noriu padekoti visiems pasisakiusiems...super radau labai sauniu pasiulymu, kadangi esu jauna mama ir zmona, tai jie tikrai pravers..
Grietinėlėje troškintai lašišai reikės:
lašišos filė,
citrininių žuvies prieskonių,
alyvų aliejaus,
grietinėlės,
šviežių krapų,
ryžių,
mėgiamų daržovių: pomidorų, agurkų, brokolių ir t.t.
Paruošimo būdas:
Lašišos filė pagardinama citrininiais žuvies prieskoniais ir apkepama alyvų aliejuje. Nupylus riebalus, ant lašišos užpilama grietinėlė, kurioje ji ir troškinama. Prieš baigiant troškinti žuvį, reikia įberti smulkiai supjaustytų krapų ir dar kelias minutes pakaitinti orkaitėje.
Jau paruošta lašiša patiekiama su virtais ryžiais arba bulvių koše. Garnyrui puikiai tiks mėgiamos jūsų daržovės: pomidorai, agurkai, brokoliai.
Čenachai su aviena, amamamamam
Į juos sluoksniais pjaustau nuo apačios taip : morkos, avienos gabaliukai, bulvės, svogūnai, šampinjonai, lašinukai. Ant kiekvieno sluoksnio priberti pipirų, druskos, paprikos raudonos, mėsos prieskonių, kario, baziliko ir aštraus česnakinio padažo (randu kiniečių skyrelį), taip pat prigrūsti česnako skiltelių į dubenėlį į skirtingas vietas. Tuomet iki viršaus pripili vandens, uždengi ir į orkaitę valandai, pusantros, tuomet nuimi dangtelį ir uždedi gritinės ir dar pusvalandžiui ant karščiausios ugnies. Nu labai skanu ir labai paprasta
Į juos sluoksniais pjaustau nuo apačios taip : morkos, avienos gabaliukai, bulvės, svogūnai, šampinjonai, lašinukai. Ant kiekvieno sluoksnio priberti pipirų, druskos, paprikos raudonos, mėsos prieskonių, kario, baziliko ir aštraus česnakinio padažo (randu kiniečių skyrelį), taip pat prigrūsti česnako skiltelių į dubenėlį į skirtingas vietas. Tuomet iki viršaus pripili vandens, uždengi ir į orkaitę valandai, pusantros, tuomet nuimi dangtelį ir uždedi gritinės ir dar pusvalandžiui ant karščiausios ugnies. Nu labai skanu ir labai paprasta
QUOTE(viki81 @ 2005 05 12, 18:54)
Kai laiko turiu darau toki "tortuka".
Bulves supjaustyti griezineliais(galima ir per burokine tarka tarkuoti)iskloti keptuve jau su ikaitintais riebalais,griezineliais pjaustytus baklazanus deti ant bulviu,truputi padruskuoti,morkytes,zalia astriaja paprika.Uzpilti truputi padaziuko.Mesos(tinka bet kokia arba farsas,man labiausiai patinka kalakutiena,ji trapi ir ne tokia riebi kaip kiauliena)supjaustytos mazais gabaliukais.Spalvota paprika,vel padruskuoti,pakepti.Sudeti pievagrybius stambiau pjaustytus.Truputi pakepti.As orkaites neturiu taigi nagaliu pasakyti kiek laiko kepti,viska darau paprastoj keptuvej ant silpnos kaitros.Toumet uzpilti likusiu padazu.Padaza rinkites koki tik norite.Visuomet juos keiciu.Vel palikti patroskinti ir pabaigoje pabarstyti suriu ant virsaus kol jis issilydis.Padazas turi susigerti i troskini,jei matysit kad jis labai "vandeningas" sumaisykit sauksteli miltu su pienu.Visa tas skanumas uzima man mazdaug 1.5val.Orkaiteje turbut viskas vyks greiciau.
Vegetarem ar dietininkem galima ir be mesos.
Bulves supjaustyti griezineliais(galima ir per burokine tarka tarkuoti)iskloti keptuve jau su ikaitintais riebalais,griezineliais pjaustytus baklazanus deti ant bulviu,truputi padruskuoti,morkytes,zalia astriaja paprika.Uzpilti truputi padaziuko.Mesos(tinka bet kokia arba farsas,man labiausiai patinka kalakutiena,ji trapi ir ne tokia riebi kaip kiauliena)supjaustytos mazais gabaliukais.Spalvota paprika,vel padruskuoti,pakepti.Sudeti pievagrybius stambiau pjaustytus.Truputi pakepti.As orkaites neturiu taigi nagaliu pasakyti kiek laiko kepti,viska darau paprastoj keptuvej ant silpnos kaitros.Toumet uzpilti likusiu padazu.Padaza rinkites koki tik norite.Visuomet juos keiciu.Vel palikti patroskinti ir pabaigoje pabarstyti suriu ant virsaus kol jis issilydis.Padazas turi susigerti i troskini,jei matysit kad jis labai "vandeningas" sumaisykit sauksteli miltu su pienu.Visa tas skanumas uzima man mazdaug 1.5val.Orkaiteje turbut viskas vyks greiciau.
Vegetarem ar dietininkem galima ir be mesos.
Ir visdėlto nesupratau,kaip gaminamas šis patiekalas.O norėčiau ...
QUOTE(Jazminas @ 2007 09 24, 00:05)
Ir visdėlto nesupratau,kaip gaminamas šis patiekalas.O norėčiau ...
ko nesupratai ? pjaustai į keptuvę bulves ,.......,mėsą ,užpili padažu ,ant pabaigos sūrio patarkuoji ir skanaus
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 19:21)
Čenachai su aviena, amamamamam
Į juos sluoksniais pjaustau nuo apačios taip : morkos, avienos gabaliukai, bulvės, svogūnai, šampinjonai, lašinukai. Ant kiekvieno sluoksnio priberti pipirų, druskos, paprikos raudonos, mėsos prieskonių, kario, baziliko ir aštraus česnakinio padažo (randu kiniečių skyrelį), taip pat prigrūsti česnako skiltelių į dubenėlį į skirtingas vietas. Tuomet iki viršaus pripili vandens, uždengi ir į orkaitę valandai, pusantros, tuomet nuimi dangtelį ir uždedi gritinės ir dar pusvalandžiui ant karščiausios ugnies. Nu labai skanu ir labai paprasta
Į juos sluoksniais pjaustau nuo apačios taip : morkos, avienos gabaliukai, bulvės, svogūnai, šampinjonai, lašinukai. Ant kiekvieno sluoksnio priberti pipirų, druskos, paprikos raudonos, mėsos prieskonių, kario, baziliko ir aštraus česnakinio padažo (randu kiniečių skyrelį), taip pat prigrūsti česnako skiltelių į dubenėlį į skirtingas vietas. Tuomet iki viršaus pripili vandens, uždengi ir į orkaitę valandai, pusantros, tuomet nuimi dangtelį ir uždedi gritinės ir dar pusvalandžiui ant karščiausios ugnies. Nu labai skanu ir labai paprasta
o kopūsto nereikia? Aš visada čanakus darau su raugintais kopūstais.
Papildyta:
Gaminu dar tokią vištieną čanakų indeliuose:
vištiena (galima krūtinėlę ar nukaulintą šlaunelę)
morkos
svogūnai
žirneliai
makaronai
visokie prieskoniai
grietinės
ir vandens apie pusę indelio
QUOTE(Azali @ 2007 09 24, 00:18)
ko nesupratai ? pjaustai į keptuvę bulves ,.......,mėsą ,užpili padažu ,ant pabaigos sūrio patarkuoji ir skanaus
Ačiū.
Sveiki visi, "supermamos" nariai, skaitytojai, lankytojai!!!
nutariau pasiūlyt temą "Mano firminis patiekalas".
Kviečiu pasidalinti savo virtuvės paslaptimis
Tai gali būti bet koks jūsų mėgiamas patiekalas, pradedant sumuštinuku, sriubyte, užkandėle ir baigiant trijų aukštų tortais...
Rašykite, siūlykite išbandyti kitiems savo pamėgtus patiekalus.
O aš šiandien norėčiau visiems pasiūlyti savo mėgiamą užkandėlę, pabandykit pasigamint, labai skanu
RYŽIŲ KAMUOLĖLIAI
Reikės:
100g ryžių
250g krabų lazdelių
5 kiaušiniai
220g konservuotų kukurūzų
100g tarkuoto sūrio
majonezo, prieskonių
Ryžius išvirkite vandenyje su prieskoniais. Išvirkite kietai kiaušinius. Sumalkite mėsmale krabų lazdeles, kukurūzus, ryžius ir kiaušinius. Po to įdėkite majonezo ir išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite kamuolėlius 2-3 cm skersmens ir juos apkočiokite tarkuotame sūryje.
Kamuolėliai patiekiami plokščioje lėkštėje puošti žalumynais bei paprikos gabalėliais.
Skanaus!
nutariau pasiūlyt temą "Mano firminis patiekalas".
Kviečiu pasidalinti savo virtuvės paslaptimis
Tai gali būti bet koks jūsų mėgiamas patiekalas, pradedant sumuštinuku, sriubyte, užkandėle ir baigiant trijų aukštų tortais...
Rašykite, siūlykite išbandyti kitiems savo pamėgtus patiekalus.
O aš šiandien norėčiau visiems pasiūlyti savo mėgiamą užkandėlę, pabandykit pasigamint, labai skanu
RYŽIŲ KAMUOLĖLIAI
Reikės:
100g ryžių
250g krabų lazdelių
5 kiaušiniai
220g konservuotų kukurūzų
100g tarkuoto sūrio
majonezo, prieskonių
Ryžius išvirkite vandenyje su prieskoniais. Išvirkite kietai kiaušinius. Sumalkite mėsmale krabų lazdeles, kukurūzus, ryžius ir kiaušinius. Po to įdėkite majonezo ir išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite kamuolėlius 2-3 cm skersmens ir juos apkočiokite tarkuotame sūryje.
Kamuolėliai patiekiami plokščioje lėkštėje puošti žalumynais bei paprikos gabalėliais.
Skanaus!
kodel nesiulote savo firminiu patiekalu???
rasykite, pasidalinkite savo skanumynais...
rasykite, pasidalinkite savo skanumynais...
Tai kad jau tokia tema buvo
http://www.supermama...inis patiekalas
http://www.supermama...inis patiekalas