Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

Vobla,gal jau zinai kelinta mamytei stadija? Manau,kad mano uosviui tas pats kas jai,tik jam jau IV stadija-gydytojai sake,kad auglys jau buvo perauges slanksteli ir viduj net suragejes,todel mano,kad jis ten jau daug daug metu,tik tunojo pasislepes... verysad.gif Gal tavo mamai dar pirmosios stadijos,as ir nete skaiciau,kad limfomos isgydomos 90%,todel neprarask vilties... thumbup.gif Mano uosviui iskart pasake,kad niekuo padeti perdaug negali,bet neprarandam vilties ir bandom viska kas imanoma...Mums lengviau,nes jis pats labai optimistiskai nusiteikes,isivaizduoju kaip sunku,kai matai mama paluzusia...stiprybes tau ir tavo seimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniete: 05 vasario 2007 - 12:33
Labutis,

Zadejau dar pasirodyt ir pasipasakot, tai vat as ir cia.
Aciu Dievui, MB kazka netaip suprato... Pasitikslinom klinikose diagnoze (giminaite gydytoja grizusi is atostogu patikrino), pasirodo tai ne priesvezine stadija. Ka gydytoja kalbejo, ir kaip maniskis taip suprato - bala zino. Bet tik jus turbut suprasite, kaip as dziaugiuosi....
Auglys pas ji buvo toks, kokie daznai linke ataugti, tad reikalingas stebejimas. Ir jis gali supiktybeti. Bet kol kas viskas gerai.
Noriu padekoti uz patarimus- dali toliau taikysim, mityba pakoregavom, del viso pikto turbut ir draudimo suma pasididinsim - kad bent vaistams butu jei ka... nes cia Lietuvelej matau kad ligoniai paliekami giminaiciu prieziurai. Siaubas kazkoks, dirbi dirbi, moki nelogiskus mokescius, o kai susergi - gydykis pats.
Stiprybes jums visoms, sveikateles jums ir artimiesiems jusu!

Atsakyti
QUOTE(agniete @ 2007 02 05, 11:25)
Vobla,gal jau zinai kelinta mamytei stadija?

kol kas nežinau...bet simptomai, kurie būdingi šiai ligai- buvo jau senai ... ne vieneri metai...3-4 ar dar seniau... nežinau kiek per tokį laiką galėjo įsivešėti...
vą ką sveikas lt. rašo apie simptomus:
# Karščiavimas
# Kūno masės mažėjimas
# Limfmazgių padidėjimas
# Naktinis prakaitavimas
# Padidėjusios kepenys
# Padidėjusi blužnis
"Dažniausiai padidėja kaklo, viršraktikauliniai, pažastų limfmazgiai. Jie yra neskausmingi, bet vis didėja, suauga į didelius limfmazgių paketus. Kartais padidėja tarpuplaučio limfmazgiai. Jei jie spaudžia į trachėją ir bronchus, ligonis gali jausti lengvą dusulį, būna sausas kosulys. Neretai ligoniams pakyla temperatūra (kartais net >380C), karščiavimas tęsiasi pakankamai ilgai. Būna sumažėjęs darbingumas, naktinis prakaitavimas, kartais odos niežulys, mažėja kūno masė.
Kartais liga pastebima, kai padidėja matomų kūno vietų limfmazgiai. Kitais atvejais ligonis pastebi, kad pablogėja jo savijauta, jis karščiuoja, liesėja, ir liga nustatoma tik atlikus specialius tyrimus. Negydoma ji progresuoja, didėja kitų kūno sričių limfmazgiai, jie suauga į didelius junginius, padidėja kepenys ir blužnis. Paskutinėje stadijoje pakitusių ląstelių patenka į kaulus, plaučius, odą (joje atsiranda įvairaus dydžio židinių). Kai jų patenka į kaulų čiulpus, pasireiškia ūminė leukemija."

Mamai jau kokie trys metai laikėsi temperatūra- nieks nerado nuo ko...
Dusindavo- nustatė asma( ir paskyrė vaistus doh.gif )..
Problemos su oda- nustatė aleriją ( ir paskyrė vaistus doh.gif )...
Padidejo limfazgai pažastyse- nerado nuo ko...
Paskui pradėjo skaudėt nugarą ir tirpti rankos kojos- nustatė kad ataugos ir paskyrė šidymą ir masažus- augliui doh.gif tas per kelias savites taip suvešėjo, kad viską stubure užspaudė ir mama nustojo valdyt kūną nuo pusės...
nu sakykit- ar nežiopli daktarai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 05 vasario 2007 - 12:46
Nors viena gera naujiena! 4u.gif
Skaitau jusu tas zinutesir stebiuosi-is kur pas jus tiek stiprybes?ne tik,kad nepaluztat,dar ir kitiems sugebat vilti suteikti!!! Gaila,kad uosvis kompiuterio neturi,tikrai pasiulyciau jam pasiskaityti jusu foruma-ir daug ziniu ir paramos be galo daug!! thumbup.gif Mazos tos mano zinios sioje srityje,taciau artimas zmogus sirgo Hodzkino limfoma(2b stadija) ir ji visai nepasidave gydymui,taciau isvykom gydytis i uzsieni ir jis jau 4 metai kaip remisijoj!!!! nenoriu minti ant mazolio,zinau,kad ne kiekvienas turi galimybe gydytis svecioj salyje,taciau,jei yra tokia galimybe,drasiai vaziuokite-jie is mano atveztos ligos istorijos tik smagiai pasijuoke:tokios chemoterapijos jie nevartoja jau 10 metu...
Is kitos puses....Ten tu esi vienas ir nera aplinkui tiek paramos ir meiles is artimuju-ten tau pasiulys tik psichologines pagalbos telefona...O juk seimos parama tiek daug reiskia...
Stiprybes stiprybes ir dar karta stiprybes!!! thumbup.gif
Atsakyti
Vobla, limfoma tai tikrai nera mirtinas nuosprendis, dabar svarbu viska iki galo issiaiskinti, kokia limfoma, kiek isplitus kokie zymenis, jei yra tam tikras zymuo, taikomas labai efektyvus gydymas naujais vaistais.

O apie simptomus, man paciai limfoma nustatinejo kelis metus, jei ne atsitiktinai sutikta gydytoja reumotologe, buciau ir iki 4 prisikasusi, simptomai aiskus kai juos zinai, kai nesi susidures beda - gydytojai nelabai supranta, man net buvo raminanciu priskyre, ir sildymus, ir mankstas, padare nuotrauka - nemate 7 cm naviko tarpuplautyje.

Bet daba yra kaip yra, reikia susitaikyti su tuo ir irtis i prieki. Viena yra 4 stadija pvz plauciu vezio ir visai kas kita limfomos, patikek su sia liga gyvenu jau beveik 5 metus nuo diagnozes patvirtinimo.
Atsakyti
va nete radau dar ką:
" Limfoma jau gydoma efektyviais vaistais (2005.06.13)
Žmonėms, sergantiems piktybine kraujo liga limfoma, jau prieinamas modernus gydymas - prireikus brangūs vaistai rituksimabas ir imatinibas skiriami iš karto ir nemokamai.
Kaip Eltai sakė Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centro direktorius Laimonas Griškevičius, anksčiau modernaus gydymo sulaukdavo tik tie pacientai, kurių liga nebepasiduodavo kitokiam gydymui.
Imatinibui įsigyti Sveikatos apsaugos ministerija skyrė 2,5 mln. litų, rituksimabui - 1 mln. litų. Ši investicija suteiks vilčių pasveikti daugiau piktybinėmis kraujo ligomis sergančių ligonių.
Moksliniai tyrimai ir gydymo praktika parodė, kad iš karto diagnozavus ligą drauge su hemoterapija vartojami naujos kartos vaistai padeda pasveikti 80 proc. pacientų. Onkohematologinių ligonių draugija "Kraujas" dvejus metus siekė, kad susirgusiems limfoma lietuviams būtų prieinamas brangus, bet efektyvus gydymas.
SAM lėšomis nupirktų vaistų kol kas pakaks ketvirčiui pacientų. Pasak L.Griškevičiaus, SA ministras ir Ligonių kasų vadovai yra įsipareigoję tokiam gydymui skirti ir daugiau pinigų.
Lietuvoje kasmet diagnozuojama apie 300 naujų limfomos atvejų. Trečdaliui pacientų iš karto būtinas gydymas šiuolaikiniais metodais. Pagal ELTA"
gal kam nos jau teko vartoti tuos vaistus? kokie rezultatai? Ar jie išties skiriami nemokamai ar tas "nemokamai" būna tik kaip reikiant įmetus daktarams į kišenė?
Atsakyti
Nu Vobla net nezinau ka ir pasakyti!!!!!Tokiu idijotu galvojau,kad ieskoti reikia,o cia pasirodu ju ne vienas yra!!!! doh.gif
Simptomai tai kazkaip labai man primena Hodzkino limfoma,mano draugas irgi prakaituodavo naktimis,limfmazgiai isdideje buvo,dusdavo ir kojas labai kasydavosi...ejo laikytis teisiu,daresi kraujo tyrima ir suzinojo apie liga... verysad.gif Buvo 187cm ir sverdavo tik 63kg...
Dabar pati vesiu suneli pas gydytojus ketvirtadieni-labai neramu,gal be reikalo,bet is proto baigiu iseiti...Jau koks puse metu vienoje kaklo puseje yra padidejes limfmazgis,o dabar ir kitoje atsirado.... verysad.gif Bijau,net pagalvoti nuo ko,veju bjaurias mintis salin...Daremes Lietuvoje ta reaktyvinio C baltymo tyrima,sake viskas gerai,dabar bandysiu vesti pas gydytojus cia,gal nors jie pasakys kas yra...o bijau... verysad.gif kai pasiklausau apie tuos gydytojus,gal jie ka praleido pro akis?
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2007 02 05, 11:57)

Bet daba yra kaip yra, reikia susitaikyti su tuo ir irtis i prieki. Viena yra 4 stadija pvz plauciu vezio ir visai kas kita limfomos, patikek su sia liga gyvenu jau beveik 5 metus nuo diagnozes patvirtinimo.

ačiū, už paguodą- būtinai perduosiu mamai...man rodos tokioj situacijoj labiausiai ir guodžia, kad kiti su šia liga GYVENA, o ne miršta...
mano mamai šią savaitę sueina 60...kaip suprantu- baliaus nebebus...
Atsakyti
Vobla, man chemija dave ir per 25 gimtadieni taip jau sutapo, kad diagnoze isgirdau pries pat gimtadieni, taciau artimiausi zmones atvaziavo ir sveikino.

Vaistai skiriami priklausomai nuo to ar yra tikslinga taikyti toki gydyma. Jei gydotes Vilniuje, tai ten tikrai kompetentingi, saunus gydytojai ir Jums viska susakys, kada koks gydymas taikomas ir panasiai.

Pamatysit tik pradzioje yra sokas, paskui su tuo susigyveni, ismoksti gyventi ir net jei gydymas sekasi, pamirsti, kad ir sirgai tokia liga.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 02 05, 12:01)

mano mamai šią savaitę sueina 60...kaip suprantu- baliaus nebebus...

oj mergai- kokis pozoras doh.gif blush2.gif jau tariaus su mama kaip čia jos didelį balių švęst kai iš ligoninės dar neišrašo... gi sakau jubiliejus- reik švęst. Nu ir vos galvon negavau- sako koks 60!- man gi tik 59 bus... jau visai susisuko man smegenai nuo to strioko doh.gif blush2.gif Nu nors mamą pralinksminau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 02 02, 15:08)
Liūdna, bet jungiuos į jūsų kompaniją.  Užpraeitą savaitę mamai rado auglį stubure. Praeitą- operavom. Nors operacija praėjo itin gerai ( tikėtąsi komplikacijų, ne jai+ asma + alergiška+ auglys buvo apsivijęs kraujagysles- tikėjosi, kad labai nukraujuos), tačiau blogoji žinia ta, kad sulaukėm pagaliau tyrimo atsakymo. Auglys blogas verysad.gif ...kažkoks , kuris formuojasi iš kraujo plazmos... Tiksliai dar nežinau kaip tai vadinasi, nes nemačiau išrašo...Taip gerai sveiko po operacijos, jau net vaikščiojo puikiai, o dabar jai baisinga depresija ir savigaila... neįmanoma susišnekėti ir nuteikt nors kiek pozityviau mastyti.. Kuom galėčiau aš jai padėti? Koks mano elgesys būtų teisingas? Kaip ją paguost? Blogiausia tai, kad net nežino kaip ten iš tiesų ir kaip toliau viskas klostysis- gal dar yra koks gydymas- nieko nežino, gandų prisiklausė ( vis dar guli ligoninėj), o jau save laidoja verysad.gif ...

Laba, vobla, užjaučiu. Mano mama irgi, kai ligoninėj gulėjo nieko nenorėjo matyt, nenorėjo, kad kas lankytų, kad matytų, kaip ji kenčia. Atkentėjo ir operaciją, ir chemiją. Grįžo namo. Atsitiesė. Pakeitė maisto racioną, ir pati pasikeitė, kitaip į gyvenimą ėmė žiūrėt. Po visko gėrė įv.žolelių užpilus, ir rupūžę gėrė, žodžiu brr.., net ir dabar purtos prisiminus. Galiausiai atrado auksinį ūsą, kurį lig šiol vartoja ir augina namie. Baisiausiai juo tiki. Ir manau, tai irgi gelbsti, tas tikėjimas.
Manau laiko tėkmė viską nuneša, užglaisto, išmokina kitaip į viską žvelgti.

Sveikatos Jums ir visoms kas gyvena su šia liga.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2007 02 05, 17:12)
Laba, vobla, užjaučiu. Mano mama irgi, kai ligoninėj gulėjo nieko nenorėjo matyt, nenorėjo, kad kas lankytų, kad matytų, kaip ji kenčia. Atkentėjo ir operaciją, ir chemiją.  Grįžo namo. Atsitiesė. Pakeitė maisto racioną, ir pati pasikeitė, kitaip į gyvenimą ėmė žiūrėt. Po visko gėrė įv.žolelių užpilus, ir rupūžę gėrė, žodžiu brr.., net ir dabar purtos prisiminus. Galiausiai atrado auksinį ūsą, kurį lig šiol vartoja ir augina namie. Baisiausiai juo tiki. Ir manau, tai irgi gelbsti, tas tikėjimas.
Manau laiko tėkmė viską nuneša, užglaisto, išmokina kitaip į viską žvelgti.

Sveikatos Jums ir visoms kas gyvena su šia liga.

Mano uosviui irgi liepe suvalgyti viena bebra -tai ir paciam linksma buvo,o ir turejo kaip dienas leisti-nera taip lengva ji sugauti! biggrin.gif Manau,labai svarbu tiketi ir pozityviai mastyti,tik kazkaip bent jau man,sunku rasti tinkamus paguodos zodzius...Stengiuos is paskutiniuju,bet mano veidas viska isduoda...as dar as-va vyro niekaip nuraminti negaliu-jam tai buvo didziausias sokas...Nezinau nei kaip jam padeti...Uosvis vis laukia is manes ziniu,tikedamasis,kad atradau kazkokius stebuklingus vaistus,kad kazka naujo radau internete...Nenoriu net skambinti,nes nezinau ka ir besakyti... verysad.gif Gal zinote kokia gera knyga,kuria galeciau jam nupirkti ir padovanoti-seniau isvis neskaite,taciau liga ji pakeite,manau tikrai vakarais ja pavartytu..?
Atsakyti