QUOTE(ANAID @ 2007 06 06, 14:25)
VI ir ADIS taip rafinuotai desto savo mintis, jog man, pasyviai sios temos stebetojai, pasidare be galo be krasto idomu suzinoti, kokia gi kiekvienos is ju profesija:)...
Ačiū, jei tikrai manote, jog rašau rafinuotai.
Nors pati nemanausi taip daranti. Kurį laiką dalyvavau jau minėto B.Grebenščikovo kūrybos gerbėjų forume. Ten žmonės veik kiekvieną žinutę parašo taip, jog jų žinučių rinkinį mūsų tėvynėje būtų galima publikuoti už pinigus. Tarp jų jausdavausi gan kvailai. Kiek pagelbėdavo humoro jausmas ir išmintis, kurios prikaupiau kiek daugiau nei jie, dėka ilgesnio buvimo žemėje stažo.
Deja, turiu jus nuvilti mano profesijos, ir ta kurią turiu, ir ta apie kurią svajojau, yra labai neliteratūriškos. Esu A klasės valdininkė, dirbanti vadovaujantį darbą vienoje iš aplinkosauginių institucijų, t.y. esu biurokratė. Darbe tenka daug rašyti, deja, biurokratine kalba - parašytame tekste neturi likti nė gramo rašančiojo asmenybės. O svajojau, stengiausi patapti, bet netapau, nors iki šiol vis dar labai norėčiau būti... chirurge. Profesija įdomi, bet labai jau nutolusi ne tik nuo rašymo meno, bet net ir nuo rašymo priemonių.
Nemanau, jog tai, apie ką ir kaip mes rašome labai jau priklauso nuo profesijos ar dirbamo darbo Mes su adis esame iš tų laikų, kai nebuvo anei interneto, anei forumų, anei krūvos TV kanalų, tad tam, kad kažkuo užsiimti, tekdavo skaityti knygas. Skaitydamas automatu įsidėmi žodžių rašybą (gramatiką), išmoksti jų dėlionės į sakinius, nejučiomis persiimi širdžiai mielą kokio rašytojo stilių. Šito pakanka, kad gan rafinuotai atrodyti virtualioje erdvėje. Kitas reikalas yra mintys, kurias čia bandome išdėstyti. Jų turinį sąlygoja daugybė dalykų: gyvenimiškoji patirtis, perskaitytos knygos, asmenybės reikaliukai, etc. ir, kaip anglai sako, last but not least, tai, kad dėl su šio forumo tema susijusios priežasties, savo akimis teko išmatuoti atstumą iki gyvenimo horizonto jis nėra, o ir niekada nebuvo didelis. Pastarojo fakto prasmę žino ne taip jau ir daug kas. Nežinau, gerai tai ar blogai.
Tokie dalykai. Taip, beje, vienoje iš savo knygų vos ne kiekvieną pastraipą užbaigia mano stačiai dievinamas rašytojas Kurt Vonnegut - So it goes.