Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkus vaikas klasėje

QUOTE(alyy @ 2010 03 14, 22:16)
Zinai jau cia diskusija isisvele "vienas pries viena"

as kaip normali mama noriu pasakyti, as suprantu jei kazkieno vaikas yra nuolatos "grudinamas"  - niekas negali pakelti pirsto nei pries suaugusi nei tuo labiau prie vaika, bet ... pagalvok, jei tau "normalai" mamai tektu auginti padauza vyruka.... Niekada nesidyvik - nes ir tau gali taip atsitikti. Lazda turi du galus...

Sutinku tuo atveju, kad "nemaza problema klaseje atkristu" tada jei tevai nesirupina vaiku ir didziuojasi kad jis "tikras vyras", o jei yra tevu pastangos , ir jos turi buti ivertintos, o jei dar ir truputeli pazanga matosi....suzlugdyti yra lengviausia, ir lengviausia yra teisti  mirksiukas.gif

trumpategiski tevai bet kokia kaina gina ir teisina savo vaika - tevai turi buti teisingi ir laaaabai ismintingi.

alyy, kaip aš Jus suprantu, nes tikrai kiekvienai normaliai mamai gali taip nutikti, kad jų vaikas taps tuo, dėl kurio reikia eiti aiškintis ir raudonuoti 4u.gif aš dėl savo vyresnėlio ne kartą ėjau aiškintis ir su mokytoja ir su nuskriaustojo vaiko tėvais, ir kalbėjomės daug ir su mokytoja ir su pačiu vaiku daug dirbome, dabar jau ramiau wink.gif tiesa, jis tikrai nebuvo tas pats blogiausias klasėje, bet padūkęs tai tikrai ir kas visgi yra problema, kad mokytoja stengiasi nusišalinti nuo tų vaikiškų konfliktų palikdama viską savieigai, o jeigu jau baigiasi ašaromis ar sukruvinta nosimi, tai jau tada kviečiami tėvai doh.gif jokios prevencijos schmoll.gif jeigu maniškis gaudavo niuksą ar jo daiktus išmėtydavo, o jis nesiskūsdavo, tai taip ir likdavo, bet ne duok die, bandydavo save apginti ir analogiškai atsilyginti skriaudikui, tai jau labiau nuskriaustas likdavo tas, kurio didesnė gerklė doh.gif
aš manau, kad protingi ir išmintingi tėvai tai supranta ir kalba manau eina apie tokius vaikus, kurių tėvų nė kvapo nėra mokykloje tėvų susirinkimuose, kurių mokytojos negali prisišaukti pokalbiui, kurių vaikai tikrai nelanko jokių psichologų...
Atsakyti
kaip lengva parašai pareiškimą,ir sunku vaiką kur nors nukiša,svarbu nuo akių,visokių vaikų yra,bet mane vistik stebina pedagogų pedagogiškumas,esu pauglio ir antrokes mama,visko ir mum buvo,bet galiu pasakyti,kad nuo suaugusių daug kas priklauso
Papildyta:
ne pamiršiu,kaip vienam turejau sumoketi pinigus už megztinį,nes jo sunus ir tris jo draugai apstoja mano sūnų,o mano sunus sudraskė jam megztinį,kada nuejau i mokykla,mokytoja man ir sako ,kad tas vaikas labai geras,jis labai gerai mokosi,o jūsų sunus,juk žinote -nesugyvenamas,teko kalbetis ir su tuo tevu,galvojau,kad pati gausiu i galva,nes žadejo mano sūnų i iskaita irašyti,nes jis policininkas.
Atsakyti
Ir aš žinau panašų įvykį. Situacija tokia - kaimo mokykla, 10 vaikų klasėje (pirmokai). Per pertrauką berniukai apstojo vieną vaiką ir norėjo įspirt. tas aišku gynesi, paspyrė vieną iš tų užpuolusių ir tas sudaužė galvą į radiatoriu, teko siūt. Įsivaizduokite auklėtoja stojo į to vaiko pusę, nes jis vargšas tėvo neturi, dėl to netinkamai elgiasi. Ir jos žodžiais tas, kuris gynėsi turėjo palaukt auklėtojos ir tik tada pasiskūst, kad prie jo kabinėjosi doh.gif
Atsakyti
kai ten vieną ar antrą kartą susilupo, tai visos klasės tėvai parašų direktoriui neneš. kad neštų parašus -- tas vaikas turi būt jau kaip reikiant visus užknisęs.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2007 03 01, 20:03)
Na, po didesni ar mazesni "stebukla" turbut kiekvienoj klasej sedi g.gif  g.gif
maniskiu klasese taip pat yra po problemini  nesuvaldoma vaika

Siandien ruosiuosi skambint tokio "stebuklo" tevams.Maniske parverte be jokios priezasties ir tampe po koridoriu.Ir tai jau n tasis kartas...Dauguma vaiku apmusa be priezasties,tiesiog taipsau...(anot mokytojos kitaip nemoka isreikst emociju).Vienai is klases mergaiciu didziuliu ledo gabalu tvojo per galva...spyriu,pastumimu,iznybimu neskaiciuoju....Mokytoja linkus viska uzglaistyt-tam vaikui reikia meiles,demesio ir t.t ir pan.Taip man gaila to vaiko (tevai probleminiai,visus 2 metus nesirodo mokykloj),bet saviskes gaila labiau.Kodel mano vaikas turetu but velkamas koridorium g.gif ?(kiti vaikai paliudijo,kad pulta tikrai be priezasties).Nezinau realiai ka sakyt tokiems tevams,kuriems visiskai pofig ju vaikas g.gif schmoll.gif Gal socialiniais pagasdint?Beja berniuko tevams net neidomu,kad ju antrokas visiskai nemoka nei skaityt,nei rasyt ir mokosi su padejeja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 03 19, 16:54)
Siandien ruosiuosi skambint tokio "stebuklo" tevams.Maniske parverte be jokios priezasties ir tampe po koridoriu.Ir tai jau n tasis kartas...Dauguma vaiku apmusa be priezasties,tiesiog taipsau...(anot mokytojos kitaip nemoka isreikst emociju).Vienai is klases mergaiciu didziuliu ledo gabalu tvojo per galva...spyriu,pastumimu,iznybimu neskaiciuoju....Mokytoja linkus viska uzglaistyt-tam vaikui reikia meiles,demesio ir t.t ir pan.Taip man gaila to vaiko (tevai probleminiai,visus 2 metus nesirodo mokykloj),bet saviskes gaila labiau.Kodel mano vaikas turetu but velkamas koridorium g.gif ?(kiti vaikai paliudijo,kad pulta tikrai be priezasties).Nezinau realiai ka sakyt tokiems tevams,kuriems visiskai pofig ju vaikas g.gif  schmoll.gif Gal socialiniais pagasdint?Beja berniuko tevams net neidomu,kad ju antrokas visiskai nemoka nei skaityt,nei rasyt ir mokosi su padejeja schmoll.gif

O mokykloje nėra psichologo? g.gif
Nesuprantamas yra mokytojas kuris ignoruoja rimtus įvykius ,gali prišaukti dar didesnes problemas,traumas,kurios turės dideles pasekmes,bet bus per vėlu...
Papildyta:
Bijau,kai pagalvoji, kad mano vaikas taip pat,gali atsidūrti panašioje aukos situacijoje ir pagalbos nesulaukti,juk ,,auka" ta kuri yra skriaudžiama..
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2010 03 16, 11:16)
ne pamiršiu,kaip vienam  turejau sumoketi pinigus už megztinį,nes jo sunus ir tris jo draugai apstoja mano sūnų,o mano sunus sudraskė jam megztinį,kada nuejau i mokykla,mokytoja man ir sako ,kad tas vaikas labai geras,jis labai gerai mokosi,o jūsų sunus,juk žinote -nesugyvenamas,teko kalbetis ir su tuo tevu,galvojau,kad pati gausiu i galva,nes žadejo mano sūnų i iskaita irašyti,nes jis policininkas.

Nepykit, aš tik išreikšiu savo nuomonę, bet kur tada buvo jūsų naglumas? Miegojo? Tokioj situacijoj būčiau pasielgus naglai. Nemokėjus būčiau. Ir tegu įrašo įskaiton, pažiūrėčiau kokią pateisinamą priežastį jis būtų suradęs? Atsiprašau, už megztinio sudrąskymą? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Nejuokinkit žmonių. Mane ne kartą buvo ir apipylę ir sudrąskę (t.p. rūbus), o nieks įskaiton nežadėjo įtraukt. Ir pati ne kartą suplėšiau klasiokėms palaidines, vienos tėvas taipogi, prokuroras. Įskaiton nebuvau įtraukta.
Asmeniškai - klasėje buvo problematiškas vaikas, bet viskas pasibaigė, kai nutiko rimtas incidentas - sulaužė sutuburą kitam klasiokui. Dabar turim dar geresnį, tačiau tas na nors netalžo kitų klasiokų. Išvadina tik rusiškais žodeliais. Bet į tai išmokom nekreipt dėmesio. O į rusiškus keiksmažodžius, pamokų trukdymą... Čia jau žinokit nuo vaiko priklauso. Kas norės, tam nerūpės kad mama kala į galvą keiktis negražu.
Atsakyti
QUOTE(Evelina*** @ 2010 05 24, 15:02)
O mokykloje nėra psichologo? g.gif

Yra psichologe ir socialine darbutoja.Ir kas is to irnesakyk.gif
Atsakyti
Jei vaikas yra nesivaldantis, "terorizuoja" klasiokus ir mokytoją, psichologas dažniausiai nieko negali padėti. Dažniausiai jo pagalba - pasikalbėjimas, pasiguodimas ir pan. Reikia ryžtingų mokytojos, mokyklos administracijos (direktorius bei jo pavaduotojos privalo padėti tokiu atveju) bei tėvų pastangų. Tėvai gali gauti ir baudą už netinkamą savo vaiko elgesį. Klasėje mokosi daug mokinių ir neturi būti taip, kad mokytoja skiria dėmesį tik tam, kuris vaikšto po klasę, šūkauja, užkabinėja draugus ir kitaip "išsidirbinėja". Nukenčia dauguma mokinių. Ir mokytoja turi juos ginti. O klasės mokinių tėvai galėtų palaikyti mokytoją ir kovoti už savo vaikų teises.Aišku,darbas be galo sunkus, nes nėra sudrausminimo priemonių. Bet nieko nedarant, iš viso nieko gero nebus.
Atsakyti
QUOTE(Ikosaaedras @ 2010 05 25, 16:20)
Tėvai gali gauti ir baudą už netinkamą savo vaiko elgesį. Klasėje mokosi daug mokinių ir neturi būti taip, kad mokytoja skiria dėmesį tik tam, kuris vaikšto po klasę, šūkauja, užkabinėja draugus ir kitaip "išsidirbinėja". Nukenčia dauguma mokinių.

O čia rimtai dėl baudos? Niekad negirdėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2010 05 25, 23:19)
O čia rimtai dėl baudos? Niekad negirdėjau g.gif

Jeigu rimtai suzalotu kita vaika,tevai gautu bauda "uz vaiko neprieziura"
Atsakyti
na pas mano dukra klasei irgi toks fruktas sedi lotuliukas.gif ir be to dar kaimynisteje gyvena.... blink.gif tai nelabai ir i lauka ramiai iseina...nes buna kad ir akmenukais apmeto..... doh.gif buvo mada visas klasiokes uz kaklo griebt...daejio ir iki maniskes....dar akinius aplamde gerokai....teko pakariaut...bet ir mama jam viska leidzia....motivuoja tuo kad vienas be tevo jai sunku augyt.....o kiek as tokiu vaiku pazystu kurie be tevu auga ir geri vaikai buna mirksiukas.gif
Atsakyti