kepta vistiena
vistiena pamarinuojame per nakti valdorfo padaze su krapais, pries kepima uzspaudziame citrinos sulciu , kepame orkaitej, pries baigiant kepti uzpilame:
2 garstyciu saukstai
1 saukstas medaus
daug cesnako
medu istirpdome dedam garstycias is isspausta cesnaka, viska sumaisome ir pilame ant vistos prie baigiant kepti, SKANAUS
gaunasi saldziai rugstokas skonis , mums labai patinka , jei norite kad butu daugiau rugstu nei saldu nepagailekite sitrinu sulciu
kepta mesyte
supjaustom mesyte mazais gabaliukais, sudedame i inda,uzpilam stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu kad apsemtu ir porai valandu paliekam saltai, po to nupilame mineratini dedam megstamus prieskonius ir supjaustytus svogunus, su rankom paspaudinejam mesa ir svogunus , kad truputi issiskirtu svogunu sulciu, paliekam valandziukei, ir kepam ....... tokia mesyte naudoju guliasui, plovui....... labai minksta mesyte gaunasi , panasei ir saslykus marinuoju gaunasi , kas ragavo visalaisk klausia recepto
Mano firminis patiekalas yra kepti sonkauliukai. Receptas super paprastas, tai nepjaustytus sonkauliukus itirnti mesos prieskoniais (man labiausiai patinka santa maria tradiciniai lietuviski prieskoniai) druskyte, pipirais ir pjaustytu cesnaku. Sonkauliukai turi pasimarinuoti saldytuve ninimum para. Kepu nekaitrioj orkaitej ivyniotu i folija ir pries baigiant kept atvynioju folija, kad paskrustu. Mano vyras vienu metu istisai prasydavo siu sonkauliuku ir sake, kad tokiu skaniu dar niekur nevalge
QUOTE(Cinside @ 2007 11 13, 08:59)
Geriau lietuve pabūsiu Kelis metus tobulinau, o man, kaip "didžiajai konditerei" tai labai daug
o tai kodėl iš kitų nori receptų
perskaiciau visa tema, nes megstu sukiotis virtuveje ir vis ieskau naujoviu. dekui, prisirinkau kruva ideju, dabar lepinsiu vyra
mano firminis labai papratstas: prikepu lietiniu blynu ir darau idara: kepinu burokine tarka tarkuotas morkytes, ziedais pjaustytus svogunus ir galiausiai - pievagrybius. Visa sia atvesusia mase paprieskoninu ir sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu. ivynioju i blynelius ir pakepinu ant keptuves, kol issilydys suris; Tiekiu su grietine. Labai skanu
mano firminis labai papratstas: prikepu lietiniu blynu ir darau idara: kepinu burokine tarka tarkuotas morkytes, ziedais pjaustytus svogunus ir galiausiai - pievagrybius. Visa sia atvesusia mase paprieskoninu ir sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu. ivynioju i blynelius ir pakepinu ant keptuves, kol issilydys suris; Tiekiu su grietine. Labai skanu
Na pasidalinsiu savo skruzdelyno receptu.Labai paprastas, skanus torciukas,kaip tradicija kepu savo gimtadieniams
1 Kiausinio tryniui 3 valg.saukstai pieno ir miltai dedu is akies tai negaliu pasakyti kiek Pradziai siulyciau bandyti is 3 ar 5 kiausiniu nes is 20 - gaminasi vestuvinis didelis skruzdelynas
Tai va, isplakate kiausinio trynius, ipilate piena ir dedate miltu tiek, kad issiminkytu tesla(tesla turi minksta)
Iskociojama labai plonai (kuo ploniau tuo skaniau) ir supjaustome i lakstelius.
Kepame aliejuje per pus su riebalais .Lakstai turi plaukioti kepami.
kai iskepame visus tada deliojame ant lekstes eilute saukstu apslakstome dirbt, medum ir uzbarstom aguonomis , dedam antra auksta iskeptu laksteliu ir vel apslakstom medum ir apibarstom aguonomis ir t.t.
Tikiuosi suprantamai parasiau labai skanu tik ant apatiniu nepilkite daug medaus nes nuo virsutiniu jis nuvarves ir patikekit apacia bus per saldi
na ir dar vienas tortas tik is mesos KELMAS
Pamarinuokite kiaulienos šonkaulių juostą su prieskoniais, soja ir kt.
Paruoškite 0,5 - 1 kg faršo, pavyzdžiui, su apkepintomis morkomis, svogūnais, pievagrybiais (prieš tai apkepintais, kad išleistų sultis), džiuvėsiais, trupučiu grietinėlės, kiaušiniu ir prieskoniais. Tada iš šonkaulių juostos susukite "šulinį" (kad geriau laikytųsi, galima apjuosti lininiu siūlu). O į šį šulinį sudėkite faršą (nuo apačios iki pat viršaus). Kurį laiką kepkite orkaitėje apdengę folija, o pabaigoje ją reikia nuimti, kad kelmas gražiai apskrustų. Priklausomai nuo dydžio, kelmas kepa apie 1-1,5 val. Papuoškite kelmą žalumynais. Pjaukite patiekalą kaip tortą gabaliukas šonkaulio ir truputis faršo. kepu 180 lapsniu orkaitej. Skanaus
1 Kiausinio tryniui 3 valg.saukstai pieno ir miltai dedu is akies tai negaliu pasakyti kiek Pradziai siulyciau bandyti is 3 ar 5 kiausiniu nes is 20 - gaminasi vestuvinis didelis skruzdelynas
Tai va, isplakate kiausinio trynius, ipilate piena ir dedate miltu tiek, kad issiminkytu tesla(tesla turi minksta)
Iskociojama labai plonai (kuo ploniau tuo skaniau) ir supjaustome i lakstelius.
Kepame aliejuje per pus su riebalais .Lakstai turi plaukioti kepami.
kai iskepame visus tada deliojame ant lekstes eilute saukstu apslakstome dirbt, medum ir uzbarstom aguonomis , dedam antra auksta iskeptu laksteliu ir vel apslakstom medum ir apibarstom aguonomis ir t.t.
Tikiuosi suprantamai parasiau labai skanu tik ant apatiniu nepilkite daug medaus nes nuo virsutiniu jis nuvarves ir patikekit apacia bus per saldi
na ir dar vienas tortas tik is mesos KELMAS
Pamarinuokite kiaulienos šonkaulių juostą su prieskoniais, soja ir kt.
Paruoškite 0,5 - 1 kg faršo, pavyzdžiui, su apkepintomis morkomis, svogūnais, pievagrybiais (prieš tai apkepintais, kad išleistų sultis), džiuvėsiais, trupučiu grietinėlės, kiaušiniu ir prieskoniais. Tada iš šonkaulių juostos susukite "šulinį" (kad geriau laikytųsi, galima apjuosti lininiu siūlu). O į šį šulinį sudėkite faršą (nuo apačios iki pat viršaus). Kurį laiką kepkite orkaitėje apdengę folija, o pabaigoje ją reikia nuimti, kad kelmas gražiai apskrustų. Priklausomai nuo dydžio, kelmas kepa apie 1-1,5 val. Papuoškite kelmą žalumynais. Pjaukite patiekalą kaip tortą gabaliukas šonkaulio ir truputis faršo. kepu 180 lapsniu orkaitej. Skanaus
SRAIGES SU IDARU
QUOTE(ramyra @ 2006 12 15, 14:31)
Greitas ir skanus patiekalas- makaronu uzkepele. Kazkuom neipatingas, bet pabandykit, gal patiks.
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Aciu uz recepta kaip tik tokiu produktu ir teturiu saldytuve
Jei mėgstate žuvyte tai gal jums patiks mano receptukas
Reikia
mažo indelio grietinėlės,poros morkų,poro ar svogūno,prieskoniukų žuviai ,petražolių,krapų ar ką jus mėgstate,druskos..6 gabalėlių žuvies file(aš perku skorpionžuvę,ji jau supjaustyta būna,o šiaip tai , kad vienu metu tilptų Į keptuvę ar troškintuva)
Žuvį apvolioju miltuose ir lengvai apkepinusi dedu burokine tarka tarkuotas morkas,smulkintą porą ar svogūna,prieskoniukais pabarstau ir už 5 min supilu grietinėlę.Ant lengvos ugnies patroškinu keptuvėje gal 10 min.Labai gardu su ryžiais valgyti.Tas padažiukas gaunasi ne visai skystas, nes žuvis voliota miltuose .
Skanaus
Toliau..labai mėgstu vištieną ar šiaip kokius kepsnelius įdaryti šiuo įdariuku:
smulkintas svogunas ar jo laiškai+slyvos pamirkytos vandenukyje ar vyne+pora šaukštų majonezo+tarkuoto sūrio+petražolių.Jei nemėgstate slyvų ar petražolių ,galite nedėti-skanu ir be jų.Dedu šio įdariuko na , kad ir ant paprasto karbonado,perlenkiu,mirkau kiaušinio plakinyje po to į džiuvėselius ir kepu keptuvėje.Pilu vos daugiau aliejaus nes tie kepsneliai ne visai ploni gaunasi.Idealu jei paliksite su įdaru valandėlę iki kepimo.
Gal kam nors patiks,sėkmės
Reikia
mažo indelio grietinėlės,poros morkų,poro ar svogūno,prieskoniukų žuviai ,petražolių,krapų ar ką jus mėgstate,druskos..6 gabalėlių žuvies file(aš perku skorpionžuvę,ji jau supjaustyta būna,o šiaip tai , kad vienu metu tilptų Į keptuvę ar troškintuva)
Žuvį apvolioju miltuose ir lengvai apkepinusi dedu burokine tarka tarkuotas morkas,smulkintą porą ar svogūna,prieskoniukais pabarstau ir už 5 min supilu grietinėlę.Ant lengvos ugnies patroškinu keptuvėje gal 10 min.Labai gardu su ryžiais valgyti.Tas padažiukas gaunasi ne visai skystas, nes žuvis voliota miltuose .
Skanaus
Toliau..labai mėgstu vištieną ar šiaip kokius kepsnelius įdaryti šiuo įdariuku:
smulkintas svogunas ar jo laiškai+slyvos pamirkytos vandenukyje ar vyne+pora šaukštų majonezo+tarkuoto sūrio+petražolių.Jei nemėgstate slyvų ar petražolių ,galite nedėti-skanu ir be jų.Dedu šio įdariuko na , kad ir ant paprasto karbonado,perlenkiu,mirkau kiaušinio plakinyje po to į džiuvėselius ir kepu keptuvėje.Pilu vos daugiau aliejaus nes tie kepsneliai ne visai ploni gaunasi.Idealu jei paliksite su įdaru valandėlę iki kepimo.
Gal kam nors patiks,sėkmės
sveikutes na as cia naujoke bet tikuosi priimsit i savo tarpa - nesu dar mamyte bet gal greitu laiku busiu
mano firminis patiekalas Cinamono sriuba su aviena
porciju as nematuoju paprastai
Reikes:
didelio svoguniuko
keliu pomidoru
nemazo kuoksto petrazoliu
sviesto gabaliuko(na as imu beveik puse pakelio)
mazais gabaliukais supjaustytos avienos(su kiauliena ne taip skanu,jautiena 2variantu)
rudu lesiu -ismirkytu vandenyj (tokios rudos kruopos - ang brawn lentils)
chick peas - irgi angliskai, kaip riesutai tokios pupos - buna koncervuotu IKI
saujos ryziu nors as naudoju kazkokias kruopytes, panasias i ryzius
cinamono keliu saukstu (pagal skoni gal)
druskos ir pipiriuku.
Pomidorus, svoguna, mesyte, lesius ir petraoles dedu i nelimpanti puoda ir kepu su sviestu kol viskas ima kvepeti (apie 10 min maisant). Tada uzpilu vandeniu ir verdu kol mesyte suminksteja. pries pabaigiant sudedu chick peasus ir ryzius, druska, pipirus ir cinamona. paverdu dar kol viskas gatava.sriuba gaunasi ruda bet mano ir vyro cia megstamiausia sriubyte
skanaus
mano firminis patiekalas Cinamono sriuba su aviena
porciju as nematuoju paprastai
Reikes:
didelio svoguniuko
keliu pomidoru
nemazo kuoksto petrazoliu
sviesto gabaliuko(na as imu beveik puse pakelio)
mazais gabaliukais supjaustytos avienos(su kiauliena ne taip skanu,jautiena 2variantu)
rudu lesiu -ismirkytu vandenyj (tokios rudos kruopos - ang brawn lentils)
chick peas - irgi angliskai, kaip riesutai tokios pupos - buna koncervuotu IKI
saujos ryziu nors as naudoju kazkokias kruopytes, panasias i ryzius
cinamono keliu saukstu (pagal skoni gal)
druskos ir pipiriuku.
Pomidorus, svoguna, mesyte, lesius ir petraoles dedu i nelimpanti puoda ir kepu su sviestu kol viskas ima kvepeti (apie 10 min maisant). Tada uzpilu vandeniu ir verdu kol mesyte suminksteja. pries pabaigiant sudedu chick peasus ir ryzius, druska, pipirus ir cinamona. paverdu dar kol viskas gatava.sriuba gaunasi ruda bet mano ir vyro cia megstamiausia sriubyte
skanaus
As kepu toki savo firmini vistienos pyraga. Dar nebuvo kam nepatiko, o vyrui tai megstamiausias patiekalas . o ir pagaminti neilgai uztrunka.
Kepimo inda (ar skarda) iskloju bemiele saldyta tesla. Anksciau ir tesla darydavau pati, bet kai atradau sita sluoksniuota man su ja pasirode skaniau, o ir laiko daug susitaupo.(Nesudnaudokite visos teslos - jos dar prireiks!) Sudedu idara. Tada is likusios teslos padarau juosteles ir "uzlanguoju" pyrago virsu. Apibarstau kmynais ir i orkaite.
Idara darau is vistienos, morku, svogunu ir pomidoru padazo. Vistiena (geriausia krutinele) smulkiai supjaustau ir kepu su prieskoniais, dedu tarkuotas morkas ir puziedziais supjaustytus svogunus. Kai jau viskas gerai iskepa dedu pomidoru padaza. Kepant galima dar siek tiek ipilti vandens, kad gerai viskas susitroskintu.
Patiekti su grietine. Skanaus.
Kepimo inda (ar skarda) iskloju bemiele saldyta tesla. Anksciau ir tesla darydavau pati, bet kai atradau sita sluoksniuota man su ja pasirode skaniau, o ir laiko daug susitaupo.(Nesudnaudokite visos teslos - jos dar prireiks!) Sudedu idara. Tada is likusios teslos padarau juosteles ir "uzlanguoju" pyrago virsu. Apibarstau kmynais ir i orkaite.
Idara darau is vistienos, morku, svogunu ir pomidoru padazo. Vistiena (geriausia krutinele) smulkiai supjaustau ir kepu su prieskoniais, dedu tarkuotas morkas ir puziedziais supjaustytus svogunus. Kai jau viskas gerai iskepa dedu pomidoru padaza. Kepant galima dar siek tiek ipilti vandens, kad gerai viskas susitroskintu.
Patiekti su grietine. Skanaus.
Sveiki,
as galiu pasidalinti savo receptu na nevisai receptas...zodziu...sumustinukais nuostabiais
Reikai nusipirkti krekeriu apvaliu, uztepam vos vos sviestuko, uzdedam gabaliuka Bri surio su baltu pelesiu, dar ant virsaus graikisko riesuto pusele ir dar butinai vynuoge (geriausiai be kauliuku tinka)...pirstukus apsilaizysit tinka puikiai vakareliams prie vyno ir ne tik
as galiu pasidalinti savo receptu na nevisai receptas...zodziu...sumustinukais nuostabiais
Reikai nusipirkti krekeriu apvaliu, uztepam vos vos sviestuko, uzdedam gabaliuka Bri surio su baltu pelesiu, dar ant virsaus graikisko riesuto pusele ir dar butinai vynuoge (geriausiai be kauliuku tinka)...pirstukus apsilaizysit tinka puikiai vakareliams prie vyno ir ne tik
QUOTE(inger @ 2008 03 06, 10:05)
Sveiki,
as galiu pasidalinti savo receptu na nevisai receptas...zodziu...sumustinukais nuostabiais
Reikai nusipirkti krekeriu apvaliu, uztepam vos vos sviestuko, uzdedam gabaliuka Bri surio su baltu pelesiu, dar ant virsaus graikisko riesuto pusele ir dar butinai vynuoge (geriausiai be kauliuku tinka)...pirstukus apsilaizysit tinka puikiai vakareliams prie vyno ir ne tik
as galiu pasidalinti savo receptu na nevisai receptas...zodziu...sumustinukais nuostabiais
Reikai nusipirkti krekeriu apvaliu, uztepam vos vos sviestuko, uzdedam gabaliuka Bri surio su baltu pelesiu, dar ant virsaus graikisko riesuto pusele ir dar butinai vynuoge (geriausiai be kauliuku tinka)...pirstukus apsilaizysit tinka puikiai vakareliams prie vyno ir ne tik
ačiū už receptėlį, laukiu draugų tai pasidarysiu