Sultys "duoda" tai , kad mesyte buna minkstesne , sultingesne ir aromatingesne , o prieskoniu dedu pagal nuotaika ir tai ka turiu
O karta marinavau vistienos krutinele greipfrutu sultyse gan ilgai (saldytuve mesyte isbuvo gal kokias 2 dienas) , tai as ja po to tik sudejau i puoda(su visom sultim) ir troskinau be jokiu prieskoniu ir be druskos , tai gavosi labai kvapni , minksta mesyte
Skanus ir greitas kepsnys:
mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu!
mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu!
QUOTE (Anka @ 2004 10 26, 20:16) |
As tai darau toki blatnu pavadinimu ''Karaliskas omleto tortas", pats patiekaliukas visai nesudetingas. Cia mazdaug trim rimtiem valgytojam: Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau |
Labai aciu uz recepta tikrai labai skanu ir greita ir nebrangu,ypac jei is mociuciu gauni kiausiniu tai isvis,kaip tik siandien vyrui pietums ir padariau ir likom abu patenkinti,uztai ir prisedau paskaitinet kokiu lengvu ir greitu patiekalu,tikrai siulau pasigamint kitoms, nenusivilsit.
QUOTE (Egidijos @ 2004 11 05, 23:51) |
As tai daznai seima lepinu vaisiais.Reikia bananu mandarinu,kivi,obuoliu,vynuogiu.Juos visus supjaustau didokais kubeliais.Saldu kondensuota pieneli pavirinu 15min.ir uzpilu ant vaisiu.labai skanu.Pabandykit. |
O ta kondensuota piena reikia indeli virinti ar siaip puode?
QUOTE |
As tai daznai seima lepinu vaisiais.Reikia bananu mandarinu,kivi,obuoliu,vynuogiu.Juos visus supjaustau didokais kubeliais.Saldu kondensuota pieneli pavirinu 15min.ir uzpilu ant vaisiu.labai skanu.Pabandykit. ] |
o as darau panasiai, tik ant vaisiu dedu plakta grietinele(skaniau kai isplaki pati su mixeriu, o ne purskiama), ir dar uzbarstau pakepintais ir smulkintais lazdyno riesutais. Labai gaivios ir ne per saldzios vaisiu salotos
QUOTE (iruciux @ 2004 11 11, 19:45) |
o as darau panasiai, tik ant vaisiu dedu plakta grietinele(skaniau kai isplaki pati su mixeriu, o ne purskiama), ir dar uzbarstau pakepintais ir smulkintais lazdyno riesutais. Labai gaivios ir ne per saldzios vaisiu salotos |
jei skaiciuojat kolorijas grietinele ir kondensuota piena gaklit pakeisti smilga jogurtu ypac tinka persiku irgi labai skanu
Nusprogciau be silkes Man si zuvis patinka paruosta bet kaip. taciau labiausia neiprasta ir labai skanu - su bananais.
reikes:
Silkes file,
Bananu,
svogunu
ir majonezo.
Proporciju nezinau. Tiesiog supjaustai kokias dvi file, puse svoguno smulkiais kubeliais, perrezi per puse banana (gal net dvieju prireiks) ir viska uzpili majonezu. Pakankamai pigu ir paprasta.
kitas receptas gal kiek paprastas ir iprastas, bet as i kaimiskos silkes file (silke, morkytes, svogunukai,pakepinti aliejumi), idedu skrudintu zemes ar graikisku riesutu sauja. Objedenije
reikes:
Silkes file,
Bananu,
svogunu
ir majonezo.
Proporciju nezinau. Tiesiog supjaustai kokias dvi file, puse svoguno smulkiais kubeliais, perrezi per puse banana (gal net dvieju prireiks) ir viska uzpili majonezu. Pakankamai pigu ir paprasta.
kitas receptas gal kiek paprastas ir iprastas, bet as i kaimiskos silkes file (silke, morkytes, svogunukai,pakepinti aliejumi), idedu skrudintu zemes ar graikisku riesutu sauja. Objedenije
QUOTE(Smurka @ 2004 11 11, 21:27)
Nusprogciau be silkes Man si zuvis patinka paruosta bet kaip. taciau labiausia neiprasta ir labai skanu - su bananais.
Silke dar darau su pakepintais smulkintais graikiniais riesutais, saulegrazom ir svogunais, kitas variantas - silke su keptais grybais, svogunais ir razinomis, trecias - dievinu! silke su svogunais, obuoliais (turetu buti rugstoki) ir majonezu, ir dar - silke su kiausiniu, svogunais, burokeliais, virtom morkos ir bulvem+majonezas (cia jau silkes "kailineliai", ar "pataleliai" - net nezinau kaip taisyklingai..)
Viskas, seilem apsivarvinau
QUOTE(jokema @ 2004 11 11, 17:29)
Skanus ir greitas kepsnys:
mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu!
mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu!
Jau kepa Ragausim
mano jau iskepe labai skanu.Tik as buvau issiemus farsa ,tai vietoj mesytes riekeliu sudejau ,tiko .aciu uz gera recepteli,skanu ir greita.
QUOTE(amrisa @ 2005 03 13, 20:41)
mano jau iskepe labai skanu.Tik as buvau issiemus farsa ,tai vietoj mesytes riekeliu sudejau ,tiko .aciu uz gera recepteli,skanu ir greita.
Sveikutės..aš iš Žemaitijos....todėl siūlau labai skanų žemaitišką patiekalą..jūs pirma pabandykite,o paskui tik raukykitės...nes kam pasakai,kas ne iš Žemaitijos,tai tuoj susiraukia.....
Tai patiekalas iš silkės,kefyro ir bulvių....Silkę reikia pakepinti tuščioje keptuvėje,be jokių aliejų...Įdedi silkės file į keptuvę ir kepi kol ji sutrupa ir apkepa,tada sudedi į kokį tai indą ir užpili kefyru.....valgyti su bulvėmis karštomis....žiauriai skanu ir pigu..pabandykite.... ...o silkės ir kefyro gaminiesi taip kaip jums labiau patinka,ar tirčiau ar skysčiau...SKANAUS
Sveikos
Mano šedevras taip pat paprastas bei nesudėtingas.
Jautienos užkepėlė
Reikės: ryžių 1,5 stiklinės
Jautienos
Fermentinio sūrio
Grietinės
Žirnelių
Išvirti ryžius, jautieną prieš kepant pamarinuoti,o prieš iškepant įdėti porą šaukšų grietinės. Niu ir viską sluoksniuoti dedant į stiklinį indą, iš pirmo ryžiai, paskui mėsytė ant viršaus žirneliai bei tarkuotas sūris.
Vietoj jautienos labai tinka vištiena arba kiauliena.
Mano šedevras taip pat paprastas bei nesudėtingas.
Jautienos užkepėlė
Reikės: ryžių 1,5 stiklinės
Jautienos
Fermentinio sūrio
Grietinės
Žirnelių
Išvirti ryžius, jautieną prieš kepant pamarinuoti,o prieš iškepant įdėti porą šaukšų grietinės. Niu ir viską sluoksniuoti dedant į stiklinį indą, iš pirmo ryžiai, paskui mėsytė ant viršaus žirneliai bei tarkuotas sūris.
Vietoj jautienos labai tinka vištiena arba kiauliena.