sveikos visos atostogaujancios ir nebe. Daznai cia uzsuku i si skyreli, tik vis nedrisdavau parasyti. Dabar jau galiu. Geguzes menesi teciui staigiai plyso skrandis, laime , kad buvo Vilniuje, tai Santariskese ji isgelbejo, dare operacija. Po operacijos grizo atsakymas, 2 stadija piktybinio naviko adenokarcinomos. Skaudu buvo ir baisu, nes tetis niekada gyvenime nesirgo, o jam tik 52 metai. Taigi, liepos 9 antra operacija - visiskas skrandzio salinimas. Atvaziavom i ligonine ir prasidejo: rentgenologai rado kabliuku plauciuose ir kepenyse, jei metastaze - neoperuoja. Tada ilga eile iki tomografo - cia vel kabliukai, nors echoskopija nieko nerode. Dvi savaites laukimo ir nezinios -operuos ar n, yra metastaziu ar ne. Negana to, mama kruti rado guzeli - gydytojos diagnoze - pirma stadija piktybinio naviko, butina operacija. Taigi liepos 17 operacija teciui, liepos 23 - operacija mamai. Abiems pasalinti znypleti veziukai. Gyvenom su sese Santariskese, pakaitom ejom is vienos ligonines i kita. Siandien abu teveliai jau namuose. Teciui jau grizo atsakymas - pasalintam skrandyje ir limfmazgiuose piktu lasteliu nerasta. Gydymas - tik tikrinimasis kas trys menesiai. Aciu Dievui, sveikas. Mamos atsakymu laukiam, zinom tik kad plauciuose metastaziu nera. Taigi , tiesiog norejau papasakoti visa istorija ir ta kosmara. Siandien kai apie tai galvoju, atrodo kaip siaubo filmas. Bet ligoninej abu tevai susirado likimo draugu, ivairiausiu isbandytu receptu, kaip toliau gyventi ir gydytis. Zinot, mamai gydytojai sake, kad jos kruties veziukas - nuo dideliu pergyvenimu ir streso, nes sausio menesi dar buvo sveika kaip ridikas. Noriu dar pasakyti, kad labai daug reiskia stiprybe ir tikejimas, kad iveiksi liga, kad ji jau daznai yra pagydoma, kad reikia tuo tiketi. Geriausias pavyzdys - mano tetis, jis niekada neprarado vilties, kad jam nebus vezio, kad jis yra sveikas, ta pati stengiames ikalti i galva ir mamai, nes ji pas mus seimoje didele pesimiste. Dziaugiuosi , kad visa tai mes isgyvenom ir dabar kiek imanoma esam laimingi. Na ir visai nesvarbu, kad pas mane atsirado zilu plauku
esu be galo laiminga, kad iveikem sitas ligas ir kad abu tevai vienu metu buvo opertuojami
bet nera to blogo, kas neiseitu i gera
tiesa, brangios mano drauges, ar zinot, kad visi dezodotrantai kuriais tepam savo pazastis yra vieni is didziausiu vezio sukeleju. su mama gulejo 22 metu panele, kuriai kruti guzelis atsirado nuo soliariumo???? zodziu, patirties turiu daug, tad jei kam nors reikes kokios pagalbos - prasom, as visada mielai padesiu ir patarsiu.
beje, labai dziaugiuosi, kad mama operavo V.Ostapenko, o teti V. Beisa ir dar labai daug tecio ligoje padejo P.Zeromskas. Siems gydytojams visada busiu dekinga uz tiesa, kad ir kokia ji ziauri ir pagalba bei rupesti.Laikykites ir nepasiduokit, nes vezys jau nera toks baisus.