QUOTE(kareen @ 2007 07 14, 05:10)
Sake, kad taikys hormonu terapija
. Vat ir man kazkaip nesirisa nors tiesa pasakius suzinojau tai dar tik savaite laiko, bet jau jau kisa visokius dokumentus pasirasyk operacijai. Jauciuosi sveika niekas neskauda ir viskas prasidejo nuo kosulio ir se tau zinia
.
Prisimenu šį laikotarpį, atrodė, kad tai, kas vyksta - tai tikrai ne su manimi. Lyg būtum kine ir stebėtum filmą apie kažką kitą arba sapnuotum.
Šios ligos savybė, kad pradžioje nieko neskauda ir labai gerai jautiesi, esi tiesiog sveikas, o tau sako, Jums -vėžys. Atrodo, kas per nesąmonė? Praėjusi chemoterapiją ir operaciją, aš juokais paklausiau, ar tikrai pasitvirtino diagnozė, jei ne- sakiau labai nepyksiu, iš tikrųjų norėjau tikėti, buvo apsirikę...Ne, neapsiriko pooperacinis pakartotas citologinis ir histologinis tyrimas dar ir pablogino pirmąjį variantą.
Aš ir panašiai pagalvojau, kas per hormonų terapija? Tada pamaniau, kad gal skirs kokį interferoną, bet jis lyg ne hormonas.
Būtų gerai, kad lankantis pas gydytojus šalia būtų jums artimas žmogus, kuriuo jūs galite pasikliauti ir pasitikėti. Kai esate dviese lengviau bendrauti su medikais, pačiam ligoniui sunku priimti ir suvokti visą informaciją, nes pasimetimas ir stresas labai trukdo. Antrasis supranta ir išsiaiškina žymiai daugiau.
Jei tokia keista situacija prašykite gydytojų konsiliumo.
Manau, kad tai dar nėra tiksli ir aiški diagnozė? Kur pradinis šaltinis- plaučiai ar kepenys? Kokius tyrimus darė?
Aš manau, kad siūlo operaciją, nes parodytų realų vaizdą, pamatytų išplitimą ir būtų galimybė tiksliam histologiniam ir citologiniam tyrimui. Tai labai svarbi informacija tolimesniam gydymui. Tačiau jūs teisi, skubėti neverta, reikai viską išsiaiškinti.