Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(Funte @ 2005 04 19, 12:59)
  essen.gif Mano receptukas toks:

Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.


Tik pavalgiau,kaip skanu. bigsmile.gif O kaip sotu. blink.gif Tik as dariau taip:keptuvej pakepinau farsa,imusiau kiausini,tada svogunus,paprika. Aisku prieskoniai, kokius tik turit. 4u.gif As dejau kaukazietiskus,kepsniu,bazilika. lotuliukas.gif Tada supyliau is keptuves i bliuduka ir tarkuota fermentini suri. bigsmile.gif Viska ismaisiau. Dar idejau tomato. Ir vel gerai ismaisiau. drinks_cheers.gif Bulkutes kaip Prancuziskas batonas IKI po 0,39cnt. Isemiau vidu ir istepiau sviestu. Sudejau idara ir i orkaite15min. 200temperatura. Labai skanu.Pabandykit. Tikiu, kad vyrams labai patiks. Mano dar neragavo. schmoll.gif Kai grys butinai padarysiu. thumbup.gif
Atsakyti
Aš labai mėgstu eksperimentuoti. Vienas apkepas yra itin vykęs.

Apvirtas bulves supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į aliejumi išteptą skardą. Ant bulvių dėti išvirtus ir perplautus grybus, ant grybų - griežinėliais supjaustytus svogūnus, toliau - vištienos file su prieskoniais, tarkuotą sūrį.
Visa tai reikia užpilti 200 ml grietinėlės, sumaišytos su prieskoniais ir druska.
Kepti orkaitėje.

Valgė visi apsilaižydami, kai kurie po 3 porcijas:)

Atsakyti
QUOTE(Vijoklė @ 2006 09 20, 16:16)
Aš labai mėgstu eksperimentuoti. Vienas apkepas yra itin vykęs.

Apvirtas bulves supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į aliejumi išteptą skardą. Ant bulvių dėti išvirtus ir perplautus grybus, ant grybų - griežinėliais supjaustytus svogūnus, toliau - vištienos file su prieskoniais, tarkuotą sūrį.
Visa tai reikia užpilti 200 ml grietinėlės, sumaišytos su prieskoniais ir druska.
Kepti orkaitėje.

Valgė visi apsilaižydami, kai kurie po 3 porcijas:)


Čia gi labai panašus patiekalas į tradicinį gaminamą Prancūzijos Alpėse, tik pavadinimą pamiršau. Irgi reikia išvirti bulves, sudėti į orkaitėje kepti tinkamą indą, tada ant viršaus pripjaustyti šoninės, svogūnų, apibarstyti priekoniais ir riekėmis pjaustyto sūrio, geriausia Camembert arba kito aromatingo sūrio ir į orkaitę essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 20 rugsėjo 2006 - 15:45
Sveikutes,
Mano receptukas paprastas ir greitai paruosiamas.
Turi savybe greitai dingti nuo stalo thumbup.gif

Kepsniukai

Vistienos krutinele supjaustoma kubeliais, tada imusami 2 kiausiniai (priklauso nuo krutineles dydzio), tada dedama 3-4 saukstai majonezo ir iberiama krakmolo tiek, kad tesla butu tirstesne, vegetos, pipiru ir palieku per nakti pastoveti, taciau galima kepti ir po 4val. Galiausiai pasimarinavusia mesa semi su saukstu ir kepi kaip blynus, kartais i tesla pries kepant ipjaustau pievagrybių. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Skanaus

Atsakyti
Hei, mergynos parasysiu ir as viena recepta. Ji sugalvojau ne as, bet kadangi is pazistamu rato vienintele ji darau tai tapo kaip ir mano firminiu. Perspeju, kad patiekalas ne is tu greitai pagaminamu ir pakankamai neiprasto skonio.
Taigi....
IDARYTA VISTIENOS KRUTINELE
Reikia:
Vistienos krutineles
Parmezano surio
Kokio nors minksto lydyto surio
Rukytos desros arba kumpio
Spinatu
bulviu
grietineles
kriausiu
kinkanu
balto sauso vyno


Krutinele pamarinuoti geriausiai para bet kokiame jusu megstamame marinate.
Minksta suri, spinatus ir rukyta mesa susmulkinti ir ismaisyti i vientisa mase.
Vistos krutinele padaryti "kisene" i kuria is sugrusti mase. Po to susmaigsti mediniais pagaliukais ir kepti orkaiteje.
Bulves isvirti ir sugrusti i kose kartu su pasildyta grietinele, parmezano suriu ir susmulkintais spinatais.
Padazas gaminamas taip: kriauses ir kinkanus supjaustyti dideliais grieziniais ir pakepinti keptuveje su baltu vynu (galima iberti siek tiek cukraus).
Prieskoniai, druska - pagal skoni. Skanaus ax.gif
Atsakyti
Labas mergaitės smile.gif

parašysiu ir aš savo firminį patiekaliuką blush2.gif jis žinoma nėra labai pigus, bet pvz., kokiai progai-kaip skanūs savaitgalio pietūs, jis labai tiktų. Taigi:

"Troškintos krevetės karališkai"
Reikia:
4 dėžučių marinuotų "Vici" krevečių
3 morkos
1-2 svogūno galvutės
1 v.š. cukraus
1 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 puodukas sultinio (naudoju su žolelėm)
200 gr. neriebios grietinėlės
3-4 dideli pomidorai (juos reikia nuplikinti karštu vandeniu, nulupti odelę ir išimti sėklytes)

Sviestą ištirpiname keptuvėje, įdedam šaukštą cukraus, smulkintus svogūnus bei morkas ir išmaišome. Kai viskas šiek tiek apkepa, dedame šaukštą miltų, supilame sultinį ir ant mažos ugnies troškiname apie 20 min. (aš troškinu gal šiek tiek ir ilgiau, kol suminkštėja morkytės). Nuplikytus pomidorus (žinoma prieš tai nulupus odelę ir išėmus sėklytes) susmulkiname ir sudedame į keptuvę, po 2-4 min. supilame grietinėlę, paskui sudedame nusunktas krevetes ir išjungus ugnį viską dar paliekame 10 min. Galima paskaninti krapais.
Valgoma su bulvių koše ir Jums patinkančiomis daržovėmis, skanaus essen.gif
Pabandykite mamytės, nenusivilsite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita* @ 2006 09 22, 13:16)
Labas mergaitės  smile.gif

parašysiu ir aš savo firminį patiekaliuką  blush2.gif  jis žinoma nėra labai pigus, bet pvz., kokiai progai-kaip skanūs savaitgalio pietūs, jis labai tiktų. Taigi:

"Troškintos krevetės karališkai"

kur gi čia nusivilsi ax.gif nebent piniginę patuštins ax.gif
Atsakyti
[quote=Vivaida,2006 08 13, 01:32]
Lengvas pusrytukas-kopūstų kotletai. Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais.
P/s Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.




thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
tik miltu tai dejau kokius 5 saukstus, tikrai ne 1! Neturejau manu, tai idejau sauksta aviziniu dribsniu! Valgeme pietums! Aciu Vivaida 4u.gif
Atsakyti
Birūs kasdiediniai ryžiai paskaninti- garnyras

Visada ryžius taip darau: Reikia: pusiau laukinių ryžių (Skanėjos), morkytės, svogūniuko, 2 skiltelių česnakų, prieskonių ryžiams. Ryžius išverdu; visas daržoves smulkiai supjaustau apkepinu aliejuje, suverčiu ryžius, įdedu prieskonius ir sumaišau- ir įlėkštutę jie keliauja su bet kokiu mėsytės gabaliuku ir salotomis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 09 25, 14:28)
kur gi čia nusivilsi ax.gif nebent piniginę patuštins ax.gif



Sveikutė mirksiukas.gif

visiškai Tau pritariu, kai mano brangiausias užsimano šito patiekaliuko, tai jis dažniausiai ir finansuoja blush2.gif
Atsakyti
Vištiena su kariu

Šiam patiekalui reikia:

Vienos vištos krūtinėlės be odos;
Dviejų didelių česnako skiltelių;
Šaukštelio kario (gal daugiau, bet tikrai nemažiau);
Juodųjų grūstų pipirų, druskos;
Pusės arba 2/3 mažo indelio grietinės, galima daugiau (kai paragauji, kitą kartą gaminant norisi, kad padažo būtų daugiau).

Įkaitinam keptuvę su šiek tiek (nepadauginam) aliejaus, sudedam smulkiai pjaustytus česnakus (trinti netinka, geriau, jei tingit, nusipirkti česnakinio aliejaus), apkepinam iki rusvo atspalvio (jokiu būdu nesudeginam, jei sudegė, geriau mėsos nedėti, nieks nevalgys). Sudedam gabaliukais (kaip guliašui)supjaustytą mėsą. Papipirinam, padruskinam, kepam. Kai iškepa dedam grietinę ir karį. Dar minutė ir galima valgyti. Patiekalas turėtų būti rusvos spalvos. Bet čia jau skonio reikalas, daugiau kario ar daugiau grietinės.

Valgom su ryžiais (ryžiai su cinamonais).

Nežinau ar čia pasakysiu naujieną, prie bet kokios vištienos tinka ryžiai su cinamonais. Tiesiog į išvirtus ryžius įberiu šiek tiek cinamonų. Dar virdamas ryžius maišeliuose į vandenį įdedu džiovintų prieskoninių žolių. Taip pat ir į koldūnams virti skirtą vandenį.

Pliuasas - labai greitai pagaminama, minusas - kepamų česnakų kvapas.

Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mabutu: 26 rugsėjo 2006 - 13:09
QUOTE(vyvytė @ 2006 09 16, 21:41)
Tik pavalgiau,kaip skanu. bigsmile.gif  O kaip sotu. blink.gif Tik as dariau taip:keptuvej pakepinau farsa,imusiau kiausini,tada svogunus,paprika. Aisku prieskoniai, kokius tik turit. 4u.gif  As dejau kaukazietiskus,kepsniu,bazilika.  lotuliukas.gif Tada supyliau is keptuves i bliuduka ir tarkuota fermentini suri.  bigsmile.gif Viska ismaisiau. Dar idejau tomato. Ir vel gerai ismaisiau.  drinks_cheers.gif Bulkutes kaip Prancuziskas batonas IKI po 0,39cnt. Isemiau vidu ir istepiau sviestu. Sudejau idara ir i orkaite15min. 200temperatura. Labai skanu.Pabandykit. Tikiu, kad vyrams labai patiks. Mano dar neragavo. schmoll.gif Kai grys butinai padarysiu. thumbup.gif



liuksiškas drinks_cheers.gif aš tik sviestu netepiau, o sultiniu pašlaksciau kaip FUNTE rašė
mano šeimynai patiko essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airara*: 26 rugsėjo 2006 - 17:46