Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(olyte_nikutis @ 2006 08 12, 20:05)
Pavyzdžiui mano vyras nevalgo visokiu niekučių špinatų ar panašių žolių (man tai jos labai patinka), todėl man kiekvieną dieną reikia gaminti iš mėsos, bulvių, retai valgo makaronus, grikius ar ryžius. Daržovės irgi vyrui skaniausi rauginti agurkai ir švieži pomidorai.


drinks_cheers.gif Visai kaip maniškis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2006 07 17, 23:43)
as tai greit padarau stai toki patiekala :

paimu vistienos krutinele, supjaustau gabaliukais ir apkepinu keptuvej. tada smulkiai supjaustau svoguna ir irgi i keptuve. dar smulkiai supjaustau pievagrybius ir i ta pacia keptuve. viska pabarstau prieskoniais ( kokius megstat, astriai ar nelabai), idedu krapu. uzpilu grietinele ir pamaisau. kai grietinele isila, idedu siek tiek tirstos grybu sriubytes (galima ir miltu). bet nuo tos sriubytes mase siek tiek sukieteja ir turi labai skanu grybu skoni. dar pamaisau, kol siek tiek dar isila ir viskas smile.gif

sia mase galima sudet ant makaronu, ant grikiu koses, ant bulviu koses.
greita ir skanu smile.gif

nu cia tai super thumbup.gif as irgi taip darau tik nededu tos grybu sriubytes, bet manau su sriubyte gal dar skaniau reiks pabandyti biggrin.gif , as dar kartais morku idedu niam niam
Atsakyti
Lengvas pusrytukas-kopūstų kotletai. Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais.
P/s Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.
Pabandykit, gal patiks yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivaida @ 2006 08 13, 01:32)
Lengvas pusrytukas-kopūstų kotletai. Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais.
P/s Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.
Pabandykit, gal patiks yess.gif

oi tikrai įtariu, kad patiks, mūsų šeimoje kopūstas kažkaip labai einanti daržovė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivaida @ 2006 08 13, 02:32)
Lengvas pusrytukas-kopūstų kotletai. Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais.
P/s Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.
Pabandykit, gal patiks yess.gif

Nu nieko sau lengvas pusrytukas mirksiukas.gif , bet turetu buti skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivaida @ 2006 08 13, 01:32)
Lengvas pusrytukas-kopūstų kotletai.

O as tokius vaikystej valgydavau - baba kepdavo, labai skanus, tik va recepto tai neismokau. O dabar jau savai seimynai galesiu iskept essen.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2005 10 03, 22:31)
As tai labai megstu si patiekala:
Reikes krabu lazdeliu, kiausiniu, morku, miltu, pieno, vegetos, druskos.
Kiausinius isvirti ir smulkiai sukapoti. Morkas smulkiai sutarkuoti ir pakepinti keptuveje. Tada sukapotus kiausinius su morkom sumaisyti. Ideti vegetos pagal skoni. Cia bus idaras. Tuomet krabu lazdeles isvynioti ir idet i vidu idaro ir tuomet vel susukti.
Paskui reikia pasidaryti tesla is miltu, pieno, kiausiniu ir druskos (trupuciuka). Kai tesla jau paruosta, reikia krabu lazdeles su idaru pavoliot tesloj ir kepti keptuvej.. Patiekti su morku salotom... Labai labai skunu smile.gif



Bandžiau pasidaryti šį patiekalą. Bet nekaip negalėjau gražiai išvynioti krabų lazdelės. Pirkau "VICI" atvėsintas lazdeles, bet jos labai byrėjo. Gal kas bandėte kitas lazdeles?
O tešla turi būti tiršta ar skysta? g.gif
Atsakyti
Man tai labai patinka vistienos blyneliai. Padaromas sitas patiekaliukas itin greit ir nesudetingai. Tiesiog supjaustot gabaliukais vistienos krutinele, pamarinuojat prieskoniais ir majonezu. Tada imusat 2 kiausinius ir 4 saukstus krakmolo, gerai permaisot ir keptuvej kepat norimo dydzio blynukus. Niam niam kaip skanu tongue.gif
Atsakyti
as darau toki labai paprasta greit padaroma ir begalo skanu patiekala, nz gal kas jau toki ir zino, bet galvojau pati, neskaiciau visos temos gal jau ir yra toks patiekalas, nu zodziu jam reikia:

pakelio makaronu
kokio trecdalio rukytos desros(palangos gardzioji arba gali buti ir kita)
svoguno truputi
dar saunu jei buna ir svogunu laisku
surio pagal skoni, na man jis lb patinka tai dedu daug smile.gif
majonezo
tomato
ir visokiu prieskoniu pagal skoni(pipiru ar dar kokiu)

Gaminimas:

makaronus isvirti, tada svoguna supjaustyti smulkiai ir laiskus jei yra, taip pat ir desra supjaustyti mazais gabaliukais ir kepti svogunus su desra, kai apkeps deti pora ar tris saukstus majonezo ir truputi daugiau tomato, viska kepant maisyti, tada supilti ant makaronu, sutarkuota suri irgi sumaisyti kartu, bet pasilikti jo ir apibarstyti virsu, viska deti i forma isklota folija ir istepta aliejum ir ant virsaus apibarstyti suriu,bet negaileti smile.gif tada viska kepti aukstoje temperaturoje kol issilydys "virsutinis" suris.

Skanaus, bus tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
As nusissavinau is zurnalo ir padariau savo geriausiu receptu ax.gif

VISTIENA IDARYTOS BULVES

Darau is akies, tai proporciju tikrai nerasysiu - tik apytiksliai.

Apie 10 dideliu bulviu;
Vistienos (as perku jau pagaminta, kokia nors su prieskoniais, kiniska)
Virtu darzoviu (as dedu brokolius, morkas, kukuruzus ir zirnelius)
Svogunas
Saukstas grietines
Prieskoniai
Olandiskas suris

Bulves su lupyna apvoliojam aliejuj ir pabarstom druska, dedam i orkaite ar mikrobange ant convection, ir kepam kol iskepa rolleyes.gif apie 1 val. Man asmeniskai mikrobangej greiciau iskepa.

Issiverdam darzoves, pakepinam svoguniuka, susipjaustom vistyte mazais gabaliukais. Pries baigiant kepti svogunui sudedu darzoves, o pacioj pabaigoj vistiena ir viska dar pakepinu - paskaninu prieskoniais.

Iskeptu bulviu virsu nupjaunam ir isskobiam minkstima. Dali minkstimo sudedam i vistienos ir darzoviu mase (cia pagal kiekvienos nora ir turima bulviu skaiciu - kuo daugiau bulviu minkstimi pridesit, tuo daugiau idaro turesit). Nepamirstam sauksto grietines.

Visa simaisyta kose dedam i bulves, pabarstom tarkuotu suriu ir paskaninam krapais. Vel dedam i orkaite, kad istirptu suris.

Skanaus niam niam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lauziukas @ 2005 06 08, 09:38)
Na tai ir aš čia įkišiu savo "trigrašį" ir pasakysiu du pigius ir greitai pagaminamus patiekaliukus. Juos labiausiai mėgsta mano vyriškis. O jei dar alaus yra ant pietų stalo, tai iš viso  thumbup.gif .
thumb_yello.gif Pirmas receptukas: keptuvėje pakepinam faršo. Aš kepu bet kokį, kokį tik randu šaldytuve. Reikia maždaug 300 g. Paskui į apkepusį faršą sudedam supjaustytą papriką ir irgi truputį pakepam kad paminštėtų. Tada sudedam pjaustytą svogūną. Kadangi mes mėgstam svogūną, tai supjaustau kokias dvi geras galvas pusžiedžiais. kai tik svogūnai truputį pakepa, suberiam virtus makaronus, įdedam daug visokių mėgstamų prieskonių ir kečupo. Viską gerai išmaišom ir parašom skanauti. Aš makaronus visada verdu stambius, o jų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus. Šis mano patiekalas visada būna aštrus. 

Skanaus.


Šį receptuką darau truputį kitaip. Į faršą įdedu prieskonių ir kepu keptuvėje kol iškepa. Tada atskirai kepu pievagrybius, paprikas, svogūnus (ką randu šaldytuve). Dedu pipiriukų, vegetos tada sudedu faršą ir pomidorų padažą (jei mėgstate aštriai tada dėti aštrų), ir dar uždengus dangtį patroškinu. Tada išjungiu ugnį truputį palaukiu ir suberiu tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišau. Išverdu makaronus. Į vidurį dedu mėsytę aplinkui makaronus. Ir skanaus!
Šį patiekalą labai mėgsta mano vyras ir vis prašo pagaminti tongue.gif
Atsakyti
jei kartosis receptas, atsiprasau
Reikes tu dideliu makaronu vamzdeliu, bet ne tu ilguju.
farsa paruosta kaip kotletams
Makaronus prigrudam farsu, sudedam i verdanti vandeni, ir verdame.isvirus patiekiame su grietine.
beje, galime verdant imesti sultinio kubeli ir gausis labai skani sriubyte.
SKANAUS
Atsakyti