Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(Papugele @ 2006 06 08, 23:30)
Skaniai atrodo tavo vyro firminis patiekalas bigsmile.gif Ir orkaitės paruošimui nereikia essen.gif  essen.gif


Aciu aciu blush2.gif . Orkaites nereikia, tik keptuves su dangciu mirksiukas.gif
Beje gana paprastas ir greit paruosiamas.
Atsakyti
Neparasysiu as firminio paiekalao, nes pas mane jis kintantis, na bet pasidalinsiu tokiom maxzutem kulinarinem idejom....nezinau, gal daugeliui tai zinoma, bet gal yra tokiu, kurios dar nebande.... blush2.gif , tai va,
1.as kai darau morku salotas, tai sutarkuoju morkytes, idedu cesnako, nuplikytu razinu ir susmulkintu graikiniu riesutu, druskytes, pipiriuko ir majonezo...mano vyras alpsta del tu salotu....
2.darau tokius ryzius (skanu ir vieni patys ir su kuo nors): isverdu ryzius, keptuveje pakepinu kiausini (zalia kiausini reik isplakti, tada plakta pilti i keptuve ir maisyti, kad gautusi tokie siulai), tada isvirtus ryzius deti i keptuve su trupuciu aliejaus ir ant virsaus deti saldytas darzoves (as perku 2 skirtingus komplektus saldytu darzoviu, dedu truputi vienu ir truputi kitu, kad ivairesnes darzoves butu: brokoliai, ziediniai kop., briuselio kop., zirneliai, morkytes, kukuruzai....; galima ir vienos rusies, bet tada papildomai idekit na kokiu kukuruzu ar dar ko truksta....), tai va pakaitinam tuos ryzius su darzovem, tada idedam saujele saldytu kreveciu, kai darzoves ir krevetes atsileidzia idedam apkepinbta kiausini, viska ismaisom ir uzpilam truputeli sojos.
3.idarytas pomidoras (tinka prie ivairiu mesos patiekalu)- pomidora (geriau "mesingesni") perpjaunam per puse; atskiram indelyje itarkuojam oer smulkia tarka suri, idedam cesnako, petrazoliu, majonezo, viska ismaisom ir kabinam su sauksteliu ir dedam tokias kepureles ant pomidoro puseliu...ant virsaus dar papildomai surio uzbarstome ir papuosiam petrazoles sakele.
4.mesa marinuoju tik su soja, tada nereikia jokiu prieksoniu ir mesyte niekada nebus per suri...
5.i burokeliu sriubyte paciam gale visada idedu dziovinto baziliko...nezinau ka, bet duoda jis savo..... blush2.gif mirksiukas.gif gal kvapa.....gal skoni....isbandykit.... biggrin.gif
6.idarytas kiausinis-isverdu "kietai" kiausini, ji nulupu ir perpjaunu pusiau, isemu is kiausinio tryni; smulkiais gabaliukais supjaustau kumpeli, ji pakepinu, itarkuoju suri, sudedu isimta tryni, cesnako, majonezo, pipiriuko ir druskytes, galima petrazoliu ar krapiuku, viska ismaisyti ir sauksteliu deti i kiausini, paciam gale papuosti petrazoles sakele.

siam kartui tiek..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuxes @ 2006 06 20, 07:29)
Neparasysiu as firminio paiekalao, nes pas mane jis kintantis, na bet pasidalinsiu tokiom maxzutem kulinarinem idejom....nezinau, gal daugeliui tai zinoma, bet gal yra tokiu, kurios dar nebande.... blush2.gif , tai va,
.........


Aciu uz tiek daug ideju thumbup.gif
Atsakyti
tikiuosi pravers..... smile.gif
Atsakyti
Mano tai mėgstamiausias ir firminiausias KAKORAS arba Šilkinė košė http://www.supermama...pic=1059&st=144
o dar vienas
SPAGEČIAI SU ŠAMPINJONAIS IR POMIDORAIS
išverdu spagečius, keptuvėje apkepinu česnako kokias 2 skilteles smulkiai pjaustytas, grybus ir kai apkepa įdedu kokius 2-3 pomidorus savose sultyse, konservuotus, aišku supjaustytus ir dar sulčių užpilu nuo tų pomidorų, druskos, pipirų. Na tada tą padažą ant spagečių pilu ir lapenam biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalia: 20 birželio 2006 - 15:18
as dar darau tokius makaroniukus- pirma tai pakepinu ketuvej farsa su prieskoniais, dziovintu baziliku, cesnaku, i kepanti farsa idedu siaudeliais pjaustyta zalia ir raudona paprikas, pjaustytu spinatu, pjaustyta pora, marinuota astru pipira supjaustau ir idedu, dar marinuota jelapenos pipiriuka ipjaustau, sojos ipilu, jei reikia truputuka vandenuko, paciam gale idedu pomidoru padazo "Cipo" na nemazai dedu (i 300gr.farso 0.5ind.), bet cia skonio reikalas, grietines sauksta ir sviezio baziliko truputi iplesau.... tada isverdu spagetti makaronus....tai va, tuos makaroniukus dedam i lekste, per viduriuka ta farsa ir papuosiam baziliko sakele....mano vyras labai megsta.... ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linuxes @ 2006 06 20, 16:45)
as dar darau tokius makaroniukus-  pirma tai pakepinu ketuvej farsa su prieskoniais, dziovintu baziliku, cesnaku, i kepanti farsa idedu siaudeliais pjaustyta zalia ir raudona paprikas, pjaustytu spinatu, pjaustyta pora, marinuota astru pipira supjaustau ir idedu, dar marinuota jelapenos pipiriuka ipjaustau, sojos ipilu,  jei reikia truputuka vandenuko, paciam gale idedu pomidoru padazo "Cipo" na nemazai dedu (i 300gr.farso 0.5ind.), bet cia skonio reikalas, grietines sauksta ir sviezio baziliko truputi iplesau.... tada isverdu spagetti makaronus....tai va, tuos makaroniukus dedam i lekste, per viduriuka ta farsa ir papuosiam baziliko sakele....mano vyras labai megsta.... ax.gif  ax.gif  ax.gif

skaniai rašai thumbup.gif ir aš mėgčiau.
bandysiu tavo kulinarines idėjas 4u.gif
Atsakyti
ai dar prisiminiau....cia jau ne patiekalas, bet siaip man labai skanu tai ir su jumis pasidalinsiu....na zodziu ziema kai nera svieziu uogu tai as megstu prie blynu ar kokiu ten varsketuku tai saldytas braskes su cukrum...na zodziu izimi tas saldytas braskes ir va tokias dar uzsalusiais sutarkuoji per tokia tarka-trintuve (jei kas turit, tai per kombaina), tada idedam cukriuko ir uzverdam...,labai skanu, valgau saukstais.....
dar patinka na tokios steikines bulvytes- sviezias bulves (butinai) gerai su sepeteliu nuplauni tada pjauni isilgai ir supjaustai griezineliais, tada isverdi aliejuje kaip fri (as siek tiek maziau aliejaus pilu ax.gif ), na va isimu is tos keptuves ir dedu i lekste su servetele, kad aliejus likes susigertu, toliau dedu bulviu prieskoniu (santa maria), labai skanu tokios traskios bulvytes su svieziu darzoviu salotom + varske pertrinta su cesnaku, petrazolem, grietine, druskyte + cesnakiniu padazu....
Atsakyti
QUOTE(linuxes @ 2006 06 20, 18:00)
dar patinka na tokios steikines bulvytes- sviezias bulves (butinai) gerai su sepeteliu nuplauni tada pjauni isilgai ir supjaustai griezineliais, tada isverdi aliejuje kaip fri (as siek tiek maziau aliejaus pilu  ax.gif ), na va isimu is tos keptuves ir dedu i lekste su servetele, kad aliejus likes susigertu, toliau dedu bulviu prieskoniu (santa maria), labai skanu tokios traskios bulvytes su svieziu darzoviu salotom + varske pertrinta su cesnaku, petrazolem, grietine, druskyte + cesnakiniu padazu....

aš tai per pusę perpjaunu bulves, aišku nedidukes ir verdu aliejuje o po to su Helmans arba Natura majonezu valgom
Atsakyti
Nesekiau gal ir buvo toks receptas.Išverdi makaronus, dedi į keptuvę, kur aliejus (galima ir sviestą), išspaudi porą skiltelių česnako, beri tarkuotą sūrį ir pakepini kol išsileis sūris. Galima bartstyti juodų pipirų. Skanaus.
Atsakyti
Sveikos, seimininkeles smile.gif

Nepasakyciau, kad tai - firminis, taciau labai musu megstamas patiekalas. Galbut ir jums patiks smile.gif
Proporciju nepasakysiu, nes kaskart dedu is akies smile.gif
Taigi:
Keptuveje apkepiname smulkiai supjaustyta svoguna, paprika ir tarkuota morka. Itrupiname kokiu 300 g farso (koki megstate). Kai jis apkeps, sakute reikia siek tiek patrinti, kad issiskirstytu stambesni gabaleliai. Dedame druskos, megstamu prieskoniu pagal skoni. As paprastai dedu druskos, juoduju pipiru ir prieskoniu misinio. Tada i keptuve sudedame mazesni indeli konservuotu pomidoru savo sultyse. Viska patroskiname. Pries pabaiga ispaudziame pora skilteliu cesnako ir gan gausiai iberiame dziovino baziliko (jis suteikia nuostabu skoni siam patiekalui).
Valgyti su makaronais: vamzdeliais, spageti ar jusu megstamais smile.gif
Skanaus!
Atsakyti
Mano firminis patiekalas - virtinukai su džiovintų grybų įdaru:
įdaras: išvirti pamirkytus džiovintus grybus, sumalti su mėsmale, pakepinti su trupučiu sviesto, kepinant sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, įberti pipirų ir dar pakepti. Įdarui pravėsus, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
Tešlą plonai iškočioju, išpjaunu su stikline skrituliuks ir dedu įdaro. Tada užraizgau, kaip kibinus ir verdu, arba kepu aliejuje. Virtus valgom su tirpdyto sviesto padažu. Skanaus. 4u.gif
Atsakyti