Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(jurda @ 2007 07 13, 09:29)
Aciu, uz vilti teikiancius zodzius, vel atsirado viltis.

Kaip zadejau, rasau ka pasake gydytoja apie papildomus vaistus. Tyrimai buvo geri, isskyrus hemoglobino kieki, bet tai vel viskas normalu po skrandzio salinimo. Taigi liepe valgyti daugiau jautienos ir israse gelezies preparata (koki nezinau, nes nebuvau pas tevus nuvaziavus, tik telefonu kalbejau). O kokia pas Jus situacija?
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 20:18)
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija. Bet as dabar soke nezinau ka daryti. Noreciau atideti menesiui ir pasidaryti keleta akupunkturos seansu. Sako padeda tos adateles. Niekada nerukiau ir nevartojau alkoholio, o susirgau kaip paskutine alkase  verysad.gif .

Kareen,stipriai apkabinu Tave...Visos mes čia į vieną kampą užspeistos,rašyk čia,dalinkis viskuo.Šokas praeis,susikaupk gydymui,o su akupunktūra spesi.Nedesk.Mintimis ir širdimi su Tavimi.
Atsakyti
Siandien buvau pas plauciu gydytoja tai tas is karto sako operuojame as tau pjuvi ties kaklu padarysiu ileisime kamera ir tada jau matysime kokia padetis. As dar soke tad paprasiau kad jis mano gydytojai viska paaiskintu, o as su savo gydytoja nuspresime suprantu kad tai laiko tempimas, bet nenoriu ant smugio viska daryti. Tipo pasiimk 4 dienas laisvas ir mes tave papjaustysime, o kur dar kepenys neaisku kokia ten padetis. Eksperimentinis triusis pasijutau verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kareen: 13 liepos 2007 - 19:52
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 20:18)
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija.

Ką veikti hormonų terapijai su organais, niekaip nesusijusiais su hormonų gamyba? Gal ne taip supratote?

Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2007 07 07, 11:58)
Sveiki,
dažnai paskaitinėju šią temą. Gal kas turit artimųjų, sergančių skrandžio vėžiu? Norėčiau truputį informacijos, ką valgo, kaip jaučiasi, ar vartoja kokius vaistus. O gal kas žinot žmonių, kuriems pašalintas visas skrandis. Kaip jie gyvena?

Lauksiu atsakymų.

as turejau ... mano motinai pasalino puse skrandzio, po operaijos valge labai mazai, nebuvo visiskai noro valgyti, viskas jai buvo neskanu, svoris krito, del to asku ir jauties blogai, silpna buvo. Bet ji visiskai nekovojo su liga, nors ar buvo prasmes kovoti kai jau 4 stadija?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 07 14, 00:09)
Ką veikti hormonų terapijai su organais, niekaip nesusijusiais su hormonų gamyba? Gal ne taip supratote?

Sake, kad taikys hormonu terapija ax.gif . Vat ir man kazkaip nesirisa nors tiesa pasakius suzinojau tai dar tik savaite laiko, bet jau jau kisa visokius dokumentus pasirasyk operacijai. Jauciuosi sveika niekas neskauda ir viskas prasidejo nuo kosulio ir se tau zinia verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 14, 05:10)
Sake, kad taikys hormonu terapija  ax.gif . Vat ir man kazkaip nesirisa nors tiesa pasakius suzinojau tai dar tik savaite laiko, bet jau jau kisa visokius dokumentus pasirasyk operacijai. Jauciuosi sveika niekas neskauda ir viskas prasidejo nuo kosulio ir se tau zinia  verysad.gif .

Prisimenu šį laikotarpį, atrodė, kad tai, kas vyksta - tai tikrai ne su manimi. Lyg būtum kine ir stebėtum filmą apie kažką kitą arba sapnuotum.

Šios ligos savybė, kad pradžioje nieko neskauda ir labai gerai jautiesi, esi tiesiog sveikas, o tau sako, Jums -vėžys. Atrodo, kas per nesąmonė? Praėjusi chemoterapiją ir operaciją, aš juokais paklausiau, ar tikrai pasitvirtino diagnozė, jei ne- sakiau labai nepyksiu, iš tikrųjų norėjau tikėti, buvo apsirikę...Ne, neapsiriko pooperacinis pakartotas citologinis ir histologinis tyrimas dar ir pablogino pirmąjį variantą.

Aš ir panašiai pagalvojau, kas per hormonų terapija? Tada pamaniau, kad gal skirs kokį interferoną, bet jis lyg ne hormonas.

Būtų gerai, kad lankantis pas gydytojus šalia būtų jums artimas žmogus, kuriuo jūs galite pasikliauti ir pasitikėti. Kai esate dviese lengviau bendrauti su medikais, pačiam ligoniui sunku priimti ir suvokti visą informaciją, nes pasimetimas ir stresas labai trukdo. Antrasis supranta ir išsiaiškina žymiai daugiau.

Jei tokia keista situacija prašykite gydytojų konsiliumo.

Manau, kad tai dar nėra tiksli ir aiški diagnozė? Kur pradinis šaltinis- plaučiai ar kepenys? Kokius tyrimus darė?

Aš manau, kad siūlo operaciją, nes parodytų realų vaizdą, pamatytų išplitimą ir būtų galimybė tiksliam histologiniam ir citologiniam tyrimui. Tai labai svarbi informacija tolimesniam gydymui. Tačiau jūs teisi, skubėti neverta, reikai viską išsiaiškinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 liepos 2007 - 08:47
QUOTE(adis @ 2007 07 14, 09:11)
Aš manau, kad siūlo operaciją, nes  parodytų realų vaizdą, pamatytų išplitimą ir būtų galimybė tiksliam histologiniam ir citologiniam tyrimui. Tai labai svarbi informacija tolimesniam gydymui. Tačiau jūs teisi, skubėti neverta, reikai viską išsiaiškinti.

Operacijos metu ziures su kamera ir tuo paciu paiims pavyzdzius tyrimui. Savaites pradzioje susitarusi su Kinijos medicinos profesoriumi jis taip pat paziures ir savo diagnoze pasakys. Tad bus ramiau, kad visi metodai isbandyti, o ne tik chemija.
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 21:18)
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija. Bet as dabar soke nezinau ka daryti. Noreciau atideti menesiui ir pasidaryti keleta akupunkturos seansu. Sako padeda tos adateles. Niekada nerukiau ir nevartojau alkoholio, o susirgau kaip paskutine alkase  verysad.gif .

Kantrybes ir istvermes Tau nelengvoje kelioneje per vezi 4u.gif .
Atsakyti
Ko gero baigiu išsikraustyti iš proto doh.gif

Merginos - kaip su teorija, kad vėžys - esą užkrečiamas. Istorija tokia: paskaitose apie pirmąją medicinos pagalbos teikimą gydytoja rekomendavo darant dirbtinį kvėpavimą dengti lūpas nosine arba kuo nors blink.gif esą kad neužsikrėstume - AIDS, tbc VĖŽIU. nusistebėjus tuo užkrečiamu vėžiu ėmė aiškinti, kad esą nauji tyrimai rodo, kad vėžĮ perneša kažkas (kaip ir bacila).... nebedetalizavom, bet ne pirmą katą girdžiu - pirmu atveju išmąsčiau, kad gydytoja (pensininkė) elementariai nukvako... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 07 16, 13:11)
Ko gero baigiu išsikraustyti iš proto doh.gif

Merginos - kaip su teorija, kad vėžys - esą užkrečiamas. Istorija tokia:  paskaitose apie pirmąją medicinos pagalbos teikimą gydytoja rekomendavo darant dirbtinį kvėpavimą dengti lūpas nosine arba kuo nors  blink.gif esą kad neužsikrėstume - AIDS, tbc VĖŽIU. nusistebėjus tuo užkrečiamu vėžiu ėmė aiškinti, kad esą nauji tyrimai rodo, kad vėžĮ perneša kažkas (kaip ir bacila).... nebedetalizavom, bet ne pirmą katą girdžiu - pirmu atveju  išmąsčiau, kad gydytoja (pensininkė) elementariai nukvako...  doh.gif

Idomi teorija g.gif . Mano mociute jai dabar 93 metai biggrin.gif . Mano a.a. mamai (savo dukrai) pries daugel metu kai sirgo veziu anyta (tevo mama) sake tik neskalbk jos rubu, patalynes UZSIKRESI veziu blink.gif .
Atsakyti
Labai abejoju, ar galima vėžiu per tiesioginį kontaktą užsikrėsti. Tada visi kartu gyvenantys šeimos nariai anksčiau ar vėliau juo turėtų apsirgti.

Man atrodo, kad vėžys "persiduoda" per giminės genų fondą iš kartos į kartą, tik ne visi iš giminės juo apserga. Glūdi kažkur viduj ir nei iš šio nei iš to išlenda arba taip ir lieka toliau "miegoti".

Kalbėjau čia su viena genetikę, tai ji sakė, kad oi kaip mūsų vaikų genai, DNR yra "nusilpę" palyginus su mūsų proseneliais - todėl visokios ligo, tame tarpe ir vėžys, plinta. Bet kaip tą procesą sustabdyt - tikriausiai ne vienos dešimties metų reiks. g.gif
Atsakyti