va siandien dar viena dariau patiekaliuka tai ir parasysiu...zodziu rasau as cia viska kas tikrai supe greit pasigamina, nererikia prie puodu stoveti ir labai paprasta, bet skanu... tai va...darau as tokius kotletus (maltinukus lituviskai ) su idaru...
...paimu malta mesyte (kalakutienos arba kiauliena su jautiena maisyta) ir ruosiu ta mesyte kaip kotletukus (maltinukus), zodziu ikulu kiausini, idedu preiskoniuku, aitriosios maltos paprikos truputuka, sviezio baziliko nemazai ipjaustau, uzplikau karstu vandeniu ir tada gerai gerai isminkau, kad tokia vsisikai vientisa mase gautusi...tada dar truputeli manu iberiu, zodziu turi gautis minksta minksta mesyte, bet ne skysta....tada atskirame indelyje nuplikau dziovintas slyvas, truputi pamirkau (kad minkstutes butu), pasipjaustau smulkiai spinatus ir imu farsa is jo darau ant delno tokius blynelius idedu pjaustytu spinatu, ismirkytas kelias slyvas dar ant virsaus spinatu ir formuoju kotletuka (turi buti tokie kaip cepelinukai, tiek dydziu, tiek forma, na tokie pailgi), tada imu forma, idedu folija, ipilu vandenuko ir truputi apvoliojusi manuose dedu kotletukus i ta forma....pasaunu i orkaite ir kepu....
galima daryti ir su grybu idaru....
skanaus...
nu sitas receptukas tikrai viliojantis
Gal kuri nors susigundysit ir mano receptuku . patiekalas greitai nepasigamina, tačiau virtuvėje stovėti ilgai tikrai nereikia
Reikės:
1. Kiaulienos sprandinės (galima ir kumpio)
2. 3-4 paprikų įvairių spalvų
3. 3-4 svogūnų
4. 5-6 skiltelių česnako
5. Pomidorų sulčių ir prieskonių.
Mėsytę supjaustyti apie piršto storumo kepsniukais, pagardinti pipirais, druska ir šiek tiek pakepti keptuvėje (bet kad neapskrustų). baigiant kepti mėsytei, į keptuvę sukratyti smulkiai pjaustytus česnakus. Į karščiui atsparų inda sudėti apkeptus kepsnelius, ant jų viršaus sudėti pakeptus česnakus, šiaudeliais pjaustytas paprikas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pomidorų sultis pagal skonį padruskinti ir užpilti kepsnius kad apsemtų (šiaip užtenka 2 su trupučiu stiklinių). Jei karščiui atsparus indas be dangčio, ant viršaus uždėti foliją. Jei kepsneliai iš sprandinės, pakanka troškinti orkaitėje apie 1 val. su trupučiu, jei iš kumpio - ilgiau, kad mėsytė būtų minkšta. Aš paprastai troškinu apie 1,5 val. garnyrui tinka ir bulvės, ir ryžiai - pagal skonį kiekvienam. SKANAUS
Reikės:
1. Kiaulienos sprandinės (galima ir kumpio)
2. 3-4 paprikų įvairių spalvų
3. 3-4 svogūnų
4. 5-6 skiltelių česnako
5. Pomidorų sulčių ir prieskonių.
Mėsytę supjaustyti apie piršto storumo kepsniukais, pagardinti pipirais, druska ir šiek tiek pakepti keptuvėje (bet kad neapskrustų). baigiant kepti mėsytei, į keptuvę sukratyti smulkiai pjaustytus česnakus. Į karščiui atsparų inda sudėti apkeptus kepsnelius, ant jų viršaus sudėti pakeptus česnakus, šiaudeliais pjaustytas paprikas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pomidorų sultis pagal skonį padruskinti ir užpilti kepsnius kad apsemtų (šiaip užtenka 2 su trupučiu stiklinių). Jei karščiui atsparus indas be dangčio, ant viršaus uždėti foliją. Jei kepsneliai iš sprandinės, pakanka troškinti orkaitėje apie 1 val. su trupučiu, jei iš kumpio - ilgiau, kad mėsytė būtų minkšta. Aš paprastai troškinu apie 1,5 val. garnyrui tinka ir bulvės, ir ryžiai - pagal skonį kiekvienam. SKANAUS
as tai greit padarau stai toki patiekala :
paimu vistienos krutinele, supjaustau gabaliukais ir apkepinu keptuvej. tada smulkiai supjaustau svoguna ir irgi i keptuve. dar smulkiai supjaustau pievagrybius ir i ta pacia keptuve. viska pabarstau prieskoniais ( kokius megstat, astriai ar nelabai), idedu krapu. uzpilu grietinele ir pamaisau. kai grietinele isila, idedu siek tiek tirstos grybu sriubytes (galima ir miltu). bet nuo tos sriubytes mase siek tiek sukieteja ir turi labai skanu grybu skoni. dar pamaisau, kol siek tiek dar isila ir viskas
sia mase galima sudet ant makaronu, ant grikiu koses, ant bulviu koses.
greita ir skanu
paimu vistienos krutinele, supjaustau gabaliukais ir apkepinu keptuvej. tada smulkiai supjaustau svoguna ir irgi i keptuve. dar smulkiai supjaustau pievagrybius ir i ta pacia keptuve. viska pabarstau prieskoniais ( kokius megstat, astriai ar nelabai), idedu krapu. uzpilu grietinele ir pamaisau. kai grietinele isila, idedu siek tiek tirstos grybu sriubytes (galima ir miltu). bet nuo tos sriubytes mase siek tiek sukieteja ir turi labai skanu grybu skoni. dar pamaisau, kol siek tiek dar isila ir viskas
sia mase galima sudet ant makaronu, ant grikiu koses, ant bulviu koses.
greita ir skanu
QUOTE(linuxes @ 2006 06 29, 15:34)
va siandien dar viena dariau patiekaliuka tai ir parasysiu...zodziu rasau as cia viska kas tikrai supe greit pasigamina, nererikia prie puodu stoveti ir labai paprasta, bet skanu... tai va...darau as tokius kotletus (maltinukus lituviskai ) su idaru...
...paimu malta mesyte (kalakutienos arba kiauliena su jautiena maisyta) ir ruosiu ta mesyte kaip kotletukus (maltinukus), zodziu ikulu kiausini, idedu preiskoniuku, aitriosios maltos paprikos truputuka, sviezio baziliko nemazai ipjaustau, uzplikau karstu vandeniu ir tada gerai gerai isminkau, kad tokia vsisikai vientisa mase gautusi...tada dar truputeli manu iberiu, zodziu turi gautis minksta minksta mesyte, bet ne skysta....tada atskirame indelyje nuplikau dziovintas slyvas, truputi pamirkau (kad minkstutes butu), pasipjaustau smulkiai spinatus ir imu farsa is jo darau ant delno tokius blynelius idedu pjaustytu spinatu, ismirkytas kelias slyvas dar ant virsaus spinatu ir formuoju kotletuka (turi buti tokie kaip cepelinukai, tiek dydziu, tiek forma, na tokie pailgi), tada imu forma, idedu folija, ipilu vandenuko ir truputi apvoliojusi manuose dedu kotletukus i ta forma....pasaunu i orkaite ir kepu....
galima daryti ir su grybu idaru....
skanaus...
...paimu malta mesyte (kalakutienos arba kiauliena su jautiena maisyta) ir ruosiu ta mesyte kaip kotletukus (maltinukus), zodziu ikulu kiausini, idedu preiskoniuku, aitriosios maltos paprikos truputuka, sviezio baziliko nemazai ipjaustau, uzplikau karstu vandeniu ir tada gerai gerai isminkau, kad tokia vsisikai vientisa mase gautusi...tada dar truputeli manu iberiu, zodziu turi gautis minksta minksta mesyte, bet ne skysta....tada atskirame indelyje nuplikau dziovintas slyvas, truputi pamirkau (kad minkstutes butu), pasipjaustau smulkiai spinatus ir imu farsa is jo darau ant delno tokius blynelius idedu pjaustytu spinatu, ismirkytas kelias slyvas dar ant virsaus spinatu ir formuoju kotletuka (turi buti tokie kaip cepelinukai, tiek dydziu, tiek forma, na tokie pailgi), tada imu forma, idedu folija, ipilu vandenuko ir truputi apvoliojusi manuose dedu kotletukus i ta forma....pasaunu i orkaite ir kepu....
galima daryti ir su grybu idaru....
skanaus...
Na tikrai išbandysiu greitu laiku šį receptuką, bo labai skaniai jau parašyta, net seilės varva
QUOTE(adrytės mama @ 2006 07 20, 10:54)
Na tikrai išbandysiu greitu laiku šį receptuką, bo labai skaniai jau parašyta, net seilės varva
Sveikutes!Na as tiesiog negaliu sitame forume buti Taip apetitas pakyla, kad iskart begu kazka gaminti.As ta receptuka tikrai bandysiu igivendint.As i farso vidu karta bandziau idet suri, bet jis isvarvejo.Reikes farsa ruost, kaip cia parasyta.
Na mano firminis sveciams pavaisinti yra toks:Maksimoj ar Rimi iskart perku mustos mesos kepsniukus ,apvolioju miltuose, kiausinyje -iskepu.Ant virsaus kepsniuko, bet kokie grybai apkepinti su svogunais, ant tu grybu -majonezas(Vilniaus jis geriausiai kepant islaiko forma, neissilieja)ant majonezo-tarkuotas suris.Pasiruosui tokius pusfabrikacius ,sudedu i orkaire ir laukiu sveciu.Atejo sveciai as greitai ijungiu grili ir po keliu minuciu viskas pasyla, ir siek tiek suris apkepa, su dulvytem-viskas.Purus ir gerai ,prabangiai atrodo kepsniukai.Kartais vietoj mesos uzkepu zuvies file.Man atrodo, kad nelabai sudetinga ir gana greitai.Galima ir pafantazuoti-ant mesytes uzdet pomidoru su svoguniukais, bet virsus butinai majonezas ir suris.
QUOTE(Pacific @ 2006 07 18, 10:43)
as tai greit padarau stai toki patiekala :
paimu vistienos krutinele, supjaustau gabaliukais ir apkepinu keptuvej. tada smulkiai supjaustau svoguna ir irgi i keptuve. dar smulkiai supjaustau pievagrybius ir i ta pacia keptuve. viska pabarstau prieskoniais ( kokius megstat, astriai ar nelabai), idedu krapu. uzpilu grietinele ir pamaisau. kai grietinele isila, idedu siek tiek tirstos grybu sriubytes (galima ir miltu). bet nuo tos sriubytes mase siek tiek sukieteja ir turi labai skanu grybu skoni. dar pamaisau, kol siek tiek dar isila ir viskas
sia mase galima sudet ant makaronu, ant grikiu koses, ant bulviu koses.
greita ir skanu
paimu vistienos krutinele, supjaustau gabaliukais ir apkepinu keptuvej. tada smulkiai supjaustau svoguna ir irgi i keptuve. dar smulkiai supjaustau pievagrybius ir i ta pacia keptuve. viska pabarstau prieskoniais ( kokius megstat, astriai ar nelabai), idedu krapu. uzpilu grietinele ir pamaisau. kai grietinele isila, idedu siek tiek tirstos grybu sriubytes (galima ir miltu). bet nuo tos sriubytes mase siek tiek sukieteja ir turi labai skanu grybu skoni. dar pamaisau, kol siek tiek dar isila ir viskas
sia mase galima sudet ant makaronu, ant grikiu koses, ant bulviu koses.
greita ir skanu
Super
As taip laikas nuo laiko darau
Mano firminiai patiekalai yra keli: pica, lazanija ir spagečiai su faršu. Visų šių patiekalų vinukas yra faršas, kurio receptą parsivežiau iš korsikos.
Mėsos faršas troškinamas su pomidorais, galima šviežiais, o galima ir savo sultyse koncervuotais, įdedama būtinai baziliko, druskos ir juodųjų pipirų, galima dar Santa Marija prieskonių faršui ar spagečiams įdėti. Toliau šį faršą galima dėti ant picos, galima su makaronais valgyti arba daryti lazaniją. Lazaniją darau su lietiniais blynais, tik jie turi būti šiek tiek storesni ir kietesni (t.y. į tešlą daugiau kiaušinių įdedu), pasiimu indą dedu blyna/faršą/blyną/sūrio ir t.t. viršutinis sluoksnis faršas+sūris ir dar užpilu šiek tiek vandens su pomidorų pasta. Toki sluoksniuotį kišam į orkaitę ir kepam kol viršutinis sluoksnis gražiai apskrus Skanaus!
Mėsos faršas troškinamas su pomidorais, galima šviežiais, o galima ir savo sultyse koncervuotais, įdedama būtinai baziliko, druskos ir juodųjų pipirų, galima dar Santa Marija prieskonių faršui ar spagečiams įdėti. Toliau šį faršą galima dėti ant picos, galima su makaronais valgyti arba daryti lazaniją. Lazaniją darau su lietiniais blynais, tik jie turi būti šiek tiek storesni ir kietesni (t.y. į tešlą daugiau kiaušinių įdedu), pasiimu indą dedu blyna/faršą/blyną/sūrio ir t.t. viršutinis sluoksnis faršas+sūris ir dar užpilu šiek tiek vandens su pomidorų pasta. Toki sluoksniuotį kišam į orkaitę ir kepam kol viršutinis sluoksnis gražiai apskrus Skanaus!
Reiks išbadyti pusę čia esančių receptų. Valgyyti noorių
QUOTE(adrytės mama @ 2006 07 17, 16:33)
Gal kuri nors susigundysit ir mano receptuku . patiekalas greitai nepasigamina, tačiau virtuvėje stovėti ilgai tikrai nereikia
Reikės:
1. Kiaulienos sprandinės (galima ir kumpio)
2. 3-4 paprikų įvairių spalvų
3. 3-4 svogūnų
4. 5-6 skiltelių česnako
5. Pomidorų sulčių ir prieskonių.
Mėsytę supjaustyti apie piršto storumo kepsniukais, pagardinti pipirais, druska ir šiek tiek pakepti keptuvėje (bet kad neapskrustų). baigiant kepti mėsytei, į keptuvę sukratyti smulkiai pjaustytus česnakus. Į karščiui atsparų inda sudėti apkeptus kepsnelius, ant jų viršaus sudėti pakeptus česnakus, šiaudeliais pjaustytas paprikas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pomidorų sultis pagal skonį padruskinti ir užpilti kepsnius kad apsemtų (šiaip užtenka 2 su trupučiu stiklinių). Jei karščiui atsparus indas be dangčio, ant viršaus uždėti foliją. Jei kepsneliai iš sprandinės, pakanka troškinti orkaitėje apie 1 val. su trupučiu, jei iš kumpio - ilgiau, kad mėsytė būtų minkšta. Aš paprastai troškinu apie 1,5 val. garnyrui tinka ir bulvės, ir ryžiai - pagal skonį kiekvienam. SKANAUS
Reikės:
1. Kiaulienos sprandinės (galima ir kumpio)
2. 3-4 paprikų įvairių spalvų
3. 3-4 svogūnų
4. 5-6 skiltelių česnako
5. Pomidorų sulčių ir prieskonių.
Mėsytę supjaustyti apie piršto storumo kepsniukais, pagardinti pipirais, druska ir šiek tiek pakepti keptuvėje (bet kad neapskrustų). baigiant kepti mėsytei, į keptuvę sukratyti smulkiai pjaustytus česnakus. Į karščiui atsparų inda sudėti apkeptus kepsnelius, ant jų viršaus sudėti pakeptus česnakus, šiaudeliais pjaustytas paprikas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pomidorų sultis pagal skonį padruskinti ir užpilti kepsnius kad apsemtų (šiaip užtenka 2 su trupučiu stiklinių). Jei karščiui atsparus indas be dangčio, ant viršaus uždėti foliją. Jei kepsneliai iš sprandinės, pakanka troškinti orkaitėje apie 1 val. su trupučiu, jei iš kumpio - ilgiau, kad mėsytė būtų minkšta. Aš paprastai troškinu apie 1,5 val. garnyrui tinka ir bulvės, ir ryžiai - pagal skonį kiekvienam. SKANAUS
Dariau, valgau
[COLOR=blue]Manau patiekalas skanus, kai tik suremontuos virtuvę ir pastatys naują orkaitę, būtinai išbandysiu. Dabar viską tik kepu ir verdu puoduose ir keptuvėje. Pavydžiui mano vyras nevalgo visokiu niekučių špinatų ar panašių žolių (man tai jos labai patinka), todėl man kiekvieną dieną reikia gaminti iš mėsos, bulvių, retai valgo makaronus, grikius ar ryžius. Daržovės irgi vyrui skaniausi rauginti agurkai ir švieži pomidorai. Taigi mūsų meniu nėra platus, o dar su dviem leliukais ilgai virtuvėj neprisisedėsi (vienam 8 mėn., kitai 2 m.) Jau galva neišneša ką gaminti.