Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(Vijoklė @ 2006 09 20, 16:16)
Aš labai mėgstu eksperimentuoti. Vienas apkepas yra itin vykęs.

Apvirtas bulves supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į aliejumi išteptą skardą. Ant bulvių dėti išvirtus ir perplautus grybus, ant grybų - griežinėliais supjaustytus svogūnus, toliau - vištienos file su prieskoniais, tarkuotą sūrį.
Visa tai reikia užpilti 200 ml grietinėlės, sumaišytos su prieskoniais ir druska.
Kepti orkaitėje.

Valgė visi apsilaižydami, kai kurie po 3 porcijas:)

Ar vištiena turi būti žalia? Ir kiek laiko kepti? Reiks pabandyti, skaniai o svarbiausiai greitai atrodo?
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2005 05 11, 19:33)
Suktinukai:
kiaulienos  nugarinę supjaustyti, išmušti ir suvynioti su:
1. ananaso riekelė (iš kompoto) ir fermentinis sūris arba
2. džiovintos slyvos patroškintos su svogūnais arba
3. grybai + rūkytų lašinių strypelis
susukti, pamirkyti kiaušinio plakinyje pavolioti džiūvėsėliuose (galima pakartoti)ir apkepus 5 min keptuvėje pabaigti kepti (10-15 min) orkaitėje arba mirkobangėje
essen.gif

Aš į kiaulienos nugarinę taip suku Medžiotojų dešrelę, irgi labai skanu. O mano mama į kiaulienos nugarinę visada deda kotletams paruoštą faršą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upe_5: 30 rugsėjo 2006 - 18:15
QUOTE(sssaule @ 2006 09 28, 17:56)
Ar vištiena turi būti žalia? Ir kiek laiko kepti? Reiks pabandyti, skaniai o svarbiausiai greitai atrodo?


Aha, dedu žalią vištieną. Gavosi labai minkšta ir sultinga. Kepimo trukmė priklauso nuo kiekio. Aš darau nemažą kiekį, tai kepu apie valandą. Niekada tiksliai nesekiau laiko. Kai jau gražiai atrodo, tai ir traukiu:)
Atsakyti
QUOTE(Vijoklė @ 2006 10 03, 10:55)
Aha, dedu žalią vištieną. Gavosi labai minkšta ir sultinga. Kepimo trukmė priklauso nuo kiekio. Aš darau nemažą kiekį, tai kepu apie valandą. Niekada tiksliai nesekiau laiko. Kai jau gražiai atrodo, tai ir traukiu:)


O kepant nereikia apdengti na pvz folija?
Atsakyti
Mano firminis patiekalas - Juros gerybiu sriuba.Reikes poka siu gerybiu isvirti piene.Pieno beveik litras,dar reik ipilt siek tiek vandens.Keptuveje pakepinti pora pomidoru,paprika,svoguna,kecupa.Viska sudet i puoda,pabarstyt vegeta,pipiru,druskos pagal skoni.Galima dar bulve ipjaustyti.Gaunasi tokia kvapni rozine sriuba.galima dar krapais pagardinti.Sia sriuba su vyru tiesiog dievinam.Viriau karta ir visai jo seimai-tevam,broliam,ju zmonom ir vaikam.Visi valge net ausys linko ir recepto prase,viduriu niekam nepaleido(bijojau kad taip gali atsitikti nepripratusiem pri naujoviu),mama bijojo valgyt,nes jai slyksciai atrodo tos juros gerybes ir keistai atrode pienas pomidorai.juros gerybes.
Dar turi tokia firmine pieniska spinatu sriuba,pomidorine ir savo firmini plova mirksiukas.gif
Atsakyti
Domintų plovo receptukas essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2006 10 05, 22:58)
Domintų plovo receptukas  essen.gif

Na tai va,turiu specelu inda plovui gamint,tai jame apskrudinu kiaulienos kumpi supjaustyta mazais gabaliukais ir pamarinuota(druska,pipirai,prieskoniai)Tada supilu tarkuotas morkas,pjaustytus svogunus,pabarstau norimu prieskoniu,ipilu siek tiek kecupo,galima dar idet stambiai pjaustyta paprika ir anakrdzio riesutu sauja.(beje viska darau is akies)Kai viskas apskrusta pilu vandens.Proporcijos butu tokios-jei noriu daryti plova is 2 stikliniu ryziu,vadinasi vandens 4 stiklines,jei is 1 ryziu-2 vandens.....kai vanduo uzverda iberiu santa marijos ryziu prieskoniu-jie labai kvapnus ir plovui suteikia grazu atspalvi ir fantastiska skoni.Tada suberiu ryzius.Viskas kunkuliuoja..Verda,paragauju ar nieko netruksta,idedu nuluptas 6 skilteles cesnako.Jei ryziai dar kietoki o vandens nedaug-ipilu dar...
Valgydama dar isiberiu tu prieskoniu nes labai juos megstu,o vyras nelabai,tai kad jam neperdaug butu pilu i pati plova nedaug,tik kad kvapas butu ir spalva.Jis valgo su pomidoru padazu ir agurkais,o as be nieko arba su majonezu smile.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 06 spalio 2006 - 09:56
Super tas patiekalas,padariau pusryciam tai seima atakuoja kas diena.Labai geras aciu tau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif omletas labai skanus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernesta pkp: 08 spalio 2006 - 10:47
QUOTE(Vijoklė @ 2006 09 20, 16:16)
Aš labai mėgstu eksperimentuoti. Vienas apkepas yra itin vykęs.

Apvirtas bulves supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į aliejumi išteptą skardą. Ant bulvių dėti išvirtus ir perplautus grybus, ant grybų - griežinėliais supjaustytus svogūnus, toliau - vištienos file su prieskoniais, tarkuotą sūrį.
Visa tai reikia užpilti 200 ml grietinėlės, sumaišytos su prieskoniais ir druska.
Kepti orkaitėje.

Valgė visi apsilaižydami, kai kurie po 3 porcijas:)
Reiks pabandyti.Turėtu būti išties skanu.
clap_1.gif Dar aš siūlyčiau šį apkepą kepti "rankovėje".Greičiau iškeptų.O vietoj vištienos manau tiktų ir faršas. gathering.gif
Papildyta:
Labai patinka gaminti ir su skystais "Santa marina" prieskoniais.Pvz.jais užpili mėsos gabaliukus pasirinktinai(vištieną,kiauliena,žuvį ir pan.)ir verdi.Labai skanu.Aš dar pridedu tarkuotų morkų,svogūnų,galima šampinjonų.Gaunasi puikus troškinys.
Atsakyti
QUOTE(DRUGELIS DRAUGELIS @ 2006 10 08, 11:28)

Labai patinka gaminti ir su skystais "Santa marina" prieskoniais.Pvz.jais užpili mėsos gabaliukus pasirinktinai(vištieną,kiauliena,žuvį ir pan.)ir verdi.Labai skanu.Aš dar pridedu tarkuotų morkų,svogūnų,galima šampinjonų.Gaunasi puikus troškinys.

skysti prieskoniai? negirdejau tokiu.. gal tu apie marinatus kalbi? g.gif `
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2006 10 08, 11:32)
skysti prieskoniai? negirdejau tokiu.. gal tu apie marinatus kalbi?  g.gif `



As irgi darau panasu troskini tik niekada nebandziau tu skystu prieskoniu reikes pabandyti. g.gif g.gif
Atsakyti
vistiek nesupratau kas per skysti prieskoniai blush2.gif
Atsakyti