Musu firminis patiekalas vistiena su makaronais arba su ryziais:)
Vistienos krutinele reikia supjautyti juostelemis (juosteliu dydis priklauso nuo kiekvieno skonio:) I ikaitinta keptuve su aliejumi, ideti supjausyta vistiena, kai beveik iskeps (pabals), idedame prieskoniu (druskos, pipiru, baziliko, kt. kurie patinka) ir gana smulkiai supjaustytus pomidorus (pries tai nuo pomidoru nuimti odele, uzpilant verdnaciu vandeniu - taip lengviau nusiims). (Pomidorus reikia imti kuo mikstesnius, o ne "plastmasinius ruzavus".) Troskinti, kol visai istirps pomidorai ir pasidarys padazu. Del skonio dar idedame papraso pomidoru padazo - svelnaus arba astresnio. Ir pacioje pabaigoje, kai jau viska paruosta, isspausti siek tiek citrinos ir cesnakiuko. Sumaisyti paskutini karta ir viska sudeti ant isvirtu makaronu arba ryziu:) Labai greita, ir skanu:)
QUOTE(Sofiko @ 2006 12 05, 09:45)
Musu firminis patiekalas vistiena su makaronais arba su ryziais:)
Vistienos krutinele reikia supjautyti juostelemis (juosteliu dydis priklauso nuo kiekvieno skonio:) I ikaitinta keptuve su aliejumi, ideti supjausyta vistiena, kai beveik iskeps (pabals), idedame prieskoniu (druskos, pipiru, baziliko, kt. kurie patinka) ir gana smulkiai supjaustytus pomidorus (pries tai nuo pomidoru nuimti odele, uzpilant verdnaciu vandeniu - taip lengviau nusiims). (Pomidorus reikia imti kuo mikstesnius, o ne "plastmasinius ruzavus".) Troskinti, kol visai istirps pomidorai ir pasidarys padazu. Del skonio dar idedame papraso pomidoru padazo - svelnaus arba astresnio. Ir pacioje pabaigoje, kai jau viska paruosta, isspausti siek tiek citrinos ir cesnakiuko. Sumaisyti paskutini karta ir viska sudeti ant isvirtu makaronu arba ryziu:) Labai greita, ir skanu:)
Vistienos krutinele reikia supjautyti juostelemis (juosteliu dydis priklauso nuo kiekvieno skonio:) I ikaitinta keptuve su aliejumi, ideti supjausyta vistiena, kai beveik iskeps (pabals), idedame prieskoniu (druskos, pipiru, baziliko, kt. kurie patinka) ir gana smulkiai supjaustytus pomidorus (pries tai nuo pomidoru nuimti odele, uzpilant verdnaciu vandeniu - taip lengviau nusiims). (Pomidorus reikia imti kuo mikstesnius, o ne "plastmasinius ruzavus".) Troskinti, kol visai istirps pomidorai ir pasidarys padazu. Del skonio dar idedame papraso pomidoru padazo - svelnaus arba astresnio. Ir pacioje pabaigoje, kai jau viska paruosta, isspausti siek tiek citrinos ir cesnakiuko. Sumaisyti paskutini karta ir viska sudeti ant isvirtu makaronu arba ryziu:) Labai greita, ir skanu:)
pabandysiu ryt pietums,tikiuosi bus skanu
QUOTE(toscana @ 2006 10 12, 10:43)
Turiu diiiidelį klausimą. Kaip tas omletas tau nuo keptuvės atšoka? Man pastoviai prilimpa,o pagramdžius gaunasi košė gal kažką ne taip darau
Aj,man tas omletas irgi nevisada tvarkingai atlimpa, svarbu gerai įkaitint keptuvę ir neperanksti verst, bet jei ir subyra, vis tiek nelabai matosi, dedasi gi pievagrybių įdaras ir sūris užbertas ant viršaus viską užmaskuoja
Mano firminis patiekalas vištienos kepsneliai su sūriu
vištos file susipjaustau norimais gabaliukais, ją nežymiai pamušu, tada įdruskinu, apibarstau įvairiais prieskoniais bet nepersistengiu nes dar dalis prieskonių keliaus į tešlą, įtrinu majonezu - kad greičiau iškeptų, kol višta marinuojasi pasidarau blynam skirtą tešlą - tik sūrią (nu vien žo imušu kiaušinį, išplaku su prieskoniais, įpilu pieno, miltų šiaip vietoj pieno galima alaus tai gausis tokio savotiško skonio bet man patinka ) tai va pasimarinavusią vištos file įmerkiu į tešlą, ir sėkmingai visą reikalą kepu ant labai lėtos ugnies. tuo tarpu susitarkuoju sūrį - kuris gerai lydosi (aš tai dažniausiai naudoju rokiškio ar palangos - su picarela nepatiko) tai kai baigia kepsneliai iškept apibarstau sūriu ir dar truputuką pakepu kol išsilydo. Patiekiu su virtais ryžiais ir pomidorų salotos su alyvuogėm. Mmmm nerealiai skanu
vištos file susipjaustau norimais gabaliukais, ją nežymiai pamušu, tada įdruskinu, apibarstau įvairiais prieskoniais bet nepersistengiu nes dar dalis prieskonių keliaus į tešlą, įtrinu majonezu - kad greičiau iškeptų, kol višta marinuojasi pasidarau blynam skirtą tešlą - tik sūrią (nu vien žo imušu kiaušinį, išplaku su prieskoniais, įpilu pieno, miltų šiaip vietoj pieno galima alaus tai gausis tokio savotiško skonio bet man patinka ) tai va pasimarinavusią vištos file įmerkiu į tešlą, ir sėkmingai visą reikalą kepu ant labai lėtos ugnies. tuo tarpu susitarkuoju sūrį - kuris gerai lydosi (aš tai dažniausiai naudoju rokiškio ar palangos - su picarela nepatiko) tai kai baigia kepsneliai iškept apibarstau sūriu ir dar truputuką pakepu kol išsilydo. Patiekiu su virtais ryžiais ir pomidorų salotos su alyvuogėm. Mmmm nerealiai skanu
QUOTE(jurgiciokas @ 2006 12 08, 16:11)
Mano firminis patiekalas vištienos kepsneliai su sūriu
vištos file susipjaustau norimais gabaliukais, ją nežymiai pamušu, tada įdruskinu, apibarstau įvairiais prieskoniais bet nepersistengiu nes dar dalis prieskonių keliaus į tešlą, įtrinu majonezu - kad greičiau iškeptų, kol višta marinuojasi pasidarau blynam skirtą tešlą - tik sūrią (nu vien žo imušu kiaušinį, išplaku su prieskoniais, įpilu pieno, miltų šiaip vietoj pieno galima alaus tai gausis tokio savotiško skonio bet man patinka ) tai va pasimarinavusią vištos file įmerkiu į tešlą, ir sėkmingai visą reikalą kepu ant labai lėtos ugnies. tuo tarpu susitarkuoju sūrį - kuris gerai lydosi (aš tai dažniausiai naudoju rokiškio ar palangos - su picarela nepatiko) tai kai baigia kepsneliai iškept apibarstau sūriu ir dar truputuką pakepu kol išsilydo. Patiekiu su virtais ryžiais ir pomidorų salotos su alyvuogėm. Mmmm nerealiai skanu
vištos file susipjaustau norimais gabaliukais, ją nežymiai pamušu, tada įdruskinu, apibarstau įvairiais prieskoniais bet nepersistengiu nes dar dalis prieskonių keliaus į tešlą, įtrinu majonezu - kad greičiau iškeptų, kol višta marinuojasi pasidarau blynam skirtą tešlą - tik sūrią (nu vien žo imušu kiaušinį, išplaku su prieskoniais, įpilu pieno, miltų šiaip vietoj pieno galima alaus tai gausis tokio savotiško skonio bet man patinka ) tai va pasimarinavusią vištos file įmerkiu į tešlą, ir sėkmingai visą reikalą kepu ant labai lėtos ugnies. tuo tarpu susitarkuoju sūrį - kuris gerai lydosi (aš tai dažniausiai naudoju rokiškio ar palangos - su picarela nepatiko) tai kai baigia kepsneliai iškept apibarstau sūriu ir dar truputuką pakepu kol išsilydo. Patiekiu su virtais ryžiais ir pomidorų salotos su alyvuogėm. Mmmm nerealiai skanu
o keptuvėj ar orkaitėj kepi?
sveikos mamyciukes...prasau padeti...laukiu savo vyro sugriztant sventems, tad ruosiu staigmenele...viskas kaip ir suplanuota, bet uzstrigau prie vakarienes.. gal kas galit pasiulyt savo ypatinga recepta?
Greitas ir skanus patiekalas- makaronu uzkepele. Kazkuom neipatingas, bet pabandykit, gal patiks.
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Isvirkite pokeli makaronu (sraigteliu ar vamzdeliu), nukoskite setuke ir suverskite i aliejumi patepta forma, aukstesniais krastais. Pabarstyti makaronu prieskoniais, ant virsaus tepti majonezo. Tada uzberti supjaustytu desreliu (naudoju pieniskas desreles, nes vaikas megsta, galima ir kumpio ar kitokios mesytes, ko yra). Ant desreliu uztepu pomidoro padazo. Ant virsaus guldom supjaustyto pomidoro riekutes. Virsu padengiam tarkuotu suriu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min.
Skanaus
Na manasis receptukas turbut nefirminis, bet mum visiems labai patinka
vistos krutinele supjaustau gabaliukais, pries tai palaikus ja prieskoniuose ( gabaliuku dydis priklauso nuo jusu fantazijos), siek tiek apkepus vistiena dedu darzoves, dazniausiai tai buna paprika ir marinuoti agurkai. I kepima pabaiga i keptuve ipilu padazo, na jis dar gali buti su kokiais nors priedais. Man skaniausia su bulviu kose. Ir skanu,pakankamai pigu ir greitai pagaminama:)
vistos krutinele supjaustau gabaliukais, pries tai palaikus ja prieskoniuose ( gabaliuku dydis priklauso nuo jusu fantazijos), siek tiek apkepus vistiena dedu darzoves, dazniausiai tai buna paprika ir marinuoti agurkai. I kepima pabaiga i keptuve ipilu padazo, na jis dar gali buti su kokiais nors priedais. Man skaniausia su bulviu kose. Ir skanu,pakankamai pigu ir greitai pagaminama:)
QUOTE(darrinna @ 2006 12 16, 00:30)
Na manasis receptukas turbut nefirminis, bet mum visiems labai patinka
vistos krutinele supjaustau gabaliukais, pries tai palaikus ja prieskoniuose ( gabaliuku dydis priklauso nuo jusu fantazijos), siek tiek apkepus vistiena dedu darzoves, dazniausiai tai buna paprika ir marinuoti agurkai. I kepima pabaiga i keptuve ipilu padazo, na jis dar gali buti su kokiais nors priedais. Man skaniausia su bulviu kose. Ir skanu,pakankamai pigu ir greitai pagaminama:)
vistos krutinele supjaustau gabaliukais, pries tai palaikus ja prieskoniuose ( gabaliuku dydis priklauso nuo jusu fantazijos), siek tiek apkepus vistiena dedu darzoves, dazniausiai tai buna paprika ir marinuoti agurkai. I kepima pabaiga i keptuve ipilu padazo, na jis dar gali buti su kokiais nors priedais. Man skaniausia su bulviu kose. Ir skanu,pakankamai pigu ir greitai pagaminama:)
neisizeisk, matyt esi dar jauna ir zalia kulinare bet tikiu, kad skanu
Papildyta:
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2006 12 15, 13:32)
sveikos mamyciukes...prasau padeti...laukiu savo vyro sugriztant sventems, tad ruosiu staigmenele...viskas kaip ir suplanuota, bet uzstrigau prie vakarienes.. gal kas galit pasiulyt savo ypatinga recepta?
labai nesudetinga tau bus paruosti is vistos krutineles tipo saslykelius- vyras bus apsales. krutinele supjaustyk isilgom juostelem pabarstyk vistienos prieskoniais, palaistyk soju padazu ir aptepk kiekviena juostele majonezu. palaikyk kokia puse paros. paimk mediniu iesmuku, i viena juosteles gala ismeik iesma ir apvyniok ir vel kita gala ismeik, kad neatsivyniotu. kepk keptuveje aliejuje pries tai apvoliojus miltuose. ojei pries tai dar i sutrintus riesutus viena sona pamirkytum, tai sekme garantuota
QUOTE(rusaite @ 2006 12 16, 18:50)
neįsižeisk ir tu, bet ši tema vadinasi ne "aš, kulinarė su stažu", o "mano firminis patiekalas". Taigi nevaryk kompleksų jaunoms šeimininkėms . Joms viskas dar prieš akis .
QUOTE(game over @ 2006 12 16, 22:42)
neįsižeisk ir tu, bet ši tema vadinasi ne "aš, kulinarė su stažu", o "mano firminis patiekalas". Taigi nevaryk kompleksų jaunoms šeimininkėms . Joms viskas dar prieš akis .
na tu ir duodi, kokie cia gali buti kompleksai, visi mokomes kam dar kokio skanaus ir grazaus patiekalo, mielu noru prakonsultuosiu
QUOTE(rusaite @ 2006 12 17, 19:33)
na tu ir duodi, kokie cia gali buti kompleksai, visi mokomes kam dar kokio skanaus ir grazaus patiekalo, mielu noru prakonsultuosiu
Daug žinai apie kompleksus ? Gal tai merginai išvadinimas žalia kulinare, buvo smūgis į paširdžius. Arba ne. Kas gali žinot?