As tai darau toki blatnu pavadinimu ''Karaliskas omleto tortas", pats patiekaliukas visai nesudetingas. Cia mazdaug trim rimtiem valgytojam:
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau
Kartais taip norisi pasidalinti savo kulinarinias sedevrais su kitais...
Prasau cia pasipasakoti kokius patiekalus esate sukure arba patobuline.
MES mielai isbandysime jusu patiekalus..
Cia taip pat galite duoti patarimus kulinariniais klausimais...
Sia tema uzvedziau nes norejau isbandyti ka nors nauja, neiprasta. Prasau padeti (pasidalinant savo sedevrais) paivairinti savo seimos skrandzio turini
Labai noreciau suzinoti nauju (nelkoholiniu) kokteiliu receptu (paciu sukurtu), prie kokiu patiekalu jie labiausiai tinka.. Is anksto ACIU
PS: Noreciau kad pirma butumete isbandziusios savo sedevra.
Prasau cia pasipasakoti kokius patiekalus esate sukure arba patobuline.
MES mielai isbandysime jusu patiekalus..
Cia taip pat galite duoti patarimus kulinariniais klausimais...
Sia tema uzvedziau nes norejau isbandyti ka nors nauja, neiprasta. Prasau padeti (pasidalinant savo sedevrais) paivairinti savo seimos skrandzio turini
Labai noreciau suzinoti nauju (nelkoholiniu) kokteiliu receptu (paciu sukurtu), prie kokiu patiekalu jie labiausiai tinka.. Is anksto ACIU
PS: Noreciau kad pirma butumete isbandziusios savo sedevra.
Norėjau aš savo šedevrą pasiūlyt jums,bet prieš tai užsukau į "čenakus" ir vos nenualpau Aš atrodo pati tą receptą sugalvojau,o žiuriu jį ten mergos jau seniai išbandę aptarinėja Gal kuri iš mano svečių Mano firminis patiekalas:kugelis su kulšelę čenakinėj Labaiskanu,iržiūriu dabar kad ne tikman
Labas, mamytes. jei nesupyksit, tai ir as, tetis , pasidalinsiu savo firminiu receptu.
As ji radau kazkokiam zurnaliuke apie prancuzu virtuve, bet truputi ji "patobulinau".
Tai kiaulienos kepsnys( rimtas didelis kepsnys rimtiems teveliams ir ju suneliams).
tiesa, nemegstu ten jokiu matavimu ir t.t. dazniausiai darau viska is akies, ir gaunasi normaliai. taigi:
reikia paimti viena dideli gabala kiaulienos (sprandines, karbonado ar lieso kumpio). Gabalas turi buti toks, kad tilptu i jusu keptuve. ta gabala mesos reikia pamarinuoti. marinuot galit kaip norit: ar sausai su prieskoniais, ar raudonam vyne, ar obuoliu sultyse, svarbu, kad marinate pastovetu bent jau per nakti. Kai mesa issimarinuoja, visa gabala apvyniokit kulinarine virvute (arba storesniu medvilniniu arba lininiu siulu). i keptuve ipilkite truputi aliejaus, ji ikaitinkite ir idekite apkepti mesa. apkepkite is visu pusiu, kad susidarytu plutele. jei truputi apdegs- nieko tokio, dar skaniau apkepta mesa padekit i sali. zinoma, pries tai reiketu nusiskusti keleta bulviu, daugmazas vienodo dydzio( ju gali buti ir daug, nes mano zmonytei tos bulves labiausiai ir patinka). tas bulves apvirkite keleta minuciu, bet kad butu dar visai kietos. kai bulves paruostos , istepkite skarda riebalais, idekite mesa, bulves , paskaninkite jas vegeta, pipirais ir i skarda ipilkite apie puse litro sultinio( puikiausiai tinka is kubeliu). tokia skarda pasaukite i iki 220 laipsniu ikaitinta orkaite ir kepkite apie valanda. Kartais kepsni apverskite, jei sultinys isgaraves dapilkite. mesa kepkite tol, kol is jos nebegs sultys( tam reikalui turekite medini iesmuka). patiekti su bulvem ir dar su kuo norit
SKANAUS
P.S. pries valgant, apsiziurekit, ar nera like siulu ant mesos
del sio recepto tikrumo galit pasiklausti anos
As ji radau kazkokiam zurnaliuke apie prancuzu virtuve, bet truputi ji "patobulinau".
Tai kiaulienos kepsnys( rimtas didelis kepsnys rimtiems teveliams ir ju suneliams).
tiesa, nemegstu ten jokiu matavimu ir t.t. dazniausiai darau viska is akies, ir gaunasi normaliai. taigi:
reikia paimti viena dideli gabala kiaulienos (sprandines, karbonado ar lieso kumpio). Gabalas turi buti toks, kad tilptu i jusu keptuve. ta gabala mesos reikia pamarinuoti. marinuot galit kaip norit: ar sausai su prieskoniais, ar raudonam vyne, ar obuoliu sultyse, svarbu, kad marinate pastovetu bent jau per nakti. Kai mesa issimarinuoja, visa gabala apvyniokit kulinarine virvute (arba storesniu medvilniniu arba lininiu siulu). i keptuve ipilkite truputi aliejaus, ji ikaitinkite ir idekite apkepti mesa. apkepkite is visu pusiu, kad susidarytu plutele. jei truputi apdegs- nieko tokio, dar skaniau apkepta mesa padekit i sali. zinoma, pries tai reiketu nusiskusti keleta bulviu, daugmazas vienodo dydzio( ju gali buti ir daug, nes mano zmonytei tos bulves labiausiai ir patinka). tas bulves apvirkite keleta minuciu, bet kad butu dar visai kietos. kai bulves paruostos , istepkite skarda riebalais, idekite mesa, bulves , paskaninkite jas vegeta, pipirais ir i skarda ipilkite apie puse litro sultinio( puikiausiai tinka is kubeliu). tokia skarda pasaukite i iki 220 laipsniu ikaitinta orkaite ir kepkite apie valanda. Kartais kepsni apverskite, jei sultinys isgaraves dapilkite. mesa kepkite tol, kol is jos nebegs sultys( tam reikalui turekite medini iesmuka). patiekti su bulvem ir dar su kuo norit
SKANAUS
P.S. pries valgant, apsiziurekit, ar nera like siulu ant mesos
del sio recepto tikrumo galit pasiklausti anos
As tai daznai seima lepinu vaisiais.Reikia bananu mandarinu,kivi,obuoliu,vynuogiu.Juos visus supjaustau didokais kubeliais.Saldu kondensuota pieneli pavirinu 15min.ir uzpilu ant vaisiu.labai skanu.Pabandykit.
QUOTE (a_mas @ 2004 11 05, 15:52) |
Labas, mamytes. jei nesupyksit, tai ir as, tetis , pasidalinsiu savo firminiu receptu. As ji radau kazkokiam zurnaliuke apie prancuzu virtuve, bet truputi ji "patobulinau". Tai kiaulienos kepsnys( rimtas didelis kepsnys rimtiems teveliams ir ju suneliams). tiesa, nemegstu ten jokiu matavimu ir t.t. dazniausiai darau viska is akies, ir gaunasi normaliai. taigi: reikia paimti viena dideli gabala kiaulienos (sprandines, karbonado ar lieso kumpio). Gabalas turi buti toks, kad tilptu i jusu keptuve. ta gabala mesos reikia pamarinuoti. marinuot galit kaip norit: ar sausai su prieskoniais, ar raudonam vyne, ar obuoliu sultyse, svarbu, kad marinate pastovetu bent jau per nakti. Kai mesa issimarinuoja, visa gabala apvyniokit kulinarine virvute (arba storesniu medvilniniu arba lininiu siulu). i keptuve ipilkite truputi aliejaus, ji ikaitinkite ir idekite apkepti mesa. apkepkite is visu pusiu, kad susidarytu plutele. jei truputi apdegs- nieko tokio, dar skaniau apkepta mesa padekit i sali. zinoma, pries tai reiketu nusiskusti keleta bulviu, daugmazas vienodo dydzio( ju gali buti ir daug, nes mano zmonytei tos bulves labiausiai ir patinka). tas bulves apvirkite keleta minuciu, bet kad butu dar visai kietos. kai bulves paruostos , istepkite skarda riebalais, idekite mesa, bulves , paskaninkite jas vegeta, pipirais ir i skarda ipilkite apie puse litro sultinio( puikiausiai tinka is kubeliu). tokia skarda pasaukite i iki 220 laipsniu ikaitinta orkaite ir kepkite apie valanda. Kartais kepsni apverskite, jei sultinys isgaraves dapilkite. mesa kepkite tol, kol is jos nebegs sultys( tam reikalui turekite medini iesmuka). patiekti su bulvem ir dar su kuo norit SKANAUS P.S. pries valgant, apsiziurekit, ar nera like siulu ant mesos del sio recepto tikrumo galit pasiklausti anos |
O kam tie siulai, ar nelabai supratau.... O mesos gabala galima su kauliuku naudoti turbut? Skamba tikrai sauniai.
QUOTE (Freja @ 2004 11 05, 23:52) |
O kam tie siulai, ar nelabai supratau.... O mesos gabala galima su kauliuku naudoti turbut? Skamba tikrai sauniai. |
jei imat mesa su kaulu, tai siulu nereikia. o jei karbonada, sprandine ar liesa kumpi tai geriau nepatingekit ir truputi apvyniokit, nes kitaip kebdama mesa labai susitraukia ir buna nei sis, nei tas . SIULAS REIKALINGAS FORMAI ISLAIKYTI!!!
QUOTE (violetik @ 2004 11 06, 10:18) |
Ir dar :kai marinuoju vištieną,būtinai įdedu medaus,galima jį pakeist saldu sojos padažu,bet bus jau netas. |
As dar citrinu sultimis apslakstau
QUOTE (*MAGIC* @ 2004 11 10, 16:34) |
O jeigu nera laiko marinuoti kiaulienos ar jautienos , tai reikia pomidoru sulciu(tinka ir is pakeliu ) Sultis reikia pakaitinti ir uzpilti karstas ant mesos Va tokios mano kulinarines "gudrybes" |
o ką tos pomidorų sultys duoda ir ar dar prieskonių kokių dedi, ar tik sultis?