Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(henika @ 2007 07 02, 15:58)
man tokia mintis kilo, kad Grybo g. pamatė, kad mama gali mokėti, tai ir nusprendė, kad už viską kas įmanoma ištirti tegul ir sumoka  unsure.gif  gal čia žiauriai skamba... bet kiek jai nervų kainavo... kažkaip jaučiu, kad viskas mamai bus gerai.. bijau dar garsiai džiaugtis, bet jaučiu, kad viskas turi būti gerai...

Grybo g. yra l. gera techninė bazė. Tyrimus jie padaro gerai, o diagnozės ten nėra kam nustatyti. Todėl geriausia būtų turėti šiaip gerą gydytoją, kuris pasakytų, kokių tyrimų reikia, ir, jei norisi greičiau bei yra tam pinigų, pasidaryti juos Grybo g., o su rezultatais grįžti pas savo gydytoją. Antraip, jie ten su savo tyrimais ir sveikam ligą gali įvaryti.

Na, o mamai viskas bus gerai. Net iš toli matosi. smile.gif

Atsakyti
Sveiki,
dažnai paskaitinėju šią temą. Gal kas turit artimųjų, sergančių skrandžio vėžiu? Norėčiau truputį informacijos, ką valgo, kaip jaučiasi, ar vartoja kokius vaistus. O gal kas žinot žmonių, kuriems pašalintas visas skrandis. Kaip jie gyvena?

Lauksiu atsakymų.
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2007 07 07, 12:58)
Sveiki,
dažnai paskaitinėju šią temą. Gal kas turit artimųjų, sergančių skrandžio vėžiu? Norėčiau truputį informacijos, ką valgo, kaip jaučiasi, ar vartoja kokius vaistus. O gal kas žinot žmonių, kuriems pašalintas visas skrandis. Kaip jie gyvena?

Lauksiu atsakymų.

Sveika,
mano tevukui geguzes pabaigoje pasalino visa skrandi, kazkur anksciau jau rasiau, bet pakartosiu. Gyjimas ilgas. Jauciasi nekaip. Labai reikia ziureti maista. valgyti daznai kas 2-3 valandas, po nedaug, trinta maista. Butinai reikia mesos. Negalima zaliu vaisiu ir darzoviu. Po skrandzio pasalinimo operacijos maistas patenka tiesiai i zarnyna, tai dazniausiai po valgio praejus porai valandu pasidaro silpna (uz tai reikia vel ko uzvalgyti). Praejus po operacijos mazdaug menesiui padare visus tyrimus, laukiame isvadu ir tada gydytoja patars ka papildomai dar reikia vartoti. Svoris auga labai letai, bet tai irgi normalu. Tiesiog nezinau ka dar parasyti - klausk, jei kas domina:)
Atsakyti
kadangi tikrai nežinau, kurioje temoje galiu apie tai paklausti... blush2.gif
labai noriu išsitirti, pasidaryt testą ar pan., na tiesiog sužinoti kokiam maistui ir apskritai kam esu alergiška. Tik va nežinau kur tai galiu pasidaryt ir kiek apytikriai tai gali kainuoti.
Atsakyti
QUOTE(Kašaras @ 2007 07 09, 14:26)
kadangi tikrai nežinau, kurioje temoje galiu apie tai paklausti...  blush2.gif
labai noriu išsitirti, pasidaryt testą ar pan., na tiesiog sužinoti kokiam maistui ir apskritai kam esu alergiška. Tik va nežinau kur tai galiu pasidaryt ir kiek apytikriai tai gali kainuoti.

http://www.supermama...?...9735&st=120
Atsakyti
QUOTE(***Paulina*** @ 2007 07 09, 14:14)
Sveika,
mano tevukui geguzes pabaigoje pasalino visa skrandi, kazkur anksciau jau rasiau, bet pakartosiu. Gyjimas ilgas. Jauciasi nekaip. Labai reikia ziureti maista. valgyti daznai kas 2-3 valandas, po nedaug, trinta maista. Butinai reikia mesos. Negalima zaliu vaisiu ir darzoviu. Po skrandzio pasalinimo operacijos maistas patenka tiesiai i zarnyna, tai dazniausiai po valgio praejus porai valandu pasidaro silpna (uz tai reikia vel ko uzvalgyti). Praejus po operacijos mazdaug menesiui padare visus tyrimus, laukiame isvadu ir tada gydytoja patars ka papildomai dar reikia vartoti. Svoris auga labai letai, bet tai irgi normalu. Tiesiog nezinau ka dar parasyti - klausk, jei kas domina:)

Labai aciu uz informacija. Dar mane domintu, ar reikia kokius vaistus vartoti virskinimui pagerinti. Kai jums gydytoja patars, jei galit pasidalinkit informacija. O kiek ilgiausiai zmogus gali isgyventi be skrandzio, su tokia virskinimo sistema? Ka prognozuoja gydytojai?
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2007 07 10, 10:09)
Labai aciu uz informacija. Dar mane domintu, ar reikia kokius vaistus vartoti virskinimui pagerinti. Kai jums gydytoja patars, jei galit pasidalinkit informacija. O kiek ilgiausiai zmogus gali isgyventi be skrandzio, su tokia virskinimo sistema? Ka prognozuoja gydytojai?

Apie papildomus vaistus viska parasysiu, kai suzinosiu. Gydytoju prognozes yra geros, nes po operacijos daryti tyrimai parode, kad vezys buvo pirmos stadijos ir niekur neisplites, todel ir tolesnio gydymo neskyre. Bet po 3 menesiu vel darys tyrimus. Be skrandzio zmogus gali gyventi visa gyvenima, tik ribojama gyvenimo kokybe (visa laika reikia laikytis dietos). Tiesiog skrandis yra skirtas maisto apvirskinimui, o virskinamas galutinai maistas yra zarnyne. Tai va del to ir reikia tos specialios dietos.
Atsakyti
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija. Bet as dabar soke nezinau ka daryti. Noreciau atideti menesiui ir pasidaryti keleta akupunkturos seansu. Sako padeda tos adateles. Niekada nerukiau ir nevartojau alkoholio, o susirgau kaip paskutine alkase verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 20:18)
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija. Bet as dabar soke nezinau ka daryti. Noreciau atideti menesiui ir pasidaryti keleta akupunkturos seansu. Sako padeda tos adateles. Niekada nerukiau ir nevartojau alkoholio, o susirgau kaip paskutine alkase  verysad.gif .

Labai gaila, kad taip atsitiko. Jei man taip būtų, pirma, pulčiau į medikų rankas, o po to bandyčiau visą kitą. Ir dar pasvarstyčiau vykimo į Kiniją variantą. Ten yra užsieniečiams pritaikyta klinika, kurioje taiko genų terapiją. Vakariečiai į tai žiūri skeptiškai, nes metodas nepatvirtintas pagal mokslinius kanonus atliktais bandymais. Bet kiniečiams dzin kanonai – jie pirmieji pagamino genetinius vaistus prieš vėžį ir jais gydo, nesigilindami į rezultatų priežastis bei galimas pasekmes. Sako, kad gydo sėkmingai. Nežinau, kiek tame tiesos, tačiau šitą padarą jei kada ir sudoros, tai tik genetikos pagalba, todėl man įstrigo šis kinietiškas gelbėjimosi variantas. Tas padaras atsiranda todėl, jog nekuriems iš mūsų genai susidėlioja į jam svetingą kombinaciją, ir jei jau šitaip susidėlioja, gali daryti ką nori – jis vis vien ateis. Vėliau ar anksčiau. Tokia mano nuomonė, prisiskaičius galybę mokslinių straipsnių.

Tikrai, labai gaila, kad taip atsitiko, nors ir visiškai nepažįstu Jūsų. Bet patikėkite, beviltiškų situacijų, tiesiog, nebūna, kol mes patys neprarandam vilties.

Atsakyti
QUOTE(***Paulina*** @ 2007 07 10, 09:55)
Apie papildomus vaistus viska parasysiu, kai suzinosiu. Gydytoju prognozes yra geros, nes po operacijos daryti tyrimai parode, kad vezys buvo pirmos stadijos ir niekur neisplites, todel ir tolesnio gydymo neskyre. Bet po 3 menesiu vel darys tyrimus. Be skrandzio zmogus gali gyventi visa gyvenima, tik ribojama gyvenimo kokybe (visa laika reikia laikytis dietos). Tiesiog skrandis yra skirtas maisto apvirskinimui, o virskinamas galutinai maistas yra zarnyne. Tai va del to ir reikia tos specialios dietos.

Aciu, uz vilti teikiancius zodzius, vel atsirado viltis.
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 20:18)
Pries kelias dienas suzinojau kad sergu plauciu ir kepenu veziu. Gydytojai siulo hormonu terapija. Bet as dabar soke nezinau ka daryti. Noreciau atideti menesiui ir pasidaryti keleta akupunkturos seansu. Sako padeda tos adateles. Niekada nerukiau ir nevartojau alkoholio, o susirgau kaip paskutine alkase  verysad.gif .

man norisi stipriai stipriai Tave apkabinti - tu gyveni: kalbi, vaikštai, kvėpuoji, matai... dabar atėjo laikas, kai turi dar ir kovoti: pasiruošti ilgai, skausmingai, sekinančiai kovai, turėdama mintyse tik vieną vienintelį tikslą - Pergalę. prieš ligą. prieš laiką. netgi prieš save - štai tokią sugniuždytą ir dvejojančią.

laukti nėra ko, adatėles išbandyti spėsi, dabar skubiai vykdyk medikų patarimus, o jei turi galimybę ir priemonių - stenkis tu patarimų išgirsti kuo daugiau, kuo tikslesnių, kuo...
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 07 12, 19:18)

Laba diena, norėčiau palinkėti drąsos, stiprybės ir tikėjimo bei pasitikėjimo savimi, šeima, šiuolaikine medicina, gydytojais. Gal stiprybės suteiks tikėjimas, jei tikite, drąsos – žinojimas, kad ne Jūs viena su tokia problema, tikėjimo –suvokimas, kad būna išimčių ne tik blogąja, bet ir gerąja prasme, turiu galvoje sėkmingo gydymo ir išgijimo atvejus.

Dabar vienas iš sunkesnių etapų - patikėti, kad sergate, apsispręsti, kur gydytis, kaip.
Aš galvoju, kad adatos šiuo etapu nelabai padės. Gal vėliau, pritariu Vi_ nuomonei.
Pasiteiraukite gydytojų apie būsimą gydymą, jo trukmę, gydymo sudėtines dalis.
Pasiskaitykite internete apie vaistą (-us), kuriais jus gydys. Yra nemažai saitų rusų, anglų kalbomis, pasižiūrėkite, kas yra aptariama jų forumuose. Peržiūrėkite mūsų forumo temas, jei pastebėjote čia penktoji. Žinoma, jei norite.

Iš tikrųjų, kad susirgti nebūtinai reikai vartoti alkoholį kibirais ir rūkyti po pakelį cigarečių per dieną, liga užklumpa ne vieną tokį, kad ir Hana Nydal (Hannah Nydahhl), vieną iš europinio deimantinio kelio budizmo pradininkių. Ji didžiąją gyvenimo dalį praleido Tibete, medituodama ir laikydamasi budizmo filosofijos ir gyvenimo tiesų. Atrodo, ten grynas oras, paprastas maistas, švarus ir šviesus požiūris į gyvenimą ir būtį. Deja, ten ir susirgo.

Atsakyti