Įdarytos bulves
4- dideles bulves su lupena iskepi orkaiteje, joms iskepus perpjauni perpus ir isskobi su saukstu vidu. Į isskobtasa bulves idedi kiausinio(zalio), itarkuoji fermentinio surio ir bulviu prieskoniu ir visa sia mase sudedi antgal i bulve, kepi orkaiteje kol graziai pagels. Skanaus.
Papildyta:
Tiesa pamirsau pasakyti, kad bulves valgomos su lupena.
kaip pasake vina dainininke : aš savo firminio neturiu, firmini patiekalą turi tos šeimininkes kurios nemoka ar nemegsta gamint tai ir turi tą vieninteli savo firmini kuris geriausiai gaunasi tai ir man tas pats mano visi firminiai : lotuliukas:
QUOTE(linafr @ 2008 03 18, 16:54)
Įdarytos bulves
4- dideles bulves su lupena iskepi orkaiteje, joms iskepus perpjauni perpus ir isskobi su saukstu vidu. Į isskobtasa bulves idedi kiausinio(zalio), itarkuoji fermentinio surio ir bulviu prieskoniu ir visa sia mase sudedi antgal i bulve, kepi orkaiteje kol graziai pagels. Skanaus.
Papildyta:
Tiesa pamirsau pasakyti, kad bulves valgomos su lupena.
4- dideles bulves su lupena iskepi orkaiteje, joms iskepus perpjauni perpus ir isskobi su saukstu vidu. Į isskobtasa bulves idedi kiausinio(zalio), itarkuoji fermentinio surio ir bulviu prieskoniu ir visa sia mase sudedi antgal i bulve, kepi orkaiteje kol graziai pagels. Skanaus.
Papildyta:
Tiesa pamirsau pasakyti, kad bulves valgomos su lupena.
Labai įdomiai skamba, būtinai pamėginsiu
Issirinkau cia recepteliu, reiks isbandyt megstu gamint
QUOTE(ramyra @ 2006 12 15, 14:31)
Greitas ir skanus patiekalas- makaronu uzkepele. Kazkuom neipatingas, bet pabandykit, gal patiks.
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Si patiekala gaminau, patiko. Tik kita karta bandysu vietoj desreliu, deti farsa
Nu jau temele super prisiieskojau nauju receptuku, aciu visoms
O mano firminis butu vistienos file alaus tesloje. Supjaustyti krutinele pailgom juostelemis, uzdeti pipiriuku,druskytes, vegetos.Teslai reikia alaus,kiausinio ir miltu.Vista apvolioti tesloje ir kepti keptuveje.Dar padarau cesnakini padaza su majonezu ir cesnaku,skanu ir greita.
O mano firminis butu vistienos file alaus tesloje. Supjaustyti krutinele pailgom juostelemis, uzdeti pipiriuku,druskytes, vegetos.Teslai reikia alaus,kiausinio ir miltu.Vista apvolioti tesloje ir kepti keptuveje.Dar padarau cesnakini padaza su majonezu ir cesnaku,skanu ir greita.
QUOTE(wife @ 2008 06 28, 14:00)
Nu jau temele super prisiieskojau nauju receptuku, aciu visoms
O mano firminis butu vistienos file alaus tesloje. Supjaustyti krutinele pailgom juostelemis, uzdeti pipiriuku,druskytes, vegetos.Teslai reikia alaus,kiausinio ir miltu.Vista apvolioti tesloje ir kepti keptuveje.Dar padarau cesnakini padaza su majonezu ir cesnaku,skanu ir greita.
O mano firminis butu vistienos file alaus tesloje. Supjaustyti krutinele pailgom juostelemis, uzdeti pipiriuku,druskytes, vegetos.Teslai reikia alaus,kiausinio ir miltu.Vista apvolioti tesloje ir kepti keptuveje.Dar padarau cesnakini padaza su majonezu ir cesnaku,skanu ir greita.
o kokiom proporcijom reikia tešlą daryt? kažkada kai dariau tai per daug man alus jautėsi...
Idarytos bulves , chmm, turi buti skanu
pasidalinsiu ir aš pora receptukų, nors negaliu jų vadinti "mano"
krabų lazdelės alaus tešloje
padaryti tešlą, šiek tiek tirštesnę nei blynų iš alaus, druskos, kiaušinių ir miltų. panardinti į ją krabo lazdelę ir kepti
vištienos troškinys
vištieną (aš imu kokius 2 ketvertukus) šiek tiek apvirti, supjaustyti mažais gabalėliais ir apkepti keptuvėje. apkepus suberti ant viršaus lygiomis dalimis(pvz po 2 vienetus)supjaustytą raudoną papriką, tarkuotas morkas ir svogūnus griežinėliais. uždengti ir kokį pusvalandį patroškinti vis pamaišant. po to dedu prieskonius - gana gausiai vištienos prieskonių, šiek tiek vegeros ir druskos, čia jau pagal skonį. dar kokia 10 min partoškinti, supilti stiklinę grietinėlės ir palaukus kol "užvirs" išjungti:) tinka su karštom bulvėm arba ant makaronų skanaus
ir dar firminė mamos silkė, tiksliau tai kas dedama ant supjaustytos silkės file: sutarkuotas didelis rūgštokas obuolys, smulkiais žiedeliais svogūno galva ir viskas sumaišoma su majonezu:)
krabų lazdelės alaus tešloje
padaryti tešlą, šiek tiek tirštesnę nei blynų iš alaus, druskos, kiaušinių ir miltų. panardinti į ją krabo lazdelę ir kepti
vištienos troškinys
vištieną (aš imu kokius 2 ketvertukus) šiek tiek apvirti, supjaustyti mažais gabalėliais ir apkepti keptuvėje. apkepus suberti ant viršaus lygiomis dalimis(pvz po 2 vienetus)supjaustytą raudoną papriką, tarkuotas morkas ir svogūnus griežinėliais. uždengti ir kokį pusvalandį patroškinti vis pamaišant. po to dedu prieskonius - gana gausiai vištienos prieskonių, šiek tiek vegeros ir druskos, čia jau pagal skonį. dar kokia 10 min partoškinti, supilti stiklinę grietinėlės ir palaukus kol "užvirs" išjungti:) tinka su karštom bulvėm arba ant makaronų skanaus
ir dar firminė mamos silkė, tiksliau tai kas dedama ant supjaustytos silkės file: sutarkuotas didelis rūgštokas obuolys, smulkiais žiedeliais svogūno galva ir viskas sumaišoma su majonezu:)
QUOTE(Zmonyte @ 2008 06 28, 17:26)
o kokiom proporcijom reikia tešlą daryt? kažkada kai dariau tai per daug man alus jautėsi...
as tai kokia puse stiklines alaus ipilu ir man nesijaucia nieko,labai skani tesla buna
QUOTE(linafr @ 2008 03 18, 18:54)
Įdarytos bulves
Mačau panašų žurnale,tai žiauriai skanu aš dėjau grybų dar,sūrio
aš tešlą darau su ICE alumi, kad nesijaustų kartumo ir pilu vien jį, vandens nepilu. kogero ir su paprastu delightu tiktu