kloti sluoksniais per visa skarda(gausis kaip bulviu plokstainis)
1.patepus skarda riebalais,keletu sluoksniu pripjaustyti riekutemis(2-3mm.storio)bulviu
2.ant bulviu uzkloti norimo storio paruosto kotletinio farso
3.ant farso uzpjaustyti riekutemis svoguno
4.ant svoguno deti sluoksni burokine trintuve sutarkuotas morkas
5.ant morku uzbarstyti sutarkuota fermentini suri ir ant jo uztepti majonezo
Skardos krastuose mase atstumti,padaryti pakrasciais lyg ir grioveli,kepti apie 1val.kol parus virsus.valgomas su keciupu. essen.gif

Tokį dažnai darau, labai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siandien kepiau toki paprasta skanesta, na bet mano vyrui ir man labai patiko. Nupirkau bemieles saldytos teslos, supjausciau gabaliukais, istepiau "Rududu", suvyniojau, aptepiau kiausinio baltymu, ir i orkaite. Kaip skanu, niam niam smile.gif

As gal cia ne i sita tema apie saldumynus parasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rututu @ 2008 07 03, 13:09)
O koks fainuolis ir paprastas receptukas  thumbup.gif Eisiu siandien gaminti  mirksiukas.gif ACIU!

kaip išėjo pasigaminti, rututu mirksiukas.gif

prisiminiau dar viena firmini savo patiekala. tiesa, jis nera karstas, bet vis tiek smagus bigsmile.gif
gal dar neatsibodes lavasas su kuo nors suteptas. as tai kai kur nors reikia pavaišinti, ar šiaip laiko nėra - sutepu lavašą su lietuvisku varskes suriu, su vytintu kumpiu ar lasisa galima, ir salotu lapai keli. tada ta ploksta visa nuo pradziu pradedu vyniot i "triūbą", kol gaunasi tokia juostele. idedu i saldituva ir kazkuo prislegiu. isemu po nakties, ar keliu valandu ir supjaustaus tokiais nestorais gabaleliais, ant lekstes ispostos salotu lapais. labai skanu, sotu ir visiem patinka. skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 06 30, 13:15)
o siaip man dar labai patinka toks paprastas troskinukas.. :
bulves nemazais kubeliai, morkos plonom riekutem, kalafijoras neperdidziausiai "krumeliais". viska dedam ant folijos gabalo, ant virsaus pabarstom prieskoniu, ziupsneli druskos. uzdedam suprieskoniuta farso kotleta. folija uzlankstom, padarom toki ale maiseli, kad sandariai butu. tada biskiuka pradarom virsu, ipilam kokius 4-5saukstus sultinio (is kubeliu), sviesto gabaliuka. uzdarom ir kepam orkaitej 40-50min. tik skarda pries dedant patepkit aliejum kad nepriskustu folija ax.gif  mirksiukas.gif


Situose folijos vokeliuose daryti galima viska - as megstu zuvi arba vistiena su darzovemis. Tiktai mes pagal sita recepta kepamene orkaiteje, o ant grilio. Vasara, kai prisikvieciame sveciu visada paruosiu keleta folijos vokeliu mazesniems vaikams, kuriems saslykai ar sonkauliukai per astrus.
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 07 01, 17:56)
Mano firminis patiekalas labai paprastas ir greitas:
Vitienos krūtinėlė sūrio padaže su bulvių koše  bigsmile.gif
vištiena kubeliai pakaitinama ant aukščiausias ugnies, tada idedama paprika (ivairiu gali but spalvu), ir lyditas Mildutes suris. ir atskirai gaminaa bulvių košė. lengva, bet nerealiai skanu  bigsmile.gif  mirksiukas.gif


Tikrai labai skanu! wub.gif Aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 07 01, 16:56)
Mano firminis patiekalas labai paprastas ir greitas:
Vitienos krūtinėlė sūrio padaže su bulvių koše  bigsmile.gif
vištiena kubeliai pakaitinama ant aukščiausias ugnies, tada idedama paprika (ivairiu gali but spalvu), ir lyditas Mildutes suris. ir atskirai gaminaa bulvių košė. lengva, bet nerealiai skanu  bigsmile.gif  mirksiukas.gif


Norėjau paklausti,ką reiškia pakaitinama ant aukščiausios ugnies?
Suprantu,kad kepinama.Ar taip?
Atsakyti
O mano firminis patiekalas - zuvis kepta piene cool.gif
geriausiai tinka pangasiju arba tilapiju file, ja reikia paprieskoniuot truputi - druska, pipirais dar galima kokiu prieskoniu zuvytei, palaikyt koki pusvalandi ir apkept keptuveje. Zuvy sudet i skarda aukstesniais krastais. Ant zuvies dedam plonais grezineliais supjaustyta svoguna, po to morkas, ir galiausiai bulves (pabreziu viska pjaustom plonais grezineliais). Tarp sluoksniu as dar pabarstau druska ir pipirais. Ant bulviu virsaus dar apibarstau krapais arba petrazolemis ir viska atsargiai uzpilu pienu kad beveik apsemtu bulves smile.gif Ir kepu orkaitej uzvirus pienui dar kokias 40 min. Tikrai visoms patariu isbandydti thumbup.gif zuvis gaunasi pasakisko skonio mmm.....
Atsakyti