Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

Labas vakaras. Aš vėl pas jus.
Nesekiau visos temos, nebuvo laiko, kai niekas netrukdys, viską perskaitysiu. Nes esate man svarbios. Laikykitės!
QUOTE(vi_ @ 2007 06 24, 20:22)
Šiandien buvau ligoninėje aplankyti savo tetulę, mamos seserį.
(...)
Prieš septyniolika metų sustabdytas III stadijos vėžys sugrįžo. Tada jai ir 3 metų niekas nežadėjo.

Va, ogi net 17 metų dar pabuvote kartu - vietoj žadėtų-nežadėtų 3. Tiesiog kartais jais pasidžiauk. Kai galėsi. O dabar skaudu.

Atėjau su liūdnom nuotaikom. Serga mano pažįstamas žmogus, su kuriuo buvom artimi. Jau ilgą laiką neturiu ryšio su juo - jis nenori bendrauti, o aš ir nelendu (nors norėčiau padėti). Bet tebesam susiję su juo, yra žmogiukas, kuris kada nors norės žinoti savo pradžią. O ką aš pasakysiu? unsure.gif
Atsakyti
Laba diena,
ir as noriu pasiguosti.
Pries metus palaidojom mamos teti nuo vezio, vasario menesi mamai isoperavo kruti.
po to seke kiausintakiu operacija
po siu operaciju nerado vezio, bet va po gimdos kaklelio operacijos patvirtino diagnoze.
Vat kita savaite gula salinti visus moteriskus organus.
Musu miesto gydytojai is kart siule viska salinti, bet vilnius nepritare.
Ir nezinai dabar ar per praejusi pusmeti metastaziu neatsirado po 3 darytu operaciju.
Zodziu gydytojai dare kaip geriau, o isejo kaip visad.
Atsakyti
šiandien delfyje perskaičiau, kad liga įveikė Rolandą Janavičių... ir vėl visu baisumu tenka stoti akistatons su žiauria tikrove... žinau, kad visa tai pasigraudenimai, bet man taip reikia, taip reikia, kad mama pasveiktų... man taip reikia...
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2007 07 01, 13:04)
šiandien delfyje perskaičiau, kad liga įveikė Rolandą Janavičių... ir vėl visu baisumu tenka stoti akistatons su žiauria tikrove... žinau, kad visa tai pasigraudenimai, bet man taip reikia, taip reikia, kad mama pasveiktų... man taip reikia...

O jis iš tų, kurie niekada nesiskundė, kovojo iš visų jėgų verysad.gif
Neliūdėk, kovokit ir jūs 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mergaitės,
Stiprybės ir ištvermės visoms.
Ir sau vis to paties linkiu,taip kartais būna sunku,bet laikaisi.Atrodo atiduotum viską,kad tik mama pasveiktų net bijai prisileisti mintį,kad gali jos netekti.Ji taip pat optimistė,stipriai laikosi ir tikisi,kad nugalės,bet matomai,likimo niekas pakeisti negali.Net pašiurpau, sužinojusi,kad Rolandą Janavičių pakirto ši negailestinga liga.o kiek kovota...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 06 26, 10:58)
Tiesiog tai tavo gyvenimo dalelė, niekas jos iš tavęs nenurėžia. Liks prisiminimuose. Neteisinga būtų taip galvoti. Vien tai, kad pažinojai, kad tau kažką gero davė, kažkas tavyje jos lieka. Ateina laikas sakyti sudie, tik, kad sunku tai padaryti.
Per tuos septyniolika metų praleidot kartu ne vieną gražią akimirką, daug ką pamatėt ir patyrėt, pavydėti tik baltu pavydu galima.

Mano protas irgi panašiai kalba, deja, širdis turi kitą nuomonę. Ją ir nupasakojau. Kai kas nors lieka tik prisiminimuose, tie prisiminimai turi savybę skaudžiai raižyti smegenis. Tai beveik tas pat, kaip mūsų jaunystė, pasilikusi tik prisiminimuose. Ar labai džiugina prisiminimai apie tai, ko jau neturi? Iš prigimties, su retomis išimtimis, esame daiktišiais – mums reikia bent žinoti, jog gali pamatyti tai, ką turi. Antraip...
Kiekvieną vasarą išsiveždavau mamą ir jos dvi likusias sesutes į sodybą, t.y. į a la kaimą, iš kur jos yra kilusios. Mano tetulei, apie kurią kalbame, išskirta speciali vieta – lova prie pečiaus-židinio. Be kitų sveikatos problemų ji dar turi ir Parkinsono ligą. Baisi liga. Kiek pasislėpus už to pečiaus-židinio, ji galėdavo pataliukais dorotis su savo negaliomis, kurių drovėdavosi – kojų tirpimu, rankų ir viso kūno neklausymu, užmaršumu, depresija, etc. Pernai beveik 2 mėnesius, neskaitant savaitgalinių svečių antplūdžių, ten prabuvome tik trise – aš, tetulė ir Reksas (toks vilkšunių kilmės šuo). Pasiėmiau ją iš slaugos ligoninės, nes negalėjau susitaikyti su mintimis, jog ji ten kankinasi tarp svetimų sienų ir žmonių, be to įtariau, kad tai paskutinė jos vasara, kai ji dar galės pasidžiaugti vasaros ir gamtos teikiamais malonumais. Neapsirikau – mačiau, kaip sukaupusi paskutines jėgas, triratuko pagalba ji šiaip taip nutrepsėdavo keliolika metrų nuo gryčios ir ilgai ilgesingai žiūrėdavo į tarp medžių besislapstantį ežerą ir tolumoje tarp kalnelių išsibarsčiusias sodybas. Lyg paskutinį kartą. Dabar pasižiūriu į jos tuščią lovą, ir širdį tarsi replėmis kas suveržia. Kartais nedrąsiai ant jos prisėdu, susigraudinu ir lekiu lauk.
Lyg paskutinį kartą... Štai ko išmokau iš savo tetulės – džiaugtis tokiais, lyg ir savaime suprantamais dalykais, lyg paskutinį kartą juos matytum ar patirtum. Nesvarbu, kiek tau metų, kokia tavo sveikata, gyvenimas bet kurią akimirką gali susidėlioti taip, jog viskas pasiliks tik prisiminimuose, o tavyje nebeliks net jėgų iš tų prisiminimų ką nors ištraukti. Be to, gyvenime niekas nesikartoja, nors mums ir kitaip atrodo. Juk į tą pačią upę niekada jau neįbrisi.
Galbūt todėl, kad šito išmokau, vakar naktį skridau virš Viduržemio jūros ir, kai visi aplink miegojo, viena sau virpėjau iš susijaudinimo, kad kažkoks ten Rod Stewart man ausinėse plyšavo:

Oh the rhythm of my heart is beating like a drum
with the words "I love you" rolling off my tongue
No never will I roam for I know my place is home
where the ocean meets the sky
I'll be sailing

Tetulę, ačiū Dievui, radau dar gyvą.

O kaip tu laikaisi? Buvai prie jūros, kaip žadėjai?

P.S. Beje, svečioje šalyje pirmą kartą patyriau, kas yra 45 laipsniai karščio. Kas kart išlindus iš kondicionierių atvėsintos patalpos laukan, negalėdavau patikėti, jog tai realybė, o aš esu joje. Keista, jog likau gyva.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 07 01, 14:51)
Mano protas irgi panašiai kalba, deja, širdis turi kitą nuomonę. Ją ir nupasakojau. Kai kas nors lieka tik prisiminimuose, tie prisiminimai turi savybę skaudžiai raižyti smegenis. Tai beveik tas pat, kaip mūsų jaunystė, pasilikusi tik prisiminimuose. Ar labai džiugina prisiminimai apie tai, ko jau neturi? Iš prigimties, su retomis išimtimis, esame daiktišiais – mums reikia bent žinoti, jog gali pamatyti tai, ką turi. Antraip...
Kiekvieną vasarą išsiveždavau mamą ir jos dvi likusias sesutes į sodybą, t.y. į a la kaimą, iš kur jos yra kilusios. Mano tetulei, apie kurią kalbame, išskirta speciali vieta – lova prie pečiaus-židinio. Be kitų sveikatos problemų ji dar turi ir Parkinsono ligą. Baisi liga. Kiek pasislėpus už to pečiaus-židinio, ji galėdavo pataliukais dorotis su savo negaliomis, kurių drovėdavosi – kojų tirpimu, rankų ir viso kūno neklausymu, užmaršumu, depresija, etc. Pernai beveik 2 mėnesius, neskaitant savaitgalinių svečių antplūdžių, ten prabuvome tik trise – aš, tetulė ir Reksas (toks vilkšunių kilmės šuo). Pasiėmiau ją iš slaugos ligoninės, nes negalėjau susitaikyti su mintimis, jog ji ten kankinasi tarp svetimų sienų ir žmonių, be to įtariau, kad tai paskutinė jos vasara, kai ji dar galės pasidžiaugti vasaros ir gamtos teikiamais malonumais. Neapsirikau – mačiau, kaip sukaupusi paskutines jėgas, triratuko pagalba ji šiaip taip nutrepsėdavo keliolika metrų nuo gryčios ir ilgai ilgesingai žiūrėdavo į tarp medžių besislapstantį ežerą ir tolumoje tarp kalnelių išsibarsčiusias sodybas. Lyg paskutinį kartą. Dabar pasižiūriu į jos tuščią lovą, ir širdį tarsi replėmis kas suveržia. Kartais nedrąsiai ant jos prisėdu, susigraudinu ir lekiu lauk.
Lyg paskutinį kartą... Štai ko išmokau iš savo tetulės – džiaugtis tokiais, lyg ir savaime suprantamais dalykais, lyg paskutinį kartą juos matytum ar patirtum. Nesvarbu, kiek tau metų, kokia tavo sveikata, gyvenimas bet kurią akimirką gali susidėlioti taip, jog viskas pasiliks tik prisiminimuose, o tavyje nebeliks net jėgų iš tų prisiminimų ką nors ištraukti. Be to, gyvenime niekas nesikartoja, nors mums ir kitaip atrodo. Juk į tą pačią upę niekada jau neįbrisi.
Galbūt todėl, kad šito išmokau, vakar naktį skridau virš Viduržemio jūros ir, kai visi aplink miegojo, viena sau virpėjau iš susijaudinimo, kad kažkoks ten Rod Stewart man ausinėse plyšavo:

Oh the rhythm of my heart is beating like a drum
with the words "I love you" rolling off my tongue
No never will I roam for I know my place is home
where the ocean meets the sky
I'll be sailing

Tetulę, ačiū Dievui, radau dar gyvą.

O kaip tu laikaisi? Buvai prie jūros, kaip žadėjai?
P.S. Beje, svečioje šalyje pirmą kartą patyriau, kas yra 45 laipsniai karščio. Kas kart išlindus iš kondicionierių atvėsintos patalpos laukan, negalėdavau patikėti, jog tai realybė, o aš esu joje. Keista, jog likau gyva.

Atsakyti
Atsiprašau, kažką pridirbau, vietoj to, kad parašyčiau atsakymą, atkartojau tavo vi_ postą. Mano parašytas tekstas dingo, et, tos atostogos, užmiršau kaip su klaviatūra elgtis. Išsamiau parašysiu vėliau. Supykau pati ant savęs.
Atsakyti
Daug, iš dūšios buvau pripylusi. smile.gif
Geras žmogus esi Vi_. Moki mylėti ir brangint savo artimuosius. Nelinksmas etapas tavo gyvenime. Daug išbandymų tenka. Bandžiau guosti, bet pati puikiai žinau, kad nepaguodžiama. Tik nesigraudink taip labai...ir taip graudu. Liūdna dėl tavo tetos, dėl R. Janavičiaus ir visų kitų. Nors gal dar yra tavo tetai vilties atsitiesti, ar jau gydytojai rankas nuleido galutinai?

Nida, kaip visuomet, man ten labai gera. Norėčiau gyventi. Žiūrėčiau ir žiūrėčiau į tolius. Kiekvieną vakarą stengiausi tai ant Tomo Mano kalvelės, tai ant Parnidžo pakilti. Vaizdai pakeri. Ramybė ir palaima, užsimiršimas. Fizinė būklė visai gera, be atokvėpio įveikdavau visus 177 Parnidžo kopos laiptelius (tiek jų jaunylė suskaičiavo, o suskaičiavusi ir mums paskelbė). Karščių didelių nebuvo, nevargino ranka, priešingai, prasidėjo dargana, o aš ją tiesiog dievinu. Tavo aprašytas karštis vien paskaičius nemaloniai nuteikia, o jau patirti tai niekad nenorėčiau.
Atostogų laiką pakoregavo netikėtai paskirtas tyrimas.
Buvau Kaune, atliko krūtų scintigramą. Dar laukia KT, jau rimtai kalbama apie gydymą, greičiausiai rugpjūtį. Galutiniai rezultatai nulems koks jis bus. Dar visas mėnuo, tad atšvęsiu dukros atestatą, sulauksiu giminaičių prancūzų, pasidžiaugsiu vasara.

Šviesele, malonu girdėti geras žinias iš jūsų pusės.
Atsakyti
laikykites mergaites... 4u.gif daugiau net neturiu ka ir pasakyti, nes kažaip jaučiu, kad bet koks mano pasisakyms banaliai skambėtų verysad.gif
aš šiandien geros žinios sulaukiau, mamai atliko kolonoskopiją, nieko nerado it mažytę eroziją, paėmė biopsiją, bet gydytojai sake, kad tikrai nepanašu į kažką rimto. kalbėjau su mama, ir jaučiu kaip balsas jos atsigavo biggrin.gif man taip gera buvo tai girdėti.. ta savaite prieš tyrimą, jau bijojau mamai net skambinti, ji irgi nelabai norejo sneketi, jauteisi, kad nervinasi. ačiū dievui,šis tyrimas geras. dar belieka skydliaukė. gera žinia, bent tokia, kad nieko akivaizdžiai baisaus nepamatė.
man tokia mintis kilo, kad Grybo g. pamatė, kad mama gali mokėti, tai ir nusprendė, kad už viską kas įmanoma ištirti tegul ir sumoka unsure.gif gal čia žiauriai skamba... bet kiek jai nervų kainavo... kažkaip jaučiu, kad viskas mamai bus gerai.. bijau dar garsiai džiaugtis, bet jaučiu, kad viskas turi būti gerai...
Atsakyti
Sveikos ,

Rasau, ir pacios byra asaros, labai sujaudino Rolando mirtis...buvo lyg pavyzdys, kad sia liga galima iveikti...deja...Man taip atrodo, kad nebeliko zmoniu aplink, prie kuriu vienaip ar kitaip si liga nebutu pridejus pirstu...
ir mums taip atsitiki...pries metus...is pradziu nenustate ilgai ligos, o rezultatai buvo tarsi perkunas is giedro dangaus...veridiktas buvo ziaurus., limfoma..o jam tik 33 metai..Tik balandi baige chemoterapija, o mes vel varstom santariskiu duris, ryt darys tyrimus, ar vel neatsirado veziniu lasteliu...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 07 01, 23:57)
Nors gal dar yra tavo tetai vilties atsitiesti, ar jau gydytojai rankas nuleido galutinai?

Buvau Kaune, atliko krūtų scintigramą. Dar laukia KT, jau rimtai kalbama apie gydymą, greičiausiai rugpjūtį. Galutiniai rezultatai nulems koks jis bus. Dar visas mėnuo, tad atšvęsiu dukros atestatą, sulauksiu giminaičių prancūzų, pasidžiaugsiu vasara.

Neatsities jau... Nerutuliosiu daugiau šios temos. Per daug ji skaudi tiek man, tiek tiems, kurie dar tiki, kad gyvenimo horizontas yra užkliuvęs už jūrų, marių, kalnų, girių ir kitokių platybių. Kol atsivilks iki kojų, šimtas metų praeis. Na, bent jau kelis metelius tai tikrai užtruks.

Ačiū, kad užjauti. Ir atsiprašau, kad savo verksmingomis rašalionėmis prikeliu mintis apie tai, ką ir taip sunku pamiršti. O pamiršti, oi kaip reikėtų. Tik, kad tie mūsų jausmai visada virš proto tirštu būriu plazda taip, kad pastarajam pro juos neprasimušti. Juk sveikas protas, - čia iš šalies žiūrint – sako, jog tavo situacija nėra beviltiška ir viskas gali dar gražiai susiklostyti – ir KT nusišypsoti, ir gydymas, jei toks bus, išvirsti į lengvą, bet labai veiksmingą dalyką. Ir vilties, ir laiko dar palikta į valias. Čia, neužmirškim, protas taip kalba. O jausmai? Juodžiausius dalykus iš kažkur velka ir po nosimi kiša, kad galėtum geriau įžiūrėti, o įžiūrėjus - bais susikrimsti. It kažkokie nebaudžiami kiaulysčių pritvinkę padarėliai, nieko neišmanantys apie dvasios ramumo, proto skaidrumo bei normalaus kraujospūdžio vertybes. Dzin jiems.

Teturiu vienintelį receptėlį, kaip šiuos padarėlius nuvaikyti, bet jis daug kaštuoja – jie bijo tik dar baisesnių padarėlių. Ar bent jau stipresnių už juos. Paprastai kalbant, jausmus galima valdyti tik kitais jausmais. Kuo tu iš esmės ir užsiiminėji. Džiugu, kad kartais pavyksta. Čia aš apie Nidą, atestatą ir panašius dalykus. Tikiuosi, jog prancūzai bei vasara šia prasme irgi nepasikiaulins. smile.gif

Pati aš su savo padarėliais sunkiai vaduojuos. Manieji proto neklauso ani pro kur. Prieš kelias dienas per tarptautinį seminarą, artėjant manajam pranešimui, bandžiau jiems paaiškinti, kad palyginti su vėžiu, kurį turi mano artimieji, pranešimas yra niekis, nevertas net padūsavimo. Neįtikinau. Atvirkščiai – pažadėjo ta proga sukelti kraujospūdį, širdodūžą, rankadrebį, sustabdyti seilėtekį, iššluoti iš atminties ne tik angliškų, bet ir gimtosios kalbos žodžių sankaupas, ir tokią paleisti į tribūną. Gerai, kad visko nespėjo... smile.gif

Atsakyti