QUOTE(adis @ 2007 06 01, 09:46)
Ką galim padaryti, kad bačka neišlėktų į orą? Paraką sumaišyti su smėliu arba jį sudrėkinti. Dar saugoti, kad jokios kibirkšties arti neatsirastų. Pasinaudosim ir Carvel pasiūlymu - statinaitė bus iš šimtamečio ąžuolo.
Knygos yra daiktas, įgalus priversti mus užmiršti ant ko sėdim, t.y. bačkelę. Vienos iš jų sugeba pakeisti mūsų požiūrį į supantį pasaulį, kitos padeda tiesiog užsimiršti. Sidharta yra iš tų pirmųjų, o šį kartą noriu pasiūlyti knygą, kuri padeda ilgam atitokti nuo kasdienybės ir viso to, iš ko ji padaryta.
Prieš kelis metus maniškis prievarta užkrėtė B.Grebenščikovu. Toks rusų daininykas ir poetas bei šiaip neeilinė asmenybė. Pravoslaviškas budistas. Jurga juo žavėjosi, jie net pabendraudavo. Jo geras muzikinis skonis, o literatūrinis... sakysim taip labai savotiškas. Bet kadangi buvau juo susižavėjusi, perskaičiau šį bei tą, ką ir jis skaitė. Perskaičiau ir jo išgirtą Žiedų valdovą, kur Tolkienas parašė. Pirmus 50 psl. stebėjausi ir durninau save, kad aš, bobikė jau metuose, pasakas skaitau, tačiau perlipusi per pusšimtį psl., atsidūriau visiškai kitame pasaulyje, iš kurio nesinorėdavo sugrįžti į realybę. Dėkui Dievui, tų psl. buvo tūkstančiai, tad realus pasaulis bent keletą mėnesių turėjo kažkaip verstis be manęs. Perskaityti dalykai veikdavo kurį laiką ir po skaitymo, pavirtę į ilgesį bei jausmą, kurį patiriam, prisilietę prie kažko neįprasto ir paslaptingo. Ši knyga tai ne pasaka, o vieno žmogaus nuo pradžios iki galo sugalvotas visiškai kitoks pasaulis, kurį skaitančiajam tenka nusipiešti savo galvoje. Piešiau ir aš, o tai kas gavosi, mane pačią stebino ir žavėjo. Kartais pagalvodavau, ar įmanoma šiuos vaizdus ir veiksmą atkurti filme? Atsakymas būdavo ne arba vargu bau. Žinia, kad holivudas prikišo rankas ir prie Tolkieno. Laimei filmą mačiau jau po knygos perskaitymo, tad galiu pasakyti, jog holivudui ir iki Tolkieno, ir iki manęs toli.